Friss! Január 3-ára szerveztük át a tüntetést a Várba, mondta Fekete-Győr András , rendkívűli parlamenti ülés lesz a rabszolgatörvényről, mondta Szél Bernadett, ha a Fidesz nem szavazza meg, megtámadják a Fidesz székházat a forradalmáraink, mondta Jakab Péter, a Jobbik alelnöke!
Kösz. Valamiért azt gondoltam, hogy a tengerről is látszik, mert egy nápolyi dal erre utal. Annak alapján úgy képzeltem, hogy az USA-ba emigrálni készülő nápolyiak a hajó kifutásakor ezt a látványt siratták.
Testo Santa Lucia Luntana
Partono 'e bastimente p' 'e terre assaje luntane, cantano a buordo e so' napulitane! Cantano pe' tramente 'o golfo già scompare, e 'a luna, 'a miez' 'o mare, 'nu poco 'e Napule lle fa vede'...
Santa Lucia, luntana 'a te quanta malincunia! Se gira 'o munno sano, se va a cerca' furtuna, ma quanno sponta 'a luna luntana a Napule nun se po' sta!
Ez egy kis város, nem falu és a tenger felöl nem látszik, mert Milazzo fölött van a hegyen. Éjjel látni a fényeit. Azt is csak akkor, ha tudod hogy az az.
Sant Luciából viszont Milazzo és persze a tenger jol látható. Ott halványan dereng a kis félszigetünk.
Persze nálunk sem annyira rózsás a helyzet. Ezt a képet Santa Luciában készitettm (castello mellvédje) a romos kis házak a 13 és a 15. század között épültek.
Neki semmilyen személyes haszna nincs ebből, csak elvi alapon csinálja, nekem sincs személyes károm, ha lebontanak egy műemléket vagy kiirtanak egy erdőt.
A Kossuth téren múlt pénteken kezdődött a legnagyobb ellenzéki párt nagygyűlés-sorozata. Orbán Viktor pártelnök bejelentése szerint a Fidesz és a KDNP parlamenti képviselői minden nap felszólalnak a téren, azt követelve, hogy távozzon Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.
Mi van elvakult fideszes, Orbán minden mocskát védelmezed ? A rabszolgatörvénnyel kezdve, a strómanjai lopásával folytatva, a környezetvédelem és műemlékvédelem fokozatos felszámolásával befejezve ?