amit leírtál hibajelenséget,ez oly sok mindentől lehet hogy leírni is hosszú lenne.És ezt a szervízben is tudják.Ezt csak ugy lehet kiszűrni,hogy elindulni egy helyről (pl.gyujtás,elektronika)és végigzongorázni azt a részt aztán ha nincs változás elkezdeni máshol(pl.üzemanyag ellátó berendezések),és ott is végigmenni.Ehhez kell szaktudás,tapasztalat,türelem +kis szerencse.
Na most,a szervízes gyerekeknek van erre idejük?
Remélem megvigasztaltalak :)
Én annó elvittem a vót autómat jól ismert szerelőmhöz,kezébe raktam a kulcsot:itt van komám,járj vele 1 hétig de ugy add vissza hogy a hibának se híre se hamva ne legyen.Igy is történt.Meg is fizettem rendesen,és azóta is őt bízom meg ilyen esetekben.Utolsó 3 autómat adtam eddig a kezébe,mikor eladtam őket mind kitűnő műszaki állapotban volt.
Persze ehhez neked is kellene egy ilyen megbízható autószerelő...
Mindenesetre sok szerencsét kívánok ,előbb utóbb meglesz a megoldás,csak foglalkozzon vele hozzáértő ember.
Infókat, tapasztalatokat várnék a következő gonddal kapcsolatban:
Nincs sárga lámpás, P300-as hibakódom (na jó egyszer, egy évvel ezelött volt), viszont a gép időnként rángat. Ezt jellemzően 2000-es ford. szám környékén teszi enyhe gyorsításnál, vagy gázelvételnél (városi forgalomban való araszolás, amikor nincs lehetőség a kihuzatásra). Pontosabban nem is rángatás ez, hanem egy megtorpanás, mintha kihagyna a gyujtás, v. egy pillanatra elfogyna a nafta. Egy bólintás, és aztán megy tovább a gép.
Van amikor napokig nem csinálja, és van amikor meg majdnem kiesek a kocsiból, mert minden egyes gázadásra és elvételre jelentkezik.
Eddig a szervíz sem tudta megtalálni a hiba okát. Van valakinek hasonló tapasztalata? Ötlete?
Aki átesett már a szelepcserés mókán, a műtét elött tapasztalt-e ilyen jelenséget?
Köszi a választ!Akkor szomorúan veszem tudomásul,hogy ez val. nem helyi szokás!Amúgy a szervízesek nagyon korrektek,jól végzik a munkájukat és beengednek mindenkit a tiltó tábla ellenére is,én is ott tátottam a számat.Ja,hogy miért voltam szervízbe?!Menet közben folyamatosan világított a légzsák visszajelző lámpám.Egyből tudták mi a gond!Az ülés alatti csatlakozó volt a lúdas,állítólag gyárilag kontakt hibásak,és kérdezték is hogy sokat húzgálom az üléseimet ide-oda,mert ennyi elég annak a szuper csatlakozónak (nekem meg a gyerek miatt kell tologatnom az üléseket),szóval megszűntették nekem azóta okés a visszajelző!
Elnézést, de kissé félreérthetően fogalmaztam asszem.
Ma zaklatott napom volt, így estére kelve az agyam nem fog túl jól.
Szal a mi az én autóm bevitelét illeti a műhelybe, azt a munkafelvevő kolléga végezte tiszta, utcai ruhában. Ugyenez a kolléga járt is ki vele, amíg én kifizettem a számlát, utána átadta a kulcsot (sajnos csak a kulcsot és nem az autót, hisz régebben mi úgy szoktuk, hogy az elvégzett munkákról az autó mellett munkalapot kézben tartva részletesen tájékoztatjuk a tulajt. Bár nekem csak egy olajcsere volt, de a múltkor a sógorom astráját sem adták át, pedig otthagyott egy rakás pénzt nagyszervízen és garis javításon.) és mehettem is. Lehet, hogy az enyémmel is ugyanúgy bánnának (hajtanák az udvaron, bömböltetnék a zenét benne, stb.) ha nem lennék ott végig, vagy nem lettem volna anno kollega? Bár, jó, hogy voltam, így legalább nem távozom az autó mellől 5 méternél jobban amíg szerelik, hiába díszeleg a műhelyajtón az "Idegeneknek belépni tilos!" felirat. Elvégre én nem is vagyok idegen, valamikor odatartoztam.:-)))))))))
Viszont amíg ott tartózkodtam, addig másik autókkal az imént leírt eljárás volt tapasztalható. Jöttek-mentek ki-be szervizeléses kocsikkal a szerelők a maguk szerelőruhájukban védőfólia nélkül.
Amint látok egy ilyen küszöböt közelről, alaposan megvizsgálom. Foglalkoztat a dolog annyira, hogy egy gyenge pillanatomban nekiálljak! :-)) Aminek meg már nekiállok, azt be is szoktam fejezni. Csináltam én már a családnak komplett hintaágyat állványostul, mert nyári estéken nézegetni akartam a csillagokat szalonnasütés közben, vagy focikaput a fiamnak, mert utáltam mindig karót cserélni ha kirúgtuk.:-))
Szóval lehet, hogy nem egyhamar jön el a gyenge pillanat, de ha eljön, akkor nem menekül a klub a lacsi-küszöbök látványától, ígérem! :-))
Én még csak egyszer hallottam, amúgy eddig észre sem vettem. Az én cápacettim 2006 júniusi..vagyis áprilisi-májusi lehet a gyártás, mert májusban rendeltem meg úgy, hogy már az országban volt, valahol egy majosházai(?) telephelyen. Állítólag itt pakolják ki őket hajóról.
Reklám célból az olajbeszállítónk sokáig hordta a takaró nylonokat, csak szólni kellett amikor elfogyott és megint hozott vagy 100 db-ot. Ezt a kollégák szorgosan használták is, nem volt vele gond. Egészen addig, amíg ez a takaró (ha jól tudom) már nem promóciós termékként került hozzánk, hanem csekély összegként szerepet az ellenértéke az olajos számlán. No ekkor jött a szarrágás, majd elmaradt a takaró.
Ezt szomorúan tapasztaltam is a múltkor, amikor olajcserére vittem a gépet. Régi jó kollégám, -akihez valamelyest ragaszkodtam a munkavégzést illetően- az alapos kézmosást leszámítva mást nem tett annak érdekében, hogy tisztán járjon be a műhelybe. Mentségére legyen mondva, hogy ha lenne védőtakaraó, biztosan használná, de az is csoda, hogy kezet tudott mosni a műhelyben, amilyen csumpi körülmények uralkodnak a mosdónál! Kéztisztító krém még volt.
Szal sajnos itt is az van, hogy végezzenek szerencsétlen emberek minőségi munkát megfelelő szerszámok, tisztálkodószerek..... és egyáltalán.... európai körülmények hiányában. Mert ugye a megfelelő körülményekre fordítandó összeget is zsebre lehet tenni. Hmmm.... Amelyik szerelő meg nem mindhalálig elhivatott, az hamar kiakad ilyen feltételek mellett, tele lesz a töke és naná, hogy nem a munka minőségére, csak a megélhetésére figyel. Mert munkahely az kell, meg a fix kereset, de szívből-lélekből munkavégzés akkor, ha honorálják.
Nektek mi a tapasztalatok szervíz ügyben,konkrétan arra lennék kíváncsi,hogy 'felétek' sem fedik le az üléseteket,kormányotokat a szervízesek amikor beülnek a piszkos ruhájukban?Mert erre felé nem szokás és ez egy pettyet zavar,főleg hogy nem ehhez voltam szokva.Annak idején (2001-ben) a dzsuva,fapados régi suzuki swift-emet ami nem ért 800E ft-nál többet szanaszét takargatták méretpontos nylonokkal még a kormányt is befedték,ezzel szemben a több milkásnál semmi!Úgy látszik az évek múlásával csökken a szolgáltatás színvonala,de remélem csak az én környékemen és nektek nem ez a tapasztalatok! Cápa!Opelnél mi volt a helyzet?
Sport dobot szeretnék felszereltetni a gépsárkányomra 1.4-es. Ha valakinek van tapasztalata örülnék, ha megosztaná. Teljesítményben mennyit számít? Üdv Runinback
Az enyém sem platinum. Elite a felszereltsége. A szalonban is csak egyszinű huzatokat láttam (meg az utcán is). Ezért hittem azt, hogy a Tied csináltatott.
Na mindegy. Előbb-utóbb lesz üléshuzat, és akkor majd valami ilyesmire hajtok rá.
Az én autóm 2006. augusztusi és van benne 11.000 km és hasonló a kormánymű kopogása. Járó motornál, álló helyzetben ha ide-oda mozgatom a kormánykereket akkor tompa kopogás hallatszik a kormánymű felől. Az az érdekesség, hogy ha nem jár a motor akkor nem hallani. Én is gondolkodom beviszem, hogy nézzék meg de az is lehet, hogy megvárom a 15.000 km-es szervizet.
A gyári müa. küszöb leszedése igen egyszerű: egy határozott, felfelé irányuló mozdulattal lepattintod a kocsiról. Patentokkal van rögzítve, eddig nem tűnik törékenynek (nekem már elég sokszor le volt véve, nem történt semmi baja).
Azért kérdeztem ezeket a dolgokat, mert fémipari cégnél dolgozom és nem tartana sokba ezt legyártani. Kis tervezési meló lenne, hogy hány fokban, mekkora rádiusszal és milyen méretekkel kellene meghajtani a lemezt. Ahogy nézem a képen, elég lenne egy millis saválló. Természetesen a sík lemezt lézerrel kivágni és a feliratot is úgy készíteni, aztán jöhet a hajlítás. Csak arra a fránya A betűre kellene valami frappáns dolgot kitalálni! Hmm.. A szín nem lenne gond alatta, valami sötét posztót lehetne alárakni. Mondjuk a feliratnál eléggé el van gyengítve akkor a lemez, csínján kell bánni a hajlítással, de talán óvatosan meg lehetne oldani.