Mercedes E oszt. V8 benzines -szomszédomé és kétszer annyi idős, mint a csokor nyakkendősöm- eléggé szélzajos úgy 280 km/ó körül. És az "M" jelű úton minden sávban szinte mindenki szembe jön! (chip felülírva)
Korábban sírtam itt sárga lámpás hibaúzenet miatt. Köszönet a Fórum Tagjainak a bátorításért, így felvértezve elértem, hogy szelepcsere lesz, biza, mert 300-as a hibakód többedíziglen. Eddig csak lustaságból nem nézték át lelkiismeretesen a gépet, de szerintem most sokat nyomott latban, hogy tájékozott voltam és határozott. Alkatrész megrendelve.
Bizony időnként nekem is "bólintott" már az autó, nagyon ritkán, mintha "slusszolna" egy gyertya, de hangjelenség nem volt. Lehet, hogy a szelep miatt, meglátjuk.
Továbbiak:
- szervóm nekem is halkan fütyülget, álló és mozgó kocsin egyaránt.
- Most (két napja) az órán kezdett el vibrálni a kijelző, ha a tompított lámpát bekapcsolom.
Egyre jobb egy másfél éves igazán megkímélt autótól...
A műhely a 1131 Bp. Csuka u. 4 szám alatt található (garázs). Autó üléshuzat készítés választott anyagból, steppelt, méretpontos. 14.000,-Ft Tulaj: Szűcs Piroska Nyitvatartás: H-P: 08.00-18.00, Szombat: 08.00-13.00
amit leírtál hibajelenséget,ez oly sok mindentől lehet hogy leírni is hosszú lenne.És ezt a szervízben is tudják.Ezt csak ugy lehet kiszűrni,hogy elindulni egy helyről (pl.gyujtás,elektronika)és végigzongorázni azt a részt aztán ha nincs változás elkezdeni máshol(pl.üzemanyag ellátó berendezések),és ott is végigmenni.Ehhez kell szaktudás,tapasztalat,türelem +kis szerencse.
Na most,a szervízes gyerekeknek van erre idejük?
Remélem megvigasztaltalak :)
Én annó elvittem a vót autómat jól ismert szerelőmhöz,kezébe raktam a kulcsot:itt van komám,járj vele 1 hétig de ugy add vissza hogy a hibának se híre se hamva ne legyen.Igy is történt.Meg is fizettem rendesen,és azóta is őt bízom meg ilyen esetekben.Utolsó 3 autómat adtam eddig a kezébe,mikor eladtam őket mind kitűnő műszaki állapotban volt.
Persze ehhez neked is kellene egy ilyen megbízható autószerelő...
Mindenesetre sok szerencsét kívánok ,előbb utóbb meglesz a megoldás,csak foglalkozzon vele hozzáértő ember.
Infókat, tapasztalatokat várnék a következő gonddal kapcsolatban:
Nincs sárga lámpás, P300-as hibakódom (na jó egyszer, egy évvel ezelött volt), viszont a gép időnként rángat. Ezt jellemzően 2000-es ford. szám környékén teszi enyhe gyorsításnál, vagy gázelvételnél (városi forgalomban való araszolás, amikor nincs lehetőség a kihuzatásra). Pontosabban nem is rángatás ez, hanem egy megtorpanás, mintha kihagyna a gyujtás, v. egy pillanatra elfogyna a nafta. Egy bólintás, és aztán megy tovább a gép.
Van amikor napokig nem csinálja, és van amikor meg majdnem kiesek a kocsiból, mert minden egyes gázadásra és elvételre jelentkezik.
Eddig a szervíz sem tudta megtalálni a hiba okát. Van valakinek hasonló tapasztalata? Ötlete?
Aki átesett már a szelepcserés mókán, a műtét elött tapasztalt-e ilyen jelenséget?
Köszi a választ!Akkor szomorúan veszem tudomásul,hogy ez val. nem helyi szokás!Amúgy a szervízesek nagyon korrektek,jól végzik a munkájukat és beengednek mindenkit a tiltó tábla ellenére is,én is ott tátottam a számat.Ja,hogy miért voltam szervízbe?!Menet közben folyamatosan világított a légzsák visszajelző lámpám.Egyből tudták mi a gond!Az ülés alatti csatlakozó volt a lúdas,állítólag gyárilag kontakt hibásak,és kérdezték is hogy sokat húzgálom az üléseimet ide-oda,mert ennyi elég annak a szuper csatlakozónak (nekem meg a gyerek miatt kell tologatnom az üléseket),szóval megszűntették nekem azóta okés a visszajelző!
Elnézést, de kissé félreérthetően fogalmaztam asszem.
Ma zaklatott napom volt, így estére kelve az agyam nem fog túl jól.
Szal a mi az én autóm bevitelét illeti a műhelybe, azt a munkafelvevő kolléga végezte tiszta, utcai ruhában. Ugyenez a kolléga járt is ki vele, amíg én kifizettem a számlát, utána átadta a kulcsot (sajnos csak a kulcsot és nem az autót, hisz régebben mi úgy szoktuk, hogy az elvégzett munkákról az autó mellett munkalapot kézben tartva részletesen tájékoztatjuk a tulajt. Bár nekem csak egy olajcsere volt, de a múltkor a sógorom astráját sem adták át, pedig otthagyott egy rakás pénzt nagyszervízen és garis javításon.) és mehettem is. Lehet, hogy az enyémmel is ugyanúgy bánnának (hajtanák az udvaron, bömböltetnék a zenét benne, stb.) ha nem lennék ott végig, vagy nem lettem volna anno kollega? Bár, jó, hogy voltam, így legalább nem távozom az autó mellől 5 méternél jobban amíg szerelik, hiába díszeleg a műhelyajtón az "Idegeneknek belépni tilos!" felirat. Elvégre én nem is vagyok idegen, valamikor odatartoztam.:-)))))))))
Viszont amíg ott tartózkodtam, addig másik autókkal az imént leírt eljárás volt tapasztalható. Jöttek-mentek ki-be szervizeléses kocsikkal a szerelők a maguk szerelőruhájukban védőfólia nélkül.
Amint látok egy ilyen küszöböt közelről, alaposan megvizsgálom. Foglalkoztat a dolog annyira, hogy egy gyenge pillanatomban nekiálljak! :-)) Aminek meg már nekiállok, azt be is szoktam fejezni. Csináltam én már a családnak komplett hintaágyat állványostul, mert nyári estéken nézegetni akartam a csillagokat szalonnasütés közben, vagy focikaput a fiamnak, mert utáltam mindig karót cserélni ha kirúgtuk.:-))
Szóval lehet, hogy nem egyhamar jön el a gyenge pillanat, de ha eljön, akkor nem menekül a klub a lacsi-küszöbök látványától, ígérem! :-))
Én még csak egyszer hallottam, amúgy eddig észre sem vettem. Az én cápacettim 2006 júniusi..vagyis áprilisi-májusi lehet a gyártás, mert májusban rendeltem meg úgy, hogy már az országban volt, valahol egy majosházai(?) telephelyen. Állítólag itt pakolják ki őket hajóról.
Reklám célból az olajbeszállítónk sokáig hordta a takaró nylonokat, csak szólni kellett amikor elfogyott és megint hozott vagy 100 db-ot. Ezt a kollégák szorgosan használták is, nem volt vele gond. Egészen addig, amíg ez a takaró (ha jól tudom) már nem promóciós termékként került hozzánk, hanem csekély összegként szerepet az ellenértéke az olajos számlán. No ekkor jött a szarrágás, majd elmaradt a takaró.
Ezt szomorúan tapasztaltam is a múltkor, amikor olajcserére vittem a gépet. Régi jó kollégám, -akihez valamelyest ragaszkodtam a munkavégzést illetően- az alapos kézmosást leszámítva mást nem tett annak érdekében, hogy tisztán járjon be a műhelybe. Mentségére legyen mondva, hogy ha lenne védőtakaraó, biztosan használná, de az is csoda, hogy kezet tudott mosni a műhelyben, amilyen csumpi körülmények uralkodnak a mosdónál! Kéztisztító krém még volt.
Szal sajnos itt is az van, hogy végezzenek szerencsétlen emberek minőségi munkát megfelelő szerszámok, tisztálkodószerek..... és egyáltalán.... európai körülmények hiányában. Mert ugye a megfelelő körülményekre fordítandó összeget is zsebre lehet tenni. Hmmm.... Amelyik szerelő meg nem mindhalálig elhivatott, az hamar kiakad ilyen feltételek mellett, tele lesz a töke és naná, hogy nem a munka minőségére, csak a megélhetésére figyel. Mert munkahely az kell, meg a fix kereset, de szívből-lélekből munkavégzés akkor, ha honorálják.