Keresés

Részletes keresés

djuice Creative Commons License 2016.12.31 0 0 18285

Nem kell messzire lapozni utána. Csupán októberben említettem a dolgot! :D

1 az 1-ben így szólt az EMU B-3 hangmodulom is, most meg folyamatban van az azóta beszerzett PC-s verziójú még frenetikusabb 24 bites hangminőségű hangminta készletének iPad-re szelídítése (is). :)))

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=141337145&t=9083742

BUÉK!

Előzmény: betasound (18282)
tehtube Creative Commons License 2016.12.30 0 0 18284

Ja, ha valaki ma este Győrőtt van, este a Dongóban zúzunk a Főnixszel.

tehtube Creative Commons License 2016.12.30 0 1 18283

Ezzel a videóval Kívánok Boldog Új Évet! (a közepén különösen állat)

Valahogy így játszottak az ő szüli ill. a névnapomon idén. Talán ez volt zeneileg az idei csúcs.

Remélhetőleg jövőre sem lépnek föl elvonási tünetek! :-)

betasound Creative Commons License 2016.12.30 0 1 18282

Azt hiszem itt méltatlanul ritkán kerülnek szóba:

Az orgona hangja meg....nincs is mit hozzáfűzni.

djuice Creative Commons License 2016.12.29 0 0 18281

Ez talán kicsit off téma volna önmagában, de néha a hammondosnak is jól jön egy profi, funkciógazdag, testreszabható dobgép, mégpedig egy zseniális pedál képében! :)

Zafipapa Creative Commons License 2016.12.28 0 1 18280

Kedves Djuice !

Te még nem jártál kötelezően falusi közösségi bulikon, bálokon stb. Értékelnéd nagyon ha legalább így játszanának a zenészek, szintiboyok. :-)  

Én inkább fizetnék még 8 üveg rumot, csak ne mindig mulatóst kelljen hallgatnom az összejöveteleken...  :-) ON.

Előzmény: djuice (18279)
djuice Creative Commons License 2016.12.28 0 0 18279

8 üveg rum után ilyen borzasztó lehet Jimmy Smitht játszani. :D

tehtube Creative Commons License 2016.12.27 0 0 18278

Egy karácsonyi előadás XK5-tel. A szakáll ne tévesszen meg senkit :-)

tehtube Creative Commons License 2016.12.24 0 0 18277

Ha legutóbb Rhoda Scott látogatott ismét hozzánk, akkor

a lemezével kívánok minden topiktársnak:

Boldog Karácsonyt!

djuice Creative Commons License 2016.12.24 0 0 18276

(Nekem jobban tetszettek Cini azon nótái itt, amit angolul énekelt. Talán az újdonság hatása miatt, nem tudom.)

Mellesleg, boldog karácsonyt minden Hammondosnak és családjának a fórumról!

Előzmény: sustain (18274)
sustain Creative Commons License 2016.12.23 0 0 18275

Összefügg úgy tűnik.:))) Köszönöm mégegyszer a telefonos gyorssegélyt az L100-assal kapcsolatban, meg úgy általában is!;)) 

Előzmény: tehtube (18261)
sustain Creative Commons License 2016.12.23 0 0 18274

Teljesen igazad van! Nekem énekelnem is kell néha a zenekarban, kontroll nélkül döghalál van!:))) Ha nem hallod, mit énekelsz, nagyon nehéz. Hogy ON legyen, itt van Gillan bácsi, és mellette Lord bácsi:

Coldspotnak: Ha jobban megnézed, Gillan sokszor befogja a fülét. Miért? Mert nem volt kontroll. Akkortájt nem volt kontroll, csak így hallhatta magát. Mindenki szólt a saját alapjáról, az ének ment kifelé. Borzalmas lehetett, nagyon tudok kínlódni, ha úgy kell énekelnem, hogy nem hallom magamat.

Ahhoz képest Zorán ma már nem is rossz, nagyon sokat fejlődött. Pici bácsi tudja mit kell neki írni, mi szól jól az ő hangján. Cinit viszont sajnálom! Hihetetlen adottságai voltak. Ha csak az Álmodj velem (LGT) lemezt végighallgatjuk... Kár érte. A nyáron játszottunk utána, és most nem feltétlenül az éneklésre gondolok, csalódás...

Előzmény: djuice (18271)
Coldspot Creative Commons License 2016.12.23 0 0 18273

Ide tartozik még, bár már egyáltalán nem Hammond, hanem Vermona.

A családban voltak amatőr zenészek, némelyik hegedült. Egyszer együtt játszottam az egyik hegedűssel.

Az volt az érzésem, hogy ahhoz külön tehetség és hallás kell, hogy folyamatosan, és egyenletesen, tehát állandó mértékben mellé játsszon a rokon az orgonának.
Tényleg, soha nem tévedett, mindig pontosan hamis volt. :)

Coldspot Creative Commons License 2016.12.23 0 0 18272

OK. Tehát más is így hallhatta. Azt hittem, csal a fülem. Régebben hangoltam zongorát, orgona mintákat húztam helyre SoundFont fájlokban.
Ezek után csak nagy kompromisszumok árán tudtam felhangolni a feleségem klasszikus gitárját. :)
Amíg nem gyakorlatoztam zongorán és orgonán, addig nem okozott problémát a gitár felhangolása.

djuice Creative Commons License 2016.12.23 0 0 18271

Kontroll nélkül a legprofibb előadók is stabilan mellé tudnak énekelni. Élőben színpadon nincsenek studio körülmények. Azon kívül persze Zorán sosem volt egy top kategóriás énekes. Mondhatni itt a banda meg a Hammond kíséret ami viszi a pálmát. :)

Előzmény: Coldspot (18270)
Coldspot Creative Commons License 2016.12.23 0 0 18270

Tévednék? Helyenként Zoránt, de főleg Zalatnayt zavaróan hamisnak hallom.

Előzmény: djuice (18237)
ozjo Creative Commons License 2016.12.23 0 0 18269

Én használok egyet, melyet egy fórumtárstól vettem, nem bántam meg, jó hangokat lehet vele kicsikarni, de nagyon oda kell figyelni a beállításokra. Nagy előnye, hogy gyorsan lehet másféle hangszerekre váltani, van egy-két elég jó rhodes hangja, meg az összes előző Roland hangzások.

Én most a leslie-jét is használom, vonalba megy, mert a fa lacim jelenleg nem működik.

Összességében ár/érték arányban nem rossz, ha gonosz akarnék lenni azt mondanám a játék és a hangszer között mozog, de azért ettől többről van szó.

A billentyűzete felejthető. Ennek ellenére én a saját billentyűjén használom, pedig van A33-as rolandom is, de az a samplerhez van kötve.

Házi muzsikálásra szerintem tökéletes.

A youtube-on rengeteg demo van róla.

Előzmény: Zafipapa (18266)
djuice Creative Commons License 2016.12.23 0 0 18268

Ha komoly a kérdés sztem aki cipőben virga, mint Dennerlein, annak lábbeli nélkül nyert ügye van méginkább. Kántorképzőben meg orgonaszakon a zeneakadémián se megy a zokni divat úgy gondolom. Cipőben tanítanak sztem.

Előzmény: tehtube (18264)
djuice Creative Commons License 2016.12.23 0 0 18267

Ki kell próbálni a Roland Zenegalériában Pesten!

Sajnos mini billentyűi vannak a normál bill.hosszakhoz képest. (Mondjuk az Electromnak is 8mm-el rövidebbek a billentyűi a megszokottól, de mégis jól lehet rajta játszani, mert a billentyűk forgáspontja úgy 5-6cm-re nyúlik be a burkolat alatt mint erőkar! Én pl. ezért sem vennék más mai cuccot helyette, max egy A33 Roland master billentyűt.) Szolgáltatásban jópofa a kis VR09 tűzoltásnak annyiért nincs is sokkal jobb, de egy vérbeli Hammondos már lehet hogy picit emelkedettebb vérnyomással tudna csak vele élni. :)

Tény azonban hogy nincs vetélytársa se Korgban, se Yamahában vagy más márkában annak a kis performance Roland keyboardnak.

Egy képzett zenetanár ismerősöm szerint meg mindent meg lehet szokni. A jó zenész állítólag alkalmazkodik. (lehet hogy ezt is tanulni kell, nálam a minőség az elvárt szint még, amivel a billentyűsöket sajnos manapság ritkán kényeztetik a gyártók, ezért is írtam még itt korábban a VR700 kapcsán, hogy egyenlőre csak dig. zongorákban van látványos fejlődés, ott valóban nyerő a Roland.)

Előzmény: Zafipapa (18266)
Zafipapa Creative Commons License 2016.12.23 0 0 18266

Valamikor korábban, említve volt a fórumon a Roland VR-09 Combo. 

Igen jó hammond klón hangja van az árához képest.

Nézegetem a videós oldalakat, de eléggé vacilálok megvenni annak ellenére, hogy hordozható és nagyon sok mindent tud, és az ára is baráti.

Gyakorlati tapasztalata van itt valakinek a hangszerről ? Vélemény ?

(Nem zenészként kérdem, csak itthon és baráti körben játszadozom...)

Zafipapa Creative Commons License 2016.12.23 0 0 18265

Made in Hofi Géza.   :-)

Előzmény: tehtube (18264)
tehtube Creative Commons License 2016.12.23 0 0 18264

Folytathatnák on-osabb témával. Mezítláb, zoknival vagy cipöben?

Előzmény: djuice (18263)
djuice Creative Commons License 2016.12.22 0 0 18263

Zsolti, nagyon szögletesen nézed ezt. Nem lehet mindig csak kondenzátorokról meg drawbarokról , színuszgenerátorokról beszélni. A hangszer a művészet része, ami mögött egy ember van és igenis meglepő, milyen szépen ír Rhoda, ellentétben mondjuk Joeyval. A grafológia sok mindent elmond az emberi lélekről, ez itt látván látva is megjelenik még laikusok számára is, mert ugyanúgy hozzá tartozik a személyiségéhez. Elvégre nem arról beszéltünk hogy melyik hipermarketben szokott narancsot vásárolni, ami persze hogy off téma lenne. :)

Előzmény: tehtube (18261)
kehasl Creative Commons License 2016.12.22 0 0 18262

Ezzel a pécsi képpel kívánok Hammondos Békés Karácsonyt és BUÉK!!!!!!

tehtube Creative Commons License 2016.12.22 0 0 18261

Nnna, hammondos témánál vagyunk. Orgonisták kézírása! :-D

Előzmény: sustain (18260)
sustain Creative Commons License 2016.12.21 0 0 18260

Tényleg nagyon szép! Az írás is! Az átlag amerikai ma már nem ír zsinór/folyóírással. Ha meglátom az egymás után dobált küszködve leírt nyomtatott betűiket, a hányinger kerülget. Az iskolában, ahová jártam a 90-es évek első felében, már akkor alkalmaztak USÁ-ból érkezett nyelvi lektort, aki órákat tartott nekünk. Borzalmasan írt, pedig azt gondolná az ember, hogy egy nyelvtanár tud írni, de nem. A legcsúnyább folyóírás is szebb, mint a nyomtatott betűs, az is egy alkotás. A folyóírás elsajátításakor és használatakor olyan agyi területek mozdulnak meg, amelyek a finommotorikáért is felelősek, a logikus gondolkodás, és a memória is fejlődik, ráadásul ezek között állandó kapcsolat alakul ki és/vagy fejlődik tovább. Egyébként a zenénél ugyanezekre a készségekre van szükség, ha a hallást nem nézzük. Lehet, hogy itt a kapcsolat? Bocs, kibújt belőlem a tanítóbácsi!

Előzmény: djuice (18259)
djuice Creative Commons License 2016.12.21 0 0 18259

Ez igen! És micsoda szép kaligrafikus írás, akárcsak a játéka!

Rhoda máig megunhatatlan királynője a hangszernek.

Gratu! Egyre értékesebb a hangszered! :)

Előzmény: LittleBig4 (18255)
Zafipapa Creative Commons License 2016.12.21 0 0 18258

Csatlakozom a gratulálókhoz ! 

Az autogramot lelakkozod, vagy hogyan tartósítod ? :-) 

VolksrodZoli Creative Commons License 2016.12.20 0 0 18257

Azért ez nagyon menő! ;)  Gratulálok.

LittleBig4 Creative Commons License 2016.12.19 0 0 18256

engem a jensen alatti törölköző érdekelne :) szép a színe! megy már a 60-as?

Előzmény: vintagekey (18253)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!