Ugyanez volt az USA-ban is még 2-3 éve: régóta elterjedt a bankkártyás fizetés, nagy a penetrációja a régi, nem NFCs termináloknak. Az USA-ban mostanra sokat javult a helyzet, remélhetőleg a franciák is hamarosan cserélik a régieket. Mondjuk én nem mernék kártya nélkül elmenni, Mo nagyon elöl jár a kártyaelfogadásban és a fintechben, könnyen pofára eshetünk külföldön.
Korrekció: rendes bankkártya alatt fizikai bankkártyát értek. Pl: Revolut/Curve/stb fizikai visa kártya.
A budapesti reptéren fizettem curve-val EUR-t, de épp forintos kártya volt mögötte (ki gondolta volna, hogy csak EUR-ban lehet fizetni magyar ásványvízért). Brutál szarul váltott, szóval Curve váltására továbbra sem hagyatkoznék. Át is raktam Revolutra..
Nem tudom hányan jártok vagy terveztek menni Franciaországba, de vigyetek magatokkal rendes bankkártyát is. Apple Pay meg NFC fizetés szinte ismeretlen. (tisztelet a kivételnek)
Devizát így nem tudnál "visszanyerni". Ha a Curve GBIT során két Forint-alapú káértya között mozgatod a tarnzakcitót (és az első tranzakciót elmondásod alapján így látta a Curve), akkor az első kártyára a jóváírás Forintban érkezik, vagyis a Revolut kártyád Forint zsebébe. Az eredeti vásárlás kétszeri konverzió második (revolut zsebek közötti) lábát nem tudod eltüntetni.
Inkább azt javaslom, hogy a Revolut virtuál kártyáját is add hozzá a Curve-höz (ha előfizető vagy, akkor elvileg nem lehet gond), és azt a megfelelő devizára állítva, használd a két Revolut kártya között a Curve GBIT funkcióját. Ekkor eliminálhatod az eredeti vásárlás kétszeri konverziójából az elsőt, amit a Curve hajtott végre. És ez szokott inkább a drágább lenni.
Bár az elmúlt két hétben sokat gyengült a Forint, így lehet, nem jársz azzal jobban, ha most (illetve arra figyelj, hogy - a Revolut hétvégi felára miatt - ne hétvégén menj vissza az időbe) teszed át a devizás tranzakciót a Revolut virtuál kártyájára.
De ha Curve előfizető vagy, akkor elvileg minimum 60 nap áll rendelkezésedre. És amilyen volatilis időszak következik, megéri várni. (Én is vásároltam 395 Ft/EUR-középnél 409-s árfolyammal Curvevel - mögötte forintos hitelkártyával - az Amazonon a múlt hétvégén, aztán tököltem, és mire áttettem volna az EUR-s tranzakciót Revolutra, ott is felszaladt az árfolyam 400 fölé.)
Köszönöm mindkettőtöknek, megtaláltam. A régi tranzakciókat érdemes go back in time segítségével átterelni forintalapú kártyára? Gondolom "visszanyerem" ezzel a devizát a Revolut devizazsebben és csak egyszeri váltás lesz a forintkártyáról...
Sziasztok! Külföldön vagyok, ahol is a Revo devizazsebét jó előre feltöltöttem a megfelelő devizával, és elétettem a Curve-t. De mit ronthattam el, ha külföldön a Curve most hétvégén nem az eredeti devizaösszeget emeli le, hanem a Revolut adott devizanemi zsebéből levett összeget még a váltási ktg-gel is megterheli?
Úgy néz ki mintha külföldön a Curve forintban terhelné be a Revolut devizazsebét, ahol forintra váltással emelik le a devizaösszeget.
Vagy nem szabad külföldön a Curve-t a Revo elé helyezni bankkártyás fizetéskor, vagy a Curve-nél valahogy devizanemet kellett volna váltanom? Azt hittem a Curve "csak" közvetít" ilyenkor és nem forintban közli a tranzakciókat a Revoval...
Tegnap megnyitottuk a számlát a FIOnál. Majdnem nem sikerült: úgy alakult, hogy csak du. 2 óra felé értünk Révkomáromba. A fiókban viszonylag sokan voltak: ketten ültek a dolgozónál és kb. hatan várakoztak. Azt mondta némileg ellenszenvesen, hogy egyedül van és annyi a várakozó, hogy ma már biztos nem lesz rá lehetőség. Azért megbeszéltük, hogy visszajövünk később, hátha. Háromkor visszamentünk, tök üres volt a fiók, fél órán belül megvolt a két számlanyitás. Akkor már egy fokkal kedvesebb volt a dolgozó. Egyébként angolul nem, de magyarul tudott. Azt nem tudtam eldönteni a beszéde alapján, hogy magyar nemzetiségű-e vagy tanulta. Az egyikhez nem eléggé, a másikhoz túl jól beszélt magyarul.
Én ezért írtam pár hónapja, hogy bármennyire is sz.r a Curve árfolyama, mindig azzal váltok. Magyar hitelkártyát (rendszerint BB GO) terhelve a cashbackért. (Erstés kártyáimmal óvatosabb vagyok.) Aztán megyek a Revolutért. Most, hogy Curve X-m lett csak nincs, ill. nem lesz olyan pechem, hogy a Curve árfolyama felett ragad hatvan napig a Revolut.
Ez most mit jelent? Nem tudod aktiválni az új curve kártyádat a google paybe?
Én ezzel küszködöm fél éve, már többször írtam is nekik, de nem tudnak segíteni. Időnként megpróbálom, de semmi. Már ezer variációval próbálkoztam. A csere előtt semmi gondom nem volt.