Keresés

Részletes keresés

tucsok13 Creative Commons License 2022.09.30 0 0 4015

Ugyanez volt az USA-ban is még 2-3 éve: régóta elterjedt a bankkártyás fizetés, nagy a penetrációja a régi, nem NFCs termináloknak. Az USA-ban mostanra sokat javult a helyzet, remélhetőleg a franciák is hamarosan cserélik a régieket. Mondjuk én nem mernék kártya nélkül elmenni, Mo nagyon elöl jár a kártyaelfogadásban és a fintechben, könnyen pofára eshetünk külföldön.

Előzmény: JeeEm (4013)
JeeEm Creative Commons License 2022.09.30 0 0 4014

Korrekció: rendes bankkártya alatt fizikai bankkártyát értek. Pl: Revolut/Curve/stb fizikai visa kártya.

A budapesti reptéren fizettem curve-val EUR-t, de épp forintos kártya volt mögötte (ki gondolta volna, hogy csak EUR-ban lehet fizetni magyar ásványvízért). Brutál szarul váltott, szóval Curve váltására továbbra sem hagyatkoznék. Át is raktam Revolutra..

Előzmény: JeeEm (4013)
JeeEm Creative Commons License 2022.09.30 0 0 4013

Nem tudom hányan jártok vagy terveztek menni Franciaországba, de vigyetek magatokkal rendes bankkártyát is. Apple Pay meg NFC fizetés szinte ismeretlen. (tisztelet a kivételnek)

borbar Creative Commons License 2022.09.18 0 0 4012

Devizát így nem tudnál "visszanyerni". Ha a Curve GBIT során két Forint-alapú káértya között mozgatod a tarnzakcitót (és az első tranzakciót elmondásod alapján így látta a Curve), akkor az első kártyára a jóváírás Forintban érkezik, vagyis a Revolut kártyád Forint zsebébe. Az eredeti vásárlás kétszeri konverzió második (revolut zsebek közötti) lábát nem tudod eltüntetni.

Inkább azt javaslom, hogy a Revolut virtuál kártyáját is add hozzá a Curve-höz (ha előfizető vagy, akkor elvileg nem lehet gond), és azt a megfelelő devizára állítva, használd a két Revolut kártya között a Curve GBIT funkcióját. Ekkor eliminálhatod az eredeti vásárlás kétszeri konverziójából az elsőt, amit a Curve hajtott végre. És ez szokott inkább a drágább lenni.

Bár az elmúlt két hétben sokat gyengült a Forint, így lehet, nem jársz azzal jobban, ha most (illetve arra figyelj, hogy - a Revolut hétvégi felára miatt - ne hétvégén menj vissza az időbe) teszed át a devizás tranzakciót a Revolut virtuál kártyájára.

De ha Curve előfizető vagy, akkor elvileg minimum 60 nap áll rendelkezésedre. És amilyen volatilis időszak következik, megéri várni. (Én is vásároltam 395 Ft/EUR-középnél 409-s árfolyammal Curvevel - mögötte forintos hitelkártyával - az Amazonon a múlt hétvégén, aztán tököltem, és mire áttettem volna az EUR-s tranzakciót Revolutra, ott is felszaladt az árfolyam 400 fölé.)

Előzmény: hilz (4011)
hilz Creative Commons License 2022.09.17 0 0 4011

Köszönöm mindkettőtöknek, megtaláltam. A régi tranzakciókat érdemes go back in time segítségével átterelni forintalapú kártyára? Gondolom "visszanyerem" ezzel a devizát a Revolut devizazsebben és csak egyszeri váltás lesz a forintkártyáról...

Előzmény: borbar (4010)
borbar Creative Commons License 2022.09.17 0 0 4010

Szervusz, igen, a Curve-ben át kell állítanod a Revolut kártyát az adott ország devizanemére. Így tudod elkerülni, hogy a Curve váltson.

Előzmény: hilz (4008)
Balikaa Creative Commons License 2022.09.17 0 0 4009

Curve-ban állítsd át a Revolut kártya pénznemét a kívánt valutára

Előzmény: hilz (4008)
hilz Creative Commons License 2022.09.17 0 0 4008

Sziasztok! Külföldön vagyok, ahol is a Revo devizazsebét jó előre feltöltöttem a megfelelő devizával, és elétettem a Curve-t. De mit ronthattam el, ha külföldön a Curve most hétvégén nem az eredeti devizaösszeget emeli le, hanem a Revolut adott devizanemi zsebéből levett összeget még a váltási ktg-gel is megterheli?

Úgy néz ki mintha külföldön a Curve forintban terhelné be a Revolut devizazsebét, ahol forintra váltással emelik le a devizaösszeget.

Vagy nem szabad külföldön a Curve-t a Revo elé helyezni bankkártyás fizetéskor, vagy a Curve-nél valahogy devizanemet kellett volna váltanom? Azt hittem a Curve "csak" közvetít" ilyenkor és nem forintban közli a tranzakciókat a Revoval...

JeeEm Creative Commons License 2022.09.08 0 0 4007

Átutalásnak mutatja, de hogy pl. hitelkártyánál elfogadják-e törlesztésnek, fogalmam sincs.

Előzmény: edkedk (4006)
edkedk Creative Commons License 2022.09.08 0 0 4006

Ez milyen tranzakcióként íródik jóvá a célkártyán?

Előzmény: JeeEm (4005)
JeeEm Creative Commons License 2022.09.07 0 1 4005

Nem tudom próbáltátok-e a Revolut kártyára pénzküldés funkciót, de nagyon állat, tényleg 2 másodperc alatt a számlán van a pénz!

CIB-es visa electronra küldtem OK

CIB arany hitel mastercard -OK

Budapestbank arany Mastercard hitel OK

Cetelem mastercard - NEM

Gránit Platinum - NEM

Revolut infinite Visa - NEM (vicces saját magának nem tud utalni :)

Revolut mastercard - NEM (vicces saját magának nem tud utalni :)

Wise Mastercard - OK

és próbáltam még Ír mastercardot is, oda sem lehetett.

Szóval lutri, hogy hol működik, hol nem.

kano78 Creative Commons License 2022.09.05 0 0 4004

Köszi!

Előzmény: kivi000 (4003)
kivi000 Creative Commons License 2022.09.05 0 0 4003

Csak szlovák személyivel lehet online, magyarral csak személyesen.

Előzmény: kano78 (4002)
kano78 Creative Commons License 2022.09.05 0 0 4002

Appon keresztül sikerült valakinek olvasható fényképét csinálnia a személyiéről a FIO appon keresztül?

Érdemes foglalkozni az appon keresztül való nyitással vagy csak személyesen?

Köszönöm!

Előzmény: edkedk (3993)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2022.09.04 0 0 4001

Az lehetett a probléma, hogy a fizikai kartya aktiválása előtt próbáltam használni a kártyát a Google payen keresztül, az ügyfélszolgálat szerint.

Kivettem a Google paybol, töröltem a gyorsítótárat (ez a lépés a múltkor kimaradt) ujratelepitettem a curve appot és jó lett!

Heureka!

Vucko Creative Commons License 2022.08.21 0 0 4000

1822direkt.de

Frankfurter Sparkase brandje. 1,9 €/hó-tól van már  girokonto. Online is lehet nyitni eus és török állampolgároknak.

utóember Creative Commons License 2022.08.18 0 0 3999

Nem tudok ma utalni a Wise-os EUR számlámról sehova. Azt mondja:

"There was an error processing the payment from your Wise account. Please select an alternative payment method."

Másoknak megy? Köszi!

kivi000 Creative Commons License 2022.08.17 0 0 3998

Is. Euró parkoltatás, eurós költés és ETF is.

Előzmény: net91 (3997)
net91 Creative Commons License 2022.08.17 0 0 3997

.....és ti mire használjátok? Általános napi használathoz vagy befektetéshez (pl. ETF)? 

edkedk Creative Commons License 2022.08.14 0 0 3996

Ingyen van és határon túl.

Előzmény: net91 (3994)
kivi000 Creative Commons License 2022.08.14 0 0 3995

Olcsó, jó, külföldi.

Előzmény: net91 (3994)
net91 Creative Commons License 2022.08.14 0 0 3994

Miért érdemes a FIO Banknál számlát nyitni?

Előzmény: edkedk (3993)
edkedk Creative Commons License 2022.08.12 0 1 3993

OFF

Tegnap megnyitottuk a számlát a FIOnál. Majdnem nem sikerült: úgy alakult, hogy csak du. 2 óra felé értünk Révkomáromba. A fiókban viszonylag sokan voltak: ketten ültek a dolgozónál és kb. hatan várakoztak. Azt mondta némileg ellenszenvesen, hogy egyedül van és annyi a várakozó, hogy ma már biztos nem lesz rá lehetőség. Azért megbeszéltük, hogy visszajövünk később, hátha. Háromkor visszamentünk, tök üres volt a fiók, fél órán belül megvolt a két számlanyitás. Akkor már egy fokkal kedvesebb volt a dolgozó. Egyébként angolul nem, de magyarul tudott. Azt nem tudtam eldönteni a beszéde alapján, hogy magyar nemzetiségű-e vagy tanulta. Az egyikhez nem eléggé, a másikhoz túl jól beszélt magyarul.

JeeEm Creative Commons License 2022.08.11 0 0 3992

Kicsit sokáig tartott míg sikerült értelmeznem a technikád, de most már megvolt az áhá pillanat ;-D

Előzmény: borbar (3988)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2022.08.11 -1 0 3991

A Google Payben az összes kártya aktívnak látszik.

Pont tegnap töröltem majd rajtam vissza az összeset.

És semmi eredmény.

Előzmény: halilali1 (3987)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2022.08.11 -1 0 3990

Most jött meg hétfőn az új kártya, mar cseréljem is le?

Egyébként az app probléma azóta áll fenn amióta rányomtam a curve X csomag előfizetésre.

Kb.

Tehát már vagy két hete szivok vele de azt hittem, hogyha megérkezik az új kártya akkor rendeződik a kérdés.

Írok a supportnak és ha megoldódik akkor majd leírom, hogy mi volt.

Ha sikerül megertenem!-;)

Köszönöm a tippeket mindenkinek!

Előzmény: borbar (3989)
borbar Creative Commons License 2022.08.11 0 0 3989

Curve X-szel ingyenes a kártyecsere, nem gondolkodtál el rajta? 

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (3983)
borbar Creative Commons License 2022.08.11 0 0 3988

Én ezért írtam pár hónapja, hogy bármennyire is sz.r a Curve árfolyama, mindig azzal váltok. Magyar hitelkártyát (rendszerint BB GO) terhelve a cashbackért. (Erstés kártyáimmal óvatosabb vagyok.) Aztán megyek a Revolutért. Most, hogy Curve X-m lett csak nincs, ill. nem lesz olyan pechem, hogy a Curve árfolyama felett ragad hatvan napig a Revolut.

Előzmény: JeeEm (3973)
halilali1 Creative Commons License 2022.08.11 0 0 3987

Ez most mit jelent? Nem tudod aktiválni az új curve kártyádat a google paybe? 

Én ezzel küszködöm fél éve, már többször írtam is nekik, de nem tudnak segíteni. Időnként megpróbálom, de semmi. Már ezer variációval próbálkoztam. A csere előtt semmi gondom nem volt.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (3977)
TyggeR Creative Commons License 2022.08.11 0 0 3986

ez a folyamat az, amikor a curve-hoz adsz hozza uj kartyat

az lehet, hogy a bolti bedugas "kivaltotta" az appban valo kartyaaktivalast, de a 000 kod valami problemat jelez

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (3981)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!