Szóljon ez a topic csak a MANDOLINról. Nem igaz, hogy az egész országban 3 év alatt nem sikerül 2-3 embernél többel találkoznom, akinek van ilyen hangszere. Úgyhogy írjatok bármiről, a mandolinotokról, kedvenc zenéről, példaképekről, itthoni koncertekről, tapasztalatokról.
#9??? akkor ez elég alkalmi vétel... sztem már el is vitték. nagyon felkapott ez az Eastman, tényleg. Még valami. Furch mandolint próbáltatok már? az akusztikus gitár topikban sokszor van szó róla, meg stms is írt róla. Bár az én pénztárcámhoz drága 1 kicsit.
Giannaviolins.com -eknal jottek uj Eastmanek. Van koztuk egy MD-504. #9-es a sorszama. Ez kb annyit jelent hogy ebben az uj szalitmanyban volt a 9.-dik ilyen amit valaha csinaltak. Ezert volt nehez raktarkeszleten, hasznaltan vagy akarhogy (meg foton is) talalni ilyet. $520. De en meg tartom azt hogy nem szerencses ha az USAbol veszed. (Meg hogy a Fenderrel sokkal jobban jarsz.)
Sucek nem tul kommunikativ. Legutobb mkor irt megkoszonte a 100 Folk CDket. Akkor visszakerdeztem hogy hogy all. Ennek kb 2 hete. Bar en is szivesen latnek fotokt a folyamatrol meg heti jelentest, nem hiszem hogy elobb lesz kesz ha cseszegetem az urget. Szoval, ez van. Majd talan 1-2-3 het mulva irok neki megint.
Várj csak, kérdés mindig van. Hol van ez a Póló, mer' annyira emlegetitek, és ki az a Tibi? :-) És mit nyomtok, bluegrass-t? 3-án este lesz-e valami a Pólóban?
Hat a Penco-rul ennyit sikerult kideriteni. Lehet hogy jo, lehet hogy valami full laminalt moslek. De nagyon szep, foleg a flame ami ritka ebben a korszakban/orszagban es nagyon korai darab lehet. Talan fiatalabb mint a legendas Ibanez 524esek (amibol simogattam multkor eggyet, olyan a chopja hogy huuub+). Abbol a legregebbi amit datmozva lattam az 77 volt. Ezek 74 es 78 kozott uzemeltek. Az is latszik hogy Lawsuit balhe elotti darab. A Lawsuittal szuntek meg a "the Markanev" (the Alvarez, the Aria, stb.) feliratok. Ha nem kell el akkor szerintem fogok egyet irni a tulajnak hogy ha annyira levinne az ennyit akkor az lehet hogy erdekelne pothangszernek.
Egyszer mar talaltm egy hasonloan szep es fingom sincs kigyartja Japan eszkozt ami valami rohelyes aron ment el. (annyiert en is elvittem volna) Elfeledtem kovetni :))
Hetfon Poloban jatszottam Tibivel. Kedden Poloban jatszottam Inchel es Tibivel. Sajat zenem nincs (mandolinos). Illegalis masolatokat nem keszitek (ebbol nem akarok flame wart csinalni, csak olyan tenymegallapitas volt :)
Volt meg kerdes? :)
Ha van valami emlitesre melto, ugyis irok. Most nem volt :)
Nno, de elhaltunk. Meséljetek valamit. Ki lépett fel mostanában, hol, milyen volt? És légyszi rakjon fel saját zenét, akinek van. Szeretnék mandolint hallgatni, beteltem a mandolincafé-val meg a bluegrass radio-val a cmt.com-on.
Olcso. Semmi kulonos monosegileg. 6 huros gitar hangolasu egy oktvval feljebb. GoldTone eg olcso tavolkeleti marka. Sok erdekes hangszert gyart banjomando, stb. Meg meg ves licenszeket kulonlegesebb hangszerekr es Azsiaban legyartja az olcso verziojukat. Van rigel "masolatuk, pl". Dragabb valtozat a gibson weboldalon M-6.s nem gitarozni akarok, de poen, s ennyi penzert. Megvarom amig talalok egy hasznaltat.
Bár én is kinéztem egy gold tone mandolint (vagyis egy prímbanjót)!
Eddig amit hallottam ebből a márkából, az teljesen korrekt volt.
Egyébként mindenkinek ajánlom a decemberi klubot (dec. 11).
A vendég az Old Dad Gave (Bocskai Pista gitár, Batra Gyuri banjo, Hajashi mandolin + ének és baszus, de a srác nevét nem tudom. A grünfeldsben játszik a Bocskaival.)
Hajashiról csak annyit (nem tudom egyáltalán jól írom-e), hogy amikor előszőr megjelent Abaligeten, akkor egy Stelling banjó volt a nyakában, volt nála egy Santa Cruz gitár, és egy nem rossz hegedű.
Aztán rákövetkező évben a Bocskaival, és a Tóth Benedek dobrósal csinálták ezt a zenekart, ahol ő már mandolinozot (ha jól emlékszem egy Kentuckyja van neki is).
Idén lemaradtak Abaligetről, mivel a Hajashi Japánban volt.