A Haza és Hladás Alapítványt az USA pénzeli...
ENNYIRE jó volt Bajnai pár hónapig a háttérhatalmaknak ?
Vagy már tényleg tarthatalan, hogy a bankoknak vissza kell adni azokat a pénzeket, amit azzal a hazugsággal kölcsönöztek, hogy svájci frank alapú?
Orbán mégiscsak rosszul kezeli a pénzszivattyút?
Mindenesetre ez azt jelenti, hogy már BIZTOS hogy hazai pályán nincs eléggé támogatott párt vagy személy, aki változást tudna kieszközülni.
Ha itt újabb fordulat lesz, az bizony az USA pénze és munkájának lesz köszönhető...
Az Haza és Haladás alapítvány finanszírozása nyilvános, átlátható és természetesen elszámoltatható.
Azért az nagy pofátlanságra vall ,hogy valaki ezzel a névvel hoz létre egy tisztán külföldről -ismeretlenek - által pénzelt alapítványt. Magyar van ebben a csoportban ? Nem Gáti Csárli félékre gondolok.
Én jobber vagyok, és tudom azt is mit jelent az elektronikus media fogalma, így nem sorolom az internetet a papíralapúak közé.
A hagyományos média -amiben a baloldal gondolkodik- elavult, visszaszorulóban. A kereslet erre -és így a befolyása- csökken. Ezt sem vettétek észre, illetve későn vagy akár most sem. Ennek megfelelően a reakció is késik.
Ezért nem a jobboldal a hibás, ennyire nem vagyunk jók. Fordítva, ti vagytok ennyire pancserek.
Figyi, a libás ügyeket a fidesz hívők nyomatják, akik sehogy sem szavaznának bajnaira. A többieket meg nem érdekli, mert tudják, milyenek a fidesz zombik(pl.hesperia) és hpgy központi utasítás szerint alkotnak véleményt.
Persze tagadják, de vaahogy mindig ugyanazok a szófordulatok jönnek elő:)
..mert a baloldalnak nem volt annyi esze, hogy letarolja a sajtószabadságot--Tehát az emlitett csatornákon kivül van-é még baloldali, netán liberális média? Nincs--de ez a kettő is nagyon szúrja a Kontár szemét...mert szemét!!
Pont azért hivatkoztam VM-re, mert nehezen vádolható jobber elfogultsággal.
De ha jobban utánnanézel, ő egy átfogó balos médiastratégiát hiányol saját politikai oldalától. Túlképpen igaza is van szvsz, hisz a 90-es években még létező baloldali véleménymonopólium mostanra a múlté. Ez pedig pont az általa kárhoztatott stratégiai gondolkodás hiányának (is) köszönhető.
Jó a humorod, és nem vagy kisstílű. Lásd alant, ha már az elütésekre utazunk:
Én nem ismerek más elektronilus médiát a 2 -n kivül.
Pedig van, ugyanis az internet szabad, nehéz itt betiltani bármit. Csak ugye ezen a terepen is versenyképtelen a ballib ha egyenlőek az esélyek.
Ahogy az általam hivatkozott Vásárhelyi Mária keserűen megállapította: ugyan mostanság már nem jellemzi e kört a fideszes hegemónia, de a jobber egyeduralmat a radikális jobboldalnak (Jobbik) sikerült megtörnie.
Vásárheliy Mária és a médianirodalom szavakra ilyet találtam:
"Ez a (média)birodalom – mutat rá Vásárhelyi Mária médiaelemző – lefedi a Fideszben együttélő valamennyi áramlatot: a mérsékelt jobboldalt az Inforádió és a Heti Válasz képviseli, a nacionalista-populista vonulatot a Hír TV, a Lánchíd Rádió és a Magyar Nemzet, az antiszemita szélsőségeseket az Echo TV, a Magyar Hírlap és a Magyar Demokrata – ez utóbbi adta ki a felhívást az Orbán megtámogatását célzó január 21-i „békemenetre”. A jobboldali sajtó hangneme gyakran szélsőségesen rosszindulatú: 2002 óta egyedül a Magyar Nemzetet több mint 200 ízben marasztalták el bíróságon, s kötelezték helyreigazításra hamis vagy rágalmazó állítások közzététele miatt.
2010 áprilisa óta, amikor a Fidesz visszatért a hatalomba, médiabefolyása tovább szélesedett azáltal, hogy totális ellenőrzése alá vonta a közszolgálati rádiókat és televíziókat, amelyek számára hírműsorokat ma már egyetlen központi szerkesztőség készíti.
Az 1989-ben létrejött Nyilvánosság Klub nyolc közszolgálati és kereskedelmi televízió híradóműsorait vizsgálta meg 2011. november 7. és december 16. között, abban az időszakban, amikor az Egyesült Államokban és Európában megsokszorozódtak a Budapest által követett politikai irányvonalat bíráló kritikák.
A 14 oldalon részletezett eredmény igen tanulságos: hat hét alatt egyetlen negatív kritika nem hangzott el Orbánról az MTV és a Magyar Rádió (a köztelevízió és a közszolgálati rádió) műsorában, és a Hír Tv kereskedelmi televízióban sem. Kizárólag az ATV és a Klubrádió adott hírt a miniszterelnökről külföldön elhangzott bírálatokról. E két média közönsége azonban korlátozott, ahogy a külföldi médiáké is: a magyar népességnek mindössze 7 százaléka beszél idegen nyelvet.
Mark Palmer volt amerikai nagykövet, aki 1988-90 között szolgált Magyarországon, odáig ment, hogy felvetette a kérdést: vajon nem kellene-e újraindítani a Szabad Európa Rádiót, amely egykor a „szabad világ” szócsöve volt Kelet-Európában. Palmert egyébként nehéz lenne azzal gyanúsítani, hogy a Fidesz által megbélyegzett „nemzetközi baloldalhoz” tartozik, hiszen ő Ronald Reagan elnök beszédírója volt, azé az amerikai elnöké, akinek az Orbán-kormány a közelmúltban állított szobrot Budapesten."
Nem így van. Balos médiákok vannak, de saját táboruk nem hajlandó eltartani őket így (és ennyit), a piac szintén nem. Ezért persze egyre szűkebb e kör, de nem a nagy jobboldali összeesküvést kéne ezért okolni.
Lebuktak, megbuktak, hiteltelenek, ósdiak. Egyszerűen nincs kereslet rájuk.
"..a legpofátlanabb hazugság, amit mostanában olvasni lehet..."
Miért? Talán nem igy van? 1 ellenzéki rádió van a Klub-rádió, elhallgattatása folyik évek óta. 1 tv csatortva van at ATV--nem tudnak hozzányulni mert műholdas. Ha próbálnák a "szolgáltatókat" revolverezni hogy töröljék a listáról--akkor rengeted előfizető válltana más szolgáltatóra--igy ehhez nem tudnak hozzá nyúlni...Talán kihagytam valamit..??
/Személy szerint én alaposan átrágtam magam (s még kommentáltam is) az "Átbillenteni, visszaszerezni, meghódítani" címet viselő tanulmányukon. És ezzel nem vagyok egyedül./