Én ezt egyáltalán nem éreztem. Mondjuk, az elején arra gondoltam, hogy a kisgyerekkel történt valami végzetes. De hát az egész hihetetlen sztori- visszagondolva- nagyon sokkoló lehetett, és a végső megoldástól is meghasonulhatott/van ilyen szó?!/ hősünk. A legjobbak pedig a feleséggel való közelik voltak. Meg a recepciós jelenet tetszett.
"Az operatőri szemléletből következnek a színészvezetés erősségei és hiányai is. Klöpflernél a színészek akkor meggyőzőek, ha akcióban vannak, s akkor gyöngébbek, amikor közelikben, párbeszéd közben mutatja őket a kamera. László Zsoltnak a figurája, a mozgása, a gesztusai érdekesebbek, mint az arcjátéka: különösen a film eleji közeliknél érezzük, hogy túljátssza a szerepét." (Báron György: El Nino = Kritika, 2002. szeptember)
A POSZT-összefoglalóban, amit videón láttam, volt egy részlet az Attack-ból; jónak tűnt, de az egészet még nem láttam.
És ha már off: Sirálymadár néni, Te most (végre) Budapesten vagy, nem igaz? Mikor akarsz végre velem találkozni? Együtt színházba menni? László Zsolt-előadásokat nézni? Hol bújkálsz? Miért nem olvasol mélt? :)
Az álmoknak mindig van értelmük, csak nem mindig őket megfejteni. De én megfejtettem Neked: látni akarod a Bűn...-t, de nagyon. :)
Tegyük hozzá: 22 órakor lesz, mindenki nagy örömére. :(
Az Őszi álom megtekintését ezennel novemberre halasztottam (aki októberben megy, annak jó színházat kévánok). :)
Kiváncsi vagyok, hogy szerepelnek majd a Bűn...-nel Belgrádban. Ez lesz a kérésem Hozzád, kedves ELZSÉ, hogy meséld el, ha egyszer megint erre jársz. Valamint azt, hogy mi hír Bertók Lajosról; ő fogja játszani most már Ampert?
De igen. Még nem láttam, de eddig csak jót hallottam felőle. A szeptemberi Színházban írtak róla (azt hiszem, bővebben CC, neki megvan). Biztos jó. Volt a POSZT-on és a Művészetek völgyében is.
Ez most off: ha már a Kamra szóba került: állítólag megy majd az Attack című előadás valamikor. Látta már valaki? Én nem. Bevallom, ott még semmit. Majd az ősszel oda is beteszem a lábam! :) Őszi álom...
OFF
Bocs, Verocs, de én tökéletesen értettelek.
1. Artúr Mátrix-beli hangjában csak reménykedtem (miért ne?), de a reklámból egyértelműen rájöttem, hogy Gáti Osziról van szó (telefonon még céloztam is rá, hátha ő az).
2. Santana: Olvass csak vissza, mindannyian erről a fimről beszéltünk (én legalábbis biztosan)! :)
ON
Bocs, hogy így elsőre egy OFF jön.
Tényleg olvasok mindent, de vagy írni nincs éppen mit vagy ha volna már lerágott csont. Most is azért írok, mert CC valamit félreértett. Szóval a Mátrix-téma. LZS mellett Gáti Oszkár A HANG. A tévedés tárgya pedig Santana. Valóban a Smooth-ról beszéltünk, de egy E. Norton és B. Stiller neve által fémjelzett film kapcsán, a magyar címe azt hiszem "Ég velünk" volt. De a Mátrix zenéje is nagyon jó, azért is érdemes felvenni.
V.
Attól még találkozhatunk októberben. :) Ha nem színházba megyünk, hanem teázóba, kocsmába, vendéglőbe stb, akkor úgyis jobban tudunk beszélgetni. Majd megszereveződik a dolog.
Nálunk ugyan még nem aludt így senki (kinek estem volna útjába?), de ha másként nem megy, az én ágyamban is alhatna, én meg mennék máshova a lakásban. Szabolcson felszállhatna egy Pécsre tartó gyorsvonatra és kész. :)
:)) Életemben nem mentem még haza mással, mint vonattal. 4x az utolsó pillanatban kaptam el az utolsót... Előre is köszi a felajánlást, de csak akkor élnék vele, ha nem nagy gond!
Ha a pesti ottalvást nem tudod megoldani, alhatsz nálam Fehérváron. Innen már másnap haza tudsz menni. Ezt egy jövőbeli /november/ topictalálkozó reményében írom.