Dühödt vagdalkozása minden morális mértéket elvet, amikor „az ősi magyar virtus” nevében lényegileg kitessékeli Magyarországról a magyar állampolgárok tízezreit. Morvai Krisztina szépnek és kívánatosnak tartja, hogy az ANTISZEMITIZMUS (csupa nagybetűvel!) és fasizmus érintettjei félelemben éljenek saját hazájukban, sőt – továbbmenve ennél – szépnek tartaná, ha „becsomagolnák legendás bőröndjeiket” és bőröndöstül távoznának innen mielőbb.
Bizony. Élcnek szántad, de sajnos telibe trafáltad. Ismert a jelenség.
Konrád GY. is belefújta az orrát a vízbe, amikor pediglen valaki rászólt, hog mégsem kéne, akkor kiment a vízből és kiabált, hogy itt üldözik a zsidókat.
jajj mán hát nem érted hogy a zsidók okozzák a zsidózást ? ők tehetnek róla. le is írta az olvtárs, a mazsihisz politikai szerepvállalása, stb bla bla :)
Én úgy gondolom a Mazsihisz politikai szerepvállalásával párhuzamosan egyre nagyobb mértékben a közbeszéd részét fogja képezni a zsidózás vagy a "zsidózás" (ahogy tetszik). És ez ellen nem is lehet semmit tenni addig, amíg az antiszemitizmus megítélése alapvetően politikai kategória, illetve az antiszemitizmus vádja politikai furkósbotként fungál.
Ragályos ez a baromság!! Az ÉS-ben kitagaggyák TGM-et a saját brancsából !! :(((((((((([/ig
:-)
Há mé pont most? Eörsi Pistával együtt már évek óta úgy rugózott Izraelen TGM, hogy tán még Csurka is csak elismerően csettintett cikkeik olvasása közben. Mitől lett hirtelen ennyire feketeseggű? Mert csak a régi formáját hozza, e kérdésben semmi újat nem hozott, mindig is élesen Izrael ellenes volt TGM. Bár én becsülöm ezért, meg kell mondjam. Annak ellenére, hogy gyökeresen mást gondolok erről is, viszont ez mutatja, hogy TGM következetes. Ahogy a magyar-cigány konfliktus kapcsán megtagadja a magyaroktól az önvédelem jogát, úgy az izraeliektől is az izraeli-palesztin konfliktus kapcsán. Legalább a mérce egyenlő.
aranyoskám, én még téged sem útállak a vádaskodásod ellenére, nemhogy egy rakat ismeretlen embert, csak úgy hobbiból.
Amúgy, ha valakit a "neológ" értelmezés érdekel, esetleg....
A kiválasztottság egyrészt vallási, másrészt majd minden vallási, harmadrészt az általános sorsvertség épül rá. Persze lehet, hogy ezért gond, mert megváltó-konkurencia, ráadásul a hazai mély honfibúnak (ami szintén nagyon szép helyenként versbe, dalba költve) is erős konkurenciája...
Az egyébb álítólagos zsidó felsőbbrendüségi komplexus jobbára csak mások kisebbrendüséginek álcázott felsöbbrendüségi komplexusának eredménye - egy-egy valós eset meg minden vallással, csoporttal megesik.
Hát..ha jól sejtem, nekem pl kéne. A bőröndök azért még a helyükön. Még vannak reményeim-ha nem is túl erőteljesek-hogy nem egy egzisztenciális okokból megvadult, elborult agyú idióta fogja meghatározni a magyar közéletet. Naív lennék?
" kérlek ítéld el azt a gyakorlatot amellyel Izrael évtizedek alatt szinte a teljes palesztin területeket lassanként annektálta egyre jobban kiszorítva a saját területéről a palesztinokat."
A közelmúlt történelme nem az erős oldalad, ez látszik.