Willkommen az urak és hölgyeknek (de rég írtam magyar felületre)
(megnem keresem a regisztrációmat 10-en pár évről, nem igen használom, ezt a forumot, csak ghost módba át és bele olvasok, minden másra arckönyv ott van).
Magyar Vasútmodellezők Nagyoldala = MVN akár, támogatom az ötletet, akár infrastruktúrával is és elérhető domainnel (Pl. Wikipédia mélységű is lehetne), fórumon is nehéz keresni, arckönyvben meg már konkrétan lehetetlen. Analógos voltam, és most, hogy váltok digitálisra, baromi kevés támpontom van, magyarul. Azért országban kevesen ismernek jól más nyelvet, én is (angol/német fórumokról szoktam át arckönyvre) így főleg jó lenne, olyanok tollából olvasni tanácsokat, megvalósításokat, ötleteket, mit és hogyan érdemes megcsinálni pro/kontra, akik nem csak hobbi szinten, de megszállottan vagy munka szinten űzik. kisfaludy, Csíkos, Váltógyártó, Martrain (MG) és még lehetne sorolni neveket.
Aki esetleg, szánna rá időt néha szabadidejéből, és szerkesztené, írna, vagy hozzájárul, hogy oldaláról átemeljünk megnevezéssel/linkkel tartalmat az egy mail-t dobjon nyugodtan, hátha összejön, pár ember.
Példánál maradva:
Csíkos ír egy cikket a váltók elhelyezéséről
Csíkos: Váltó elhelyezésről röviden c.-mel
ST is ír alá, hogy szerinte, hogy van.
Hasonló elrendezésben mint egy WIKI bejegyzés, Főcím, (Alcím, Tartalom), (Alcím, Tartalom)
Alcím-Tartalom = egy szerző.
"Elvből nem vagyok fenn egyik közösségi oldalon sem, így arról nem tudok véleményt mondani, hogy azok hogyan működnek, összegyűjthető-e annyi infó, amivel már bele lehet vágni egy terepasztal építésbe. Minden ilyen kreatív hobbi a türelemről és önmérsékletről szól, a lényege pont az lenne, hogy a pörgős munka+családi élet mellett legyen valami ahol nem számít az idő, a sebesség, a hatékonyság csak az, hogy kikapcsoljon."
N-es lettem, helyhiány miatt (nah most lehet fújjolni :) ) 1-2-3 korszakos, és osztrák,német/magyar (ami nincs)/japán gyűjtéssel. N-es csoportban van jó pár leírás, összegyűjtés, de nagyon zagyva mert, csak fel lett a dokumentumok közé hányva. Aki nincs otthon arckönyvben, vagy nem IT-s, és csak a gépet is bekapcsolja és "Internet" az elveszett, bár minden kérdésben segítőkészség van. Többi csoport inkább adok/veszek és lomot akarok eladni méregdrágán, ahogy én látom (ez nem csak modellvasútra igaz, hanem minden ackönyves csoportra).
------
De, hogy ne csak offoljam a topikot:
Roco/FLM z21/Z21 és Trix Mobile Station (marklin) van valami hasonló árkategóriájú tudású digitális CC, mindenhol ezt a kettőt látom csak?
(N méret, 2000x1500mm, kb. 3 szerelvény egyidejűleg + jelzők + váltók)