Dínárt Szegeden, vagy a határ előtt (Röszkei leágazás után kb. 300 m-re balra található "Zebra market" vagy a határon, esetleg közvetlenül a Szerb határ után célszerű. Az árfolyam két hete 3.9- 4 forit volt egy dínár. Euróval nem próbáltam fizetni, de valószínűleg nem éri meg a rossz átváltási árfolyam miatt, meg így gyorsabb, zökkenőmentesebb a fizetés. ÖMV kútnál a 95-ös benzin 58.2 dínár. Vizisportokra van még Sartin lehetőség.
Tudja valaki pontosan, hogy Sartin van-e bank??? Ugyanis eddig hallottam olyat is, hogy van, de az ellenkezőjét is. Ha valaki konkrétan tudja, az írjon!!
Nagyon köszönöm az eddigi tájékoztatást. Még annyit szeretnék tudni, hogy Szerbiában vagy itthon váltsunk dínárt, netalán az euro is jó? Ha jól értettem 2x300 dínárt és 1x790-et kell fizetni. egyébként bocs az értetlenkedésért, de én vagyok a megbízott tájékozódó, ugyan is 3 autóval megyünk. Köszi.mvera26
Az autópálya díja Szerbiában kapunként: 300 dínár Subotica után leterelnek az autóútról, Novi Sad után újabb 300 dínárt kell fizetni, Belgrád után kapsz a kapunál egy kis papírt amit Nisnél a fizetőkapunál kell átadni és ott 790 dínárt fogsz fizetni. A Bolgár határon a fertőtlenítésért 2 euro, majd az útdíjas bódénál feltétlenül mondjátok meg, hogy Kulata, illetve Görögország az uticélotok, mert egyébként 17 eurós útdíjat fizettetnek!! Itt még 5-7 eurót kell majd fizetni, autó önsúly?-tól függően. Fontos, hogy Szaloniki, majd Moundania felé menjetek, mert arra jobb az út és gyorsabb (odafelé nem arra mentünk sajnos) és Nikiti vége előtt lesz lehetőségetek a LIDL áruházban bevásárolni. Bulgáriában a közlekedés igazi BALKÁNI! Viszonylag sok a rendőr Szerbiában és Bulgáriában is, minket nem állítottak meg, de betartottuk a közlekedési szabályokat. Sok szunyog van, vigyetek flakonos szunyogirtót, vagy/és vegyetek inkább ott szunyogriasztót az a tapasztalatok szerint hatásosabb. A településen sok bár és étterem található, a DISCO nem tudom működik-e. Parkolási lehetőség az utcán van a templom mögött (az utca kialakítása miatt zsákutca) vagy mellett, az utca meredek, a parkolás biztonságos, a közbiztonság jó! Az Athos szigeti kirándulás kb. 26 euró. Az apartmanban felárért sincs légkondi, de lehet huzatot csinálni, ventillátor sincs. A tusolás igazi élmény lesz, mivel tálca nélkül, a WC kagyló mellett található a tusoló csapja, tehát ha ügyes vagy akkor csak a WC lesz vizes a papír nem ehhez azonban némi gyakorlatra lesz szükség.
nagyon örülök a gyors válaszodnak. Szeretném megkérdezni hogy tudsz e autópálya díjat mondani. természetesen ha gépkocsival voltatok. milyen volt rendőri ellenőrzés szempontjából az utatok? Az apartmanban van e felárért légkondi? Sok szúnyog van e? Szórakozási lehetőségek fiataloknak milyenek vannak? Ha a kolostorsziget körüli hajóút árát tudnád az is jó lenne. Gépkocsival az utcán vagy udvarban lehet parkolni. Azt hiszem ennyi, de lehet még a napok folyamán felmerül több kérdés.
A www.halkidikinet.gr oldalon találsz szállásokat telefonszámokkal. Azt hallottam, hogy a 4 fős apartman árát 45 euro/nap sikerült 32 euróra lealkudni. Mi Sarti Beach-en az Evros apartman, hotel? találtunk szállást második hétre (van e-mail címük, honlapjuk a tulaj németül, a fia angolul beszél). A tulajdonos a 4 ágyas stúdiót (ez nagyobb és jobb mint a Melissi apartman) 1 emeletes ággyal 25 euróért kínálta, míg a földszinti nagyobbért 35-öt szeretett volna kapni, de 30-ban egyeztünk meg. A település legfinomabb giros pitáját itt lehet kapni 1.5 euróért, mivel itt nem mustár, ketchup kombináció található benne, hanem tzatziki!!!
A Melissi apartman kb. 150-200 méterre van a durva homokos, sziklás tengerparttól. Amit a katalógusban elfelejtettek közölni, hogy ez közvetlenül a templom mögött található, a harang kb. 5-8 méterre van! Csak reggel (7, 1/2 8, 8 és este 7 görög idő szerint, azaz reggel 6 stb.) és esete harangoznak, van olyan nap is amikor ez kimarad. Felszerelés 1 lábas 1 serpenyő evőeszközök, tányérok. Vágódeszka, sajtreszelő, fakanál nincs, WC papír van. A hely a harangozást és az időnként elrobogó motorosokat lesz6ámítva nyugodt, közel a falu központjához. Útidő Szegedről kocsival pihenőkkel, elterelésekkel 18 óra 1030 Km.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Kedves Sithon!
A szerb autópályadíj nem változott. Görögország nagyon szuper, most kevesebb a magyar, mint máskor, vannak helyettük románok.
Giros: 1,60
Kenyér: 0,60
Ásványvíz: 1,15-től (6x1,5L, szénsavmentes)
Nagyon finom Sangria: 2,00 (igaz ez inkább spanyol)
Retsina: 0,70-től (0,5L)
Sör: 0,34-től
Görögdinnye:0.20-tól
Sárgadinnye: 0,50-től
Paradicsom: 0,60-tól
Paprika: 0,80
Feta: 4,5-től
Sarti előtt Nikitiben (kb 40 km) is megnyílt a LIDL áruház, minden van és tényleg olcsó. Pl. 2 literes oyzo 6 eu, 2 L-es Metaxa *** 9,50 eu.
Itthonról nem érdemes elektromos "vonzó" riasztót vinni, mert hatástalanok a görögökre, akarom mondani a szúnyogokra. Helyben lehet kapni, úgyan annyiért hatásost, igaz abból is kettőt kell venni.
Ami az írásom elején van, az nem tudom micsoda, bocs.
Hali!
Kevés az élménybeszámoló, ennyire rossz idén Görögország!!!!
Kinti friss árakat tudna mondani valaki??
Változott a szerb autópályadíj a tavalyihoz képest??
wolf15 képei és az Apartmanok címszó alatt fotókat találsz, Sarti-i apartamanokról és sok esetbe a kép kinagyitásával látható lessz az a telefonszám ahol a szállást le lehet foglalni. Egyes képeknél külön lefotóztam az ap. "cégtábláját" is.
Ha kérdéséed van Sartival, vagy a Sithon félszigettel kapcsolatban, szívesen válaszolunk a http://gportal.hu/portal/sarti/ - fórumon.
Olvasom itt az oldalon, hogy nagyon sokat mentek úgy görögbe nyaralni, hogy nem foglatok szállást, illeteve, hogy itthonról foglaltok szállást szottani tulajnál. Tudtok nekem telefonszámokat adni Sartiból, Toroniból, Vourvourou, Platanitsiből. Illetve, hogy hogyan is működik ez.
Imhotephtől kérdezem, hogy merre is van ez a Klamitsi beach, mert nagyon szép és szívesen megnézném.
Én június közepén voltam Sartiban és szeretnék augusztus végén vagy szeptember elején visszamenni 1 vagy 2 hétre, de egyelőre még nincs kivel. :-((
Sajnos az utazási irodák (jártam már egy jó párnál) csak apartmanokat értékesítenek, így 1 fő esetében is kifizettetik a teljes apartman árát. :-( Azt javasolták, hogy esetleg próbálkozzak last minute utakkal, mert akkor kevesebb a ráfizetés összege, de az eléggé rizikós, mert ki tudja lesz-e egyáltalán last minute az idén, mert - ellentétben azzal amit gondoltam - olimpia ide vagy oda, a görögországi tengerparti utak ez évben is nagyon kapósak...
Szóval ha valaki szintén szeretne Sartiba menni, de egyedül van, vagy esetleg van olyan kisebb csapat ahova még beférnék, ;-) kérlek, gondoljatok rám!
Úgy örülök, hogy már könnyebb képet feltenni. Ez az egyik kedvencem. Valahol az interneten találtam még régebben. Már alig várom, hogy én is láthassam az Athos hegyet!
Nekem vannak fotóim a Sunset túráról ami szerintem ugyan az, csak egy másik iroda másképp nevezi. A túra program: Indulás Sarti kikötöjéből hajóval, egy lakatlan szigetre, 2 óra fürdőzés a szigeten, tovább egy olyan öbölbe amit csak hajóval lehet megközelíteni. Itt fürdés, grillezés, borozgatás majd vissza Sartira.
Meg tudja nekem valaki világlátott ember mondani, hogy van-e Sartiban használható bank automata??? mondjuk amiből visa kártyával lehet olyrót felvenni????
<DIV>Sziasztok!</DIV>
<DIV>Vannak fent képek Sartiról a sarti.gportal.hu és a sassos.gportal.hu oldalakon.</DIV>
<DIV>Amennyiben vannak képeitek amiket ott viszont szeretnétek látni küldjétek el stafford@send.hu címre. Ha több van akkor adok egy ftp hozzáférést és oda töltsétek fel.</DIV>
<DIV>Mindenkinek kellemes nyaralást Sartin.</DIV>
<DIV> </DIV>
<DIV>Sziasztok!</DIV>
<DIV>Mi Szeptember 17én indulunk.</DIV>
<DIV>Ha van valakinek kedve és pont akkor indul akkor írjon és én sem zárkozom el a konvojos utazástól :-)</DIV>
<DIV>Valószinű lesz 2 hely az autóban de ez ehónap 15.én derül ki.</DIV>
<DIV> </DIV>