Érdekes topic van a sumoforum-on, azt kezdték boncolgatni, hogy ki és mikor fejezi be az aktív birtkózást a közeljövőben. A téma nyitója számos ismert rikishi visszavonulási esélyeit mérlegelte. Ozekik a nagyító alatt.
Megmondom oszinten, elvesztettem a fonalat nalad. Keleti komusubikent ugyanolyan nehez ellenfelekkel kellett kiallnia a mostani bashon, mint legkozelebb keleti sekiwakekent. Megis csinalt 12 gyozelmet, jun-yushoval. M4 sem tudom hogy jon ide, az mar regen volt, januarban.
Asashoryu ismet bizonyitotta, hogy a legnagyobb nyomas alatt, a legkomolyabb rivalis ellen is kepes tokeletes szumot bemutatni. De hat ettol (meg sokminden mastol) yokozuna. Kotooshunak pedig van meg mit tanulnia... most eloszor birkozott yusho-esellyel a vallan az utolso napon (de nem hiszem, hogy utoljara). Igazsagosnak tartom a vegeredmenyt, azert ne feledjuk, hogy Kotooshunak volt egy ajandek gyozelme, hibas gyoji itelet miatt.
Kotooshunak nem hiszem, hogy most tennenek ozeki ajanlatot... egyszeruen az M5 az elso bashon tul alacsony... talan, ha yushot szerez legkozelebb. Inkabb a most megszerzett gyozelmekre kellene epitkezni es a kovetkezo ketto bashora koncentralni.
Remeljuk Masutoo-t nem nagyon veti vissza a serules es a makekoshi.
Tokitsuumi 11-4-gyel megnyerte a Juryot. Érdekesség: utoljára 2001 azeptemberében nyert Ozekinél alacsonyabb rangú rikishi tornát. Akkor Kotomitsuki Maegashira #2.
Igen, ha holtverseny van, amint vége Asa meccsének Kotooshu már indul is a dohyo felé.
Én azért még féltem Kotooshut, Wakanosato az esélytelenek nyugalmával szokott a legjobban küzdeni. Szvsz Azuma nincs olyan formában, hogy megverje a yokozunát. Mindenesetre hajrá Európa!!
Ma ketten bucsuztak a matematikailag meg lehetseges yusho-aspiransok kozul: Kokkai es Tochiazuma. Maradtak oten: Asashoryu, Kotooshu (11-2), Kaio, Wakanosato, Takamisakari (10-3).
A lassitason szamomra annyi latszik, hogy Takamisakarinak a konyoke vagy alkarja er eloszor talajt. Futeno tulzottan takarva van.
Az eredeti felvetel alapjan nekem ugy tunik, hogy Futeno vadlija er eloszor le, meg a koron belul... itt viszont Takamisakari nem latszik teljesen jol.
Ezt a kepet tudtam loni a videobol... szerintem ezen T. meg nem ert talajt, F. mar igen... de az ujrajatszas is jogos lett volna mert borzaszto szoros.
A Futeno - Takamisakari lassításból valaki ki tudott sütni valamit? Futeno könyöke tuti nem ért le előbb, mint Takamisakari dereka.De a robotember teste pont takarja Futeno lábát, tehát az épp leérhetett. A gyors felvétel alapján meg nehéz eldönteni, mert ott meg rossz a szög. Merészek a bírák, hogy nem rendeltek el újrajátszást...