Keresés

Részletes keresés

Dom_Guss Creative Commons License 2009.10.11 0 0 823

Azt írtátok hogy a Bavaro Palace-ban lesztek, az kb 20 km-re van a Barcelotól, és ahogy írtam a Barcelóval szemben van a Marinárium. Felülröl ismerem a partot, kb 8 éve folyamatosan repülöm helikopterrel.

Azért teszek fel neked jobb képet mint a GoogleEarth :-)

Dom_Guss Creative Commons License 2009.10.11 0 0 822

Védöoltás nem kell

Az utakat én szervezem, és magyar nyelvü az idegenvezetés

Tessék visszaolvasni a fórumot, akik már voltak velünk azok leírták a véleményüket.

Ha van kérdés csak nyugodtan tessék írni.

Richi29 Creative Commons License 2009.10.11 0 0 821

Így sikerült feltölteni!

Richi29 Creative Commons License 2009.10.11 0 0 820

Kedves Dom Guss!

Köszönöm válaszod és már is jönne néhány kérdés:

A Hotel Bacaró Palace közelében van olyan snorkelr-e alkalmas hely , amit egyénileg is el lehet érni?

Azokat az utakat, amiket írtál ki szervezi? Gondolom a szállodában lehet rá jelentkezni?! Ha nem ott akkor hol?

A delfináriumot a Google Földjéből néztem ki! Nekem nem tűnik 20 km-nek.

Nézd meg a képen , amit remélem sikerül feltölteni.

Még egy hülyének tűnő kérdés : Milyen védőoltás szükséges a Dominikára utazóknak?

További szép napot!

Üdv!

Richi

Előzmény: Dom_Guss (817)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.10.10 0 0 819
Szabadidös programok Punta Cana/Bávaro-ról.

TOUR ISLA SAONA.

Saona sziget a dominikai köztársaság legnagyobb és egyben a legszebb partokkal rendelkezö szigete, az egyik legkedveltebb túrsitacélpont, napi szinten több ezer látogató érkezik a szigetre, vagy katamarán vagy pedig gyorshajókkal.

A sziget kb. 1 óra hajóútra található Bayahibe kikötötöl, útközben megcsodálhatják a Parque Nacional Este-t (Keleti Nemzeti Park), ahol a pálmafás tengerpartok mellett egy igen gazdag élövilággal találkozhatunk, és itt találhatók a kb.150 éves mangróve erdök is, amelyek életteret nyújtanak a nagyobb tengeri teknösbékáknak, pelikánoknak és egyéb máss nagytestü madaraknak.

A Saona sziget elérése elött meglátogatjuk az Isla Catalinita-t (Kis Katalin sziget) ami csodálatos fehér homokzátonyokkal van körülvéve (tengeri csillagok élöhelye), rendkivül alkalmas a kikapcsolodásra és egy kis tengeri fürdözésre, snolkerlezésre, innen indulás tovább a Saona szigetre.

A szigeten különbözö tengerparok találhatók, mint a Cautano,Habanico,Bonita,Encanto ahol egy teljesértükü pihenés vár önökre, sétálás a szigeten, fürdözés és a  dominikai ízeket próbálhatjak ki.

Indulás a hotelböl: 6.45, érkezés: 19.00 ,egésznapos program, sapka, kalap, naptej,szúnyogriasztó használata ajánlott.

TOUR SANTO DOMINGO

Santo Domingo a Dominikai Köztársaság fövárosa, ahol az igazi karibi-életet lehet megismerni, a történelmi városrésztöl (Zona Colonial), Conde, Alcazar de Colon kezdve a modernebb városrészekig. Utunk során meglátogatjuk a Háromszem barlangot (Cuevas de 3 ojos) ahol a Tarzan-filmek egy részét forgatták, a Caleta nemzeti parkot, a tengerpari városrészt, (Malecon).

A kb 2,4 millios város 190 km-re található Punta Cana-tól, kb 2 és fél óra az út, és az utazás során közelebbröl lehet ismerkedni a dominikai valós élettel.

Indulás a hotelböl:6.45, érkezés 21.00, egésznapos program

TOUR ALTAGRACIA

La Altagracia a neve annak a tartománynak ahol Punta Cana, Bavaro található a tartományi székhely Higüey és mint ahogy a tour neve is mondja ez egy átfogo utazás a tartományon belül ahol a következöket látogatjuk:

Higüey bazilika, Casa de Campo (a világ leggazdagabb embereinek települése), Altos de Chavón (Müvészetek városa), La Romana és Boca de Yuma ami egy kis halászfalú és garantáltan a legjobb halételek, languszták itt kaphatók amit a Karib-szigeteken készítenek.

Indulás a hotelböl: 8.30, érkezés 19.00,egésznapos program

TOUR INTERIOR

Ahogy a neve is mondja ez egy mélyebbreható utazás a dominikai köztársaság tanyavilágába ahol a lakosság hétköznapi életével lehet ismerkedni elhagyva a túrista övezeteket. Az út során felfedezetlen és érinteten tengerpartok is láthatók amik még érdekesebbé teszik ezt a rendkívüli utazást.

Indulás a hotelböl: 8.30, érkezés 19.00, egésznapos program

TOUR PARQUE DE LOS HAITIES

Az egyik legszebb és legismertebb nemzeti park a Los Haities, a samanai félszigethez közeledve. Csodáltos,festöi tájakon,érintetlen erdökön keresztülvezetö út amely végen a samanai öböben található régi indiánbarlangok, régi angol kikötök, mangrove erdök, és szintén egy gazdag elövilág található, felejthetetlen látnivalókkal.

Indulás a hotelböl:5.30, érkezés 19.00

TOUR SAMANA (2 napos utazás)

A dominikai köztársaság egyik legszebb, (a nagytöbbség szerint) része a samana-i félsziget. Csodálotasan telített pálmafákkal, hegyekkel és érintetlen tengerpartokkal ötvözött ehagyatott , kevésbé lakott karibi térség, igen gazdag természeti látnivalókban. Az út során látogatjuk a Las Terrenas-t (tengerparti rész), a Limon vízesét (itt forgatták a Jurassic Park egy részét), Samana várost, a Cayo Levantado-t és a második napon a Los Haities parkot.

Indulas a hotelböl 4.00, érkezés másnap 21.00.

Kétnapos program.

A dominiaki köztársaságot átfogo utazásról egyéni kérésre, emailban küldök tájékoztatót.

Sok sikert, kellemes utazást.

Dom_Guss Creative Commons License 2009.10.10 0 0 818
Sokan kérték hogy tegyem fel a fórumra a szabadidös programokat és a rövidebb körutakat, rövidesen itt lesz, csak le kell hogy fordítsam magyar nyelvre, de még ma felkerül.
Dom_Guss Creative Commons License 2009.10.10 0 0 817

Kedves Richi,

A felszíni búvárkodás (snorkelr) az nem igazán a hotelek tengerpartjain ajánlott hiszen a fehér homokon kívül és a türkízkék vízen kívül nincs más, vannak olyan utak mint Isla Saona és egyebek ahol ez sokkal látványosabb.

A delfinariumba kiúszni a Bavaro Palace-ból nem lehetetlen de eltartana 1-2 napig. Viccet félretéve a Marinárium vagy a Dolphin Island az a Barceloval szemben van, ami kb légvonalban 20 km, csak szervezett úttal lehet oda eljutni a belépö ára 120 USD.

Bármilyen kérdés van tessék csak írni.

Előzmény: Richi29 (816)
Richi29 Creative Commons License 2009.10.10 0 0 816

Kedves Dom Guss!

Mi november 16-án megyünk nászútra Dominikára! Nagyon szeretjük a felszíni búvárkodást! Több fórumot átolvastam már erről , de teljesen vegyes véleményeket találtam! A kérdésem , hogy milyen a Bavaró part vizi élővilága? A Bavaró Palace-ban leszünk!

Itt a közelben van Delfinárium is! Ide akár ki is úszhatunk vagy csak szervezetten lehet oda jutni?

Segítenél kérlek!?

Mivel már csak 5 hét van az utazásig lehet, hogy még fordulunk Hozzád kérdésekkel!

Köszönöm előre is a segítségedet!

Üdvözlettel!

Richi

Dom_Guss Creative Commons License 2009.10.10 0 0 815
Azt elfeljtettem leíni, ha az egész szigetet szeretnétek körbejárni akkor legalább 2 hetet kell arra számolni. Vannak olyan helyek ahova csak vezetövel vagy az arra felhatalmazott személlyel lehet bejutni.
Előzmény: Dom_Guss (814)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.10.09 0 0 814

Kedves Ilda,

Örülök hogy a Dominikai Köztársaságot választják uticélul biztosan nem fogják megbánni.

Hotelek:

Punta Cana-Bavaro-Macao-Uvero Alto soron összesen 93 resort található, ezek mind a tengerparton találhatók, partnélküli resort nincs, mind az összes all inclusive.

A hoteleket nem a csillagok száma alapján hanem a nevük vagy a hálozat szerint osztályozzuk.

Amiket ajánlanék:

Grand Palladium, Gran Bahia Princess, RIU Punta Cana Palace, Majestic Elegance vagy Colonial, PAradisus Palma Real, Sol Melia, Grand Paradise.

Autót lehet bérelni más kérdés hogy meddig lehet jutni vele, utjelzések nincsenek, az utak csak a turista zónakban jók, sok helyen még aszfalt sincs, föleg ha meg spanyolul sem beszélnek akkor semmikép nem javaslom.

Erre vannak a hotelekben található touroperadorok vagy esetleg mi is tudunk segíteni az itteni utazások lebonyolitásán, javaslom visszaolvasni a forumot több oldalon keresztül akik itt voltak szépen leirtak mindent.

Előzmény: ilda9 (813)
ilda9 Creative Commons License 2009.10.09 0 0 813

Kedves Dom Guss,

mi már most eldöntöttük, hogy jövőre Dominkára szeretnénk utazni. Nézegettem Dominikáról képeket, oldalakat, és csodálatos. Punta Canat nézztem szálláshelyül, viszont nem tudom melyik az a szálloda - amit ajánlanál - amelyik a tengerparton van, 5 csillagos, de elfogadható áron van. Esetleg ami nem all inculsive, bár a reggeli legyen benne. Ajánlod e szigeten levő helyi éttermeket? Megbízhatóak e? Érdemes e autót bérelni? Szeretnénk  bejárni az egész szigetet. Szóval nem csak a hasunkat akarjuk süttetni, hanem a látnivalókat is megnézzni.

Köszönöm, Ilda

Dom_Guss Creative Commons License 2009.10.07 0 0 812

TOUR REPUBLICA DOMINICANA

Kedves Forumozók!

Mint minden évben a szezon megkezdésekor (novembertöl-májusig) ismételten szervezünk minden hónapban egy szigetet bejáró körutat, ami természetesen olyan helyeket tartalmaz ahova nagyon kevesen jutnak el, ill. tartalmaz olyan ismert helyeket is amelyeket természetesen nem szabad kihagyni.

A körút érinti a következö helyeket:

Indulás 2010 Január 16.án Punta Cana.

Érkezés január 22 (23)

-La Romana-Santo Domingo-San Cristobal-Playa Najayo-Dunes de Bani-Azua-Barahona-Laguna de Oviedo-Pedernales-Bahia de las Aguilas!!!!!-Jarabacoa-Santiago-Monte Cristi-Punta Rucia-Puerto Plata-Samana-Punta Cana.

Azok akik szeretnék közelebbröl megismerni ezt a csodálatos országot azoknak szivesen ajánlom, esetleg az út végén egy pár napos, vagy egy hetes resort ajánlott.

várom a jelentkezéseket:muchoviaje_rd@live.de

Tel:(00-1)809-864-5862

(Ebbe a csoportba már van konkrét foglalás Mo.ról)

Dom_Guss Creative Commons License 2009.10.07 0 0 811

E-mailt megkaptam, küldöm az ajánlatot a programokra, mindent leirok részletesen.

Visszatérve a tengerpartokra, észak az Atlanti óceán, déli rész az Karib tenger. Inkább teszek fel egypár képet így könnyebb lesz összehasonlítani.

DELI PART PUNTA CANA / BAVARO

Eszaki part, Puerto Plata. A tenger a deli parton sokkal nyugodtabb, a homok delen feher északon inkább arany vagy sötét szürke, a víz délen melegebb, a Punta Cana/Bavaro partszakasz kb 45 km hosszu, azon megállás nélkül végig lehet sétalni.

Trioibi Creative Commons License 2009.10.07 0 0 810

Kedves Guss!

Küldtem neked e-mailt amire várom válaszod. Voltunk már tengerperton nagyon sok helyen, láttunk már mindenfélét. Többeket megkérdeztem mielőtt foglaltunk és akik voltak északon is és délen is azt mondták egyforma jó mindkettő. Külömbséget senki nem tett a két part között. Mivel mi város közelbe szerettünk volna ezért esett Puerto Plátára a választás. Nem írtad mi a véleményed a szállodáról.  Reméljük jó programjaink lesznek és nagyon jól fogjuk magunkat érezni. Azért szeretném ha írna olyan ember nekem, aki volt már Puerto Plátán.

Előzmény: Dom_Guss (809)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.10.07 0 0 809

Szia Trioibi,

Köszönöm kérdéseidet, remélem sikerül segíteni. Elöször is az attól függ hogy elötte voltatok-e már tengerparton, az északi part az más mint itt nálunk délen, a viz melegebb, a homok fehérebb, és sokkal több a pálmafa, de végül is mindehol jol tudod érezni magad ha jók a programok.

Most néztem hogy 24 töl 6-ig van lehetöségem felmenni PP-ra, ha érdekelnek a szabadidösprogramok akkor légyszives küldj egy mailt nekem.

Email:muchoviaje_rd@live.de vagy hagyjd meg a tied a forumon es irok.

bármilyen kérdés nyugodtan lehet kérdezni.

Előzmény: Trioibi (808)
Trioibi Creative Commons License 2009.10.05 0 0 808

Kedves fórumozó Dom Guss!

Sajnos csak most akadtam erre az oldalra. Mi is lefoglaltuk a téli nyaralásunkat Dominikára, méghozzá Puerto Plátára, az Occidental Allegro  Playa Dorada hotelbe. Mi 2010 január 23-án indulunk és február 6-ig leszünk. Olvastam, hogy nem vagy jó véleménnyel erről a részről konkrétan Puerto Plátáról. Nekünk első számú szempont az volt, hogy közel legyünk a városhoz, vagy ha lehetséges városba legyünk, mert szeretjük a pezsgést. 4-en megyünk és mi is szeretnénk igénybe venni a kirándulásaidat. Írnál nekem ezekről bővebben? Szeretném azt is tudni milyen ez a szálloda és mi a gond a parttal. Nagyon várom válaszod!

Dom_Guss Creative Commons License 2009.10.04 0 0 807

Tisztelt Fórumozók,

Pár hozzászólással korábban tájékoztató jelleggel felraktam spanyol irodák árait, pár napon belül ezek az utak nálam is megrendelhetöek lesznek, spanyol kollégákkal sikerült megállapodni, remélem hogy ezzel sikerül megtörni a magyar irodák rugalmatlanságát és sikerül sokkal gazdaságosabb módon ebbe a gyönyörü országba eljutni, akit érdekel az már most küldheti az igénylést.

Más,

Nagyon szépen kérek mindenkit akik az általam szervezett szabadidösprogramokon szeretnének résztvenni legalább 2 héttel (legjobb 1 hónap) elöre jelezzék, azok akik az érkezésük napján keresnek nagy valószinüséggel nem fognak tudni ezeken a programokon résztvenni, és sajnos nem is áll módunkban a meglévö utakat átszervezni a késön jelentkezök miatt.

Dom_Guss Creative Commons License 2009.10.03 0 0 806

Hello Laklac,

Eloszor egy automatikus email megy hogy megkaptam a levelet, aztan mikor van idom akkor valaszolok ez benne van az automatikus uzenetben.

Egesz utat nem "szervezek" esetleg ha visszanezed a forumot ott felraktam hogy pl. spanyolorszagbol mennyibe kerul, ebbol esetleg adhatok el nektek is, csak a Bp-Madrid vagy Bp-Barcelona utat kell elintezned.

Mindharom hotel jo

Szabadidos programokra minel elobb annal jobb, jovo majusig mar 70%os foglaltsagom van.

Barmilyen kerdesed van kuldj nyugodtan emailt.

Előzmény: laklac (805)
laklac Creative Commons License 2009.10.02 0 0 805
hello gus!
küldtem egy kérdéssort a mail-re, de csak egy automatikus válasz jött. ha ti nem tudjátok az egész utat megszervezni, akkor szerinted melyik szálloda a legjobb a felsoroltak közül, amit nekünk kínálnak?
GRAND PARADISE BÁVARO
OCCIDENTAL GRAND PUNTA CANA
GRAN BAHIA PRINCIPE BÁVARO

illetve a helyi programok megszervezéséhez, mennyi idővel elötte kell szólni?

köszi laklac
Dom_Guss Creative Commons License 2009.10.01 0 0 804

Kedves Lujzi333.

Kb. 3 nappal ezelott olvastam uzenetet de nem is igen volt idom meg nem is igen tudtam mit irni hirtelen de akik szemelyesen ismernek azok tudjak hogy nagyon kimeletlen modon szokimondo es oszinte vagyok.

Na most aki Puerto Platat ajanlja a dominikai koztarsasgbol az vagy kib....sz....sbol mondja vagy nem volt meg itt. A turizmus 69% Punta Cana es Bavaro reszre erkezik a tobbi 30 % Samana, Puerto Plata es Boca Chica, namar most itt millios nagysagrendrol beszelunk.

A Eszaki partnak koze nincs a deli parthoz, most megint az lesz hogy hazamennek , tetszik majd mondani hogy igen voltunk dominikan de olyan volt mintha elmentunk volna a torok rivierara.....

Puerto Platan es kornyeken jelenleg 20% os foglaltsag van az majd a szinvonalban is fogja ereztetni magat.

Sosua, Cabarete. Egyik sem igazan resort jellegu egyik a sexturizmusrol a masik pedig a vizisportokrol hires inkabb a playa doradat tudnam ajanlani.

Ha apukaval tetszik menni igy legalabb egyedul ne tessek elengedni.

Bulizasbol nem lesz hiany az van minden este mind a szallodakon belul mind a falakon kivul

Amit erdemes megnezni:

Puerto Plata:

Teleferico, Museo Ambar, Victorianus hazak, Fortaleza San Felipe, Playa Cofresi, Ocean World (delfinek)

Eszaki part:

27 charco, Laguna GriGri, Playa Grande, La Isabela, Punta Rucia.

Esetleg: Jarabacoa, Santiago.

HA MEGTUDJAK MONDANI A PONTOS ERKEZEST ESETLEG AZT MEGTUDOM CSINALNI HOGY ATSZERVEZEM AZ ITTENI MUNKAKAT ES FELMEGYEK PUERTO PLATA-RA HA IGENYLIK.

Emailem:muchoviaje_rd@live.de

Előzmény: lujzi333 (802)
lacoste28 Creative Commons License 2009.09.30 0 0 803

Dom Guss!

Nincs igazad,nem eleg megnezni a videot!Ezt az orszagot LATNI KELL!!Ne haragudj,h meg nem hivtalak vissza,de nagy a rohanas korulottem es egy hosszabbat szeretnek beszelgetni veled.

Mennyire vagyom oda vissza!!Most a kedvesem keresere Europaba megyunk,utana En jovok!!! :)))) Mar ha erted!?

En a Paradisus Palma Real Resort-t tudnam ajanlani mindenkinek tiszta szivbol.Meg persze Dom Guss turait a szigeten.

Előzmény: Dom_Guss (798)
lujzi333 Creative Commons License 2009.09.28 0 0 802
Kedves Fórumozó Dom Guss,

most olvastam a fórumot, kicsit későn. Mi ugyanis a héten aktualizáltuk utazásunkat Dominikára. Befoglaltuk az utazási irodánál a repülőjegyeket, a szálloda kiválasztását hétfőig kell eldöntenünk. Nekünk ismerőseink az északi partot ajánlották, tinédzser gyerekeink vannak. Szeretnek sportolni, kirándulni, bulizni. Cabarete, Sosua vagy Playa Dorada a legjobb? Szeretnék én is a kirándulásokban, programokban majd segítséget kérni. Mindenre nyitottak vagyunk,12 fővel megyünk.Tudom , hogy a helyismetettel rendelkező szervező milyen jó, mennyi pluszt jelent. Várom válaszát.
Dom_Guss Creative Commons License 2009.09.27 0 0 801

TOUR REPUBLICA DOMINICANA

Kedves Forumozók!

Mint minden évben a szezon megkezdésekor (novembertöl-májusig) ismételten szervezünk minden hónapban egy szigetet bejáró körutat, ami természetesen olyan helyeket tartalmaz ahova nagyon kevesen jutnak el, ill. tartalmaz olyan ismert helyeket is amelyeket természetesen nem szabad kihagyni.

A körút érinti a következö helyeket:

Indulás 2010 Január 16.án Punta Cana.

Érkezés január 22 (23)

-La Romana-Santo Domingo-San Cristobal-Playa Najayo-Dunes de Bani-Azua-Barahona-Laguna de Oviedo-Pedernales-Bahia de las Aguilas!!!!!-Jarabacoa-Santiago-Monte Cristi-Punta Rucia-Puerto Plata-Samana-Punta Cana.

Azok akik szeretnék közelebbröl megismerni ezt a csodálatos országot azoknak szivesen ajánlom, esetleg az út végén egy pár napos, vagy egy hetes resort ajánlott.

várom a jelentkezéseket:muchoviaje_rd@live.de

Tel:(00-1)809-864-5862

(Ebbe a csoportba már van konkrét foglalás Mo.ról)

Dom_Guss Creative Commons License 2009.09.27 0 0 800
Bocsánat, összekevertem a COLGATE reklámmal :-))))))
Előzmény: Moncsika123 (799)
Moncsika123 Creative Commons License 2009.09.26 0 0 799
Csodás! Itt mindenki alapból mosolygós.
Előzmény: Dom_Guss (798)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.09.24 0 0 798

Szerintem elég megnézni ezt a video-t a Dominikai Köztársaságról.....

A képek magukért beszélnek.

http://www.youtube.com/watch?v=0kirP1_tW64&feature=player_embedded

Dom_Guss Creative Commons License 2009.09.24 0 0 797

Kedves Móni és Ancsi (tweede)

Nagyon szépen köszönöm a pozitiv véleményeket, nagyon örülök hogy segíthettem és mégjobban hogy jól éreztétek magatok. További sok sikert és egészséget Magyarországon.

Remélem hogy mindenki aki úgy dönt hogy ide jön a Dominikai Köztársaságba az jól fogja magát érezni.

Sziasztok.

Takács Móni Creative Commons License 2009.09.24 0 0 796

Sziasztok!

Ha még csak most tervezitek a dominikai nyaralásotokat, a legjobb helyen vagytok! Mi augusztus végén utaztunk két hétre Dominikába; a repjegyet és az első heti szállást Punta Canan mi magunk intéztük, a programok megszervezését és a Samanai szállásunkat  Dom Gussra bíztuk. Szerencsére épp időben leltem rá erre a fórumra, illetve Gustavora és mivel mi igen gyorsan szerveztük az utunkat, a részleteket nem a fórumon keresztül intéztük, hanem priviben.

Nos, mindazok, akik felkészülten mennek Dominikába, nem fognak csalódni. Akik nyitottak arra, hogy túllássanak a szálloda resortok kerítésén és kíváncsiak eléggé, hogy lássák Dominika másik arcát is, azoknak csak ajánlani tudom, hogy vegyék fel a kapcsolatot Gustavoval és bízzák rá a programokat.

Bármerre utaztunk eddig (csak Európa határain belül), minden utazásunkat én magam szerveztem meg, alfától omegáig, - de ez tényleg egy más világ, itt elkél a segítség. Beszélünk nyelveket (ja, spanyolt éppen nem), de a helyiek nem..... Itt ha világot akartok látni, szükségetek lesz egy jó autóra (buszmenetrendet ne akarjatok letölteni a netről... :) és egy jó sofőrre, akinek kötélből vannak az idegei, mert sok az őrült motoros kamikaze és ismeri az utakat. És beszéli a nyelvet. Az ő nyelvüket....

Ő Gustavo. :)

Nem hiszem, hogy hálás dolog lenne autót bérelni. GPS, útjelzés..? Felejtsétek el! Útburkolat? Felejtsétek el! No, jó, ez utóbbi túlzás, de tényleg kíméletlenül vad a terep. :) Mindenesetre kárpótol a látvány útközben, pl. vicces, teheneket látni legelni a pálmafák alatt...

A programok közül Saona sziget kihagyhatatlan! Isteni kókuszt ettünk ott, és hatalmas csigaházakat találtunk a parton, amilyeneket korábban 50 dollárért akartak ránk sózni a szálloda partján....

Két hét alatt rengeteg dolgot láttunk, de nem mindent. Ennél rövidebb időre csak az menjen, aki végig a szállodában akar dekkolni. Mondjuk Punta Canan a Sol Melia, ahol voltunk, erre a célra is tökéletes, mert olyan hatalmas, hogy kisvonat közlekedik benne, kezdetben mi is eltévedtünk párszor. Olyan szép, mint a paradicsom! Gondolom... :)

A samanai Grand Paradise Hotel jóval emberibb léptékű, nagyszerű esti műsorokkal. Csak egy példa: szerveztek grill partyt a medenc partján, ahol fáklyás zenés táncos műsort adtak a medence vizében.

Végig biztonságban éreztük magunkat, de egyedül, mármint kettesben nem hiszem, hogy útnak indultunk volna bárhová is...

Szóval, ha megtehetitek, vegyétek igénybe Gustavo segítségét ott helyben is.

Dom_Guss Creative Commons License 2009.09.24 0 0 795

Spanyolnyelvü fórumunkon  (www.fororepublicadominicana.com) lehet az ajánlatokat megtekinteni de ide is felteszek egypár ajánlatot.

Magyar irodán keresztül nagyon meggondolandónak tartom, szinte a legroszabb hoteleket ajánlják 4-szer annyi pénzért.

Szeritnem egy utazás a dominikai köztársaságba sokkal jobb, szebb és tartalmasabb tud lenni mint elutazni Bora-Bora, Seychel vagy a Maldív szigetekre.

Dom_Guss Creative Commons License 2009.09.24 0 0 794

Kedves Fórumozók!

Tudnivalók és információk a dominikai köztársaságról

Ha választani lehetne hogy melyik a világ legszebb országa akkor a dominikai köztársaság az elsök között végezne. Csodálatos tengerpartok, fehér homokkal, pálmaerdök, magas hegyek , lagunák , nemzeti parkok és az örült lakosok összeségében egy felejthetetlen utat tudnak produkálni.

A dominikai köztársaság alapjában véve biztonságos, egyes szabályok betartása mellett soha nem lehet problémánk.

Az ország 4 különbözö turisztikai részre osztható:

-Punta Cana

-Samaná

-Puerto Plata

-Boca Chica

Punta Cana a legfelkapottabb, Samana a legszebb, Puerto Plata a legnyugodtabb, Boca Chica annyira nem jelentös, mára elveszítette jelentöségét.

Idöjárás: EGÉSZ ÉVBEN AJÁNLOTT, AZ ESÖS IDÖSZAKBAN MÁJUSTÓL OKTÓBERIG NAPI 15 PERCES ESÖRE LEHET SZÁMÍTANI, NÉHA TÖBB IS LEHET, HURRIKÁNOK MIATT MÉG SOHA NEM VOLT PROBLÉMA

A nyári idöszakban a legolcsóbb a nyaralás, spanyol irodákon keresztül akár 700 Euro-tól a téli idöszakban 1000 Euro-tól.

Légitársaságok:

www.iberworld.com

www.aireuropa.com

www.airberlin.com

www.aireuropa.com

Ajánlott fizetöeszköz: USD vagy EURO

Malária és egýéb betegségek ellen lehet oltást kérni, nem feltétlenül szükséges, teljsen eltünt az utóbbi idöben.

Szabadidös programok, transzfer, körutak, helikoptertúrak és esküvök nálunk rendelhetök, és ha bármiben tudunk segíteni akkor akár a fórumon keresztül vagy emailben nyugodtan lehet keresni.

WEB: www.muchoviaje.es.tl

EMAIL: muchoviaje_rd@live.de

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!