Keresés

Részletes keresés

frc0032 Creative Commons License 2007.07.07 0 0 16483
hol van a Dark Portal, és hanyas szinttől lehet belépni rajta?
petreczadam Creative Commons License 2007.07.07 0 0 16482
Ni hao,

Legújabb barátom: http://www.wowhead.com/?item=29231

Többet odasem megyek az ogrékhoz mert már hányok tőlük :))
Sir Balamber Creative Commons License 2007.07.07 0 0 16481
Engem az tesz boldoggá, amikor boldog-boldogtalan rámtrédel a csukott dobozaival és szó nélkül várja hogy kinyissam..
Előzmény: Zka (16480)
Zka Creative Commons License 2007.07.07 0 0 16480
Bírom az ilyet, megyek a városban erre szó nélkül jön egy ginvite...
Oszt még kérdezi, hogy érdekel-e a guild...
Hogyne, olyan guildet akarok ahol teljesen random noobok vannak, nyilván :D
Sir Balamber Creative Commons License 2007.07.05 0 0 16479
Csatlakozom a doktor úrhoz :)
Szóval a backstab a tőrös rugók egyik kedvenc támadása. Csak hátulról müxik és jókorákat sebez, (miatta is szokták mondani rólunk, hogy mi hátulról szeretjük csinálni ;).
Oda van írva, hogy 60 energiába kerül, vagyis nem túl gyors, viszont kapsz érte egy kombó pontot is. A támadott mobon összegyűjtött kombó pontokat célszerű okosan felhasználni valamilyen befejező támadással de van más taktika is, majd igyekszem összefoglalni.. Persze adódik a kérdés hogy kerül egy rugó egy mob háta mögé. Hát úgy, hogy valaki tankolja a mobot szemből mondjuk egy instában, de ha pvp-zel vagy egyedül vagy akkor hamar rád fordul kivéve ha a kombó pontokat egy Kidney Shot (egy ökölbe szorított kéz az ikonja) használod fel. Ettől tovább áll bénultan és tűri hogy személyedben a balsors tovább tépje.

A második a Sap. Ez egy nagyon fontos tulajdonság, ettől az ellenfél (csak humanoid lehet démon pl nem, és csak ha nincs combatban) bénultan áll (a végén már 45mp-ig) vagy amig bele nem üt valaki. Instában (is) nagyon hasznos, ha nem egyszerre kell megverekedned mindenkivel.. Szokd meg, hogy használata előtt nyomsz az áldozati körre egy distractot. Ez olyasmi mintha egy marék kavicsot dobnál a hátuk mögé, amire odafordulnak, így nem szemből kell odalopózni és sapolni őket (ha szemből jösz van esély hogy felfedeznek és olyankor jöhet a vanish, vagyis az eltünés, ami nagyon buli, de 5perc a cd-je és flash powder kell hozzá)

Garotte a véres zongorahúr. :) Ha nem tőrös rugó vagy és egy sebző támadással szeretnél indítani (és miért ne) akkor jön ez. Itt is kapsz 1 combó pontot, amiből rögtön indíthatsz egy slice&dice-t (kaszabolás) amitől gyorsabban sebzel egy ideig.

Alapvetően fontos, hogy magadévá tedd a rugó mentalitást és harcmodort. Egy rugó nem tudja mi az a fair play, hátulról támad láthatatlanul, ott ahol az ellenfél a leggyengébb. Pvp-ben nem hősködik, hátul álló védtelen papokat iktat ki, folyamatosan blokkolja az ellenfelét és miután végzett vele eltűnik amíg újra teljesen harcképes nem lesz, hogy ott támadjon megint ahol nem várják. Igazi terrorfegyver :). A bossfightokban közelről (és hátulról) sebez. Mindig hátulról, mert ott nincs parry meg dodge ellene, és ez akár 10% + sebzést is jelenthet. Vigyáz arra, hogy ne agrózza túl a tankot (nyomogatja szorgalmasan a feintet) és ha már nagyon vissza kellene fognia magát nyom egy vanisht (ez törli az agróját) aztán stealthből újra nyitótámadást indít (+kombó pont!) és nyomja a sebzést megint mint állat. Meg kell tanulnod figyelni hogy regenerálódik az energiád, hogyha kell egy támadáshoz akkor legyen. Pl a rúgással megszakíthatod egy varázsló varázslatát de ha abban az egyetlen pillanatban nincs elég energiád mert nyomtál 2mp előtte egy sinister strike-ot akkor birkát csinál belőled (jobb esetben). Legyenek kombóid. Kin mit milyen sorrendben. Nyitótámadás kombógyüjtés + spéci támadások + befejező támadás. Nem vagyok egy pvp guru, ráadásul kardos is vagyok, úgyhogy nekem sokszor a mohácsi taktika jön be. Pl. a papirruhás áldozatoknál ;) stealth-ben megközelít, garotte, az egy kombó pontra rögtön kidney shot, sinister, s&d, sinister strike (ez is nagyot sebez és adja a kombókat) egy cloak of Shadows hogy ne birkázzon, gouge (kis pihenés, hogy legyen energiád) és néhány sinister után mondjuk egy eviscerate amitől feldobja a talpát (mielőtt szétszeditek, csak impovizált példa volt :). A jó rugó nem hagyja az ellenfelét harcolni, Gauge-al blokkol, amig az ellenfél szédeleg a háta mögé fut és nyom egy backstabet, a kombó pontra megint Kidney Shot-ol és egyáltalán minden alkalmat megragad, hogy a harc egyoldalú legyen :). Ha baj van, sokan vesznek körbe akkor ott az evasion (kitérsz az ütések elől), és ott a Blade Flurry amitől gyorsabban sebzel és mindenki sebződik aki körülötted van. Ha nem fogytak el a mobok ott a vanish vagy sprint. Ne szégyelj elfutni ha kell, a halott rugó rosz rugó, de legfőképpen használd a képességeidet, ne tartalékold valami későbbi rosszabb helyzetre, mert attól lesz rosszabb a helyzet ha tartalékolsz, és nem használod az adrenalin rush-t az evasiont meg a többit. A vanish mindig ott van végszükség esetére. Használj mérgeket. Van ami lassít, van ami nagyokat sebez és van amelyiktől tovább tart a varázslás az ellenfeleidnek. +5% legalább a mérgezés is. Használj addonokat (pl Recap of all fights) hogy lásd milyen összetételű a sebzésed mivel sebzed a legtöbbet stb.
A fenti képességek zömét ki kell fejleszteni vagy meg kell venni a trénertől esetleg ki kell talentezni. Csináld mega rugó questeket. Fontos, hogy megértsd mi mire jó a különböző talent ágakban. Én például "csata rugó" :D vagyok, a combat ágban van a legtöbb pontom, PVE bossölős stilusra van kihegyezve ez a fajta felállás. A link weboldalán te is megtervezheted hogy oszd be a talent pontjaidat, hogy a számodra fontos képességekre jusson. A másik két ág is nagyon szórakoztató (sőt!) érdemes kipróbálni mindent, nagyon buli :) Jó szórakozást!

Én
Dorinesz Creative Commons License 2007.07.03 0 0 16478
Aham. Köszi szépen a sok türelmet, ha hazaértem, kipróbálom mingyegyiket (mégeccer). :-)
Előzmény: Doktor Toka (16476)
Zka Creative Commons License 2007.07.03 0 0 16477
"rugónak sztem nem nagyon érdemes ezzel szórakozni."

Moroesnak tökre bejött pedig :D
Előzmény: Doktor Toka (16476)
Doktor Toka Creative Commons License 2007.07.03 0 0 16476

Hát akkor legyen ma a gyereknap...

Backstab: ez nem védekezés (az az evasion, meg az az elszaladós skilled). Ez kb. ugyanaz, mint az ambush, amit már írtam, csak kevesebbet sebez. Ehhez is tőr kell.

Sap: ha ezt használod, akit fejbekólintasz az 25 másodpercig nem tud mozogni. Ha beleütsz elmúlik ez az ájulásszerű állapota. Akkor érdemes használni, ha több ellenséget támadsz egyszerre: az egyiket lesapolod, a másikat meg kicsontozod.

Garrote: Ez olyan támadás, hogy zongorahúrral hátulról fojtogatod az áldozatot. Ez egy bizonyos idő 18 másodperc alatt okoz sebzést. Erre mondják azt, hogy "tickel". Vagyis bizonyos időközönként, pl. 3 másodpercenként okoz valamennyi sebzést. Ezt hívják úgy hogy damage-over-time, vagyis sebzés-idő-alatt szabadfordításban. Warlockok ennek a nagy mesterei, rugónak sztem nem nagyon érdemes ezzel szórakozni.

Előzmény: Dorinesz (16474)
Dorinesz Creative Commons License 2007.07.03 0 0 16475
Tényleg! :-DD Köszike, ez nekem soha nem jutott volna eszembe. Ezt fogom tenni. :-)
Előzmény: Doktor Toka (16473)
Dorinesz Creative Commons License 2007.07.03 0 0 16474

Ha már így belejöttem...

Hagy zaklassalak még titeket egy kicsit. Van még egy-két dolog, amit megkérdeznék.

Ezt nem tudom mi. Úgy gondolom, valamiféle védekezés lehet, hogy az ellenfél nemtom milyen csapását kivédi, de igazából fogalmam sincs.

Erre már rájöttem, hogy ez olyan, hogy ezt is csak lopódzás közben tudom használni, és ez jól fejbe kólintja az áldozatot. :-) De bővebben nem tudom.

Erről viszont lövésem sincs, hogy ez mi ez. Bevallom töredelmesen, ezt már meg se néztem a szótárban...

Doktor Toka Creative Commons License 2007.07.03 0 0 16473
Van egy egyszerű módszer ennek a problémának a megoldására. Gondolom azt tudod, hogy ki lehet rakni ikonokat az action barra. (Remélem ez érthető, arra a csíkra ott alul.) Oda nem csak a képességeid ikonjait lehet kirakni, hanem a fegyvereid képét is oda lehet húzni. Hogyha alapesetben karddal a jobb kezedben mászkálsz, de van a hátizsákodban egy tőr is, akkor az alábbi dolgot tudod megcsinálni. Kirakod mindkét fegyver képét az actionbarra, karddal mászkálsz, majd amikor használni akarod ezt a képességet, akkor ráklikkelsz a tőr ikonjára. Ezáltal a karaktered jobb kezében tőr lesz. Amikor használtad a képességet ráklikkelsz a kardra és akkor az kerül vissza a kezedbe és csépelheted tovább az ellenséget.
Előzmény: Dorinesz (16471)
Dorinesz Creative Commons License 2007.07.03 0 0 16472
:-OO
Előzmény: Yoshi (16468)
Dorinesz Creative Commons License 2007.07.03 0 0 16471
Main hand = jobb kéz? Mert akkor a jobb kezébe kard van. :-(
Előzmény: Dorinesz (16470)
Dorinesz Creative Commons License 2007.07.03 0 0 16470

Anyám kínja! :-)) Na akkor ezért nem sikerült valszeg. Merthogy ugye vettem jómultkor egy kardot, amit ha jól emlékszem, a jobb kezébe tart a kiscsaj. A másik oldalra nem tudtam átrakni. Akkor ez a támadás már kiesett?

Megtanítottam a roguét karddal harcolni! Hát nem csodálatos? :-)) Persze most röhögtök rajtam, de ez is nagy előrelépés és sikerélmény nekem ebben a pillanatban. Majd egy hónap múlva én is röhögni fogok ezen. :-)

Előzmény: Doktor Toka (16466)
Dorinesz Creative Commons License 2007.07.03 0 0 16469

Igen, köszi, itt már felrakott valaki egy oldalt, ahol pont a rogue-hoz volt ötlet, mit jó fejleszteni.

Effektíve mit kell csinálni, hogy újra rakhassam a talentjeimet? Hova kell kattintani? Írni kell levelet? Mit kell csinálni?

Előzmény: Doktor Toka (16467)
Yoshi Creative Commons License 2007.07.03 0 0 16468
nekem már 50g... hetente akár kétszer is :(
Előzmény: Dorinesz (16465)
Doktor Toka Creative Commons License 2007.07.03 0 0 16467
Ha kifizeted az 1 aranyat, akkor az összes talentpontot újra rakhatod. Érdemes jóelőre végiggondolni, hogy milyen irányba kívánsz haladni, esetleg érdemes egy tapasztalt rugó véleményét megkérdezni.
Előzmény: Dorinesz (16465)
Doktor Toka Creative Commons License 2007.07.03 0 0 16466

Ambush: "Ambush the target, causing 250% weapon damage plus 70 to the target. Must be stealthed and behind the target. Requires a dagger in the main hand."

Ez egy nagyon jó alacsony szintű képesség, ami nagyot sebez. Érdemes nagyobb szörnyek mögé lopakodni és ezzel kezdeni a támadást. (Vagy Sap és utána ez.) A lényege, hogy a fegyvered sebzésének 250%-át + 70-et sebez. Vagyis ha a fegyvered sebzése mondjuk 50, akkor összesen 125 + 70-et sebez ez a támadás. Csak elbújás közben és akkor lehet használni, ha a megtámadott lény mögött vagy és a jobb kezedben tőr van.

Előzmény: Dorinesz (16463)
Dorinesz Creative Commons License 2007.07.03 0 0 16465
Vagy az is lehet, hogy félreértettük egymást. Így belegondolva eléggé hülyén van megcsinálva, hogyha véletlen a talent pontomat máshova rakom, mert vaksi vagyok, és béna, és csak 1 aranyért tudom átrakni máshova.
Előzmény: Dorinesz (16461)
Doktor Toka Creative Commons License 2007.07.03 0 0 16464

Még mindig nem tudom, hogy allis vagy hordás vagy.

Egyébként úgy lehet visszacsinálni, hogy bemész a legközelebbi nagyvárosba és ott a rogue trainer, akitől a képességeidet vásárolod felajánlja, hogy újraoszthasd a talenteket.

Előzmény: Dorinesz (16461)
Dorinesz Creative Commons License 2007.07.03 0 0 16463

Na tehát rosszul emlékeztem, mert csak egy tőr van. Ezt is csak akkor tudom használni, hogyha lopakodom:

Remélem látszik rendesen.

Előzmény: Deashi Barai (16460)
Dorinesz Creative Commons License 2007.07.03 0 0 16462
Máris keresek neked tőrös ikont... :-)
Előzmény: Deashi Barai (16460)
Dorinesz Creative Commons License 2007.07.03 0 0 16461

Ehhe-ehhe. :-)) Igen, szótáraztam mint állat, de csak félig derült ki, hogy mit csinál. Sajna angolból elég gyér vagyok. Monjuk a játékban a többi emberkével jól el tudok dumálni, de ha bonyolult szavakat használnak, már mondom, hogy nem értem. :-) Ennek a játéknak egy haszna biztos lesz, megtanulok angolul. :-)

És hogy kell visszacsinálni? Monnyuk az 1 arany elrémisztett, de vállalható.

Előzmény: Doktor Toka (16459)
Deashi Barai Creative Commons License 2007.07.03 0 0 16460
http://www.thottbot.com/?c=Rogue

Melyik a tőrös ikon?
Előzmény: Dorinesz (16457)
Doktor Toka Creative Commons License 2007.07.03 0 0 16459
Vissza lehet csinálni, de igen sok pénzbe kerül. (Talán 1 arany első alkalommal és egyre csak nő, a végén már 50 arany lesz majd az úgynevezett retalent.) A két keresztbetett tőr sajnos nem tudom mit jelent, talán olvasd el a "tooltipjét" vagyis azt amit kiír, amikor ráviszed az egeret a képességre. Az elég jól el szokta mondani.
Dorinesz Creative Commons License 2007.07.03 0 0 16458
Kétkezes gondolom, most már rájöttem. De tök kínai nekem néha, amit mondtok. :-)
Dorinesz Creative Commons License 2007.07.03 0 0 16457

Mi az, hogy 2h fegyver? :-)))

Egyébként tegnap sikerült a kizsebelés. :-)) Úgy örültem neki, mint majom a farkának! Aztán persze tényleg úgy van, ahogy mondjátok, hogy mindegyik támadáshoz megfelelő alany kell. Merthogy ugye egy madarat nem tudok kizsebelni. Aztán sikerült még az a fejbekólintásos is, amikor odalopózok, és fejbevágom. A többit nem tudtam összehozni. Pl van az a kettő összetámasztott tőr, szintén lopódzás közben használatos. Az nem tudom mit csinál. Arra ha rányomok, akkor az valamiféle támadást indít, és még mellé meg kell nyomni valami mást is? Szóval nem volt világos.

És vannak ezek a talent pontok, amikről tegnap már beszéltünk. Tegnap egy kicsit benéztem a témát, és hát elszúrtam. Az a kérdésem, hogy vissza lehet-e csinálni, hogyha valahová raktam, de nem oda kellett volna?

Előzmény: Yoshi (16449)
Yoshi Creative Commons License 2007.07.03 0 0 16456

istenem, bétaszerveren, amikor áttévedtem Westfallba, és kiírta, hogy contested .....

kicsit berosáltam

persze, minden este zenés-táncos összejövetel volt ott, ahol a legmenőbb fej egy 40es tauren warrior volt..

első deadmines, retripala FTW!!!!

Előzmény: Sir Balamber (16454)
Zka Creative Commons License 2007.07.03 0 0 16455
Indítottam tegnap este Arathoron egy draenei warrior lányt (Delicatesse) :D Máris 11es és tök fun. Jó a csápos kezdőterület is, a totemkereső questsor nagy flash volt! Meglett a def stance és sunder, mehet tankolni deadminesbe mindjárt, az lesz csak a kihívás PUGgal :DDD
Sir Balamber Creative Commons License 2007.07.03 0 0 16454
Emlegetett szamár :)
Az a tó tényleg jó hely. Ott kiálltották utánam hogy Brave Sir Robin ran away. Bravely ran away, away!.. :P Meg kellett állnom mert nem tudtam a nevetéstől nyomi a gombot. :) Sokat búvárkodtam arra és a malom környékét is kár kihagyni.. (a rugó questeket érdemes mind megycsinálni) A lesben álló orkok az út mentén pedig csak hab a tortán. Amikor asszonykám először járt arra se köpni se nyelni nem tudott ahogy kirohantak a kő mögül.. Utána amikor már imba 40 közeli warlock lett többször is visszament és kéjes vigyorral intézte el a gaz útonállókat :) Így utólag visszaemlékezve hihetetlenül imba rugó lehettem úgy 58 környékén a flancos random drop dark whelpingel és a guildbankból kapott asassination és krol blade kardokkal.. Azóta is én vagyok az egy szem kardos rugó a guildben..
Furcsa ez, akkoriban mindenki azt mondta legyek végre 60, ott kezdődik az igazi játék, és tényleg a 40 fős zg raidek aq20 meg a mindenféle brs nagy buli volt, Emlékszem az első Hakkar killre.. hej.. viszont az az izgalom amikor lvl 6 felé először tévedtem ki a biztonságos otthonból a baljós ismeretlen felé vagy amikor eljutotam az első instába (azt sem tudtam most mi jön, miért csak öten vagyunk) azt a varázslatot amikor lvl 28 környékén egy questhez sikerült összelapátolni 2 norvég pala mellé egy lengyel papot, vagy amikor egy cseh healer lánnyal sikerült nagyon nagy öszhangban végigmenni egy barlangon valami quest miatt (utána még hónapokig köszöngettünk egymásnak :) azt most nem tudja visszaadni semmi. :)
Amúgy elindultunk ssh-ba, megvoltak az első try-ok, remélhetőleg legközelebb vér is fog folyni :)
Előzmény: Doktor Toka (16453)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!