Zuroff véleménye szerint az. Akinek semmiféle diplomáciai akkreditációja, meghatalmazása nincs. Egy egyszerű - bár hathatós háttérrel bíró - magánnyomozó.
De egy nyilvánvalóan a végletekig elfogult magánnyomozó véleménye még nem ítélet! Remélhetőleg Áder János is tisztában van ezzel, és nem enged az etikátlan nyomásnak, nem rendeli alá Magyarország elfogadott jogrendejét Zuroff igényének.
Nem elsősorban Csatáryról van szó, hanem Magyarország önrendelkezéséről, melynek esküvel fogadott első számú védelmezője Áder János.
Annyi elég, hogy gonosz ideológiájukkal embereket munkatáborokba küldtek ahol rengetegen meghaltak?
Vagy névszerint szeretnéd?
Reméltem pedig, hogy előbb te válaszolsz arra, hogy miért tagadod a kommunisták által elkövetett emberiség elleni bűnöket, de úgylátom, hogy számodra ezek meg sem történtek.
Szerintem ez is elévült már....hogy bármennyit is leülhessen. (De nem vagyok büntetőjogász, csak találgatok... de 2x ugyanazért nem lehet büntetni, ez tuti... és ha valaki sikerrel meglóg a börtön elől, tudtommal egy idő után az alól is mentesül... de majd valaki kijavít, ha tévedek...)
Elhitték neki, hogy Katinyban a németek gyilkoltak. A szovjetek a terület visszafoglalása után megállapították, hogy a nácik gyilkolták meg a lengyel tiszteket. Volt néhány körülmény, ami valószínűsítette ezt. Így pl. az, hogy az összes foglyot német fegyverrel végezték ki.
Ez elég nehezen ment volna, hiszen 1943-ban az egész náci sajtó (s a Lengyelországban kiadott lapok is) a katinyi mészárlásról szólt. Nem volt lengyel, aki ne tudott volna róla."
Akkor gondolom, hogy tudtak erről az angolok, vagy az amerikaiak is. Legyetek szívesek Ti akik a Csatáryt és Hortit elitélitek világosítsatok föl. Hogyan lehetséges az, hogy a Roosevelt és Csörcsil egy asztalhoz ültek, pl. Jaltában egy tömeggyilkossal. Együtt ettek, ittak, kezet fogtak Vele, stb. Hogy-hogy nem fordult föl a gyomruk? Ilyen logika alapján akár Hitlerrel is egy asztalhoz ülhettek volna. Az érdek dönti el, hogy ki a tömeggyilkos?
Navracsics szerint nem csak Csatáryra kell koncentrálni
Navracsics Tibor szerint nem értjük meg Európa XX. századi történelmét, ha csak a második világháború eseményeire koncentrálunk, és a szocializmus alatt elkövetett bűnöket nem tartjuk fontosnak.
De igen, csücsi: előbb intézzük el ezt a vén nyilast, aztán, majd ha hozol komcsikat, foglalkozunk azokkal is.