Keresés

Részletes keresés

szimonettaa Creative Commons License 2009.04.16 0 0 423
Hát ha használnánk a 'maradék' 90%-et is, nem lenne szükségünk számológépre, lenne időgépünk, stb :D
Előzmény: Törölt nick (421)
pint Creative Commons License 2009.04.16 0 0 422
ez egy tévhit. a kérdésed arra vonatkozik, hogy a tévhit szerint mi van a 90%-ban? azt hiszem, a tévhitek nincsenek ilyen részletességgel kidolgozva. ha részletesen kidolgoznák, rájönnének, hogy nem igaz.
Előzmény: Törölt nick (421)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.16 0 0 421
Hú,ez nagyon érdekes,hogy csak a 10%-át.. és mi van a maradék 90%-ban?
pint Creative Commons License 2009.04.10 0 0 420
"az ember az agyának 10%-át használja
Én konkrétan ismerek olyan embereket, akikről ezt készséggel elhiszem :o))"

én meg nem vagyok olyan jóindulatú, mint te, és meggyőződésem, hogy ezeknél az embereknél a látható a 100%
Előzmény: astronom (414)
astronom Creative Commons License 2009.04.10 0 0 419
Én már leírtam itt, hogy mit gondolok róla.
Előzmény: Dertmara (418)
Dertmara Creative Commons License 2009.04.10 0 0 418
Jó kérdés ez a miért nem kell, nyilván csak az EU tudja hogy miért hozták ezt a javaslatot. Te mit gondolsz róla, miért?
Előzmény: astronom (417)
astronom Creative Commons License 2009.04.10 0 0 417
Igen gyenge érv. Ilyen alapon a fájdalomcsillapítás sem nevezhető terápiának, az Algopyrinnek mégis kellett klinikai hatásvizsgálat. Vajon miért?
Előzmény: Törölt nick (415)
astronom Creative Commons License 2009.04.10 0 0 416
Köszi, tudom, hogy nem kell bizonyítani a hatásosságukat, anélkül is törzskönyvezhetők.
A kérdés az, hogy miért nem kell?
Előzmény: Törölt nick (413)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.10 0 0 415
És mondjuk pl. allergiás panaszok enyhítése nem nevezhető terápiának.
Előzmény: Törölt nick (413)
astronom Creative Commons License 2009.04.10 0 0 414
az ember az agyának 10%-át használja

Én konkrétan ismerek olyan embereket, akikről ezt készséggel elhiszem :o))
Előzmény: pint (410)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.10 0 0 413
Utána néztem, és egy fórumon, és ezt találtam:

"130. Ipari gázkészülék szerelő

A szerek gyakorlatilag teljes jogú gyógyszerként regisztrálandók, de az EU által javasolt egyszerűsített engedélyeztetési eljárás alapján a konvencionális gyógyszerektől eltérően nem kell hatékonyságukat és biztonságukat igazolni. Azaz ezek a gyógyszerek nem mennek át a szokványos klinikai teszteken és toxikológiai vizsgálatokon!

Ezért természetesen olcsók.

Az egyszerűsített eljárással engedélyeztetett homeopátiás szereket (tudtommal mindegyik ilyen) nem szabad terápiás javallattal forgalmazni. (????)"

Előzmény: astronom (396)
Simply Red Creative Commons License 2009.04.10 0 0 412

Talán erre gondolsz:

In 2005, The Lancet medical journal published a meta-analysis of 110 placebo-controlled homeopathy trials and 110 matched medical trials based upon the Swiss government's Program for Evaluating Complementary Medicine, or PEK. The study concluded that its findings were compatible with the notion that the clinical effects of homeopathy are nothing more than placebo effects.[14]

http://en.wikipedia.org/wiki/Homeopathy

Előzmény: szoszo33 (411)
szoszo33 Creative Commons License 2009.04.10 0 0 411
2005-ben a WHO tanulmányt tett közzé a homeopátiás gyógymód hatékonyságáról.
keress rá!
pint Creative Commons License 2009.04.10 0 0 410
egy csomó hit így marad fenn. az ember azt mondja: ennyi idő alatt csak kiderült volna, ha nem úgy van. aztán egyszercsak megvizsgálja valaki, és kiderül, hogy mégsem úgy van. más esetekben kezdettől fogva ismert volt, hogy nem igaz, mégis elterjedt.

példák:

a nehezebb testek gyorsabban esnek

az ember írásképéből következtetni lehet a személyiségére

a római urak a lakomák közben elvonultak hányatni magukat, hogy többet tudjanak enni

a spenótban sok a vas

az ember az agyának 10%-át használja
Előzmény: Dertmara (408)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.10 0 0 409
Akkor most van erre valami objektív bizonyíték?
(mert már sok embertől hallottam, hogy jobban lettek, de konkrét statisztikát még nem láttam)
Dertmara Creative Commons License 2009.04.10 0 0 408
Értem, hát ilyenről még nem hallottam sajnos, bár kétlem hogy a homeopátia több mint két évszázados történetében ne lett volna még ilyen jellegű vizsgálat. (aztán ismét: lehet hogy tévedek)
Előzmény: astronom (407)
astronom Creative Commons License 2009.04.10 0 0 407
Nem, nem erre vonatkozott, hanem ellenőzött körülmények között végzett hatásvizsgálatokra.
Hogy szerinted neked mi használt, az itt nem számít.
Előzmény: Dertmara (406)
Dertmara Creative Commons License 2009.04.10 0 0 406
Olyanról tudok ami nekem használt. Bizonyítani nem tudom hogy tényleg használt e, csak megtapasztaltam hogy nekem könnyebb az életem az allergiás tüneteim nélkül. Gondolom erre vonatkozott a kérdés.
Előzmény: astronom (405)
astronom Creative Commons License 2009.04.10 0 0 405
komplex szereket melyekből vannak azért hatásosak is nem kis számmal

A topiknyitó eredeti szövegében pont erre vonatkozó kérdés van. Tudsz-e ilyenről?
Előzmény: Dertmara (404)
Dertmara Creative Commons License 2009.04.10 0 0 404
De persze van benne ellentmondás, azonban gondolom te is tisztában vagy vele hogy a monokomponensű készítmények amiket a homeopaták külön személyre szabva jelölnek ki pont azok amiket leírtál, legfeljebb nem ők gyártják le hanem kijelölik azt a készítményt ami a legnagyobb mértékben tartalmazza azt az anyagot amire az adott páciensnek szüksége van. A patikák polcai pedig tényleg roskadoznak a komplex szerektől ennek persze az is az oka amit te írtál hogy vannak nem éppen jó hatásfokú termékek is (melyik iparágban nincsenek), de sokan azért választják a komplex szereket melyekből vannak azért hatásosak is nem kis számmal, mert (még) nem tudtak homeopatához lejutni.
Előzmény: astronom (400)
astronom Creative Commons License 2009.04.10 0 0 403
Egyél sok galócát, tisztán természetes alapanyag, mi bajod lehet tőle?
Előzmény: szoszo33 (402)
szoszo33 Creative Commons License 2009.04.10 0 0 402
a gyógyszerekben kitudja mik vannak. kitudja milyen mellékhatásokkal. a homeopátiás cuccok viszont növényi és ásványi eredetű alapanyagokból készültek, amitől nem hiszem h földobnád a talpad. mi nem érthető ezen?
Előzmény: astronom (401)
astronom Creative Commons License 2009.04.10 0 0 401
Ebben a topikban eddig már elég sok baromságot leírtak a kartácsok, de ezzel alighanem a dobogón vagy.
Előzmény: szoszo33 (399)
astronom Creative Commons License 2009.04.10 0 0 400
Ha ez így lenne, akkor minden egyes szervezet esetében külön-külön kellene kitalálnia homeopatákoknak, hogy mégis mi lenne az a "természetes alapanyag", ami neki pont használni fog, aztán külön célzottan legyártani.
Ezzel szemben a polcok roskadoznak a jó pénzért árult, előre összekutyult, ellenőrzés nélküli vackoktól.
Nem érzel itt egy csöpp ellentmondást?
Előzmény: Dertmara (398)
szoszo33 Creative Commons License 2009.04.10 0 0 399
sztem dertmarának igaza van. azért lehet ez a gyógyszertörvényben, mert végülis a homeopátiás szerek az emberi létét, egészséget nem veszélyezteti olyan módon, mint a gyógyszerek.
Dertmara Creative Commons License 2009.04.10 0 0 398
Bár nem vagyok szakember, sem orvos, így csak tippelni tudok ami pedig a következő lenne: a homeopátiás szerek természetes alapanyagokat juttatnak a szervezetbe ami beépül, és mivel nincs a világon két teljesen egyforma szervezet ezért nincs is egy egységesen, bárkire bármikor reprodukálható hatásmechanizmus. A gyógyszerek olyan mesterséges kemikáliákkal dolgoznak melyek mindenkire kifejtik a hatásukat, cserébe ugye ott vannak a mellékhatásaik.
(mondom nem vagyok szakértő csak szakértek itt, de ez az én véleményem a dologról)
Előzmény: astronom (396)
Dertmara Creative Commons License 2009.04.10 0 0 397
Az rendben van, ha a "hagyományos" állatorvos egyből tudja mit kell kezelni akkor tömje csak gyógyszerrel szegény állatot, de lehet hogy néhány jobb érzésű gazdi inkább választana természetes alternatívát az állata gyógyítására és azoknak a szereknek a hatásosságát lehetne vizsgálni ilyen módon...legalábbis szerintem. Bár nem vagyok szakember, csak józan ésszel gondolkodom.
Előzmény: astronom (395)
astronom Creative Commons License 2009.04.10 0 0 396
Megkérdezném tőletek is, hátha ti tudjátok, mert eddig még sohasem kaptam választ:

A magyar gyógyszertörvénybe hogyan kerülhetett bele, hogy a homeopátiás vackok törzskönyvezéséhez NEM KELL klinikai vizsgálatokkal bizonyítani a terápiás hatásosságot?
Az összes gyógyszer forgalomba hozatalának engedélyezésénél ez ugyanis követelmény, kivéve ezeknél. Vajon miért?
Előzmény: szoszo33 (394)
astronom Creative Commons License 2009.04.10 0 0 395
Ha eleve tudja, hogy mit kell keresni, akkor nem.
Előzmény: Dertmara (393)
szoszo33 Creative Commons License 2009.04.10 0 0 394
gondolom megvizsgálták, de lehet telepátia..:D:S:S
Előzmény: astronom (392)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!