Keresés

Részletes keresés

ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.17 0 0 953
Kedves barátnőm írta nekem levélben, CC, hogy tegnap a Bűn... közben valakinek mesélt az indexes témánkról, Te pedig nem bírtad ki, hogy bele ne kotyogd: biza, azt Te indítottad. :)
Kicsi a világ! Pont mögöttünk álltak bebocsátásra várva, és hallgatózás nélkül is meghallottam/tuk, amint arről beszél, indult egy topic, LZs pedig hozzá(nk)szólt... Először összemosolyogtunk Deabhail-lel, majd kitörtem, amikor azt kezdte elmesélni, hogy feltettük az életrajzát, stb. Deabhail hozzátette: "Ő a bűnös" :)
Megkérdeztem, topictag-e esetleg, de azt mondta, nem.
Doriann is ott volt ám! Neki és barátnőinek sikerült LZs ágyánál helyet foglalniuk, mi Bertók Lajos ágya végében ültünk, a 2. sorban. Innen aztán jó közelről láthattuk az asztaloknál folyó párbeszédeket! :) (LZs-t mondjuk hátulról...)
Előzmény: navarre (940)
DEMIAN Creative Commons License 2002.09.17 0 0 952
A Vasárnapi Blikkes cikk helyenként tényleg fura, mármint a riporter roppant "korrekt" rálátása a dolgokra és kérdésfeltevésében tükröződő gondolkodásmódja. Persze lehet, hogy csak általánosítani próbált. Még ez is szép teljesítmény a bulvársajtótól. Koncentrálni a válaszokra érdemes!:)

A fiatal színészekkel kapcsolatban szerintem sincs teljesen igaza a riporternek. (Kíváncsi vagyok, mennyi színházas élménnyel a háta mögött vélekedik úgy, ahogy.) Nagyon sok a tehetséges fiatal színész, akikről nem is hallani szinte sehol. Ha csak a tegnapi Bűn és bűnhődés előadásra gondolok vissza, szerintem remek alakításokat láthattunk.
Az meg természetesen nem várható el, hogy egy kezdő színész teljesen "kiforrottan" álljon a deszkákra. Persze erről navarre biztos többet tudna mesélni(;

Amiben valamennyire igaza van a riporternek, az az átsütő egyéniség és férfiasság jelenlétének kérdése. Persze ez részben adottság is szerintem, és most nem kezdek el Latinovitsozni meg Cserhalmizni meg Lászlózsoltozni, pedig tehetném... Szerintem azért ebben van egy jó adag tudatos "tartás" is, meg hogy mit hoz az ember magával. A kivételes tehetségek és egyéniségek pedig ritkák, de mindig is azok voltak.

Lehetőségek és anyagi-erkölcsi megbecsülés híján sokan feladják, inkább lesüllyednek az arctalan-nemtelen tömegbe vagy eladják magukat valami kommerszbe, mert egyszerűbb, vagy mert egyszerűen nics más lehetőség! Úgyhogy ezek a fiatalok (és idősebbek) elsősorban a körülmények rabjai, és itt nem csak a színészekről van szó. (Tudom, voltak ezzel kapcsolatban már hasonló eszmecserék e fórumon, de most a cikk kapcsán ez kikívánkozott belőlem.)

Bár őszintén szeretném és egyfolytában próbálom hinni, hogy a tudat is meghatározza a létet és nem csak fordítva. Persze eszmékből nem lehet megélni...Ez a modernkori malomharc értékes emberek értékes alkotó energiáit fölemésztheti. Ezen kéne már változtatni valahogy... és minél gyorsabban...nehéz lesz...

Előzmény: navarre (942)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.17 0 0 951
Bocs, talán most először nem figyeltem az átjelentkezésre (mármint ebben a topicban)!
KK = CC
Előzmény: KálidKrézi (949)
bogibébi Creative Commons License 2002.09.17 0 0 950
Szerintem azt a nyár eleji Macbeth-et együtt nem láttuk, én viszont ma fogom pótolni! Lehet, hogy nem a legjobb választás (úgy vélem, ez lehet az első előadás ebben az évadban), de egyszerűen képtelen voltam tovább várni.
bb
Előzmény: DEMIAN (943)
KálidKrézi Creative Commons License 2002.09.17 0 0 949
"S mint tudjuk, a nők – tizenöt és hetven között – a szerelem és pénz illatát kedvelik a legjobban."
Ez nekem sem tetszett. Mit érdekel engem a pénz! És a szerelemnek sem az illata a legfontosabb. Vagy nem vagyok nő... De nekem akkor is a lélek a legfontosabb! Meg még pár dolog, mint őszinteség, tehetség, humor...
Előzmény: navarre (939)
navarre Creative Commons License 2002.09.17 0 0 948
Ez nem olyan vicces, max. kínjában röhög az ember...

MAGA AZ ELŐADÁS milyen volt? Komolyan megijesztettél az előbb; azt hittem azt röhögte szét a közönség...

Előzmény: Deabhail (946)
navarre Creative Commons License 2002.09.17 0 0 947
Ez nem olyan vicces, max kínjában röhög az ember...

MAGA AZ ELŐADÁS

Előzmény: Deabhail (946)
Deabhail Creative Commons License 2002.09.17 0 0 946
Jelentem, CC-vel tegnap megnéztük a Bűn és bűnhődést (újból). Zsocinak tüsi haja van (ami szerintem jobb, mint a hosszú :o))
Viszont ez az elég feszült darab rögöhésbe fulladt a taps alatt... Még a színészek sem bírták ki röghögés nélkül. Az egyik néző egy csokor vörös rózsát nyújtott át a Madonnát játszó Kovács Ferencnek, de nem ám úgy, hogy "odamegyek, gratulálok neki, esetleg puszi, vagy valami", hanem az emeletes ágy között átnyúlt, meghúzta a srác pólóját (abszolút kulturált módja a figyelemfelkeltésnek, én ilyet utoljára oviban csináltam), és odanyomta a csokrot. Kicsit ilyen "nesze b.m." stílusban... LÁtni kellett volna :o)
DEMIAN Creative Commons License 2002.09.17 0 0 945

KÖSZÖNÖM MINDENKINEK a szíves fogadtatást. A Három nővért én is sajnálom, nem tudom, mi jött közbe.
A Széchenyi filmmel én azt hiszem, megvárom a TV-változatot. Bár a Napfény íze esetében nálam speciel László Zsolt volt az a "húzónév", akiért betértem a moziba. Úgyhogy még az is megtörténhet, hogy felülvizsgálom saját álláspontomat és nem várom ki a TV-változatot. Az élet kiszámíthatatlan!
Előzmény: barrix (936)
navarre Creative Commons License 2002.09.17 0 0 944
Nekem sikerült egyszer megnéznem a Megtisztulvát; részletes élménybeszámoló a napokban várható tőlem (talán már ma), csak most dolgozom, nem tudok sokat írni. Úgyhogy kicsit légy türelemmel. :)

Nagyon ne reménykedj, hogy láthatod még... A kísérleti Zsótér-rendezéseket sajnos elég hamar leveszik. :(

Ha: aranyhal indig van. :)

Előzmény: DEMIAN (943)
DEMIAN Creative Commons License 2002.09.17 0 0 943
Sajnos a pontos forrást nem tudom biztosítani, különben magától értetődően azt is közöltem volna.
De ne bánkódj emiatt CC, teljesen szöveghű voltam. Az újság minősége amúgy sem tökéletes, úgyhogy talán nem von le semmit az esztétikai és szellemi értékből, hogy nem "eredetiben" olvasod.
A mellette szereplő kis Figarós képet hétvégén igyekszem beszkennelni, bár az is elég gyér minőségű.

A hozzászólások végigolvasása nekem nem nehéz feladatot jelentett, hanem élvezetes kikapcsolódást!!!:)

Tegnap akkor együtt adóztunk az Ericssonban. Igazad van, tényleg ÉLMÉNY volt és egészen biztosan még megnézem többször is. A feszültség annyira bennem maradt, hogy szinte semmit nem aludtam. Most hirtelen nem tudok az előadásról többet nyilatkozni, sokkoló volt. Én most láttam először. Nem mintha nem próbálkoztam volna tavasszal, de sosem sikerült jegyet kapnom.:(
De a tegnap mindenért kárpótolt, sőt!!!
:):):):):))))))))))

Október 4-én pedig a Machbet következik, amire bár már volt jegyem (az évad utsó előadására), de elmaradt. Egyébként jártam már így a Velenceivel is, de ezek a kihívások engem nemhogy lelohasztanak, hanem még elszántabbá és lelkessé tesznek!:)

Ezzel 1998 óta teljessé válik a pesti színházas László Zsoltos repertoárom. :)
Ja, kivéve a Megtisztulva c. előadást, ami csak párszor ment a Trafóban, ha jól tudom. Nem tudja esetleg valaki közületek, műsorra tűzik még valahol? És ha látta valaki szerencsés, kíváncsi vagyok az élménybeszámolójára.

Előzmény: ColinCrazy (935)
navarre Creative Commons License 2002.09.17 0 0 942
S mint tudjuk, a nők –tizenöt és hetven között – a szerelem és pénz illatát kedvelik a legjobban.

Naná! Bár én szívem szerint jobban kedvelem a háztartási keksz és friss tea illatát, nem is beszélve a fahéjas szilvalekvárról! :)))

Bocs, de még mindig ezen az interjún vidulok. :)

a közönség és a kritikusok is arra panaszkodnak, hogy a mai, fiatal színészeknek „nincs nemük, se arcuk, se szenvedélyük”.

Azért ezel is vitatkoznék. Jó kis általánosítás, de azért elég sok ifjú színészt láttam már, aki figyelemreméltó egyéniséggal rendelkezett. Meghatóan sokat. :)

Előzmény: DEMIAN (933)
Ha Creative Commons License 2002.09.17 0 0 941
Én is várom az élménybeszámolót.

CC
Volt aranyhal?

Előzmény: navarre (940)
navarre Creative Commons License 2002.09.17 0 0 940
Kedves barátnőm írta nekem levélben, CC, hogy tegnap a Bűn... közben valakinek mesélt az indexes témánkról, Te pedig nem bírtad ki, hogy bele ne kotyogd: biza, azt Te indítottad. :)

Úgy hírlik, Bertók Lajoshoz volt szerencséje a nagyérdeműnek. :) Szeretettel várom az élménybeszámolókat.

Előzmény: ColinCrazy (934)
navarre Creative Commons License 2002.09.17 0 0 939
Részemről is üdv és kösz az újdonságokat! :) Huh, régen jártam itt...

Elképzeltem LZS arcát, miközben ezt az interjút készítették vele... :))) Pénzszag és vadak! Nem semmi. Tényleg Blikk lehet vagy valami hasonló "újság".

barrix Creative Commons License 2002.09.16 0 0 938

Gondolom eredetileg ő lett volna "az" ifjúkori barát, akit egy osztrák?német? színész játszott végülis.
Más lesz a tv-változat?
Előzmény: Ha (937)
Ha Creative Commons License 2002.09.16 0 0 937
Széchenyi ifjúkori barátjából lett.

A film moziváltozatában L.Zs. csak az esküvői jelenet hátteráben áll ugyan, de szerintem a tévés változatban valószínűleg lesz valami szerepe.

Előzmény: barrix (936)
barrix Creative Commons License 2002.09.16 0 0 936
Üdv Demian:)
Kár, hogy ebből a Három nővérből nem lett semmi.
Ahogy Széchenyi ifjúkori barátjából sem :(
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.16 0 0 935
Köszi az interjút!
Bár volt idő, amikor kimaradoztam néhány napra, biztos vagyok benne, hogy ez az írás még nem jelent meg itt. Bővült a gyűjteményünk. :) Nincs rá esély, hogy utólag biztosítsd a forrást? (megjelenés helye és napja)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.16 0 0 934
Bizony, én csak e téma kedvéért csábultam el az index fórumra.
Ó, felettébb örülök!!!

látva, milyen szeretettel, tisztelettel és elismeréssel adóztok László Zsolt színészete iránt
Bizony, mi (Deabhail-lel) ma este is adózunk. :)
Bűn és bűnhődés a rácsok mögött! Valaki jó szórakozást kívánt nekem ma estére. A darabot ismerve kértem, a szórakozás szót váltsuk inkább élményre, mert inkább annak nevezném.

(természetesen az összes eddigi hozzászólást elolvastam), gondoltam, örültök, ha néhány új információ "közkinccsé tétetik".
1. Igazán rendes Tőled, hogy végigolvastál minket! Ezt szinte el is várjuk egy új embertől, de valljuk be, egyre nehezebb helyzetben vannak a jelentkezők. :)
2. Bizony, örülünk! Egyszemélyben kijelentem a többiek nevében is.

Előzmény: DEMIAN (932)
DEMIAN Creative Commons License 2002.09.15 0 0 933
A következő interjú kb. két éve jelent meg (talán a Vasárnapi Blikkben).

László Zsolt egyenesben van, nem szorul rá méltatlan feladatokra
Színházi partnernői az igazi férfiak közé sorolják

László Zsolt nemrégiben megkapta az Év Shakespeare-színésze díjat. A színésznők pedig – akik olyan nagyvadakkal játszottak együtt, mint Somogyvári Rudolf, Ajtay, Latinovits, Básti – besorolták az „igazi férfiak” közé. A „nők dicsérete” nagyon is értékes, pláne, ha a közönség és a kritikusok is arra panaszkodnak, hogy a mai, fiatal színészeknek „nincs nemük, se arcuk, se szenvedélyük”.

- A nők dicséretét motiválhatta az is, hogy őszülő halántékkal, erotikus izgalmakat és pénzszagot árasztva játszotta végig Almaviva gróf szerepét a Tivoliban, Beaumarchais Figaro házassága című darabjában. S mint tudjuk, a nők –tizenöt és hetven között – a szerelem és pénz illatát kedvelik a legjobban.

László Zsolt: Lehetséges… Amúgy Almaviva őszülő hajzata és a pénzes üzletemberhez illő, szürke alpakka öltöny is a jelmeztervező találmánya. Ne tulajdonítson neki túl nagy jelentőséget. Aha, értem! Arra kíváncsiak, hogy magánemberként mit kezdek a nőkkel? Erről csak annyit: családapa vagyok. Két fiam van. Az egyik három, a másik másfél éves.

- Ha továbbra is ilyen tempóban igyekszik, akkor hamar elérheti a „három gyerek, három szoba, négy kerék” féle ideális családmodellt.

László Zsolt: A négy kerék már megvan. A többivel most leállunk.

- Ami igaz, az igaz: a színházi gázsi nemhogy három, de két gyerek eltartásához is nagyon kevés. Márpedig ön ritkán vállal pénzes, smonca szerepeket. Elvből? Vagy nem is hívják?

László Zsolt: Nyolc évvel ezelőtt még elv volt. Közben némileg változott a felfogásom, az anyagi helyzet függvényeként. Szerencsére most megint jó helyzetben vagyok, anyagilag sem szorulok rá az ilyesfajta, kétségtelenül népszerűsítő, ámde igénytelen színészi feladatokra.

- Nyilván a film is biztosítja függetlenségét. Most éppen Szabó Ildikóval forgat, a készülő romafilmjében. Aztán Bereményi Géza Széchenyije következik.

László Zsolt: Az előzetes megbeszélések szerint a Bereményi-film címszerepét Eperjes Károly játssza majd, én pedig a fiatalkori barátját. De tudja, az osztrákok, a németek is beszállnak a filmbe, és előfordulhat, hogy a pénzükért szerepeket is kérnek. Így hát még semmi sem végleges. Ami biztos: a két film között pihenni szeretnék. A családdal együtt a Balatonnál. Nehéz szezon van mögöttem. És máris kezdődik az új. Ősztől a Pesti Színházban próbálok Szász János rendező irányításával Csehov Három nővérében.

- Alföldi Róbert, Zsótér Sándor, Szász János… Úgy látszik, a színházi „vadak” szívesen játszanak önnel együtt.

László Zsolt: Én is kedvelem a „vadakat”. Nagyon szeretem a pörgős, ambíciózus embereket. Azt hiszem, ha a színház jövőjéről beszélünk, nem lehet kihagyni őket.

S.T.

DEMIAN Creative Commons License 2002.09.15 0 0 932

Bizony, én csak e téma kedvéért csábultam el az index fórumra. László Zsoltra először kb 5 éve "figyeltem fel" a Csajok című filmben (ami egyébként az egyik kedvenc magyar filmem, bár olvastam, megosztotta az ide látogatókat). Azóta töretlen lelkesedéssel és odaadó figyelmmel kísérem soron pályafutását.

S bár inkább amolyan szemlélődő és önmagamban reflektáló alkat vagyok, látva, milyen szeretettel, tisztelettel és elismeréssel adóztok László Zsolt színészete iránt (természetesen az összes eddigi hozzászólást elolvastam), gondoltam, örültök, ha néhány új információ "közkinccsé tétetik". Sőt, szinte kötelességemnek éreztem, látva ezt az igen szép kollekciót!

Előzmény: ColinCrazy (930)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.14 0 0 931
Hogyne tudnánk, de azért köszi, hogy szóltál!
(Ha elmélyülsz a topicban, megtalálod a szereposztást is.)
Úgy emlékszem, pontosan december 13. a bemutató napja. Szeretem a péntek 13-át! Ti is megfigyeltétek, hogy ha szeptemberben péntekre esik ez a nap, akkor decemberben is? Pár éve már volt ilyen.
Előzmény: kintornac (929)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.14 0 0 930
Üdv körünkben, kedves Demian!
Köszönet a gratulációért, közös érdem, nekem csak az ötlet pattant ki a fejemből.
Te is csak a mi topicunk kedvéért regisztráltad Magad az indexen? (Úgy látom, eddig 1 hozzászólásod van összességében.) :) Gyere máskor is!
Igazán hasznos infóval szolgáltál! Nekem megvan gyári kazin a Legényanya, de mégcsak ki sem bontottam a csomagolásából (vagyok így egy pár filmmel). Most viszont megjött a kedvem hozzá!!!
Természetesen azért vettem meg, mert érdekelt, csak eddig Pató Pált játszottam...
Előzmény: DEMIAN (928)
kintornac Creative Commons License 2002.09.13 0 0 929
Tudtok róla, hogy L.Zs. lesz a Nemzetiben a Bánk bán? Bemutató: december.
DEMIAN Creative Commons License 2002.09.13 0 0 928
Először is gratuláció CC-nek a topic-ért és üdvözlet minden eddigi kedves hozzászólónak + olvasónak.
László Zsolt főiskolai hallgatóként látható-hallható a Legényanya c. ominózus film vége felé kb 1 perces szintén ominózus jelenetben mint a polgármester (Kránitz Lajos) titkára. A film főbb szereplői: Eperjes Károly, Pogány Judit, Garas Dezső, Eszenyi Enikő, Kállai Ferenc...
Aki nem látta, annak mindenképpen érdemes ellátogatnia a Bélák országába, ahol a Józsiságot nem nézik jó szemmel. És hát azt is tanulmányozhatjuk néhány másodperc erejéig, miből lesz (lett) a cserebogár...
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.13 0 0 927
Nocsak! Egyszer én is jelentkeztem a Színművészeti Főiskola mozgóképtudományi szakára, ahol egy idő után kritikussá is válhattam volna (vagy dramaturggá, forgatókönyvíróvá, stb.), de kicsi voltam én oda... Még most sem tudok eleget, ráadásul már le is mondtam róla...
Előzmény: tengerimadár (926)
tengerimadár Creative Commons License 2002.09.13 0 0 926
Az szeretnék lenni... :-)
Előzmény: ColinCrazy (925)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.13 0 0 925
Mé', Te az vagy? ;)
Előzmény: tengerimadár (924)
tengerimadár Creative Commons License 2002.09.12 0 0 924
CC: Ne báántsd a kritikusokat!! :-)))))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!