Hova?? 2 főre ennyi!!! megpróbálom megkersni az e-mailt és átküldeni Neked, ide nem tudom betenni. Megtaláltam a mailcímedet a mogyinál szerencsére. Ugyis szerettem volna még egy másik mailt is küldeni már régóta. Kaptam egy csomó képet Dubairól, arról a szép szállodáról, tudod, amelyikről Te is ezer képet csináltál. Csak én belső képeket kaptam....hát nem semmi. Meg szeretném mutatni Neked. Remélem még nem tüntettem el...
Hova?? Ez még csak terv...D-vel kezdődik mint én, és voltunk már ott... 8 betű és a dupla betűt egynek vettem. De még semmi sem biztos!!
Jordániába a barátainkhoz (inshallah)... de azért még az év végét sem adtam fel...csak macerás...de ez még titok...még a férjemet is meg kell fűzni...
De most annyira jó repjegy árak vannak egy csomó helyre!!! ugy mennék!!!!!! ilyenek, hogy 2 főre 29.900 naggggyon sok helyre, köztük Kairóba is!!! Őrület szerintem!!!
képletesen is irtam a fagyasztva száritást, meg hasonlo baromságok mint szublimáció meg ilyenek. réges régen mikor kemény hidegben a frissen mosott farmeromat kiteregettem az erkélyre reggelre kopogott de ha felhuztad és nem nagyogat sikitottál mire kiengedett már száraz is volt(majdnem) tehát a fagyás jelentős viz elvonással járt .vagy valami hasonló.persze,hogy jegesen préselik a kézi sajtó nagyon szépen tudott csikorogni alatta(benne, tőle). azért ott van az a bicskás nép meg a sogorok azok is tudnak ám punnyadni szüret idején.ja még egy érdekesség fehér szőlő fajtábólkészitik (ált) a vereset sajnálják elcseszni!
persze nem keverni a tokaival a jellegen van a hangsúly!!az a botri penész nagyon hiányzik neki!!
ez a fagyasztva száritás esete ----------- én úgy tom, a lényege a fagyasztva PRÉSELÉS, szakemberek meg tudják különbözteni, hogy kiolvadva, vagy még fagyottan préselték-e a szőlőt...
Az itthoniak nem az igaziak,
legjobb, éghajlata miatt Kanada, vagy a közeli Németország.
Rozoga, imádom az ízes előadásmódodat, mondtam már?! :)
És ha már Tokajt említetted, kéretik nem összetéveszteni pölö a Tokaji aszúval...
Amúgy édes desszertbor a jégbor is, és picit hűtve fogyasztandó...
a jégbor a lusta ember bora: meg az északi népeké,
a lusta gazda addig addig halogatta a szüretet, meg sokallotta a szedők bérét, hogy csak mikor beállt ak a nagy fagyok legalább -7;-8C majd három napig meg a munkáskéz is igen olcsó lett látott a szürethez( az igen ravasz gazda ráadásul éjszaka szedeti) és rögtön préseli azt. ez a fagyasztva száritás esete cukor beáramlásmár régen nincs a szemekbe de a kifagyó viz miatt a relativ cukor gyarapodás elég magas 25-27 mustfokot is eléri és igen jó minőségü bor készithető belőle, bár a kipréselhető must mennyisége is csekély.
tokaji jellegü borok készithetők igy DEEEEE!!!! mivel nem botritizálodik mint tokajba, sokaknál átlép a nem szeretem kategoriába. az ára viszont sok mindenért kárpotól