"Csakhogy ekkora hodály nem csupán Magyarországon, hanem az egész régióban nincs, vagyis ezt az utat sok-sok bukdácsolással kellett végigjárni."
No igen. Igen régóta keresgélek, de egyszerűen jobbat nem találtam. Így ez egyszerre jelent jót és rosszat. Főleg persze az Indexxel vagyok így, kevésbé a fórummal.
Azt viszont nem igazán értem, amikor olyanokat olvasok itt a topikban, hogy még a jó szándékot is elvitatják tőled. Szerintem minden kis, nagy, akár óriási hibád ellenére az biztosan állítható rólad, hogy célod a beszélgetések normális mederben tartása volt.
Nem sok értelme van a hozzászólásszám vizsgálatának.
A mennyiség itt sincs összefüggésben a minőséggel. És itt nem csak arra gondolok, hogy mennyire mélyreszántó gondolatokat ír valaki, hanem arra, hogy egy hozzászólásnak egyáltalán van-e valami tartalma.
Vannak pl. a hülye játékok, ahol emberek botokat használnak, hogy futtasák a hozzászólásszámot, vannak mindenféle szóláncok, stb.
Aztán a nem játék jellegű hozzászólások között is vannak az egyszavasak, stb. Vannak, akik mindenre reagalnak, mert valami kényszert éreznek erre, ha mést nem csak, annyit, hogy igen, nem, vagy a te anyád...
Vannak a kopipésztelők. Van egy nick, amelyik egyetlen topicban 100K körül jár már és ennek vagy a harmada újságcikkek másolata mindenféle nyelven, amit soha senki nem olvasott. Jelentős részüket ő maga sem, mert nem beszéli azokat a nyelveket.
Vannak a topickok, melyek inkább chatszobára hasonlítanak, mint topicra:
-Szia, akkor délben hívlak.
-OK. Várom.
-jó, addig is leégy jó.
-te is
- :-)
- :-)
És akkor ez 6 hozzászólás.
Aztán vannak azok, akik sokkal kevesebbet szólnak hozzá, de minden hozzászólásukban írnak is valamit. Pl. (itt írtam pár nicket, de inkább töröltem, hogy ebből ne legyen vita). Mindegy, hogy egyetértesz-e velük vagy sem, de van miért olvasni őket.
Na igen, "kozmosz" nick. Aki az első nap első órájában regisztrál, de 2002-ig nem szól hozzá, aztán hirtelen a harmadik hozzászólása után moderátor lesz.