Hadd ne fejtsem ki, milyen apró különbség volt a bajnok és későbbi BL-döntős Sampdoria oda-visszavágós megszorítása és a tét nélküli meccs az EL-ből és (jó eséllyel)a bajnokságból is kieső genovaiak legyőzése között, vagy a mostani bolgár, szlovák, svéd topcsapatok elleni párharcok és mondjuk a Honvédnál maradva 89-ben a jugoszláv (nem szerb vagy horvát vagy bosnyák) bajnok kiverése vagy a Fradi Real elleni döntetlenje, az Anderlecht kiverése, vagy a Newcastle legyőzése között. Attól tartok, hogy nem érdemes erről beszélgetni, mert ha szerinted a klubcsapataink olyan erőt képviselnek, mint a 90-es években, akkor nincs értelme a további diskurzusnak.
Igen, az erőnlét, a tempó nyilván sokat javult. Csak ez kicsit olyan, mint mikor nagyanyámnak kell elmagyaráznom, hogy attól, hogy a háború romjaihoz képest a kommunizmus alatt fejlődött az ország, az nem azt jelenti, hogy az klassz dolog volt, mert ha egy picit nugatabbra tekint, akkor láthatja, hogy mások, hasonló romokból a többszörösét építették fel. Tehát érdemlegesen fejlődésről beszélni csak a környezet viszonylatában lehetséges, ilyen szempontból pedig tetemes lett a lemaradásunk.
De mesélhetsz arról, hogy hol vannak most a magyar bajnokságban az épkézláb magyar csatárok (mint a 90-es évekből pl. Vincze Pilu, Horváth Feri, Fodor Imi), vagy a légiósok között - Szalait is beleértve - hol vannak Kiprich vagy Kovács Kálmán hatékonyságú csatáraink.
Kb. nekem is ennyi. De az ilyen év végi szavazásokon csomó edző szavazott rá, többször volt benne az év csapatában. Ezért fura az az 1 gól. (nem volt egy Hannich, na...) :)
Emlékszel még Menyhárt Ernőre? (DMVSC, Rába, stb.)
A maga korában egy technikás, irányító-támadó kp. volt. A Labdarúgás c. lap legalábbis folyton sztárolta akkoriban. Most nézem a mutatóit: 179 meccs, 1 gól. :)
Jó, hogy itt vagy. Meg tudnád mondani, Váczi Zoli miféle "bajuszos maffiáról" beszélt a Békéscsabával kapcsolatban? Szerinted volt ott akár egy bajuszos akkoriban? :))
én is kint voltam akkoriban több meccsen. a legemlékezetesebb '97-ben a Fradi ellen volt, ahol a zöldek kihagytak egy vagon ziccert, és Belvon góljával nyert a 'Csaba 1-0-ra. szezon végén persze kiesés.
Szarvas-csapásra tévedtek a zöld-fehérek, ilyesmi volt másnap az NS címlapja. 1994. augusztus rémlik és 5-2, kint voltam azon a meccsen. Aztán bajnokok lettünk és BL.
Nekem is az ugrott, mennyire érdekelhette őket. De nincs összképünk, 1954-ben csak úgy besétáltál egy moziba és vettél egy jegyet, vagy hasonló lehetett a belépőhöz hozzájutni, mint húshoz és otthoni telefonvonalhoz...