Keresés

Részletes keresés

csengevagyok Creative Commons License 2009.03.27 0 0 423
A 3 eves szerzodesben az a lenyeg hogy a tulaj azt nezi hogy velhetoen 2-3 ev mulva is kepes leszel-e fizetni, ezert erdekli oket a CDI (meghatarozatlan ideju munkaszerzodes).
Előzmény: punasok (412)
Dobri Creative Commons License 2009.03.26 0 0 422
Előzmény: ska087 (421)
ska087 Creative Commons License 2009.03.25 0 0 421
Sziasztok!

Előre is bocs a zavarásért, de Ti vagytok az utolsó reményem. A párom kamionsofőrként dolgozik, most már szinte csak Franciaországon belül. Van laptopja, Írországban volt usb-s mobil internetje, de az persze csak ott működik. Szóval az lenne a kérdésem, hogy tudtok e ilyen francia mobil internetet. Melyik szolgáltató, mi a díja ilyesmi. Próbáltam interneten keresgélni, de egy kukkot se tudok franciául, szóval elég esélytelen volt.
Vagy esetleg ötlet arra, hogy ki hogyan szokott hazatelefonálni mobilról mobilra?

Nagyon hálás lennék bármilyen ötletért.
Köszönöm: Brigi
Helem Creative Commons License 2009.03.25 0 0 420
Sziasztok!

Mostanában csináltam megint néhány új kürtős kalács sütőt.

Javaslom nektek másodállásban esetleg főállásban süssetek kürtős kalácsot külföldön. Itt nálunk nagyon jó híre van. Megtanítottam már sok külföldi magyart kürtős kalácsot sütni. Voltak köztük Ausztráliában, Hollandiában, Angliában, Spanyolországban, Németországban élő illetve oda települő magyarok. A világban még egyáltalán nincs elterjesztve ez a finomság. Ahol bevezették ott nagyon jól megy.

Piacokon, nagyobb rendezvényeken strandokon búcsúkban sok százat el lehet adni, gyakran egész nap sor áll érte. Sokkal jobban fogy, mint a lángos, a hamburger meg a gyros. Rendkívül kellemes illata nagyon csábítja a vevőket. Tavasztól karácsonyig szoktuk csinálni. Mi két formában csináljuk, a strandokon fix faházakban a piacokon és rendezvényeken vontatható büfé kocsiban, de csináltuk már nagy sátorban, pavilonban is.

Ha valakit érdekel ez a magyar finomság, állok rendelkezésére.

http://kurtoskalacs.freeweb.hu/
punasok Creative Commons License 2009.03.23 0 0 419
  Most jut eszembe, hogy elvileg a fizetesi papirodon szerepelnie kell a sécu szamodnak, mivel csak igy tudnak jarulekot fizetni utanad. Szoval neked kell valamit intezni, ha nem, a dolgok nem haladnak maguktol. Itt nem ugy van, mint Belgiumban:   amint bejelentkezel a hivatban mindenfele szamot megkapsz egybol, s nem kell 25 millio helyre elmenni. 
Előzmény: punasok (418)
punasok Creative Commons License 2009.03.23 0 0 418
  Ha jol emlekszem, en annak idejen ahogy megkaptam a titre de séjour -t, s amikor mar tudtam, hogy dolgozni fogok, akkor mentem el a sécu-hoz megcsinaltatni a kartyamat. Szerintem neked is ezt kell csinalni, de kerdezd meg a korhazban a konyvelesi osztalyon. S raadasul, most uj sécu kartyank lesz fenykeppel. Szerintem az orvosok es gyogyszereszek jol fognak szorakozni!
Előzmény: kardio1 (417)
kardio1 Creative Commons License 2009.03.22 0 0 417

Sziasztok!

Rég jelentkeztem, most adok némi életjelet. Lassacskán megszokom az új környezetet minden szempontból, az ismerősi-baráti kör kezd kialakulni. A család 2 hét múlva a tavaszi szünetben látogat ki, remélem, nekik is tetszeni fog a hely. A munka elég sok, nem panaszkodom, azért nem kibírhatatlan :) Ellenben sécu számom még mindig nincs...

ad5lib Creative Commons License 2009.03.22 0 0 416

az elso heten tudok segiteni ha kell

dragffyla@freemail.hu

ha gondolod

Előzmény: Melcsikeee (415)
Melcsikeee Creative Commons License 2009.03.22 0 0 415
Sziasztok!Egy hónappal ezelőtt,már írtam itt nektek!SEGÍTSÉGET szeretnék kérni.Szerdán utazom egy hónapra Párizsba!A problémám,hogy nem beszélek franciául és angolul is csak alapfokon!Ha esetleg van köztetek valaki aki Párizsban él és számíthatnék rá,ha esetleg probléma merülne fel!Kérlek benneteket írjatok nekem itt!Előre is köszönöm :) !Melinda
punasok Creative Commons License 2009.03.22 0 0 414
 az alberlet dija itt annyiban kulonbozik, hogy minden evben valtozik, ugyanis koveti az inflaciot, tehat alt. 4-5 % emelesre kell szamitani minden evben, s a szerzodes lejarta utan a tulajnak lehetosege van arra, hogy felemeli a lakbert. Azt viszont nem tudom, hogy a gyakorlatban mennyire elnek ezen jogukkal, nekunk mindig csak az inflacios emelesunk volt.
Előzmény: digicat (413)
digicat Creative Commons License 2009.03.22 0 0 413
Magyarországon is jellemzően 1-2 éves bérleti szerződést kötnek.
Magyarországon (és Franciaországban is) lehet rövidebb időre kötni, de minél rövidebb időre kötöd annál drágább lesz.
Mint punasok is írja a felmondás lehetősége mindig adott, ezért inkább az ár szempontjából van jelentősége, ugyanis jellemzően a szerződés meghosszabbításakor tárgyalják újra az árat (Magyarországon, de gondolom Franciahonban is).
Előzmény: zsu0110 (411)
punasok Creative Commons License 2009.03.21 0 0 412

Teljesen igazad van, ez Nagyon "marhara hulyeseg". Ezert mindig jol el kell olvasni a szerzodest, foleg az aprobetut. Ha 3 evre alairsz egy szerzodest(bail), az nem azt jelenti, hogy 3 evig fizetned is kell, vagy nem bonthatod fel. Bizonyos helyzetekben egy honap a felmondasi ido, mint munkanelkuliseg, munkahely athelyezese...stb. Viszont mas esetben pedig 3 honap a felmondasi ido, tehat akkor mondod fel a szerzodest amikor akarod, s a tulaj is ugyan igy megteheti.

Vegul is Cépiebe mentek ? Ami Aude megyeben van, nem messsze Carcassonne-hoz?

Előzmény: zsu0110 (411)
zsu0110 Creative Commons License 2009.03.20 0 0 411
"Tudni kell hogy altalaban 3 evre szol egy alberleti  szerződés"  ez marhára hülyeség, nem amit írsz hanem ha ez tényleg így van !! Ki garantálja nekem hogy 3 évig 1 helyen maradunk és mi van nem jön ott be a számításunk, minek kell ennyi időre előre aláírni egy szerződést! Már tudjuk hogy elsőként Cépie-be megyünk munkát nézni! Indulás júni 10-én.( Ettől az albérlet dologtól amúgyis tartok egy kicsit!!)
punasok Creative Commons License 2009.03.18 0 0 410
  Nem igen hiszem, hogy lekezelo lettem volna. Ha te ilyen erzekeny vagy , szerintem jobb lesz ha otthon maradsz anyuci szoknyaja mellett. En csak oszinten leirtam amit gondolok, s az ilyen oszinte szo lehet , hogy nagyon is hianyozni fog neked kesobb , amikor a delfrancia kedves es mosolygos lesz a szemedben, s amint hatat forditasz a kest a hatadba boki. Csak egy kis kostolot adtam...sok szerencset! 
Előzmény: Dzsuuz (407)
csengevagyok Creative Commons License 2009.03.18 0 0 409
Ha egy evnyi lakbert elore ki tudsz fizetni akkor jo, de ennel kisebb osszeggel szerintem nem lehet labdaba rugni. Tudni kell hogy altalaban 3 evre szol egy alberleti szerzodes, tehat a tulaj (vagy az ingatlanugynokseg) azt nezi, hogy elorelathatoan 1, 2 sot 3 ev mulva is kepes leszel-e fizetni.

Amugy nem ertem miert nem jo az internet, tudtommal ennel jobb megoldas nincs is.
Előzmény: Dzsuuz (404)
Dzsuuz Creative Commons License 2009.03.18 0 0 408
Dobri Neked valóban köszönöm a segítséget, máris előrébb vagyunk egy kicsit. Ilyen "apróságok" is sokat segíthetnek, hogy hogy megy ingatlanközvetítőn és hogy magánszemélyen keresztül a bérlés. Ennyin múlik, ki áll emberségesen a másikhoz.
Előzmény: Dobri (406)
Dzsuuz Creative Commons License 2009.03.18 0 0 407
Én meg baromira utálom, ha valaki lekezelő!!!
Azt hittem egyértelmű, mit szeretnék kérni. Természetesen elolvastuk az előző hozzászólásokat is, de gondoltam (én naív) van még a tarsolyotokban egy-két apró trükk, amit szívesen megosztanátok egy egyszerű földi halandóval, de én kérek elnézést, valószínűleg sokat kértem. Ha ennyire lusta vagy, akkor inkább meg se szólalj!

Köszönöm
Előzmény: punasok (405)
Dobri Creative Commons License 2009.03.18 0 0 406

"Mi a neten böngésszük folyamatosan a kiadó ingatlanokat, de sejtéseink szerint ezek inkább a pihenni vágyóknak szól. Albérletet itthonról milyen úton-módon tudnánk keresgélni"

...............................................................

Nemrég felsoroltam pár oldalt ahol lehet keresni.

"illetve akkor is ragaszkodnak a bérbeadók meglévő munkaszerződéshez, ha látja, hogy biztos anyagi hátterünk van? Gondolok itt arra, hogy mondjuk kifizetünk előre több hónapot."

...................................................................

Nagyritkán előfordulhat,hogy sikerűl így kivenni egy lakást.Viszont ezek a lehetőségek csak akkor működnek ha magánszemélytől bérlitek.Ez egy ingatlanközvetítő cégnél nem működik.

Mikor megnéztem a lakást,akkor a tulaj kérdezte,hogy hol tanultam meg franciául.

Miután megmondtam neki,nem kért kezest és a kettő hónap letét helyett csak egyet kellett fizetnem.Bátyja abban az ezredben szolgált amelyikben én 40 évvel késöbb,ő meg ejtőernyősként harcolt Algériában.

Előzmény: Dzsuuz (403)
punasok Creative Commons License 2009.03.18 0 0 405

Olvasd el az elozo oldalakat, s talalsz egy -ket e-mail cimet, otletet , tanacsot... baromira lusta vagyok ujra es ujra mindent leirni.  Sok szerencset, jo kalandozast!!

Előzmény: Dzsuuz (404)
Dzsuuz Creative Commons License 2009.03.17 0 0 404

Óó, elnézést az elején összekuszálódtak a mondataim. Kb. így kezdtem:

"Szeretném a segítségeteket kérni! A barátom és én szeptemberben készülünk kimenni Marseille-be. Szorgalmasan tanuljuk a nyelvet, és próbálunk a lehető legfelkészültebbek lenni, de sajnos kint élő ismerős hiányában, mondhatni vak randira készülünk."

Elnézést mégegyszer :):)

Dzsuuz Creative Commons License 2009.03.17 0 0 403

Üdv Mindenkinek!

Elnézést, hogy belerkészülünk. Mindjárt lenne is egy kérdésem (persze csak, ha nincs ellenetekre:) ). Mi a neten böngésszük folyamatosan a kiadó ingatlanokat, de sejtéseink szerint ezek inkább a pihenni vágyóknak szól. Albérletet itthonról milyen úton-módon tudnánk keresgélni, illetve akkor is ragaszkodnak a bérbeadók meglévő munkaszerződéshez, ha látja, hogy biztos anyagi hátterünk van? Gondolok itt arra, hogy mondjuk kifizetünk előre több hónapot.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Üdv:

Zsuzska

punasok Creative Commons License 2009.03.16 0 0 402

Ezzel azt akarod mondani, hogy a rakkutatas sokkal elorehaladotabb lehetne, ha a megfelelo emberkek lennenek a megfelelo szekekben ?! Baromi jo, meg jo, hogy nem vagyok beteg!

Az teny, hogy itt a nyelveles nagyon szamit. bar nekem ez annyira nem furcsa ,mivel  otthon en a mediaban dolgoztam, ott meg minden igy mukodik, csak is igy.(talan ezert nem is volt allasom)  Ha jol korulnezek magam korul, a ferjem csaladjaban is van egy ket figura aki eleg szep karrier ert el a nelkul, hogy valaha is dolgozott volna. Olyan igazi orosz irodalmi figura(realizmus), hogy is neveztuk: csinovnyik?

Csak az bosszant az egeszben, hogy ezek az emberkek 55 eves korukban nyugdijba vonultak, nagyon jo kis nyugdijjal, s mivel az orvostudomany eleg fejlett igy legalabb 85 eves koraig elni fog, s mi meg addig dolgozhatunk amig meg nem gebedunk, megszavaztak a 70 eves nyugdijkorhatart.

Előzmény: ad5lib (401)
ad5lib Creative Commons License 2009.03.15 0 0 401

:) En a nyelvcsapasokra gondoltam.:)

Nagyon is igy mukodik. Olyan emberek vannak pozicioban akiknek nem lenne ott helyuk csak jol helyezkedtek. A kutatasrol nem is szolva. Az egy igazi elfekvo: ha kibuliztad a posztod, mert jopofi voltal, mert eleg sokat galyaztal a fonoknek akkor egy egesz eletre van allasod. Amit en is latok es mas CEE orszagbol jottekkel is megbeszeltunk: itt nem a szaktudas szamit, hanem a kollegialitas. Vannak tok sotet kollegaim de nem zavarnak vizet es rendesek, szoval maradhatnak mar vagy 10 eve jo kis allasukban.

Előzmény: punasok (399)
punasok Creative Commons License 2009.03.15 0 0 400

Raadasul a tenger 2 oranyira van, az ocean kb 3 oranyi tavolsagra, s ha hora  vagyakozol 2 oranyi utazas utan mar indulhat is a hogolyozas .

Előzmény: punasok (399)
punasok Creative Commons License 2009.03.15 0 0 399

Milyen testreszrol beszelsz?  Na ne mar , hogy ilyen magas szinten is igy mukodjon a dolog?

Bordeauxt nem ismerem, a ferjem mindig azt mondta, hogy eleg "sznob" varos, ha nem vagy igazi bordeaux-i nem igazan rughatsz labdaba. Bar nem tudom, hogy korhazak teren, hogy all a dolog.Montpellier eleg szar hely, mint montam mi negy evig laktunk ott, vissza nem mennek. Viszont, korhazak es klinikak teren eleg nagy a valasztek, s eleg jo a szinvonal, a hagyomany kotelez, elso orvosi egyetem...stb.

De szerintem Toulouse a legjobb, dinamikus, az emberkek szinpatikusak, gazdasagilag jobban mukodik minden.

Előzmény: ad5lib (398)
ad5lib Creative Commons License 2009.03.15 0 0 398

Ha van regio Franciaorszagban ami erdekel akkor az a Sud Ouest. Meg akkor is ha neha nagy viharok vannak.:) Toulous nagyon tetszett, dinamikus varos. Bordeaux is es Montpellier is, igaz egyik varosban sem laktam.

A Canceropole erdekel. Lattam a terveket a netten es szep lesz. A korhazi reszt ha jol lattam csak iden kezdik epiteni. Persze az is kerdes mennyire a szokasos francia hitbizomanyi rendszer alapjan jutnak a posztok. Nalunk  x evre le vannak vajazva a poziciok es nem feltetlen a tudas, hanem mas testreszek alkalmazasa jelenthet elonyt az elorejutasban:)

Előzmény: punasok (396)
Nicsinyo Creative Commons License 2009.03.15 0 0 397
Az jo, hogy a férjed ilyen "normàlis". Biztato, hogy a fiatal generàcio màr nem annyira soviniszta.
A magyar intézetröl én is azt hallottam, hogy nagyon "lezüllött". En sajnos olyan messze lakom, hogy egy évben egyszer jövök csak Pàrizsba, vagy még akkor sem.
Mi annak idején a Katolikus Misszioba jàrtunk, ahol minden vasàrnap mise volt (aminek igyekeztünk a végére odaérni:-)), majd magyaros ebéd; s talàlkozo, beszélgetés a többi magyarral. Ezek érdekesek voltak, mert sok mindet tanultunk az "öregektöl", föleg a magyar történelem terén.
Előzmény: punasok (392)
punasok Creative Commons License 2009.03.15 0 0 396

Azon nem lepodom meg, hogy a magyar intezet semmit sem szervezett 15.-re. Nem tudom mi ertelme,  s haszna van ennek az intezetnek!

Csak onnan tudom, hogy a parizsi korhazakban mi zajlik mivel van egy- ket dokink a mutoben akik elotte fent dolgoztak , s mind azt mondja, -mint amit te is tapasztalsz- rengeteg beteg, nagyon keves ido.Bar a technikai feltetelek jok.  

Ha kutatni akarsz , ujra a regi notat enekelem, le kell jonni Toulouseba  a Future  Canceropole-ba, ami meg nem letezo, tudom- na de itt alitolag kemeny kutatast terveznek.

Előzmény: ad5lib (395)
ad5lib Creative Commons License 2009.03.15 0 0 395

Eleg sok mindent csinalok munka mellett kulonben begolyoznek.:)) Nem tudom, mi van altalaban a parizsi korhazakban mivel eddig csak egy helyen dolgoztam. Itt nagyon jol meg van szervezve a  betegut es az ellatas. Minden digitalizalva, pompas kornyezet. A gond az, hogy keves az orvos es sok a beteg. Csak az onkologiarol tudok nyilatkozni de ott hatalmas a hiany. Raadasul az intezetem egy kieemelt kutato intezet/korhaz is igy rengetegen jonnek videkrol es DOMbol. 

Kicsit unom, hogy nem vagyunk elegen es raadasul kutatni sem tudok mellette igaz nem is engednek, mivel akkor valakinek helyettesitenie kellene de nincs kinek.

Kellemes marcius 15et nektek is!! Neztem, hogy a parizsi magyar intezet csinal e valamit de nem kellett csalodnom: semmit sem csinaltak, amugy is nagyon gagyi az egesz.

Előzmény: punasok (394)
punasok Creative Commons License 2009.03.15 0 0 394

Szoval sokat dolgozol, amit el is hiszem, mivel itt videken is olyan hirek jarnak, hogy a parizsi korhazakban katasztrofalis a helyzet melo szempontjabol.  Vegul is, nem is olyan rossz a mi kis videki eletunk. Viszont ami azert meguti a fulemet , hogy te meg e mellett is talalsz energiat arra, hogy a lanyokat nezegesd!!! Bravo.

Mas: vegre itt a tavasz , a kertunkben mar teljesen viragba borult a "MAJUSI ARANYESO", csodaszep, s olyan jo tavasz illata van mindenek.

" Tavasz van, gyonyoru! Jot rikkant az eg!

Mit beszelsz? korai? Nem volt itt sose tel!

Pattantsd ki a szived, elo a rugyekkel-

A mi tudonkbol szall ki a tavaszi szel!"

Egy pici idezet a mi Jozsef Attilanktol, s kellemes unnepet mindenkinek, ma van Marcius 15.-e!!  TALPRA MAGYAR...!! Kellemes napot minden francia es mas kulhonban elo magyarnak, s persze azoknak a magyaroknak is akik otthon vannak.

Előzmény: ad5lib (393)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!