Keresés

Részletes keresés

tobruk Creative Commons License 2009.07.31 0 0 179

meg se próbáld ezt. csak a közgyűlés engedélyével lehet ilyet.

ha enélkül teszed, leszedetik és meg is bírságolhatnak.

Előzmény: fejesjoco (166)
thony67 Creative Commons License 2009.07.30 0 0 178

...pedig az E ép. 5.em-én van közös terasz...sőt "zöld" is van hozzá. Igéretetet kaptam 2009.06.18-án, hogy kinyitják, de ez még várat magára:-(

Bocs, hogy félrevezettelek...ezek szerint nem minden épület tetejére került...

Üdv.

Thony

Előzmény: euhome (176)
l002 Creative Commons License 2009.07.30 0 0 177
Nem próbálkozás kérdése a dolog. Háztartási sósavat keverünk a felmosóvízbe, tudtommal ennél erősebb szer nincs. A probléma az hogy a lépcsőházban levő lapokba beszívódik a kosz. Az általunk vállalt takarítási feladat, a heti egyszeri felmosás nem távolítja el. Ez nem azt jelenit hogy mi rosszul dolgozunk hanem azt hogy másfajta takarításra lesz szükség. Az egyeztetés már folyamatban van.

Üdv.
Előzmény: jkigbr (174)
euhome Creative Commons License 2009.07.29 0 0 176
Sajnos nincs közös helyiség az 5. emeleten és közös tetőterasz sincs, mert az el lett adva, mondta P.G. ma.
Előzmény: thony67 (161)
euhome Creative Commons License 2009.07.29 0 0 175
Mindenki figyelmét részeretném irányítani arra, hogy az általunk fogadott személyek, munkások stb. magatartásáért, károkozásáért felelőséggel tartozunk. Nem lehetünk közönbösek, ha jogsértéseket tapasztalunk környezetünkben!

Egyéb: A konténert péntek teggel viszik el P.G. tájékoztatása alapján.
jkigbr Creative Commons License 2009.07.29 0 0 174
Az F lépcsőházban nincs látszatja a takarításnak pár órával a takarítás után sem. Lehet, hogy fel volt mosva, de ha nincs eredménye, ezekkel a tisztítószerekkel, akkor mással kellene próbálkozni.
Előzmény: l002 (173)
l002 Creative Commons License 2009.07.29 0 0 173
Tisztelt Lakók

Mi végezzük a lépcsőházak takarítását. Minden héten ott vagyunk, ma is voltunk. Szerda délelőtt és kora délután vagyunk, rendszerint 10-14 óra között, akinek az időbeosztása engedi az jöjjön és ellenőrizhet.

A lépcsőházi kőlap felmosása egyébként valóban probléma, a lapokba beleszívódott koszt sima vegyszeres felmosás nem távolítja el. A máshol bevált tisztítószerek erről a kőlapról nem szedik fel a koszt.

Üdv.
LFC_82 Creative Commons License 2009.07.29 0 0 172
Hát ha lelógatsz 20 méter coax-ot a házról az kérdés mennyire esztétikus és a lakók mit szólnának hozzá. És mi lesz akkor ha vihar lesz?
Előzmény: fejesjoco (166)
LFC_82 Creative Commons License 2009.07.29 0 0 171

Nekem kezd betelni a pohár. Nemhogy koszos a lécspcsőház, de szerintem NINCS takarítás hetek óta, holott fizetünk érte. A külső bejárati kapunál pedig állandóan szemét hever.

Előzmény: butger (169)
euhome Creative Commons License 2009.07.29 0 0 170
Az F épület előtt álló konténer megtöltésre vár:))
butger Creative Commons License 2009.07.29 0 0 169
Akkor idézek a jegyzőkönyvből!

Közgyűlési jegyzőkönyv
Készült: 2009. június 18-án 17:30 órakor.......

..... "3. napirendi pont: P.G ismerteti a 2009. évi elszámolást, mely a bevételeket forrásonként, a kiadásokat költség nemenként tartalmazza, és amelyet a határozatok mellékleteként a továbbiakban megküldünk a tulajdonosok részére." (én személy szerint ilyen mellékletet nem kaptam!)

Az biztos, hogy oda kell figyelni a költségekre, mert nagyon sok ismerőstől hallom, hogy hanyag munkát végeznek a közös képviseletek! Van olyan ismerősöm, akik éppen most váltanak közös képviseletet! Lehet, hogy majd nekünk is el kell ezen gondolkoznunk minél hamarabb, mert annál kisebb lesz a kárunk!

Az már a közgyűlésen is feltűnt a számokat hallgatva, hogy a közös képviseletnek megy a legtöbb pénz és minden máson nagyon spórolnak, én például a takarítással egyáltalán nem vagyok megelégedve, nagyon koszos a lépcsőház, állandóan, még azokon a napokon is, amikor elméletileg takarítani kellett volna.

Amúgy a "könyvvizsgálói csapat" még nem kapott betekintést a számokba! :( Ezt ők (mármint a közös képviselet) biztosan nem fogják sürgetni. A csapattagoknak kell megtenni az első lépést!
Előzmény: havefun (168)
havefun Creative Commons License 2009.07.29 0 0 168
Internet és TV szolgáltatók intézése szerintem sehol sem tart... A közgyűlési jegyzőkönyvvel együtt kaptunk egy igényfelmérő lapot, hogy ki/melyik szolgáltatót választaná. Szeritem pillanatnyilag ott tartunk, hogy várják a válaszokat... ne legyen igazam!

Minden esetre utána kell járni! Nélkülünk semmi nem intéződik! Én is érdeklődök a szolgáltatóknál és a közös képviselőnél is!

Elszámolásnak szintén utána kell járni. Nincs nálam a jegyzőkönyv, de ha tényleg ígértek ilyet, akkor azt villám gyorsan küldjék el! Visszaélések itt kezdődnek... hiába kedves a közös képviselő.

Az ötfős könyvvizsgáló "csapat" tagjait kérdezném: kaptatok már betekintést az elszámolásba?
Előzmény: snowdrop77 (160)
havefun Creative Commons License 2009.07.29 0 0 167
Szia!

BMW tulajdonosa a D601-ben lakik tudtommal. Beszélj vele, kérdezz rá a dologra...
Előzmény: ZsilBee (157)
fejesjoco Creative Commons License 2009.07.29 0 0 166
Szerintetek hogy tudom a mindigtv-t nézni a 3. emeleten egy olyan szobából, amit nyugatról (amerre az adótorony van kb.) takar egy másik lépcsőház? Valaki próbálkozott már tetőantennával erkélyen? Attól félek, hogy az épületek mögül nem lesz elég erős a jel. Beszól nekem valaki, ha saját magam odateszek egy antennát a tetőre, és lelógatok kb. 20 méter koaxot? Ha a kivitelezőt kérem meg egy ilyenre, az biztos nem lenne olcsó. Esetleg azt meg lehetne oldani, hogy a koax dugó, ami a lakás alapfelszerelése volt, össze legyen kötve valami már létező tetőantennával? Nem fizetünk elő kábeltv-re, mert arra nincs szükség, úgyhogy ezen a dugón most semmi nem jön.
butger Creative Commons License 2009.07.27 0 0 165
Igazad van, valóban jó lenne látni a számokat. Pénteken (07.24-én) felhívtam őket, hogy mikor fogják küldeni és először még azt is letagadta a "kedves" hölgyemény, hogy ígértek volna ilyet, hogy csatolják a költségelszámolást, ami még a jegyzőkönyvben is szerepel, hogy mellékletként megküldik a tulajdonosok részére! Persze a lakó folyószámla nyilvántartást és a szolgáltatókról való szavazati lapot egyből mellékelték a jegyzőkönyvhöz. Viszont érdemleges választ nem kaptam, hogy mikor is tudják a költségelszámolást küldeni, (ami elvileg már a közgyűlésen rendelkezésre állt)! Kicsit érdekes dolgok ezek! :( Én személy szerint úgy emlékszem, hogy az egyszeri rendkívüli közös költség egyenlegéről is küldeniük kellene egy kimutatást, na ettől a kérdéstől kezdve még gorombább hangnemben beszélt velem, az amúgy sem kedves hölgy, pedig azt hiszem, hogy én is hozzájárulok az ő havi fizetéséhez a közös költségemen keresztül! Én személy szerint egyáltalán nem vagyok megelégedve a közös képviselet munkájával, egyetlen kivétel P.G. úr, aki mindig készséggel áll a rendelkezésünkre, de a többiek sajnos szóra sem érdemesek! :(
Előzmény: jkigbr (164)
jkigbr Creative Commons License 2009.07.27 0 0 164

A költségelszámolást valóban jó lenne, ha küldenék. Kiváncsi vagyok, mennyit fizetünk az el nem végzett takarításokért...

Előzmény: snowdrop77 (162)
LFC_82 Creative Commons License 2009.07.22 0 0 163

A B lépcsőházban olyan mocsok és kosz uralkodik a közös helyiségekben, ami arra enged következtetni hogy söprés talán 2 hete, felmosás pedig utoljára kb két hónapja volt.

jól látom?

snowdrop77 Creative Commons License 2009.07.21 0 0 162

köszi, Thony67.

a múltkori, postaládába bedobott közgyülési jegyzőkönyv szerint elvileg mellékletként tartalmazni kellene egy két dolgot, amit én nem találtam. pl költségelszámolás, költségterv.

csak az enyémből hiányzott, vagy elfelejtették csatolni, vagy később küldik?

thony67 Creative Commons License 2009.07.20 0 0 161

...a tetőn lévő közös terület az 5.emeleten található és a közös képviselet azt igérte, hogy nem ad külön kulcsot mindenkinek, hanem egyszerüen kinyitja az ajtókat...

Üdv.

T.

Előzmény: snowdrop77 (160)
snowdrop77 Creative Commons License 2009.07.20 0 0 160

Zsilbee,  szerintem kérdezd meg a Mandarinot, hogy kié az a garázshely és keresd meg személyesen az ürgét.

a tetőn lévő közös területre hol és hogyan lehet fölmenni? a hatodikra lifttel és akkor ott lesz valahol?

az internet szolgáltatókkal van valami előrelépés, vagy csak T-Home és kész?

ablak11 Creative Commons License 2009.07.20 0 0 159

Ehhez még hozzátenném,  hogy ha lehet hétvégén hajnalban se nagyon "zörögjünk"! Én azért szeretek legalább 8-ig aludni, mert hétköznap ezt nem tehetem meg.

Azért mondom így, mert szombat reggel 6:27-kor arra ébredtünk, hogy a fejünknél valaki elkezd iszonyúan kalapálni a B lph 3. emeletén. A munkás azt mondta, hogy a tulajok szerint " a házban nem lakik senki",ami azért is furcsa, mert többször "találkoztunk" az erkélyen a leendő lakókkal, köszöntünk egymásnak, de ezek szerint azt gondolhatták, hogy mi csak kertészkdeni és teregetni járunk ide, meg néha kiülünk reggelizni.

Köszönöm!

Előzmény: Áfonya03 (158)
Áfonya03 Creative Commons License 2009.07.19 0 0 158
Sziasztok!

Én még a hangoskodáshoz hozzátenném, ami már közgyűlésen elhangzott, hogy esténként azért ne fúrjunk-faragjunk, mert borzasztóan zavaró. Konkrétan tegnap este a C lph-ban este 9 után is még lehetett hallani a fúrást, utána kalapálást. Nem lehetne ezt normális, emberi időben? Engem az sem zavar, ha vasárnap nap közben csinálják, mert megértem, hogy nem akar/tud szabit kivenni, de este azért hagyjuk egymást pihenni. Természetesen a buli más téma, nekem az ellen nincs kifogásom, ha pénteken vagy szombaton van.
ZsilBee Creative Commons License 2009.07.18 0 0 157
Jövő hétre sikerülni fog felrakni a képet..
Újabb próba..

parkolo

1. A megnéz funkció nem megy.
2. Az előbb valszeg timeoutolt a háttérben a képfeltöltés.
3. Nincs post edit/törlés.
4. Elnéztem a kód leírást.
5. Bocsi a spamért.

Ha most sem sikerül akkor csinálok egy normális fórumot ha van rá igény.
Előzmény: ZsilBee (156)
ZsilBee Creative Commons License 2009.07.18 0 0 156
[image1]

Remélem mostmár sikerül berakni a képet, eléggé túl van ez bonyolítva, az előző postot légyszi töröld havefun mivel se törölni, se editelni nem lehet. De jó....

köszi...
Előzmény: ZsilBee (155)
ZsilBee Creative Commons License 2009.07.18 0 0 155
A képet nem rakta be..
[image1]http://zsilbi.hu/Pictures/parkolo.jpg[/image1]
ZsilBee Creative Commons License 2009.07.18 0 0 154
Tanácsot kérnék, hogy a mellékelt képen látható esetben mit lehet tenni...
Egyelőre még ritkán járunk a lakásba kocsival, de a jobb oldalt látható ezüst KOW-3** rendszámú 5-ös BMW már kb. 5. alkalommal állt be a saját és az én helyem közé. Múlt szombaton kapta a 3. ablakra írt levelet, hogy máskor legyen szives úgy beállni ahogy illene.. A képen látható zöld Focus-t nem láttam többször, és nem is volt ott hosszú ideig, de a BMW gazdájával sem sikerült még sajnos összefutnom.

Megjegyzem egyszer fordult elő hogy mikor 5 percre felugrottam a lakásba a kocsival ugy alltam be hogy az orra a vonalon volt (még így is be tudott simán
állni!!!), ennek ellenére Ő a nemtetszését az ablaktörlők feljhajtásával jelezte. Azóta akármilyen sietős kb 2 centire van a kocsi eleje az oszloptól.
Áfonya03 Creative Commons License 2009.07.18 0 0 153
Közös képviselő?
Előzmény: nd4spd (152)
nd4spd Creative Commons License 2009.07.18 0 0 152

Sziasztok!

Nem tudjátok véletlenül, hogy a kertészek mi alapján dolgoznak? A tetőn lévő közös részen, a közlekedő útvonal mellett az A épülettől kezdve szépen beültették levendulával és egyéb növényekkel az "üres" területeket, de a D lépcsőháznál lévőre nem nem futotta. Odáig nagyon kultúrált és jól néz ki, onnantól csak a csupasz föld van. Mi alapján dolgoznak, kit kell megkérni, hogy végig beültessék?

Aki tudja, jelezze! Köszönöm

thony67 Creative Commons License 2009.07.16 0 0 151

Tisztelt Lakótársak!

Csatlakoznék az előttem szólóhoz és kiegésziteném:

2. Legyünk figyelmesebbek a környezetünkre:

-az általunk használt közös területeken ne dobáljuk szét a cigarettacsikket...

Üdv.,

T.

Előzmény: euhome (150)
euhome Creative Commons License 2009.07.16 0 0 150
Tisztelt Lakótársak!

1. Addig mig nem kapjuk meg az SZMSZ mellékleteként kiadandó házirendet, vegyük figyelembe a kerületre érvényes "csendrendelet". Az általunk szervezett rendezvény esetén pedig legalább 3 nappal korábban legyen a lépcsőházakban (bejárati ajtón) kifüggesztve a szervező tájékoztatása arról, hogy ő pl. grillpartyt tart adott napon és emiatt az esetleges kellemetlenségekkért (pl. zaj) előzetesen elnézést kér.

2. Legyünk figyelmesebbek a környezetünkre:
- SZEMETET CSAK OTT HELYEZZÜNK EL, ahol annak a helye látható módon ki van jelölve;
- Ott parkoljunk a teremgarázsban, ahol a helyünk;
- Kapcsoljuk le magunk után a tárolóban a villanyt, ha nem tartozkódik ott már senki, és lehetőség szerint csak a középső villágító sort használjuk;
- Gyözödjünk meg magunk után az ajtók zártságáról!;
- Felügyelet nélkül sosse hagyjuk a bejárati ajtókat! nyitva;
- Ha általunk a közös területeken bármi az eredeti állapothoz képest megváltozna pl. mert a kanapé az álmennyezetet felszakította, hozzasuk helyre a saját költségünkön; ...

További szép napot! email: balazshazak@cool.ms

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!