Keresés

Részletes keresés

Zoxo Whitney Creative Commons License 2011.12.06 0 0 159

A "reklám" hatására meghallgattam. :-)

NEM a Himnuszt énekelte!

Előzmény: GárdaNadráG (158)
GárdaNadráG Creative Commons License 2011.12.06 0 0 158

Az ügyészség vizsgálódik Dopeman bazmeg-száma miatt?

Egy szélsőjobbos portál buzdította olvasóit feljelentésre a Himnusz sorait bazmegolással keverő rapszám miatt.

"Emberek! Őszinte leszek, még engem is meglepett, de az ügyészség nyomozást indít a Bazmeg ügyben" - írja Dopeman a Facebook-oldalán. Dopeman, vagyis Pityinger László másfél hónapja jelentette meg a Himnusz sorait bazmegolással keverő rapszámát.

Pityinger úgy vélte, hogy nemzeti jelképet nem gyalázott, mivel a Himnusz az a szöveg és a dallam egysége, miközben ő egy saját számába emelt be néhány sort a Himnuszból, a dallamból pedig semmit.

„Ez egy szubjektív művészeti alkotás, ami szubjektív elbírálás alá tartozik. Nem követtem el bűnt. Amivel vádolnak, megalapozatlan.” – mondta lapunknak. Dopeman ugyanakkor megjegyezte, hogy számított ilyen reakciókra. „Ez a dal egy kőkemény csapás. Nem a megoldás, hanem a kérdésfeltevés. Hogy milyen világban akarunk élni. Aki a Kádár-rendszerben, az a feljelentést látva most hozsannázhat.”

Akkor mostantól így énekeljük a Himnuszt?

kötcsei nájlonparaszt Creative Commons License 2011.11.30 0 0 157

Akasztják a hóhért?

Előzmény: kontraproduktív (156)
kontraproduktív Creative Commons License 2011.11.29 0 0 156

"Én vagyok a legnagyobb probléma" - Feljelentették Dopemant

Feljelentették Dopemant a Legfőbb Ügyészségen a "B*zmeg" című száma miatt. A dal még október végén jelent meg, és a Himnusz mellett több tucatszor hangzik el a fenti káromkodás: a rapper Orbántól Gyurcsányig mindenkit kioszt.

A feljelentő az ügyészségnek írt levelében a Btk.-ra hivatkozik: "Aki nagy nyilvánosság előtt a Magyar Köztársaság himnuszát, zászlaját vagy címerét sértő vagy lealacsonyító kifejezést használ (...) egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő."

- Öntudatos állampolgárként kérem a tisztelt ügyészséget, hogy tegye meg a megfelelő intézkedéseket! - áll a levélben.

- Csak nevetek az egészen! Úgy látszik, valamit nagyon jól csinálhatok, ha valakik szerint én vagyok a legnagyobb probléma. Mindenesetre köszönöm az ingyenreklámot - reagált a levélre az Új Ásznak Dopeman, aki nem hiszi, hogy az ügyészség komolyan venné a feljelentést. - Nem vonatkozik rám a beidézett passzus, hiszen én a Himnusz szövegén semmit sem változtattam. Az pedig, hogy egy dalon belül elhangzik Kölcsey költeménye és a káromkodás, szerintem az alkotói és a szólásszabadság része - mondta a rapper.

És az inkriminált video:

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.26 0 0 155

Senki nem mondta hogy lenne köze. Nem tudom hogy került ide a punk, az itt offtopic

Előzmény: Törölt nick (145)
Dogfüggő Creative Commons License 2011.10.26 0 0 153

Bizony, nem szent.

uhuru1 Creative Commons License 2011.10.26 0 0 152

Nem elég intelligensek hozzá. Értelmes ember nem megy el jobbantnak. Egyébként is ökölbe zárt seggel nehéz nevetni.:)

Előzmény: Törölt nick (126)
uhuru1 Creative Commons License 2011.10.26 0 0 151

Ugyancsak vénember lehecc. Ilyeneket nyolcvanasoktól szoktam hallani.:))

Előzmény: Törölt nick (110)
uhuru1 Creative Commons License 2011.10.26 0 0 150

Ezen nincs mit gondolkodnia. Semmi.

Előzmény: asztalosgabor (99)
uhuru1 Creative Commons License 2011.10.26 0 0 149

Konkrétan a Himnuszban itt sem volt egyetlen obszcén kifejezés sem.

Előzmény: s7000user (94)
kötcsei nájlonparaszt Creative Commons License 2011.10.26 0 0 147

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.26 0 0 146

A hülyeségnek nincs felsó határa...

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.26 0 0 145

Vazze, pityinger olyan messze van a punkságtól, mint KunBéla a demokráciától!

Előzmény: Törölt nick (143)
GárdaNadráG Creative Commons License 2011.10.26 0 0 144

'Valamelyik ... képviselő képes benyújtani egy himuszvédelmi javaslatot'

Még ma nyújtsák be.

Előzmény: Törölt nick (55)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.26 0 0 143

Olyanok is a punkkal kezdték mint a Siouxie (and the Banhees). Eszméletlen dumáik voltak a 70-es években, nézd meg a youtube-on.

Előzmény: szekérhúzó (137)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.26 0 0 142

;-)

Előzmény: szekérhúzó (140)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.26 0 0 141

Tudom, Szócska

Előzmény: Törölt nick (139)
szekérhúzó Creative Commons License 2011.10.26 0 0 140

Ezt még te is tudod, pedig nem Orbánnak hívják.

Előzmény: Törölt nick (139)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.26 0 0 139

Biztos tudod ki is az a fideszes államtitkár akit most kineveztek es elég durva punk szövegeket irt fiatal korában?

Előzmény: Törölt nick (124)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.26 0 0 138

vagy a Sólyom Lászlót jelölő Védegyelet támogató Anima Sound System Himnusz feldolgozását is...

Előzmény: Droopy (133)
szekérhúzó Creative Commons License 2011.10.26 0 0 137

Ezt elhiszem, meg el tudom fogadni, pláne, ha testközelből élted át. Az angol punk engem sosem fogott meg, csak a német és a magyar, az meg egészen más közeg terméke. De a német meg a magyar punk is, a német punk az vörös, a magyar meg antikommunista, nyilván azért, mert ott nem voltak vörösök, itt meg voltak, a punknak meg "nem tetszik a rendszer". Az angol punk, ha jól gondolom, nem ezen a tengelyen mozog, Rotten sem egész nap járt horogkeresztes trikóban, csak ha olyanja volt, de nem jelentett neki semmit, csak jó volt vele pukkasztani. De ez olyan dolog, hogy a skinhead sem ugyanazt jelenti nekem, mint amit a jamaikai bevándorló londoni skinheadnek jelentett 30-40 éve. Ami nekem a punk, az egyáltalán nem vesztes(eknek szóló) zene, legfeljebb vesztésre álló. Te máshonnan nézed, máshogyan látod.

Előzmény: Törölt nick (136)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.26 0 0 136

Akkor szerintem nem ismered a kezdeteket (én ott voltam). A punk alapvetően brit dolog, nem német, nem magyar. Máshol csak átvették mint divatot, ahogyan a többi angolszász zenei irányzatot is. A punkban hatalmas energia volt, aztán  persze ott is több irányba indultak el, majd 80-as évek neokonzervatív hangulatában, amikor GB-ben is jelentősen javult a gazdasági helyzet, már a punk is egész más színben jelent meg. A lényegen nem változtat, a 70-es években Angliában jókora válsághangulat kellett, hogy egy Johhny Rotten típusú figura ilyen szöveggel népszerű legyen. Egyébként Rottent simán meglicselték volna (így is majdnem).

Előzmény: szekérhúzó (134)
szekérhúzó Creative Commons License 2011.10.26 0 0 135

Így van, szerintem is a polgárpukkasztás volt az egyik célja / elhagyni nem kívánt eleme ennek a számnak. A másik meg alighanem egy őszinte dühkitörés. A viccelési szándékot én sem látom benne.

Akik megpukkadnak egy ilyen súlyú pukkasztástól, azok véleményem szerint meg is érdemlik. Olyasmi, mint amikor valaki azzal a szándékkal is / arra is számítva lobogtatja meg az Árpád-sávos zászlót, hogy megfasisztáztassa a tehetségeseket.

Még azt sem mondom, hogy nincs igazság Dopeman számában. De az ingerküszöbömet nem igazán érte el, nyilván felkeltette vele valamennyire a figyelmem, de semmilyen indulatot nem váltott ki bennem. Ebben persze az is benne lehet, hogy az ízlésemnek jobban megfelel a komcsipukkasztás vagy a zsidópukkasztás, őket viccesebbnek látom pukkadozva, mint a börtönért kiáltó rendpártiakat.

Előzmény: Egyes! (129)
szekérhúzó Creative Commons License 2011.10.26 0 0 134

Jó, és milyen párhuzamokat látsz Johnny Rotten életében és a brit birodalom elveszítése között? Vagy a nagy német punkzenekarok, mint az Ärzte vagy a Toten Hosen műveiben hol látod visszatérő motívumként a vesztességet? De mondhatnám a magyar punkzenekarokat is, a Ricsétől a Picsáig.

Talán ott van a nézőpont-különbség, hogy szerinted egy munkásgyerek eleve vesztes, úgy is érez, és ha munkásoknak zenél, akkor a veszteseknek zenél? Szerintem a jóléti társadalmak vesztese, beleértve a gulyáskommunizmust is, a lecsúszott értelmiségi. Egyszerűen azért, mert ők magukat annak tartják. Vannak nekik szóló zenék is, csak azok nem éppen fejrázásra meg pogózásra ösztönöznek, hanem olyan szomorú vasárnaposak.

Akiknek Dopeman zenél, azok sem hiszem, hogy vesztesnek éreznék magukat. Ezt legfeljebb vesztes értelmiségiek gondolják róluk.

Előzmény: Törölt nick (128)
Droopy Creative Commons License 2011.10.26 0 0 133

Hat, a gyerekek tuti hallottak mar Vikidal reszeg Gyula, vagy Kiraly segitsetek mar nem tudom a szoveget Linda eloadasaban is...

Előzmény: tekipna (21)
evil linguist Creative Commons License 2011.10.26 0 0 132

A Je t'aime helyett is olyan számot kellett volna írni, ami szűzességet népszerűsíti.

Előzmény: horex (119)
pákosztos pocok Creative Commons License 2011.10.26 0 0 131

ez egy ritka tahó szöveg

primitív farok, aki ezt leírta, még ha zenésznek esetleg jó is

Előzmény: Törölt nick (89)
nandras0824 Creative Commons License 2011.10.26 0 0 130

érdekes, hogy amikor egy tollvonással ellopott a mi kedves kormányunk cca 3000 milliárd forintot, akkor ezeket a buzgó turulmagyarokat nem láttam errefelé hörögni...

dopeman egy fasz, a "nótája" szar, de nem azért, mert szerepel benne a himnusz is b+ekkel körülvéve.

Egyes! Creative Commons License 2011.10.25 0 0 129

Úgymond pontosan!

Azt gondolom, semmi különösebben felháborító, sem némileg is vicces, humoros, tréfás, komikus nincsen ebben a szerzeményben.

A műfaj alapvető sajátossága a direktbe menő polgárpukkasztás, a bigott társadalmi koncenviók - ha nem is felrúgása, de szemen köpése és még az is csupán szmbolikusan.

Ennek kiváló eszköze az eltúlzás, az éles kontraszt, az explicit nyelvezet.

Ezek a szükséges kellékek ahhoz, hogy a kicsi polgár felkapja a fejét, hogy hö?!?!?!

Aztán van, aki zsigerből, a tisztes közerkölcscsőszök megfellebezhetetlen igazsága címén felháborodik és rögtön cenzúráért kiált, meg van, aki megpróbálja értelmezni a mögöttes lényeget, amit a szerző a nem hogy görbe, de rút, csorba tükörrel mondani kívánt.

Ha nem tetszik, amit látsz a tükörben, az nem a tükör bűne (általában).

Előzmény: szekérhúzó (127)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.25 0 0 128

Ki mondta hogy Dopeman vesztes, nem írtam ilyesmit. A társadalom nagy része vesztes vagy inkább érzi magát annak, erről szövegel Dopeman.

Punkről van némi fogalmam, az olajválság, munkanélküliség és társadalmi frusztráció volt az alapja az egésznek. Szeritem te nem tudsz róla semmit mekkora bukás volt a briteknek elveszíteni a korábbi világbirodalmi státuszt, a font vásárlóereje hatalmasat esett, ahogy a brtiek életszínvonala is. Az USA-ban folyamatosan erről a párhuzamról beszélnek most, mi lesz ha a olaj elszámolás nem dollár alapú lesz a jövőben (ami idővel elkerülhetetlen)

Előzmény: szekérhúzó (125)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!