Keresés

Részletes keresés

Limesz Creative Commons License 2009.01.23 0 0 526
Nem. Tételesen igazolható, hogy szemantikailag és tartalmában is óriási különbség van a kettő között.

Egyszerű heurisztiksus szemlélettel belátható ez mintegy 90-es IQ-val.

Neked nem megy....

Előzmény: chajie (525)
chajie Creative Commons License 2009.01.23 0 0 525
két csiga sem ugyanaz, oszt mégis mindkettő csiga.

azzal is jöhetnél hogy nem ugyanaz mert az egyik zsidó a másik magyar, meg nem ugyanazt csinálták.

ne fárassz tovább.
Előzmény: Limesz (523)
Limesz Creative Commons License 2009.01.23 0 0 523
Nem ugyanaz.

Kár érted, ha nem érted, Nagyon fontos és alapvető distinkció van a két megközelítés között.

Az, hogy ezt nem érted, vagy inkább nem AKAROD érteni, nos ez a mentalitás a valódi problémája az országnak.
Előzmény: chajie (519)
Limesz Creative Commons License 2009.01.23 0 0 520
Ne interpretálj homlokegyenest ellenkező értelmezést annak amit mi magyarok a bamkrablásról gondolunk.

UGYANÚGY ELITÉLJÜK AHOGYAN TE.
Előzmény: Törölt nick (517)
chajie Creative Commons License 2009.01.23 0 0 519
de ugyanaz :) általánosítás egy esetből. ebből lesz a rasszizmus, antiszemitizmus :)
Előzmény: Limesz (516)
chajie Creative Commons License 2009.01.23 0 0 518
a bombagyáron is orkokról van szó, oszt mégis mindenki tudja hogy mit írtak. ne fárasszál. :)
Előzmény: Törölt nick (514)
Limesz Creative Commons License 2009.01.23 0 0 516
Nem ugyanaz a logika.

Akkor lenne ugyanaz, ha a bankrabló kiállna és ordítaná a rendőrökre, hogy őt lefogják ezért magyarellenesek.

De nem ordítozik.

Konrád meg - legalábbis képletesen - ordítozott. Ő hibázott, de rögtön kente másra a saját hibájából adódó feszkót.
Előzmény: chajie (512)
chajie Creative Commons License 2009.01.23 0 0 515
a jobbantaknak meg a komcsiveszély, a kocsifelgyújtás, kővel dobálózás, kereplő+nádihegedű kombó :) már ha a szinteden akarok érvelni :)
Előzmény: Törölt nick (511)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.23 0 0 514
Nem ezt írtam, de hát miért pont az én hozzászólásaimat lennél képes megérteni, nem vagyok én maximalista:-)
Előzmény: chajie (502)
chajie Creative Commons License 2009.01.23 0 0 512
hát ezzel a "logikával" a magyarok meg köcsög tolvajok, ma is bankot raboltak.
Előzmény: Limesz (506)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.23 0 0 511
Még csak ez se igaz, csupán az antiszemitázás és a fasiszta veszély marad mára a hardcore ballib egyetlen, az összetartást biztosító üzenete.
Előzmény: Törölt nick (503)
Limesz Creative Commons License 2009.01.23 0 0 507
Neked is ideje lenne megvilágosodnod.
Előzmény: Törölt nick (505)
Limesz Creative Commons License 2009.01.23 0 0 506
"nem érted hogy a zsidók okozzák a zsidózást ?2

Bizony. Élcnek szántad, de sajnos telibe trafáltad. Ismert a jelenség.

Konrád GY. is belefújta az orrát a vízbe, amikor pediglen valaki rászólt, hog mégsem kéne, akkor kiment a vízből és kiabált, hogy itt üldözik a zsidókat.

Na, így működik a dolog.
Előzmény: chajie (502)
chajie Creative Commons License 2009.01.23 0 0 502
jajj mán hát nem érted hogy a zsidók okozzák a zsidózást ? ők tehetnek róla. le is írta az olvtárs, a mazsihisz politikai szerepvállalása, stb bla bla :)
Előzmény: Törölt nick (500)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.23 0 0 501
Ilyen egybites kategóriákban utazunk itten? Jó.
Hát akkor nem köll antiszemitázni, és nem lesz közbeszéd tárgya.
Előzmény: Törölt nick (500)
chajie Creative Commons License 2009.01.23 0 0 499
ismered a bibliát? idézzek neked be szaftos részeket, hasonlókat mint amilyenekt a talmudban lubickoló antiszemiták szoktak ? :)
Előzmény: Törölt nick (489)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.23 0 0 498
Az antiszemitizmus megítélése milyen kategória, szerinted? Ha nem politikai?

Kulturális kategória alapvetően szvsz. Csakhogy, aktuálpolitikai megfontolásokból a politikai csatározások részét képezi.

De, érdekes az én környezetemben nem kap egyre nagyobb szerepet a zsidózás.

Magas labda, úriember ilyet nem csap le. Akkor halmozom a jelzőket, a "politikai közbeszéd" részét képezi a zsidózás.
Előzmény: Törölt nick (496)
Limesz Creative Commons License 2009.01.23 0 0 497
Valóban nem pontos amit írtam. Belátom.

Te mitsz látsz be ?
Előzmény: NattyDread (482)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.23 0 0 495
Én úgy gondolom a Mazsihisz politikai szerepvállalásával párhuzamosan egyre nagyobb mértékben a közbeszéd részét fogja képezni a zsidózás vagy a "zsidózás" (ahogy tetszik).
És ez ellen nem is lehet semmit tenni addig, amíg az antiszemitizmus megítélése alapvetően politikai kategória, illetve az antiszemitizmus vádja politikai furkósbotként fungál.
Előzmény: bullseye (492)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.23 0 0 494
Ragályos ez a baromság!!
Az ÉS-ben kitagaggyák TGM-et a saját brancsából !!
:(((((((((([/ig

:-)

Há mé pont most? Eörsi Pistával együtt már évek óta úgy rugózott Izraelen TGM, hogy tán még Csurka is csak elismerően csettintett cikkeik olvasása közben.
Mitől lett hirtelen ennyire feketeseggű? Mert csak a régi formáját hozza, e kérdésben semmi újat nem hozott, mindig is élesen Izrael ellenes volt TGM. Bár én becsülöm ezért, meg kell mondjam. Annak ellenére, hogy gyökeresen mást gondolok erről is, viszont ez mutatja, hogy TGM következetes. Ahogy a magyar-cigány konfliktus kapcsán megtagadja a magyaroktól az önvédelem jogát, úgy az izraeliektől is az izraeli-palesztin konfliktus kapcsán. Legalább a mérce egyenlő.

Előzmény: kábelbúvár (426)
bullseye Creative Commons License 2009.01.23 0 0 492

aranyoskám, én még téged sem útállak a vádaskodásod ellenére, nemhogy egy rakat ismeretlen embert, csak úgy hobbiból.

Amúgy, ha valakit a "neológ" értelmezés érdekel, esetleg.... 

A kiválasztottság egyrészt vallási, másrészt majd minden vallási, harmadrészt az általános sorsvertség épül rá. Persze lehet, hogy ezért gond, mert megváltó-konkurencia, ráadásul a hazai mély honfibúnak (ami szintén nagyon szép helyenként versbe, dalba költve) is erős konkurenciája...

Az egyébb álítólagos zsidó felsőbbrendüségi komplexus jobbára csak mások kisebbrendüséginek álcázott felsöbbrendüségi komplexusának eredménye - egy-egy valós eset meg minden vallással, csoporttal megesik.

Előzmény: PoliBili (485)
boci boci tarka Creative Commons License 2009.01.23 0 0 491

Nem én!

Meséjjé!

Előzmény: Törölt nick (489)
boci boci tarka Creative Commons License 2009.01.23 0 0 490

Ahá, mostmár értem!

:)

Előzmény: Törölt nick (487)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.23 0 0 489
ismered a talmudot?..
Előzmény: boci boci tarka (486)
bénifrédi Creative Commons License 2009.01.23 0 0 488
Neeem Ez ugyebár közismert...És persze aki ilyeneket állít, az ugat a legjobban, hogy alaptalanul antiszemitázzák...
Előzmény: boci boci tarka (486)
boci boci tarka Creative Commons License 2009.01.23 0 0 486

Na, ezt meg honnan veszed?

Elmondta neked az összes zsidó, hogy kit szeret, kit nem?

Előzmény: PoliBili (485)
PoliBili Creative Commons License 2009.01.23 0 0 485
A zsidók is pontosan ugyanúgy útálják a más fajtájú embereket csak ezt nekik nyíltan lehet.Pontosan ők gondolják úgy,hogy felsőbbrendűek.
Előzmény: chajie (478)
bénifrédi Creative Commons License 2009.01.23 0 0 483
Hát..ha jól sejtem, nekem pl kéne. A bőröndök azért még a helyükön. Még vannak reményeim-ha nem is túl erőteljesek-hogy nem egy egzisztenciális okokból megvadult, elborult agyú idióta fogja meghatározni a magyar közéletet. Naív lennék?
Előzmény: boci boci tarka (481)
NattyDread Creative Commons License 2009.01.23 0 0 482
" kérlek ítéld el azt a gyakorlatot amellyel Izrael évtizedek alatt szinte a teljes palesztin területeket lassanként annektálta egyre jobban kiszorítva a saját területéről a palesztinokat."

A közelmúlt történelme nem az erős oldalad, ez látszik.
Előzmény: Limesz (472)
boci boci tarka Creative Commons License 2009.01.23 0 0 481

Azért jó lenne, ha pontosan megmondaná, ki csomagoljon, ki nem.

Magam részéről teljesen tanácstalan vagyok.....

:)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!