Már egy esküvő is több millió forintba kerül, akkor miért ne kerülhetne a szülés is. Elvégre a tapasztalat azt mutatja, hogy a magyar emberek megengedhetik maguknak.
Értem én, hogy ez csak egy példa volt, és tök jó, hogy Lili ezt így összeszedte, csak a célját/tanulságát nem értem ennek a posztnak. Vagyis inkább csak hatásvadász blikk/portfolio.hu színvonal a cím miatt vártam objektívebb cikket. Mert nem ennyibe kerül a szülés. Kerülhet, ha valaki ezt szeretné. Ismerősöm jó állapotban lévő kompakt autóját cserélte le új hétülésesre, amikor az (eddig) egyetlen gyereke született. Így neki kb. 6 millióba fájt a szülés legalább.
200 ezer munkahely szűnne meg, ha bevezetnék a 100 ezer forintos minimálbért - mondta Kóka János gazdasági miniszter pénteken.
Padlóra küldené a magyar könnyűipart, a feldolgozóipart és a textilipart a 100 ezer forintos minimálbér bevezetése - így reagált Kóka János
(2006.04.07.)
Nézzük a dátumot: ez még akkor volt, mikor dübörgött a gazdaság és akkora jólét volt, hogy egész Európa azt irigyelte! Igaz, akkor még a minimálbéresnek se volt luxus a rántotthús, mintha egyszer olyat is mondott volna, hogy a minimálbérből még megtakarítani is lehet.
Ó, akkor az volt a mantra, hogy ezeket muszáj volt bezárni, a kutya se járt rajta, veszteséges, felesleges. Most hirtelen ez az akadálya a rétsági motiváltak munkába járásának.
Akkor a gazdasági kivándorlás sem volt probléma. Ha nem tetszik, el lehet menni. El volt intézve egy vállrándítással. Kórházfelújítás helyett volt kórházbezárás, kisvasút helyett vasútvonalak lezárása.
A gázár kompenzációkor úgy emlékszem, hogy jogosultsági korlát volt a "túl sok" fogyasztás. Egy 4 fős család egy 3 szobás, konyhás, fürdőszobás családi házban merészelt lakni, és azt kifűteni, az már "nagyfogyasztónak" minősült, nem kaphatott támogatást. A mélyszegények, csórók meg pont nem gázzal fűtöttek.
Akkor bezzeg nem rikoltozott Feri, hogy luxus a rántott hús. Akkor nem kell félni, nem fog fájni.. meg hasonló bicskanyitogató dumákat nyomott. A balliberálisok meg a médiában, meg itt a fórumon is évekig foggal körömmel védték, hazudoztak, hamisítottak átlag felett. :)