Én tul sokat nem tudok rola, a szakirodalom szerint egy nehezen kikelő magféleség.Javaslom,hogy csak február második felében probáld elvetni akkor már több a fény és a meleg.
Áztasd be előtte egy napig a magokat talán gyorsabban kikel.Az enyémet nem magrol szaporitottam,készen kaptam,tehát nincs a csirázási arányárol informácim saját kézből.
Tudtok nekem irni valamit a jacaranda szaporitásáról. Nagyon sok magom van, sokat el is igértem, de nem igazán tudom, hogy mit is kell velük csinálni! HELP!!!
Ennyire nem értek hozzá, hogy megfáznak-e? Kérdés, hogy mennyi ideig csiraképesek. Vannak itt szakértők, hátha segitenek és akkor küldök úgy ahogy mondják.
mennyi a szállítás a royalcolors.com-on? most meg azt nem találom...
Örülök, hogy javasoltad az amarilliszt, mert tényleg jó növény. Kis gond, tartós, szép, óriás virág. Amióta meg csináltam fekete papírból süvegeket, azóta a szárméretet is tudom szabályozni.Ha még illata is lenne, ő lenne a csúcs...
Pont kell egy ilyen problémamentes virág az orchideák mellé!
Valamikor volt nekem ilyen, de csak a szokvány piros és csíkos és nem is volt internet, ahol a tartásról ennyit olvashattam volna...
Nekem a novemberben Angliábol hozatottak növelik a szárukat,ha kinyilnak megy a kép:))
Beszéltem a Pachingerrel,hosszasan beszélgettem vele,van rossz (de általunk feltételezett),és egy jo hirem.Majd mindkettötöknek megirom privát mailben,de csak holnap,mert ma már nincs kedvem hosszu levelet irni:)
Hát már látom mi birta ki.Szinte minden orchidea,páfrány,bromélia kibirta. a hibik közül,csak a friis dugványon közül van ami senyved,vagy pusztult,az 1 évnél idösebbekkel semmi baj.
Az annona purpurea mind elpusztult,meg a kesudiobol is mind.frissen kikelt pilidiocsemeték is voltak,az is,meg az egyetlen duriánom is,ami nyáron olyan szépen nött.(((Hád eddig ennyi a veszteség.Ha lesz magom,ezeket ujra kell vennem.
Másnak mostani állás szerint nincs baja,engem is a fényhiány aggaszt mert most a meleggel nincs baj 15-20 fok van éjjel nappal.
Hát igen a cirko lenne az igazi!! Ami az Annona purpureát illeti , megvan igaz túl sokat nem nött a nyáron! Sajnálom, hogy neked elpusztúltak a növényeid!
Kiváncsi leszek azért, hogy mi birta ki ezt az igen alacsony hőmérsékletet ami nálad volt az üvegházban.
Nálam minden rendben van szerencsére, igaz ez az idei igen borus idő és kevés napfény megteszi a hatását!
Mennyi volt a legalacsonyabb hômérséklet, amit kibírt? Idén eddig bôven elég lett volna egy csapadékfogó... De hát ki tudta... Még lehet, hogy variálok.:) Rakhatnál be fotókat a pálmák-KERTBEN topicba! :)
a Kálvintéren a becsomagolás felé tettek egy csapadékfogót. A német oldalon én is megnéztem hogyan kell. De nem csomagolom, mert 5 éve ez a legjobb módszer. Addig minden évben elvesztettem a gazokat t avaszra! és hidd el 15 éve próbáltam. Tehát a saját tapasztalataim szerint ez a legjobb a mi klimánkon.
Az egyetlen a januári-februári nap. Ekkor túlmelegszik és megindul a növény és az éjszakai fagyok ekkor kárt tehetnek. Tehát a februári nap a veszélyes!!!