szerintem meg pont nem vontatott - legalábbis ha láttál már mexikói,brazil stb sorozatból leglább 5 percet. ott fél-1 percig mutatják a szereplők arcát, közelről, hogy a mimikájából rájöjj, ő most épp haragszik, vagy örül, vagy bosszhút forral. Itt azért ez nincs, és valóban mindegyik epizódban történnek fontos dolgok.
A topictárs által írt oldalon megtalálod a kihagyott epizódokat. Próbálj időt szakítani arra, hogy megnézed, mert ez nem egy szappanopera, mint a BK, ha kihagysz egy részt nem maradsz le semmiről. Itt minden epizód fontos.
Ramizt - szrintem - az igazságérzete sodorta Ömer mellé, segíteni akart neki, szimpatikus volt neki a fiú tartása.
Célja, haszna nincs belőle. hacsak nem az hogy embertársán segíteni tud, s elégtételt jelent neki is a börötnévekért.
Ramizt egy régi ellensége üldözte, akit Ali információi aktivizáltak újra, s ennek a végkifejletét láttuk tegnap.
Persze azt, hogy mi történt a moziban, hogy a popcornból előhúzott pisztoly elsült-e vagy sem (biztos kivágták ezt is!!!!) azt csak sejtjük, meg azt is, hogy mi történt az idős hölgy lakásában, volt-e dulakodás, folyt-e vér.
Számomra nem volt eléggé érthető, hogy a 90,2-n hallható rádió miért volt ennyire fontos, meg a régi lemez amit Ramiz feltett a lemezjátszóra....Mit akart ez jelenteni.
Ramiznak mindhárom gyereke a temetőben van, egyszer egy svenkelésben mutatták a 3 sírkövet.
Korábban kiderült, hogy képes volt mindhármat feláldozni (megölni? megöletni?) valami személyes ok miatt, ez nem derült ki eddig.
Zavaros nekem az is, hogy a múltkor Ramiz Tefvliket Rómába küldte, de nem utazott el (eddig) az előzetesek szerint Ramiz is vele megy. (Vajon mikor? És miért?)
Ramiz tulajdonképpen az éceszgéber, Ezelnek rengeteg ötletet és tanácsot adott, hol direktben, hol a képes beszédben, amit néha nehéz követni, de érdemes odafigyelni és lekövetni.
Tagnap nagyon nehéz lehetett Ezelnek hallani, hogy Eysan azért akar elutazni, mert Törökországban nem tudja megcsalni Ömert.
Egyáltalán türtőztetni magát, hogy ne fedje fel a kilétét a lány előtt.
Sziasztok ! Sajnos nem mindig érek haza a sorozat kezdetére, talán ezért is számomra sok benne a zavar. Hátha fel tudtok homályosítani.
Miért segít Ramiz Ezelnek ? Van valami célja, haszna belőle ? Miért és ki üldözi Ramizt ? Hol vannak az emberei ? Kinek a sírjánál járt kint a temetőben, a gyerekénél ?
Szóval főleg ezt a Ramiz szálat nem értem, hogy jön ide és mi a szerepe.
Más: Eysant már kezdtem kicsit sajnálni, de most hogy kiderült a szerepe Ali és Cengiz 12 évvel ezelötti behülyítésében, már egyáltalán nem sajnálom, remélem jól megjárja !
A tegnapi részben megint agyonbonyolították a sztorit. Bejött a képbe a török keresztapa, de minek? Cengiz meg nagyon kétértelmű megjegyzéseket tett Ömer szüleinél.
Köszönjük. Tanulságos volt. Egyrészt nyilvánvalóvá vált, hogy hogy lehet tönkrevágni egy jó sorozatot, melyben a retek és a médiatörvény egyaránt hibás. Másrészt megértettem pár zavaros dolgot: pont az Eren lelövése volt az egyik, a másik meg az, hogy mit keresett Serdar a kórházban.
Aztán elgondolkodtam, hogy vajon mit vághattak már ki eddig is, miről maradtunk le, pl. a tegnapi részben kimaradt pár mondat vajon miről szólhatott?
Vajon a törökök tudják, hogy nálunk szabják-varrják a sorozatukat a magyar szabályok kénye-kedve szerint:
A múltkor elismerően szóltam a török színészekről. Nem változott a véleményem, csak kiegészítem, szóval elnézném őket más filmekben is, csak ne kelljen hallani a hangjukat (és a nyelvüket) mert az némelyiknél illúzióromboló. Nekem például jobban tetszik Viczián Ottó hangja Ezelként, mint az eredeti.
Itt a tegnapi rész eredetiben vágatlanul. Nincsenek kivágva a 12+ jelenetek. 1:01:30-nál például Serdar leszúrása a buszon, vagy mikor a Eren-t lelövik. Akit kicsit is érdekel annak érdemes megnézni.
A tegnapi rész megadta a választ. Senki sem tudja. Persze nem is lett volna logikus a sorozat felénél lőni le a poént. Inkább Erent lőtték le. Jaj, bocs, ez rossz poén :-O
Én most már szeretném ha Ezel komolyabban fingatná Cengizt és Alit....
Nekem nagyon bejön a sorozat, de néha már olyan meseszerű fordulatokat vesz, hogy ámulok és bámulok. Már-már az irracionalitás határát is feszegetik szerintem. Az azonban vitathatalan, hogy feszültségteremtésben egészen kiváló a film.
Tavaly kezdtem nézni Youtube-on, mikor kezdtek a vége felé járni elkezdték adni magyarul is grr
Nekem is Ali a kedvenc, első perctől neki drukkolok valamiért. Baromi jól játszanak egyébként ő is és Cengiz is. Jó a többiek is, csak én mindig a rosszakkal vagyok...
az első hétévégn a dupla részeket megnéztem és már akkor tetszett a sorozat, a nagy hypőe ami körülötte volt, érthető volt nagyon jó az évad eleje. Az a baj a retekkel meg ugy eleve a tévével h össze-vissza szaggatják reklámokkal, ehhez most betesz ez ahülye megvágás, ami nálunk 2 részbe megy le az eredetileg csak 1.
Maga a sorozat tehát nálam is bejövős amit nem tudok délután megnézni azt este pótolom, Ramiz Bahar a két kedvenc, bár utóbbinál inkább az eyecandy faktor nyügözött le :)
Elég következetlenek ezen a téren. Mert a mai (tegnapi) részben amikor Ezel és Eysan a tömegben hajkurászták egymást, sok jól felismerhető reklám- és cégtábla volt a képeken.
Szerintem amiket kitakarnak, az nem az RTL műve, hanem elképzelhető, hogy azok olyan plakátok, amelyek hirdettek valamilyen programot, címmel, vagy weboldalla, vagy dátummal és azt a törökök takarták le. Vagy még egy lehetőség olyan reklámok, cégfeliratok amikért nem akartak fizetni. Lsd. Ezel laptopja, amin már többször ott vírított az Apple almája.
A különböző márkanevek amik plakátokon, cégtáblákon láthatóak a filmben vagyis nem láthatóak mert ki vannak homályosítva az eredeti filmben van ilyen bután megoldva vagy ez már az RTL tevékenysége.
A pénz a mostani lakásának a befalazott kandallójában volt elrejtve, jó mély üreg. Aztán elkezdett a szerencsejátékokkal is foglalkozni, gondolom ott nyert és vesztett.
Köszönöm a felvilágosítást, engem tényleg foglalkoztatott, hogy vajon valóban két pasiról van-e szó. Szerintem ez az Ismail gyerek is jól teljesített, jól adta a fiatal Ömert, ha engem kérdezne, én azt mondanám neki, hogy csináld tovább a színészkedést.
A YouTube-on van olyan török nyelvű, aminek van angol felirata. A cím után írd be, hogy english, és amikor elindítod a lejátszást, jobb sarokban válthatsz és angol felirattal jelenik meg.