Keresés

Részletes keresés

schleier Creative Commons License 2014.03.01 0 0 5543

Sziasztok! Nagyon kezdő vagyok még hozzátok képest, csak 4 macrophylla tövem van szabadföldben. Arra gondoltam, hogy megpróbálom a dézsában nevelést is szintén ennél a fajtánál, mert van két nagytestű kutyánk és akár hogy próbálkozok, egy-két ág minden évben letörik a tövekről és sajnos pisilják is rendesen. Szeretném megkérdezni, hogy mire kell a dézsás nevelésnél,gondozásnál figyelni? Nem sok infót találtam erről a neten, de ti tuti tudtok nekem segíteni.

Most kaptam is egy szépséget ajándékba,azt terveztem, hogy mondjuk április közepééig várok, majd átültetem egy dézsába és kiteszem a kertbe. Természetesen savas földbe ültetném. Fagyokig kint hagynám,majd  egy fűtetlen, nem túl világos helyre tenném. Olvastam valahol, hogy le kell a leveleit ilyenkor (teleltetés előtt) szedni, igaz ez? A locsolással is gondban vagyok, nem tudom, ilyen esetben mit igényel. Majd teleltetés után van-e valami teendő vele, továbbá mikor hozhatom ki?

Köszönöm előre is, ha segítetek!

Üdv:Noémi

pippoka Creative Commons License 2014.02.28 0 0 5542

Áprilisig nem fog nagyon befülledni?  Nálam a nagy takaratlan bokor is zöldül, ebben az időben minden előre van. A cseresznye fa pl majd kipattan. Lehet az idén nem lesz cseresznye....

Előzmény: kertmánia. (5541)
kertmánia. Creative Commons License 2014.02.28 0 0 5541

Még nem merem kibontani őket.Lehet még fagy és az eddig védett kis rügyek elfagynak elfeketednek jártam már így.Majd április elején.

TTNora Creative Commons License 2014.02.27 0 0 5540

Én ma néztem meg a bokrokat, szép zöld rügyek virulnak mindegyiken, a takarás alatt is. Most én is hezitálok, bontsam, nem bontsam? :-D Egyelőre lazítottam a rajta lévő levelek tömegén.

Sztem, ha ennél rosszabb idő már nem lesz, megússzák a Tieid is.

Előzmény: Niracska78 (5537)
pippoka Creative Commons License 2014.02.27 0 0 5539

Hahó mindenkinek!

Tegnap kibontottam a takarásból a hortenziákat, bizalmat szavazva az időjárásnak.-) 

A tavalyi szaporításaim szépen átteleltek a telelőben, kiraktam mindet védett helyre, már hajtanak. Lassan metszeni is szeretnék.

tunderlala-3 Creative Commons License 2014.02.21 0 0 5538

itt csupa dér volt minden reggelre, pocsolyák befagyva, -2 fok reggel 8-kor 2,5 méter magasan, éjjel volt hidegebb is biztosan

Niracska78 Creative Commons License 2014.02.21 0 0 5537

Köszi a választ! Hát azóta mindennap sötét volt már amire hazaértem szóval nem nagyon volt  néznivaló a hortenziákon, tegnap végre sikerült hozzájutnom, kibontottam, megnéztem, kicsit nedves volt ugyan de nem láttam semmi károsodást rajta... kint voltak a gyerkőcök is, beleélték magukat, hogy segítenek, ki is bontottunk minden csomagot, szét is szórták a kertben a száraz leveleket... a pillanat hatása alatt (olyan kellemesnek tűnt az idő) le is szedtem teljesen a csomagolást róluk. Errefel ma reggel 1 fokot mutatott a kocsiban amikor indultunk dolgozni :). Remélem csak nem lesz már gond.

Előzmény: TTNora (5536)
TTNora Creative Commons License 2014.02.12 0 0 5536

Nem tudom, hogy tudsz hozzáférni, lazítsd, nyisd meg esetleg. Nekem a tetejük szabadon van, ott be tudok nyúlni (levegőt is ott kap), és felrázni a leveleket. Ha nagyon tömött a levél, ázott, azt szedd ki az aljából. Hadd levegőzzön, de még takarnám. 

Előzmény: Niracska78 (5531)
kertmánia. Creative Commons License 2014.02.12 0 0 5535

Az nem baj mert én kibontáskor a tavalyi leveleket mindig leszedem.

Előzmény: Lady Gyöngyös (5533)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.02.12 0 0 5534

nálam ár a vödörméretnél jóval nagyobbak, azzal nem tudom letakarni őket

nálam is volt penész a leveleken, amikor tavaly bontottam le róluk, izgultam is értük, de egyik sem gombásodott be.

Előzmény: Lady Gyöngyös (5533)
Lady Gyöngyös Creative Commons License 2014.02.12 0 0 5533

én már nem bírtam ki és kibontottam őket ... legfeljebb kapnak majd egy nagy műanyag vödröt ha jön a hideg már nagy zöld rügyek vannak rajta ..alul már penészes volt a töve a levelek nagyon összetömörödtek ..

Előzmény: tunderlala-3 (5532)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.02.12 0 0 5532

tavaly április végén bontottam ki őket, semmi bajuk nem lett

Előzmény: Niracska78 (5531)
Niracska78 Creative Commons License 2014.02.12 0 0 5531

és nem lesz baja? nállunk már volt 17 fok is napközben... nem fülled be vagy ilyesmi?

Előzmény: TTNora (5529)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.02.12 0 0 5530

idén mondjuk hanyag voltam, a nagyok nem kaptak csirkehálót feltöltve, csak három kicsin van ilyen, a többire csak levelet meg földet dobáltam a tövükhöz... remélem, túlélik a telet, bár idén nem volt túl hideg rájuk, párszor volt -10 alatt és az sem sokáig.

Előzmény: TTNora (5529)
TTNora Creative Commons License 2014.02.12 0 0 5529

Én még tuti várok márciusig. Tavaly is akkor volt igazán tél.

Előzmény: Niracska78 (5527)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.02.12 0 0 5528

én még hagyom, jöhet még fagy

Előzmény: Niracska78 (5527)
Niracska78 Creative Commons License 2014.02.12 0 0 5527

Szerintetek ki lehet már csomagolni a hortenziákat?

Niracska78 Creative Commons License 2014.01.27 0 0 5526

Sziasztok! Új vagyok még erre hozzászólások terén de a topicot már tavaly is olvasgattam. Már tervezem, hogy tavasszal miket fogok ültetni és azokat kérdezném akiknek van: mi a véleményetek a Magical Moonlight-ról és az Incrediball-ról? Schloss Wackerbarth van valakinek? Ő még nagyon kétesélyes (nagyon szép képeken), macrophyllám már van egy pár és nagyon szenvedtünk velük a nyáron, nem rég van kertem, szóval még kevés az árnyék...  

Előre is köszönöm a válaszokat.

TTNora Creative Commons License 2014.01.23 0 0 5525

Ez időjárás függő, ugye tavaly pl. március közepén még belepte a hó az országot, utána nyitottuk ki.

Előzmény: Lady Gyöngyös (5524)
Lady Gyöngyös Creative Commons License 2014.01.22 0 0 5524

nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat! akkor nyugton maradok tavaszig! mikor szoktátok kibontani őket..márc eleje-közepe?

TTNora Creative Commons License 2014.01.22 0 0 5523

Nekem csak jók a tapasztalataim a pont ilyen takarással, és én még nem nézegetem, mert nagyon korai még rügyeket keresni.

A hortenziák nálam elég sokáig játszák azt, hogy elszáradtak, aztán a többi növény után beindulnak és a tök száraz, roppanós ágak is tele lesznek rügyekkel, amelyek aztán rohamosan bomlanak ki. Szóval, türelem, nehogy levágd ezeket a ropogós száraz ágakat!

Előzmény: Lady Gyöngyös (5521)
robida Creative Commons License 2014.01.22 0 0 5522

Talán nem a takarással van baj, hanem ezzel a borzasztó nagy szárazsággal.

Ha már öreg hortenziák, akkor elvileg nem lesz baj, ha most ültetted őket, akkor öntözd meg. 

Előzmény: Lady Gyöngyös (5521)
Lady Gyöngyös Creative Commons License 2014.01.22 0 0 5521

Sziasztok! Tegnap megnéztem a hortenziámat ősszel szépen körbe tekertem csibehálóval és jól teleöntöttem falevéllel ...pár rügy kilátszik azok szépen hajtanak de az avar alatt tiszta szárazság van és az ágak is élettelennek tűnnek persze a rügyekek megnéztem ..legbelül zöld de olyan kis pici száraz....kb 40cm magasan van takarva....nem tudom lehet pont így tettem tönkre ..mi a tapasztalat a takarással ..azt hittem szép dagadt rügyek lesznek....

ReeDonLee Creative Commons License 2013.11.25 0 0 5520

Nem tudom, mennyi látszik belőle, ilyet vettem. 0,8x5m-es cső, akkorát vágtam, ami éppen kellett.

Ebben a borzasztó szélben is tartotta, ahogy reggel néztem.

kertmánia. Creative Commons License 2013.11.25 0 0 5519

Én vászon lepedővel takartam be őket  körben téglát raktam rá nehezéknek és szórtam mellé gyümölcsfa leveleket.Ez tavaly is bevált mert előtte elfagytak a rügyek nem virágzott egyik sem.Idén hatalmas virágok voltak.A takarást csak április közepe fele veszem le.Nem rohadt be.

TTNora Creative Commons License 2013.11.24 0 0 5518

Nálam még mindig zöldek a levelei, és van olyan macroph. amelyiknek még épp csak elszíneződött a rózsaszín virágja (most nyílt újra az októberi jó időben), most lehetne csokrot kötni belőle.  Tömködöm rá az avart, de fura érzés így, hogy még szép zöldek.

Előzmény: ReeDonLee (5515)
ReeDonLee Creative Commons License 2013.11.24 0 0 5517

Sajnálom, emlékszem. :-(

Vettem az Ald..-ban takarót, ráhúztam a nagyobbakra, feltöltöttem lombbal, aztán egy biztosító tűvel (jó, kettővel) megtűztem. Tettem rá egy deszkadarabot nehezéknek. Kíváncsi vagyok, mit bírnak ki.

A kisebbekre egy lombbal bélelt cserepet fordítottam.

Előzmény: tunderlala-3 (5516)
tunderlala-3 Creative Commons License 2013.11.23 0 0 5516

nálam már lefagytak, még októberben :s

Előzmény: ReeDonLee (5515)
ReeDonLee Creative Commons License 2013.11.22 0 0 5515

Na, nincs további halogatás, holnap betakarom a hortenziákat. Jön a fagy. :-((

Még rajta van a szép színes levél, elég sokáig bírták az idén.

kertmánia. Creative Commons License 2013.11.04 0 0 5514

Én most tőosztással szaporítottam a 3 éves hortenzia bokromat.Úgy néz ki sikerült mert több mint egy hónapja választottam le róla ásóval és baltával és rügyezik.Nagyon kemény töve volt az ásó vége elhajlott.A szomszédnak is adtam és neki is megmaradt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!