Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

cápaFeri Creative Commons License 2007.04.06 0 0 6272

Üdv Ormió!

A jelenséget ismerem, nekem is megvan. Olyankor vettem észre gyakran, amikor másodikba kapcsolok és felengedem a kupplungot. Néha én is majd lefejelem a kormányt. :-) Nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget, mert eddig többé-kevésbé minden autóm csinálta. Talán a corsámon nem vettem észre ilyet...asszem. 

Amit én megfigyeltem ezzel kapcsolatban, hogy csak hidegen, indulás után jön rá. Szerintem is üzemanyagellátási probléma ez, de úgy gondolom a többiekkel ellentétben, hogy nem a benya hiánya, hanem pont ellenkezőleg, a benya dússága okozza ezt!

Mielőtt teljesen hülyének néznétek elmondom, hogy ezt régi daciám után következtettem ki. Ott volt ilyen, amikor nem nyomtam vissza fokozatosan a szivatót és hideg motorral kereszteződésben akartam kitűzni és nagy gázt adva nemhogy felpörgött a motor, hanem befulladt. A tecnikai magyarázata ennek, hogy a hideg hengerfalon lecsapódik a benzinpára, úgymond lemossa a hengerfalat. Így nemhogy elrobbanna a benzin-levegő keverék, hanem elégetlenül távozik onnan.

Nos szerintem a probléma oka egyszerűen az, hogy a dúsító nem műxik megfelelően, nyomja a benyát rendesen ha kell, ha nem. Mintha nem lenne tökéletes a hőmérséklet-érzékelője. Ez némileg magyarázatot ad gyakori városi használatban a p300-ra, a tökéletlen égésre, a koromlerakódásra...talán még a túlzott fogyasztásra is...szerintem.

Üdv!

Előzmény: Ormió (6261)
Stocz Creative Commons License 2007.04.06 0 0 6271
Szeva!

Mikor lessz a szelepcsere?
Nagyon érdekelne, hogy utána elmúlik-e a bólintás!

Tájékoztass majd lszi.

Köszi: Stocz
Előzmény: Ormió (6261)
Stocz Creative Commons License 2007.04.06 0 0 6270
Igen.
Ezek a legundorítóbb hibák.
Sajna én nem tudom odaadni a gépet egy hétre egy szerelőnek sem, munkaeszköz.

A Daewoo klubban is feltettem a kérdést, ott a Sznuni azt válaszolta rá, hogy neki is megvan ez a dolog, de Ő már beletörődött, mert megoldást még nem találtak rá.

Nem túl bíztató.

Üdv: Stocz
Előzmény: Secretknight (6255)
Stocz Creative Commons License 2007.04.06 0 0 6269
Köszi az infót.
Ez is segítség.
Előzmény: georgbob (6254)
Stocz Creative Commons License 2007.04.06 0 0 6268
Köszi a tippet.

1: már megcsináltuk
2: gázzal is ezt csinálja

Sajna nem ez a megoldás.
Mondjuk az is igaz, hogy minél gyengébb az üzemanyag, annál jobban jelentkezik a dolog.

Gáznál jobban, 95-ös benyával gyengébben, 100-assal egyáltalán nem.

Üdv: Stocz
Előzmény: Sarkany (6252)
cápaFeri Creative Commons License 2007.04.06 0 0 6267

"Egyetlen nagyobb gond volt. Öt tescós tankolás után elhalt az 15 éves GTi-benzinpumpa, mert valahogy két ujjnyi víz került a tankba."

http://totalcar.hu/magazin/szerelem/swiftgtihibr!2

:-))))))))))))))))))))))

sznuni Creative Commons License 2007.04.06 0 0 6266

Sziasztok!

Hogy áll a Kaposújlaki talira való jelentkezés??

Cápaferi és Kripic kollega már fent van, de nem látok másokat.

Van még esetleg érdeklődő???

Már 27 autó van a listán.

Üdv: sznuni

R*R Creative Commons License 2007.04.06 0 0 6265

Húsvéti szélvész...

Mercedes E oszt. V8 benzines -szomszédomé és kétszer annyi idős, mint a csokor nyakkendősöm- eléggé szélzajos úgy 280 km/ó körül. És az "M" jelű úton minden sávban szinte mindenki szembe jön! (chip felülírva)

/éves regie, még el sem indult ~250.000,- Ft/

Üdv- ünnepi jókívánságokkal!

Secretknight Creative Commons License 2007.04.06 0 0 6264
Csatlakozva az előttem szólókhoz :
mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket!--ööö...Lacettis Ünnepeket! ☺
Komis Creative Commons License 2007.04.06 0 0 6263

Minden Hölgynek Kellemes Húsvétot kívánok!

Spricc, spricc... hogy a locsolás se maradjon el:-)))

Uraim, Önöknek tetszés szerint alkoholos ill. alkohol mentes ünneplést!

Jelszó: Lacetti száguldás száraz tankig!!

szl61 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 6262

Sziasztok,

Kellemes húsvéti ünnepeket és balesetmentes közlekedést

kivánok az összes márkatársnak!! 

Ormió Creative Commons License 2007.04.05 0 0 6261

Korábban sírtam itt sárga lámpás hibaúzenet miatt. Köszönet a Fórum Tagjainak a bátorításért, így felvértezve elértem, hogy szelepcsere lesz, biza, mert 300-as a hibakód többedíziglen. Eddig csak lustaságból nem nézték át lelkiismeretesen a gépet, de szerintem most sokat nyomott  latban, hogy tájékozott voltam és határozott. Alkatrész megrendelve.

Bizony időnként nekem is "bólintott" már az autó, nagyon ritkán, mintha "slusszolna" egy gyertya, de hangjelenség nem volt. Lehet, hogy a szelep miatt, meglátjuk.

Továbbiak:

- szervóm nekem is halkan fütyülget, álló és mozgó kocsin egyaránt.

- Most (két napja) az órán kezdett el vibrálni a kijelző, ha a tompított lámpát bekapcsolom.

Egyre jobb egy másfél éves igazán megkímélt autótól...

Üdv mindenkinek: Ormió

ooz1 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 6260
Előzmény: mixi2007 (6258)
mixi2007 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 6259
Bocs ez lemaradt. Telefon: 329-6910
Előzmény: mixi2007 (6258)
mixi2007 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 6258
A műhely a 1131 Bp. Csuka u. 4 szám alatt található (garázs). Autó üléshuzat készítés választott anyagból, steppelt, méretpontos. 14.000,-Ft
Tulaj: Szűcs Piroska
Nyitvatartás: H-P: 08.00-18.00, Szombat: 08.00-13.00
Előzmény: ooz1 (6257)
ooz1 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 6257
és mik a hölgy elérhetőségei?
Előzmény: mixi2007 (6248)
ooz1 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 6256
nálam mindig van egy pléd a csomagtartóban, és volt már olyan hogy direkt felraktam az ülésre, igaz nem márkaszervízben, hanem szakinál....
Előzmény: Fox8 (6247)
Secretknight Creative Commons License 2007.04.05 0 0 6255

Szia Stocz,

amit leírtál hibajelenséget,ez oly sok mindentől lehet hogy leírni is hosszú lenne.És ezt a szervízben is tudják.Ezt csak ugy lehet kiszűrni,hogy elindulni egy helyről (pl.gyujtás,elektronika)és végigzongorázni azt a részt aztán ha nincs változás elkezdeni máshol(pl.üzemanyag ellátó berendezések),és ott is végigmenni.Ehhez kell szaktudás,tapasztalat,türelem +kis szerencse.

Na most,a szervízes gyerekeknek van erre idejük?

Remélem megvigasztaltalak :)

Én annó elvittem a vót autómat jól ismert szerelőmhöz,kezébe raktam a kulcsot:itt van komám,járj vele 1 hétig de ugy add vissza hogy a hibának se híre se hamva ne legyen.Igy is történt.Meg is fizettem rendesen,és azóta is őt bízom meg ilyen esetekben.Utolsó 3 autómat adtam eddig a kezébe,mikor eladtam őket mind kitűnő műszaki állapotban volt.

Persze ehhez neked is kellene egy ilyen megbízható autószerelő...

Mindenesetre sok szerencsét kívánok ,előbb utóbb meglesz a megoldás,csak foglalkozzon vele hozzáértő ember.

szia,Secret

Előzmény: Stocz (6251)
georgbob Creative Commons License 2007.04.05 0 0 6254

Hi! Nekem volt szelepcsere, de ez a probléma ismeretlen számomra. Nem is sejtem milyen lehet pontosan ez a jelenség.

mixi2007 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 6253
igen
Sarkany Creative Commons License 2007.04.05 0 0 6252
Az üzemanyagszivattyút néz(es)d meg. Lehet, hogy időnként kisebb nyomással szállít!
Stocz Creative Commons License 2007.04.05 0 0 6251
Infókat, tapasztalatokat várnék a következő gonddal kapcsolatban:

Nincs sárga lámpás, P300-as hibakódom (na jó egyszer, egy évvel ezelött volt), viszont a gép időnként rángat.
Ezt jellemzően 2000-es ford. szám környékén teszi enyhe gyorsításnál, vagy gázelvételnél (városi forgalomban való araszolás, amikor nincs lehetőség a kihuzatásra).
Pontosabban nem is rángatás ez, hanem egy megtorpanás, mintha kihagyna a gyujtás, v. egy pillanatra elfogyna a nafta. Egy bólintás, és aztán megy tovább a gép.

Van amikor napokig nem csinálja, és van amikor meg majdnem kiesek a kocsiból, mert minden egyes gázadásra és elvételre jelentkezik.

Eddig a szervíz sem tudta megtalálni a hiba okát.
Van valakinek hasonló tapasztalata? Ötlete?

Aki átesett már a szelepcserés mókán, a műtét elött tapasztalt-e ilyen jelenséget?

Előre is kösz: Stocz
Stocz Creative Commons License 2007.04.05 0 0 6250
A csuka utcára gondolsz?
Előzmény: mixi2007 (6249)
mixi2007 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 6249
Előzmény: mixi2007 (6248)
mixi2007 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 6248
Ha valakit érdekel, Pesten csinálja egy idős hölgy, méretpontos, nagyon jó anyag, állítólag "gyári passat"
Előzmény: Stocz (6236)
Fox8 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 6247
Igen ezt így kéne!Köszi a válaszokat!Legközelebb én viszek magammal valamit,mert itt ÉNY-on a helyzet változatlan.
Előzmény: Papusch (6246)
Papusch Creative Commons License 2007.04.05 0 0 6246
Nálunk (ChevroletPerfekt), amikor a kulccsal kimegyünk a munkafelvevővel, az már viszi magával a takarót!
Előzmény: Fox8 (6239)
Komis Creative Commons License 2007.04.05 0 0 6245

Üdv!

Szekszárd 2 alkalom, Kalocsa 1 alkalom kérés és megjegyzés nélkül minden alkalommal friss tiszta fólia..

Szerintem szólj vagy vigyél magaddal egyet és mosolyogva ad oda, hogy nyugodtan használják...:-))))

HAli

Előzmény: Fox8 (6239)
Fox8 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 6244
Köszi a választ!Akkor szomorúan veszem tudomásul,hogy ez val. nem helyi szokás!Amúgy a szervízesek nagyon korrektek,jól végzik a munkájukat és beengednek mindenkit a tiltó tábla ellenére is,én is ott tátottam a számat.Ja,hogy miért voltam szervízbe?!Menet közben folyamatosan világított a légzsák visszajelző lámpám.Egyből tudták mi a gond!Az ülés alatti csatlakozó volt a lúdas,állítólag gyárilag kontakt hibásak,és kérdezték is hogy sokat húzgálom az üléseimet ide-oda,mert ennyi elég annak a szuper csatlakozónak (nekem meg a gyerek miatt kell tologatnom az üléseket),szóval megszűntették nekem azóta okés a visszajelző!
Előzmény: cápaFeri (6243)
cápaFeri Creative Commons License 2007.04.04 0 0 6243

Elnézést, de kissé félreérthetően fogalmaztam asszem.

Ma zaklatott napom volt, így estére kelve az agyam nem fog túl jól.

Szal a mi az én autóm bevitelét illeti a műhelybe, azt a munkafelvevő kolléga végezte tiszta, utcai ruhában. Ugyenez a kolléga járt is ki vele, amíg én kifizettem a számlát, utána átadta a kulcsot (sajnos csak a kulcsot és nem az autót, hisz régebben mi úgy szoktuk, hogy az elvégzett munkákról az autó mellett munkalapot kézben tartva részletesen tájékoztatjuk a tulajt. Bár nekem csak egy olajcsere volt, de a múltkor a sógorom astráját sem adták át, pedig otthagyott egy rakás pénzt nagyszervízen és garis javításon.) és mehettem is. Lehet, hogy az enyémmel is ugyanúgy bánnának (hajtanák az udvaron, bömböltetnék a zenét benne, stb.) ha nem lennék ott végig, vagy nem lettem volna anno kollega? Bár, jó, hogy voltam, így legalább nem távozom az autó mellől 5 méternél jobban amíg szerelik, hiába díszeleg a műhelyajtón az "Idegeneknek belépni tilos!" felirat. Elvégre én nem is vagyok idegen, valamikor odatartoztam.:-))))))))) 

Viszont amíg ott tartózkodtam, addig másik autókkal az imént leírt eljárás volt tapasztalható. Jöttek-mentek ki-be szervizeléses kocsikkal a szerelők a maguk szerelőruhájukban védőfólia nélkül.

Előzmény: cápaFeri (6240)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!