Minden az iPodról, egy kivétellel, légyszi ne kérdezd meg, hogy:"az iPodra Intézővel másolt zenét le tudom játszani?"
Mert a válasz: NEM. Az iPodra csak megfelelő szoftverrel, leginkább a hozzá tartozó iTunes használatával tudsz zenét másolni úgy, hogy le is tudd vele játszani.
Bocsanat, rosszul fogalmaztam. Azt ertem alatta, hogy amikor az iPod-progira klikkelek, 2 lehetöseget ad: frissitest es törlest. Mivel az enyem nemetül beszel velem, rosszul tajekoztattalak benneteket. A törlest nem volt hajlando vegrehajtani a kis komisz. Azt irta, hogy nem tudja "rezervalni" az iPodot. Mivel ez sem ment, letöröltem mindent a gepröl ami iPoddal kapcsolatos volt, es kipucoltam utana registryt is. Ezutan töltöttem fel az iPoddal kapott CD-röl az akkori firmware-t es az iTunes akkori verziojat (6.0.1.3). Igy helyes a tudositas :)
Te is frissítetted az új frimware-rel? Nem találok más újdonságot, hacsak nem a hibákra gondolok, amik azóta is jelentkeztek nálam is. Lejjebb leírtam. Mit kéne tudnia ennek az új firmware-nek?
Elsősorban a vásárlás helyén érvényesítheted, de a központi iPod-szervízbe is viheted. Már írtam lentebb, hogy hol van. Nem ismerem ezt az oldalt, Apple márkakereskedőtől vásároltam, ajánlom őket. www.macbolt.hu Kicsit drágább, de lehet, hogy hosszútávon jobban jársz.
Ha az megoldás, hogy az egyik iPodról az áttöltendő számokat a PC-re másolod (ezt több program tudja, pl. a YamiPod is), onnan pedig a másik iPodra, az működik.
A minap az iPodom ugy összeroskadt, hogy a firmware frissitest sem volt hajlando vegrehajtani. A keszülek szerint ott volt rajta 1743 szam, de ha a veletlenszerü lejatszasra kapcsoltam, csak lapozta a szamokat, nem jatszotta le. Igy hat iTunes könyvtar mentve lett, iTunes, iPod, Quicktime a gepröl leturva, registry megfesülve, eredeti CD-röl ujra install (nem a legujabb neten talalhato verziok!), es utana csak 3 hibaüzenettel turta fel ismet az 1743 szamot. A hibaüzenet egyebkent mindig az, hogy az adathordozo nem irhato es nem olvashato. Ekkor iTunes-bol kilep, ujraindit, aktualizalas folytat. Vegignyalaztam mar az összes nemet es angol nyelvü forumot, de nem lettem okosabb. Megtanultam vele együttelni, mint egy rigolyas hazmesterrel. De meg vagyok gyözödve arrol, hogy amig Apple hardware-nek Windows PC-vel kell együttelnie, addig ez igy is marad.
Egy kérdés: az ugye nem normális, ha egy 4. generációs 20 GB-os Ipod-nál hálózati töltésnél elsötétedik a képernyő? (csak hálózati töltésnél, USB-ről teljesen jól tölt). Az elsötétülő képernyő mellett a gombok működnek, a zenelejátszás sem áll meg, csak éppen semmi nem látszik. Amint kihúzom a hálózati töltőből, azonnal újra látszik minden a képernyőn.
Sziasztok! Néhány hozzászólással lejjebb már kérdeztem ezt, de mivel nem kaptam rá választ, megpróbálom mégegyszer. A nanora hogy működik a garancia?Kapsz egy garancialevelet, és azzal mehetsz bármelyik szervízbe, vagy a céghez kell visszavinni, akitől vetted? www.freeq.hu-n keresztül vásárolt esetleg már valaki? köszi
lehetséges-e, hogy két Ipod-ot csatlakoztatva a PC-re, egyikről a másikra töltsem a számokat? A laptopon csak az egyik Ipodon levő cucc van rajta, a másik Ipodot egy másikról töltötték föl. Irtó sok meló van benne, jó lenne, ha így át tudnám venni.
Nagy gond van! Bekapcsoltam az iPodot, és csak módjával reagált a Click-Wheel. Volt hogy tekergettem, de nem csinált semmit, ment a zene, de a képernyő lefagyott, és a hangbeállítást mutatta. Volt már másnál is ilyen? :( Kicsit csalódtam, hogy mindenki áradozik az Apple-ről, pedig ez sem hibátlan!
tudom ajánlani a Brando fóliákat nem olcsó, de szerintem ilyen árkategóriáju készülékre megéri! mindenféle méretben kapható, meg vagdoshatod... nagyobb gsm boltokban kapható, pl speedshop.
hihi:) Én is átállítottam a feszkijelzést számosra. Tegnap estefelé indultam haza a melóból, persze hogy nem volt kedvem zene nélkül. A kijezlő 220környékén állt. A vinyó felpörgött, a fesz leesett 160 környékére, és nyekk. :(
Sziasztok! Én most tervezem egy nano vásárlását karácsony közeledtével. Találtam egy hirdetést a www.freeq.hu-n, ahol 65,900 Ft-ért 4 gb-osat árulnak.(esetleg vásárolt már valaki tőlük?) De mivel még nem vásároltam így, meg azért nem két fillérről döntök, egy picit tartok is tőle.Számlát adnak, ez azért megnyugtató. Pár kérdésem azért lenne, megköszönném a segítségeteket. Szóval, a garanciát a cégen keresztül kell érvényesíteni, vagy van garancialevél, és azzal bármelyik apple szervízhez fordulhatok?(remélem nem lesz rá szükség) Bár elég sokat visszaolvastam, konkrét "megoldást" nem találtam, szóval találkozott már valaki olyan méretű fóliával amit rá lehet szabni a készülékre(hátlapra is), és azért nem költ rá az ember még egyszer több 10e forintot?Ha igen, megírhatná a nevét, árát. A wheelre is lehet tenni, működik ugyanúgy tőle a készülék?(tudom, hogy nem nézegetni, hanem használni, de én már csak ilyen vagyok) Elnézést a sok kérdésért, kérésért
asszem mondhatjuk, h az en videosom 1 hettel oregebb, mint a tied, es en talan ennyire nem is vigyazok ra, de en semmi, a tiedhez hasonlo szignifikans elvaltozast nem tapasztalok! nehez lesz, de tudnal kepeket csinalni ezekrol a karcolasokrol? es amugy tenyleg, ha esetleg fizetek erte, akkor az apple tudja cserelni az iPod kulso-felso muanyag "hejat"?
Ne haragudjatok, hogy újra előhozom ezt a témát és tudom, hogy unalomig lerágott csont már, de egyszerűen nagyon el vagyok keseredve és nem tudom mitévő legyek! Szóval az a helyzet, hogy az iPod videom nagyon rövid pályafutása alatt (kb. két-három hét) úgy összekarcolódott a saját - apple álltal adott - tokjában, hogy most már komolyan kezdek kétségbeesni és nem tudom mit kéne csinálni… Én nagyon komolyan vettem a karcolódós híreket és a tőlem telhető módon a legjobban vigyáztam rá, csak tokban tartottam, még véletlenül sem érintettem a kijelzőt semmivel, még ujjal sem így aztán letörölnöm sem kellett semmivel, ami megkarcolhatta volna. A munkahelyemen van egy kompresszor, azzal lefújtam róla azt a minimális port és kifujtam mindig a tokot is! Ennek ellenére a dolog most ott tart, hogy két komoly csík is van visszintesen a kijelzőn, ami már olyan szintű, hogy a kijelző fényét egy kicsit megtöri így pl a videó nézésénél már kimondottan zavaró! És higyjétek el, hogy nem fújom fel a dolgot, nem icipici karcolásokról van szó, hanem egyszerűen kezd a dolog riasztó méreteket ölteni - hangsúlyozom - minden igyekezetem ellenére! Most már ha tennék rá pl. egy védőfóliát, akkor csak a további romlást állítanám meg, de a mostani állapota is elkeserítő már! Mégegyszer mondom: nincs eltúlozva! Szóval én nagyot csalódtam a kivitelezés minőségében, soha nem volt még olyan eszközöm ami ennyi idő alatt így leamortizálódott volna annak ellenére, hogy nagyon vigyázok rá. Szivem szerint megpróbálnám kicseréltetni és a következőre venni egy PDA fóliát, de nem tudom érdemes-e egyátalán vergődni ezzel, mert - gondolom - a boltból úgyis elhajtanának… jól gondolom? :(
attol fuggetlenul, h szerintem egy hozzam hasonlo, luzer-mezei iPod felhasznalonak ezeket nem feltetlen kell igy atlatnia, sem gondolom, h igazad teljesen igazad volna. ugyanis pont a kijelzovilagitas is sokat zabal. filmnezes, egyeb jatekok stb-nel, ugy tom 2 ora es vege. engem igazan az zavar, de az sem igazan, nem halok bele :), h az aksi kijelzes nem informativ. mutat vmit, de ha belemegyek egy menube (vilagitani fog a kijelzo), rogton esik az ertek. pedig nyilvan nem fogok a hatralevo aksi idomben veg nelkul a menuben lavirozgatni. hogy jogosnka erezzem, h a direkt erre a muveletre a rendelkezesemre allo eroforrasokat mutassa a kijelzes! de akkor meg minek? :) mutassa azt, h mennyi van meg a feltoltesbol. aztan max az hamarabb "fogy el" mint mas, egyszerubb muveletek miatt szokott. a mobiltelefonok is ezen logika szerint mukodnek. remelem ertheto voltam. :)
Ellentétben a merevlemez felpörgetéséhez sok áram kell, ami a telepek felépítéséből adódóan feszültségcsökkenéssel jár. Ha több teljesítményt ráncigálnak ki belőlük akkor csökken a kapocsfeszültségük hisz a belső ellenálláson is esik valamennyi feszültség, ami a felvett árammal arányos... (R=U/I)
Ez azért nem igaz, mivel ezek a kütyük merevlemezesek. Na már most a világítás meg a mikroprocesszorok nem esznek annyira sok áramot. Ellentétben a merevlemez felpörgetéséhez sok áram kell, ami a telepek felépítéséből adódóan van így. Ha több teljesítményt ráncigálnak ki belőlük akkor csökken a kapocsfeszültségük hisz a belső ellenálláson is esik valamennyi feszültség, ami a felvett árammal arányos... (R=U/I)
Tehát ha olyan folyamatot végzel rajta amihez kell merevlemez, és a kütyü lemerülés közelében van akkor nagy valószínűséggel ki fog kapcsolni!
Egyébként tapasztalatból akkor pörgeti fel a merevlemezt: - számváltásnál, és mindenféle ezirányú műveletnél - a zene kvíznél (játékok) - jegyzetek megtekintésénél