Ezt kötelező szabvánnyá kéne tenni, így a benzinkutak is jelentős megtakarítást érhetnének el a beruházási költségekben, így végre csak az alaptevékenységükre kellene koncentrálni.
ma befektetett 100 milliárdok a magyar focira/stadionokra majd egyszer megtérül.
meg is !
Azt már csak nagyon halkan gondolta hozzá, hogy csak értő emberek tudják a sorok között kiolvasni: a politikai hozadékában térül meg, nem pénzben.
Az ókori Rómában született meg a gondolat: kenyér és cirkusz kell a népnek.
És Róma nagyhatalom lett ennek felismerése után, éppen ennek következtében.
Aki azt hiszi, hogy a tömegtársadalmakban, mint amilyenben mi is élünk, ez idejétmúlt gondolat lenne, az reménytelen eset. Aki ezt az alapszabályt nem tartja be, annak közhatalma sem lesz ebben a nagytömegű közegben.
Akkormán csak asztatat mongyad mán meg, hogy ha építünk hozzá elég utat a rendlkezésre álló, gyéren csordogáló adóbefizetésekből, akkor mi más közfeladat állami végrehajtásáról mondjunk le ?
Merthogy ugye másra már nem jut, miután a magyar "társadalom alapszükségletét és egyik fő elemét" létrehoztuk abból a közpénzből, amit a polgároktól sikerült sok verítékkel kizsigerelni ?
biztosan jól megijesztettem őket a gyorsforgalmikon a bokor mögött lesben álló kis fehér autók rémképével, azért veszik ennyire a "matricát" :O)
Ez is milyen hülye név ? Azt hazudják, hogy kapok egy matricát, aztán kiderül, hogy átkúrás volt az egész, pedig én tényleg szeretném beragasztani az udvari budi ajtajára :O)
Aztán utólag szólnak, hogy nem is kapok matricát, csak jogot ? Milyemmá ez ? Itt semmi sem az, aminek látszik.
"Hirtelen felmerült bennem a kérdés e szépség utáni kómából magamhoz térve, .... oszt ki fogja a gyakorlati megvalósításhoz szükséges pénzt előteremteni ?"
Van itt valami nagy elmélkedő, aki szerint a ma befektetett 100 milliárdok a magyar focira/stadionokra majd egyszer megtérül.
Miről beszélünk most?
Komolyan ennyi eszed nincs hogy felfogd, miről pampogok?
Mi az utak jelenlegi és jövőbeni gazdasági és társadalmi szerepe?
Ez józan ész és értelem, kicsit át kellene látni a dolgokat, pláne úgy, hogy van kis országunkban ehhez szánalmas és röhejes viszonyítási alap is félőrül ázsiai vezérünk által.
az utak nem luxus, hanem a mai társadalom alapszükséglete és egyik fő eleme.
gyönyörű ! Mindjárt elsírom magam ettől a költői ihletettségtől :O)
Elképzeltem, ahogy a Közép-Afrikai Köztársaságban Császárságban, Burmában, Sri Lankán, Gudzsarat tartományban a politikusok és költők, .... valamint a kőfaragók és balett táncosok kellő megilletődöttséggel ismételgetik utánad ezt a szívhez szólóan szép gondolatot.
Hirtelen felmerült bennem a kérdés e szépség utáni kómából magamhoz térve, .... oszt ki fogja a gyakorlati megvalósításhoz szükséges pénzt előteremteni ? Mert hogy ingyen senki nem fogja ezt a szép gondolatot valóra váltani, az hótt ziher. A kérdésem persze Magyarországra korlátozódik, hogy megkönnyítsem a dolgodat.
leragadtál annál, hogy "a korábbiak is loptak", tehát annyi baj legyen
olvass figyelmesebben Uff-ot. Sosem írtam ilyet. Épp azt pofázom, hogy az állami korrupció, és az állami bürokraták legális, ám öncélú kiköltekezései a közpénzek terhére alapásllásból visszaszorítandók, de párthovatartozástól függetlenül, egységesen, by default.
nem zavar nagyon, ha a mostaniak akár százszor vagy ezerszer annyit lopnak
teljesen lényegtelen, hogy ki mennyit lop állami tisztségviselőként, köztisztviselőként, hivatalnmokként, ha egy forintnál több kár éri miatta az államkasszát.
Nekünk egyformán érdekünk, hogy börtönben lássuk őket, ahol mi vagyunk a rácson kívül. Ostobaság lenne azon vitatkoznuk, hogy melyik lop többet, ha közpénzeket megkurtít a maga javára, akkor mindegyikre rohadjon rá a műanyag lakat.
Ha elolvastad volna abban úgy emlékszek, írtam, hogy bruttósítás után. Értelmesen. Pl. Van nyugdíj, ami bruttóból lett megállapítva. Van nyugdíj, ami a nettóból lett megállapítva. Valamint vannak a régi nyugdíjak. Ezeket kellene összhangba hozni és úgy adóztatni. Elképzelés volt, de a Fityisz kidobta, mert meló lett volna vele. Ehelyett magánszámlát ígért. Igért.....!
Ha megértenéd, hogy a többszörös milliárdosok nem szja-t fizetnek, könnyebb lenne.
Aztán később jönne a duma, hogy nincs igazság, mert 200ezer alatt nem fizet a nugger, tehát fizessen ő is 16%-ot
Jujj, mintha a minimálbéreseknél ez lett volna a duma............... Na, erre fel eltörölték az adójóváírást, szopjon a kiskeresetű.
Az bizonyára úgy indulna hogy mondjuk 200ezer felett 16% adó, mert a közös arányos teherviselés ugye
Aztán később jönne a duma, hogy nincs igazság, mert 200ezer alatt nem fizet a nugger, tehát fizessen ő is 16%-ot
Ameddig a gázszerelők a semmiböl többszörös milliárdosak lesznek, ameddig rekreációs célból milliárdokat költ az MNB , ameddig egyes nuggerek főállásban főpolgik és képviselők, tovább nem sorolom, addig te adóztatnád a nuggereket?
Mennyi jönne be az adójukbol? Tudom, az államnak mindegy csak államositson
Nem. Ahogy most a vasúti kedvezménynél, kapna márciusban szelvényt, 12 hónapra, hogy 10-25-50-0% kedvezményre lenne jogosult. Pecsét, bérlet kivált, boldogan utazna. Mindenkire, nem csak a budapesti, hanem volánra is.
Lehet, hogy sokan lehülyéznek, de egyetértenék a nyugdíjasok ingyenességének részleges eltörlésével, pontosabba jövedelem szerinti kategorizálásával. Minden adat rendelkezésre áll, csak a határokat kellene meghúzni.
Nem tudom, hogy milyen dumáról beszélsz????:((( Egyenlőség sehol sem lehet!!!! Nem is volt, nincs és nem is lesz!!!! Unalmas is lenne:((( Képzeld el, hogy miről vitáznánk itten?????
De!!! 1 fiatalnak sokkal, de sokkal kevesebb gyógyszart kell vásálni, mint nekem:(((( Ez az éle trendje:((( Semmi sem lehet soha 1enlő, a zéletben, az 1enlőtlenség a az élet hajtóereje!!!