Keresés

Részletes keresés

Omega12 Creative Commons License 2009.01.23 0 0 533

Én valahogy nem tartottam annyira remek keretnek azt a női csapatot, amelyik ott volt Pekingben. Én így közel fél év után is azt mondom úgy  örüljünk annak a 4. helynek, mint majom a farkának.

Sőt az olimpia előtt maguk az érintettek vezetők is igen óvatosan nyilatkoztak, most a férfi VB előtt pedig igencsak hurrá hangulat volt. Egyébként én továbbra is azt mondom ebben a csapatban a keret alapján benne lenne /lett volna/ egy sokkal jobb eredmény is. De azt egyik válogatott sem bírná el, hogy a kulcsjátékosainak fele a tudása alatt játszon.  Valamit szerintem nagyon elszúrtunk a formaidőzítésnél.

Előzmény: Moonclown (526)
csfrenki Creative Commons License 2009.01.23 0 0 532
HÁt azért nem... kézilabdában vannak hagyományaink a közelmúltból is, nemcsak az őskorból, amikor mellesleg még sétáltak a pályán...

Szóval ez a hasonlat akárhonnan nézzük, rossz :)
Előzmény: Moonclown (529)
promontorgrofja Creative Commons License 2009.01.23 0 0 531
Hát, azért nem. Arra, hogy megverjük a horvátokat, van mondjuk 10% esély. Arra, hogy megverjük a brazilokat fociban egy vb-n, arra 0 (már csak azért is, mert ki se jutunk...).

Egyébként lehetne több is az az esély (mondjuk 20-30%), ha a csapat jobb formában lenne és Hajdú is jobb teljesítményt nyújtana. Ld. lengyelek és izlandiak. Vagy éppen lásd a '86-os ezüstérmes csapatot.

jozsefbiro.blog.hu/tags/k%C3%A9zilabda
Előzmény: Moonclown (529)
csfrenki Creative Commons License 2009.01.23 0 0 530
"Szerencsével, tökéletes koncentrációval, extázisban miért ne jöhetne össze holnap egy 1 gólos győzelem a horvátok ellen?"

Ehhez azért a bíróknak is lesz 1-2 szavuk, steril körülmények között nem is lenne olyan nagyon nagy meglepetés a megvernénk a horvátokat. De itt már 4 góülos különbség is nagynak számit, ezen a szhinten, és bőven elég 4 nagyobb részrehajlás a birotól és máris el van döntve a meccs.

Egyébként én még mindig reménykedek, hogy szépen fogunk játszani, és sztem a hetedik hely meglehet. Persze ennél jobb is lehet, és tudom h a csapat tudását tekintve képes is rá. De sztem most ezen a vb-n nincs benne ez a fiukban.
Előzmény: Yopipomen (528)
Moonclown Creative Commons License 2009.01.23 0 0 529
Ja...és azt is látom ahogy Huszti beadásából Torghelle fejesével a brazilokat verjük a foci vb-n...kb annyira reális a fenti is, a jelenlegi szituban.

Mindkettőre van elvi esély, de...
Előzmény: Yopipomen (528)
Yopipomen Creative Commons License 2009.01.23 0 0 528
Csalódott vagyok a csapat által mutatott játékkal, de úgy látszik a tisztelt fórumtársak elsöprő többsége sem különb a magyar játékosoknál.
Ugyanaz a kishitűség itt a fórumon, mint a pályán a fejekben...

Az igaz, hogy a fiúk egyénileg is és csapatként is tudásuk alatt játszanak (A stábról nem is beszélve), ezért helyénvaló akár a kemény kritika is.
Bosszantóan sok a hiba, koncentrációhiány/túlpörgés, hullámzó játék jellemzi a csapatot. Valamit ki kell találni, változtatni kell, ez kétségtelen.

DE:

A torna még csak most kezdődik igazából, aki szurkol a válogatottnak az még NEM temetheti a csapatot.
Az utóbbi időben az volt ránk jellemző, hogy az első körben jól ment a játék, az esetleges bravúrgyőzelmek is ebben a szakaszban születtek, aztán kifújtunk, mint szél a lyukon.
Hátha most megfordul a trend és akkor jön össze a jó játék és a bravúr amikor igazán számít.
Szerencsével, tökéletes koncentrációval, extázisban miért ne jöhetne össze holnap egy 1 gólos győzelem a horvátok ellen? Miért ne kaphatnánk el a fonalat ezután és gyűrhetnénk le a svédeket és a koreaiakat? Ha a franciák mindenkit vernek ez elődöntőt érne számunkra. Ha ezt véghezvinnénk, vajon érdemtelenül lennénk a 4 között?

Tudom az esélyek és az eddigiek nem ezt mutatják, de a sport nem matematika, nem mindig a papírforma jön be, ezért szép és gondolom mind ezért szeretjük.

Szurkolók vagyunk, bízzunk hát a csapatban. Adjunk erőt nekik innen is!

HAJRÁ MAGYARORSZÁG!
Igyatok vért! Sebzett oroszlánként küzdjetek!
Moonclown Creative Commons License 2009.01.23 0 0 527
Akkor 3 jó kapusunk lenne.Holott Nagy Laci mellett ő a legjobb.

Az a fura a keret nem rossz.A baj agyilag van ez meg erősen edzőszagú...

tanulhatna Konkoly Csabitól.Minden rendes csapat összeomolna ha kiesik a világ legjobbja közülük, erre ő betol egy 17 éves ismeretlen tinit, és hülyére verik a mezőnyt..na ehhez kell edzői felkészítés.

Hajdu számomra továbbra is csak a legolcsóbb megoldás című történet.

Immár másodszor bizonyítja...fél év alatt...
Előzmény: Omega12 (388)
Moonclown Creative Commons License 2009.01.23 0 0 526
Csak nekem tűnik fel a párhuzam az ilimpiai női csapat és a mostani ffi között?

Remek keret, éremvárás, aztán csúnya botlások, pofáraesés (egytelen jó meccs Románia ellen mindkétszer...), furcsa edzői nyilatkozatok...

Ja hogy ugyanaz az edző?Hát...

Ne legyen igazam, de holnap kapunk egy 10-est, és a koreaiak is vernek minket.A svédeket verjük egy tökmindegy meccsen, és leszünk talán a 7-8-ok..
Előzmény: attus germanicus (525)
attus germanicus Creative Commons License 2009.01.23 0 0 525
>Itt kimondom kerek-perec érmet vártam.

Ez valószínűleg azért volt, mert a férfi mezőnyt nem ismered annyira, mint a nőit...

Előzmény: Omega12 (505)
Omega12 Creative Commons License 2009.01.23 0 0 524
Ha nem tévedek svájcban a Schaffhausenban.
Előzmény: csfrenki (523)
csfrenki Creative Commons License 2009.01.23 0 0 523
de amugy hol játszik most?
Előzmény: Omega12 (522)
Omega12 Creative Commons License 2009.01.23 0 0 522
Úgy tudom sokat volt sérült és még nem érte magát utól annyira, hogy beférjen a válogatottba.
Előzmény: csfrenki (521)
csfrenki Creative Commons License 2009.01.23 0 0 521
Tényleg, Budayval mi van? Elvseztettem a fonalat vele kapcsolatban...
Omega12 Creative Commons License 2009.01.23 0 0 520

Veszprémnben a keret fele légiós, Szegeden több mint a fele. Mondjuk a az Audi Eto-nál most valóban inkább a fiatalítás a jellemző.

Előzmény: csfrenki (517)
rich.mond Creative Commons License 2009.01.23 0 0 519

Az oroszok elleni utolsó másodperces vereség több mint fájdalmas volt, egy hullagyenge orosz csapat ellen.

Soha nem bocsátom meg Vadkertinek, amit azon a meccsen művelt Kokcsarovval (remélem jól írom a  nevét) szemben -pontosabban amit nem művelt.Röhej, hogy azon a meccsen a  derék Eduárd tíz körül dobott szélről.

Előzmény: promontorgrofja (515)
promontorgrofja Creative Commons License 2009.01.23 0 0 518
A szövetség annyit tehetne, hogy nem a legjobb nyolcról beszél, hanem azt mondanák, hogy cél pl. az 5-8. hely. Azaz lenne egy felső korlát, ami jelezné, hogy az erőviszonyok alapján az afeletti szereplés nagyon valószínűtlen és nem is elvárható.

Ez persze nem jelentené azt, hogy feladjuk a reményt, nem lenne tilos érmet szerezni! De a szurkolók nem lennének félrevezetve. Persze mindig van olyan, akit ez se tántorítana el a hitében...

Előzmény: csfrenki (517)
csfrenki Creative Commons License 2009.01.23 0 0 517

Talán azért mert nem vagyunk gyengék???

Azzal sem rétek egyet, h a vezető klubjaink tele vannak idegenlégiósokkal. A Szeged valóban, de azért pl a Veszprém-Dunaferr ill. a Győr keretének legalább a fele magyar... Ráadásul pl a Győrben Bradeanu már nem is játszik, sőt Görbiccz sem (aki magyar), mégis meg tudták odlani h első helyes jusssanak tovább, a fiatal elvileg "tehetséges" játékosaikkal...

Válogatottba meg ha beteszünk vki ujat, 99 százalék h betli lesz a vége.

Én erre a különbségre gondoltam... ÉS közel sincs annyi idegenlégiós a csapatainkban mint más bajnokságban, úh kár lenne erre fogni.

Előzmény: Omega12 (516)
Omega12 Creative Commons License 2009.01.23 0 0 516

Mostmár semmiképpen nincs, sőt félek, hogy hátulról végezünk ebben a csoportban az első helyen. A nagy hármas valóban jobb mint mi belátom, a szlovákok és a koreiak pedig tényleg felszabadultan játszhatnak a továbbiakban mert  nekik már az is nagy szó , hogy  eddig eljutottak.

Csak most is lehetne valaki olyan a szkamai stábból aki ki mer állni és azt mondja gyengék vagyunk ennyi. De még most is megy a ,,hülyítés", hogy bármi lehet stb .....

Vagy tényleg ennyire nincs önkritikája senkinek?

Előzmény: enndru (514)
promontorgrofja Creative Commons License 2009.01.23 0 0 515
Hú, nagyon beindultatok! ;-) Akkor én is gyorsan mondogatok...

Szerintem ha lenne világranglista, akkor az első tízben lennénk, de erősen a végén (apropó, lehet, hogy van ranglista, csak nem tudok róla...?). Ez nem jelenti azt, hogy nem lehet érmet szerezni, az izlandiak is most lettek ezüstösök az olimpián, a lengyelek meg két éve a vb-n, de ehhez sok tényező szerencsés együttállása kell, amiben lehet reménykedni, de elvárni nem.

A Skaliczky általában ennek megfelelő eredményeket hozott. Voltak kudarcok (pl. 2005-ös vb-n ott se voltunk, 2006 eb-n csoportkörben kiestünk, bár az mondjuk húzós csoport volt) meg sikerek (2003 vb, 2004 olimpia), ezekhez kellett szerencse is. Az elmúlt két év szereplése reális volt, még akkor is, ha szurkolóként fájdalmas és drámai volt kétszer is paraszthajszállal lemaradni az olimpiai selejtezőkről.

Statisztikailag nézve eddig szerintem gyengébb játékot mutattunk, mint az elmúlt két évben. Négy meccsen hoztuk az elvárhatót, a szlovákok ellen meg kifejezetten gyengék voltunk. Skala eddig mindig hozott egy-két bravúrt (Dánia, spanyolok), ilyenünk eddig nem volt. Ugyanakkor ilyen szintű betlit, mint a szlovákok elleni, Skala nem csinált. Pontosabban szurkolói szemmel az izlandi és orosz zakó nyilván sokkal fájdalmasabb volt, de azért azok velük azonos szinten jegyzett csapatok voltak, szemben a szlovákokkal, akik nem azok, akármilyen szépen is játszanak most...

A játék képe (bár ez azért elég szubjektív) is gyengébbnek tűnt a Skala-éra végénél. Hhogy ez mennyiben az edző, és mennyiben a játékosok hibája, az kérdés. Pontosabban az nem kérdés, hogy Hajdú felelős ezért, az edző mindig az. Egyébként is, nem csak egyéni teljesítményekben látok hibát (ami inkább a játékos hibája és nem ártana, ha néhányan magukba néznének egy kicsit), hanem összeszokottságban, összjátékban meg meccsvezetésben is. (Már persze a magam tízmilliomodik kéziedző szintjén... ;-)

Viszont még nincs vége a vb-nek! Még javíthatunk az összképen! Pl. megverhetjük Koreát, megizzaszthatjuk Svédországot (esetleg). Lesz egy helyosztó: amennyit leszóltuk a másik csoportot, annak alapján az sétagaloppnak is tűnhetne. Nyilván nem lesz az.

Érdekes lesz jövő hét végén értékelni!

enndru Creative Commons License 2009.01.23 0 0 514
Ennyire azért nem kell hinni Sinkáéknak... A női válogatottról is azt mondták, hogy 1-6 hely valamelyike a cél, pedig reálisan nézve sokkal inkább 7-12.
A francia, horvát, dán és svéd válogatott más szinten űzi ezt a játékot. Figyelembe véve a mi hangulatfüggő, nagyon hullámzó játékunkat, mondhatni esélyünk sincs az éremre.
Előzmény: Omega12 (507)
Omega12 Creative Commons License 2009.01.23 0 0 513

A nemzetközi szinten is jegyzett klubcsapataink tele vannak idegenlégiósokkal, ami klubszinten előny, mert nélkülük nem lehetne oda eljutni ahova , azonban a válogatott szempontjából hátrány.

Veszem csak a kapus posztot. Hosszú évek óta nem volt igazán kiemelkedő kapus egyénisége a magyar férfi kézilabdázásnak. Fazekas nagy reménységnek indult, azonban jóval kevesebb lett belőle, ami lehetett volna, ha megkapja a lehetőséget, és a nemzetközi meccsek nagy részében nem a kispadon csücsül.

De mondhatnám Tatai Pétert is, aki szintén anno nagy tehetség volt volt, most pedig azt sem tudom pontosan mi van vele. Félek Mikler is ide fog jutni, mert melllé, elé is mindig hoznak majd egy nagyobb nevű hálóőrt.

De mondhatnám a játék sava borsát képező átlövőket is. Született magyar aki komolyabban számításba jöhetne bármely élcsapatunknál goondolok itt a Szegedre és Veszprémre azt hiszem Illyés Ferencen kívül nem is nagyon van a keretbe. /Bár Illyés származásán is lehetne vitatkozni/

De ez ugyanígy érvényes a nőkre is.

Előzmény: csfrenki (511)
The AVE Creative Commons License 2009.01.23 0 0 512
Engem kárpótol, a többit most úgysincs időm elolvasni ;) Köszi!
Előzmény: Omega12 (502)
csfrenki Creative Commons License 2009.01.23 0 0 511

Azért az érem enyhe túlzás :)))

Reménykedni viszont már 15 éve lehet benne, eddig sosem jött össze... A dánoknak, izlandnak persze igen, és nincsenek jobb játékosaink mint nekünk. A klubcsapatok meg mind nőknél, mind férfiaknál sokkal eredményesebbek mint a válogatott.

Mi lehet ennek az oka???

Nyilván az MKSZ vmit nem cisnál jól...

Omega12 Creative Commons License 2009.01.23 0 0 510

Sajnos én is úgy láttam, hogy a franciák a tudásuk felét adták ki magukból, és ez igazán az elkeserítő. Mert ha úgy győznek 5 góllal, hogy vért izzadnak azt mondom elégedett vagyok a  magyarokkal, mert végig nagy csatára késztették az Olimpiai bajnokot. De így.....

Előzmény: rich.mond (508)
greeny manó Creative Commons License 2009.01.23 0 0 509
Köszi.
Előzmény: Omega12 (502)
rich.mond Creative Commons License 2009.01.23 0 0 508

Érmet én spec nem vártam, max. bízva a csodában reménykedtem benne.

Nem az szomorított el, hogy kikaptunk a franciáktól, hanem az, hogy így: esély nélkül. Úgy, hogy azért küzdöttünk, kapusaink egész jól védtek, az övéké meg nem. Amikor feljöttünk háromra, öt másodpercek alatt lőttek gólt.

A szlovákok elleni pontvesztés miatti döbbenet sem múlt még el-ahogy leadtuk azt az egy pontot.

Hajdú női csapata is híres volt a hullámzásairól, a nagyobb csapatok lazán verték a lányokat, aztán jött egy jól sikerült meccs. Ki tudja, talán megcsíphetünk egy harmadik helyet a csoportban. A világ hat legjobb csapatában lenni pedig még akkor is jó dolog, ha nem feltétlenül fedi a valóságot.

Omega12 Creative Commons License 2009.01.23 0 0 507
Így utólag a mi csapatunk és a többi csapatok formáját is látva valóban az. Azonban a VB előtt mindenhol dicshimnuszokat zengtek a mi csapatunkról is.
Előzmény: Tonio.Kröger (506)
Tonio.Kröger Creative Commons License 2009.01.23 0 0 506

FRA-CRO ágon érmet várni eleve irreális volt szvsz.

Számomra az nem volt meglepő, hogy a franciák jobbak, mint mi. A tegnapi meccsen viszont egyértelműen kiderült, hogy sokkal jobbak. 8-10 gól előnynél visszavettek, ezért tisztes vereség a vége, de ha akarnak, simán vernek 10-12 góllal. Azért ez nagy különbség. És félek, hogy a horvátok hazai közönség előtt nem fognak visszavenni. Ráadásul a svédek is (újra) nagyon jók, ez megint egy jó generációjuk lehet, s ha nem is most jön el nekik a kiugrás, két év múlva otthon rendezik a vb-t... S akkor még ott vannak a dánok is Wilbekkel, nem is beszélve a németekről, szerbekről... Nagyon erős a mezőny.

Omega12 Creative Commons License 2009.01.23 0 0 505

Bár egy bő hónapja a nők is igen leszerepeltek, azonban számomra z az előzmények tudatában nem volt akkora csalódás mint ez.

Itt kimondom kerek-perec érmet vártam.

Előzmény: rich.mond (503)
Omega12 Creative Commons License 2009.01.23 0 0 504

Azok a játékosok akik ott képviselték hazánk színeit, akár Olimpia akár VB-t nézzük, a saját csapatukban szinte mindig maximumot tudtak nyújtani, csak éppen a válogaottban voltak egy meccsesek.

Hajdú sem egy pörgős edző az tény. De mint írtam , abban bíztam, hogy a mellette lévő Matics és Csoknyai ezt a hiányosságot pótolni fogják.

Előzmény: Tonio.Kröger (501)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!