Keresés

Részletes keresés

iRam Creative Commons License 2021.07.07 -1 0 28147

Antigén vizsgálat eredményeként mit fogadnak el? Negatív vagy pozitív eredményt? Ez nekem nem tiszta.

Előzmény: Tojglius (28144)
appela Creative Commons License 2021.07.06 -2 0 28146

Köszi az infot.

Előzmény: tabicsabi (28145)
tabicsabi Creative Commons License 2021.07.06 0 2 28145

Kérésemre miszerint,az Eu-s covid igazolvány megléte mellett is kell-e 6 éven felüli kiskorú gyerekeknek teszt az olaszországi beutazáshoz, ma válaszolt a milánói és a római konzulátus:

"Olaszországba történő beutazás esetén hat éven felüli kiskorúak számára is kötelező a belépést megelőző 48 órán  belül elvégzett PCR

vagy AG-antigén gyorsteszt."

Tojglius Creative Commons License 2021.07.06 -3 0 28144

Elvileg igen, mármint nem, elvileg nem kell... (de nagyon el van dugva ez a mondat... a konzulátus ezt nem is írta meg, csak azt, hogy felnőttnek és gyereknek is elég a laborosfecni...)

Gyakorlatilag mi ettől függetlenül sztem megcsináltatjuk majd a gyerekeknek az antigénest angol igazolással, mert az utazás egészéhez képest láthatatlan az ára... Meg ha addig lesz energiám/türelmem/idegem /lehetőségem, akkor megpróbálok egy kormányablaknál ügyfélkapus eeszt hozzáférést is szerezni a kölkökéhez, oszt max az az uniós is rendben lesz ha sikerül és műxik is... (ezt talán egyebek miatt sem árt elintézni)

Előzmény: appela (28143)
appela Creative Commons License 2021.07.06 0 0 28143

Travellers under the age of eighteen (18) are exempt from the requirement of self-isolation only if they are accompanied by an adult who has an EU Digital Covid Certificate. 

MOst akkor a 18 éven aluliaknak nem kell teszt sem, ha olyan felnőttel utazik akinek van EU covid igazolása? 

Mert ezt én is olvastam a főkonzuli oldalon valamikor, írtam is itt pár napja.

Előzmény: Tojglius (28139)
Sunnyrob03 Creative Commons License 2021.07.06 -1 0 28142

Akkor ez egybehangzó, és igen már csak abban reménykedjünk, hogy addig nem változik semmi. Foglaljatok! :)

Előzmény: Tojglius (28141)
Tojglius Creative Commons License 2021.07.06 -1 0 28141

Most válaszolt a konzulátus is, Ők azt erősítették meg, hogy uniós doksi hiányában megfelel az angol nyelvű pecsétes papír is... (nem csak gyerekeknek, hanem felnőtteknek is)

Már csak abban kell bízni, hogy nem hülyülnek meg és szigorítanak valamit augusztus elejére... mert akkor én megyek oszt foglalom a szállásokat! :D :D

Sunnyrob03 Creative Commons License 2021.07.06 0 0 28140

Én tegnap az olasz-magyar turizmussal foglalkozó ismerősömtől azt az infót kaptam, hogy jelenleg elég a tesztlabor által kiállított hivatalos papír is, ha nem tudjuk feltenni a Green Pass-ba, ebbe nem kötnek bele. Főleg mivel a határon ő is azt mondta már jó ideje semmilyen ellenőrzés nincs.

Előzmény: Tojglius (28139)
Tojglius Creative Commons License 2021.07.06 0 0 28139

na, egy ilyet még találtam az olasz covid survey kitöltésénél, ez elvileg az én kölkeimre megoldás, ez alapján - összhangban az uniós ajánlással - teszt se kéne nekik semmilyen formában, ha addig esetleg nem tudjuk megoldani az uniós formátumú tesztet, de felnőtteknek elgondolkodtató, mert ez alapján biza csak uniós formátumú igazolás jó...  ( https://infocovid.viaggiaresicuri.it/returningtoitaly.html )

If you are unable to obtain an EU Digital Covid Certificate, you can enter Italy, but you must:

inform your local Health Authority,

self-isolate for 10 days,

undergo a molecular or antigenic test, carried out by means of a swab, at the end of the 10-day self-isolation. 

Children under the age of six (6) are always exempt from the requirement of a molecular or antigenic test but must still self-isolafe. Travellers under the age of eighteen (18) are exempt from the requirement of self-isolation only if they are accompanied by an adult who has an EU Digital Covid Certificate. 

de kiváncsiságból írtam a konzulátusnak is még tegnap este, hátha válaszolnak és tudnak valami újdonságot... :D

Sunnyrob03 Creative Commons License 2021.07.05 -2 0 28138

Nekem is Szputnyik szerepelne rajta, ezért írtam, hogy nekem a teszt eredményt kell majd belevezetniük és onnan kinyomtatni. Ha egyáltalán kell ezért az EESZT, mert eddig elég volt a sima angol nyelvű teszt eredmény. Ez az ami még nem egyértelmű.

Előzmény: szofi762 (28137)
szofi762 Creative Commons License 2021.07.05 -1 0 28137

Igen, az eeszt-ből én is könnyen letöltöttem elsőre minden gond nélkül. Az olasz kolleganő átküldte amit ők töltöttek kint, ez is pont úgyanúgy néz ki kinyomtatva. Csak egy gond van vele hogy az enyémen is sputnik szerepel.... :D

Előzmény: Sunnyrob03 (28136)
Sunnyrob03 Creative Commons License 2021.07.05 -1 0 28136

Értem, akkor gondolom a teszt eredményt is onnan lehet majd kinyerni, ha feltölti oda a Whitelab (vagy más tesztlabor). 

Előzmény: Tojglius (28133)
Tojglius Creative Commons License 2021.07.05 -1 0 28135

Jóvanna, így utólag egész logikus... bocsesz... :D (bár a magyarázkodás béna dolog... de elsőre tényleg megzavart, hogy esetleg külföldről írsz ,vagy vmelyik laborban/esetleg állami szervnél dolgozol... :D)

(amúgy asszem itthon nem is lesz külön eu-s app, hanem az eeszt-set akarják felturbózni... )

Előzmény: Flower2000 (28134)
Flower2000 Creative Commons License 2021.07.05 -4 0 28134

Szerinted mi az a nálunk? Ha ez 1 magyar fórum akkor evidens, hogy Magyarország. Mi még nem tudjuk letölteni az EUs appot. Ennyi. Az más kérdés, hogy van ami ezt tudja helyettesíteni.

Előzmény: Tojglius (28133)
Tojglius Creative Commons License 2021.07.05 0 1 28133

Flower: mi nem működik és ki az a nálunk? :D

Sunny:az eeszt applikációban telefonon nekem se megy... ill az oltási igazolás előjön, de nekem az nem jó me szputtnyikk... de az átesettségit nem tudja (és sejtésem szerint a teszteredményt sem)

Viszont azt direktben az eesztbe belépve ügyfélkapuval viszont le tudtam tölteni pdf-ben ami (elvileg :D) törpéletes...

Előzmény: Sunnyrob03 (28130)
szofi762 Creative Commons License 2021.07.05 -2 1 28132

Az alábbi cikk alapján nem úgy tűnik hogy az olaszok is képben lennének hogy kinek mi kell. A lényeg hogy totális a káosza a reptéren is:

https://bergamo.corriere.it/notizie/cronaca/21_luglio_03/aeroporto-orio-caos-norme-il-covid-si-allungano-tempi-check-in-c-chi-perde-voli-f866a2a6-dbc0-11eb-acdd-ea59277529b6.shtml

A vicc hogy azóta lett minden olyan bonyolult mióta bevezették a nagyon egyszerű és nagyon egységes covid útlevelet, vagy green pass-t vagy minek nevezzük!

Előzmény: Tojglius (28129)
Flower2000 Creative Commons License 2021.07.05 0 0 28131

Nem működik még nálunk. 

Sunnyrob03 Creative Commons License 2021.07.05 -1 0 28130

Ne is mondd! Én már ezer éve letöltöttem az alkalmazást, regisztráltam, stb. Tehát fent vagyok az EESZT-ben, de az alkalmazás nem enged belépni. Ezerszer töröltem, újratelepítettem, újra regisztráltam, stb., de ezredjére is ugyanaz van. A "BELÉPÉS" funkcióra nem enged rámenni....szóval jó dolog, hogy a Whitelab felteszi oda az adatokat, de ahhoz hozzá is kéne tudni férni, úgyhogy tényleg nem lenne baj, ha végre egyértelmű lenne ez, hogy biztosan kell-e ezzel szenvedni, vagy elég a tesztet igazoló papír.

Tojglius Creative Commons License 2021.07.05 -1 0 28129

Ezek az aktuáls hírek szerint (és pont ez a bajom, hogy kiba zavaros)

konzuli szolgálat olaszország oldal: "A fentiek igazolásához használható az európai uniós egységes zöldigazolvány formai keretén kívül bármilyen egyéb, uniós tagállami hatóság által angol, francia, spanyol vagy olasz nyelven kiállított papír vagy elektronikus formátumú igazolás. "

a salute . gov . it oldalon ez van:

"To entry into Italy, travellers from Eu Member States and the Schengen Area (List C) are required to present the Eu Digital COVID Certificate showing that:

you have completed the prescribed anti-SARS-CoV-2 vaccination cycle at least 14 days ago, or

you have recovered from COVID-19 (the certificate of recovery is valid for 180 days from the date of the first positive swab), or

you have taken a negative molecular or antigen swab test in the 48 hours prior to entering Italy. "

Ez sajna érzésre szigorítás a korábbihoz képest, az olasz leirat szerint csak az uniós formátum, a magyar aszongya "hatósági" 

felhívtam ezt a whitelabot kiváncsiságból... tök rendesek voltak:

amit ők kiadnak - hiába volt elég az uniós fecni előtt mindenkinek mindenhol - az nem hatósági igazolás... de ők mindent teszteredményt azonnal lőnek fel az eeszt-be, viszont a remek rendszer még nem (nem mindig, nem jól, nem mindenkinél... magyarul szarul működik) tudja magabiztosan kezelni, hogy uniós fecnit lehessen gyártani belőle... :( 

brrr.... 

szofi762 Creative Commons License 2021.07.05 -2 1 28128

Jó, hát az olaszok mindig mulatnak...;)

Eszembe jutott az a tavaly nyári youtube video a palermói strandon készült egy olasz nővel aki vehemensen magyarázza hogy "Non ce n'e coviddi...", még egy remixet is csináltak belőle, vicces volt!

Nekünk is be van még tervezve a nagy 2 hetes nyaralás, augusztus 12-én indulunk - bár nem Olaszországba- de nem mondom hogy nyugodt vagyok...  És a legrosszabb az egészben hogy már megint nem tudom örömmel várni az utazást, hanem kb. az utolsó percig azon fogok izgulni hogy tényleg el tudunk e indulni, le ne zárják megint a határokat...stb

Előzmény: Sunnyrob03 (28127)
Sunnyrob03 Creative Commons License 2021.07.05 -3 0 28127

Én is úgy tudom, hogy nem kötelező az EESZT-n keresztüli green pass regisztráció azoknak, akik amúgy sem EU által engedélyezett vakciával vannak oltva, hiszen nálunk úgyis a teszt a mérvadó, ezért az angol nyelven kiállított papír a negatív angigén vagy PCR tesztről elegendő és elfogadott.

Én a Whitelab-ot javaslom a tesztelésre, minden hétvégi napon is csinálnak tesztet és az ország számos pontján megtalálhatók. 

Szofi, veled teljesen egyetértek!

Egyébként meg az utóbbiakban emlegetett Delta-parával/negyedik hullámmal kapcsolatban beszéltem egy nagyon kedves olasz ismerősömmel, aki nem mellesleg turizmussal foglalkozik kint és ezt írta nekem nemrég:

"Olaszorszag a nyárral "es a remek idővel a csodas hangulattal van elfoglalva, nalunk nincsenek negativ hírek, az emberek elnek, boldogok es zajlik az elet. Nem is ertem otthon minek tolják ezt a folyamatos negativ propagandat.... persze megfelemlítve sokkal jobban lehet befolyasolni az embereket (sajnos)"

azt hiszem, ebben is van igazság! Egyelőre felesleges az ördögöt a falra festeni. Én ezzel az egész coviddal kapcsolatban már csak akkor hiszek el bármit, amikor már megtörtént.

Előzmény: Tojglius (28124)
Tojglius Creative Commons License 2021.07.05 0 0 28126

Kösz a hírt/infót/gondolatot és ha utazás után is írsz, akkor azt is...! végülis aug elején tervezünk indulni, mindent lemondhatóban fogok foglalni, mert ki tudja milyen agyrémet találnak még ki addig...

Amúgy ezt én is így próbáltam érteni, hogy ha nem uniósként bemehetek egy orvosi pöcsétes papírral (amit eddig is kb mindenki elfogadott légitársaságtól határőrig), akkor csak elfogadják már azt is két kölökre, hamár nekünk van "hivatalos eus" védettségink (asszonynak betegségre és oltásra is, nekem csak betegségre, mivel szputnyikot kaptam betegség után)

Amúgy az a vicc, hogy nálunk a kölkök is átestek, de mivel Ők akkor tünetmentesek voltak, ezért pcr-t akkor nem csináltunk, csak utólag kiváncsiságból egy laboros antitestet, de persze arra nem jár lofax se az unió szerint, pedig lássuk be magasabb védettség mint egy pcr vagy antigén ami csak egy pillanatnyi állapot... 48 óra alatt pont benyalhatom és mire odaérek már terjesztem is...

(ahogy ezt már sokan jogosan észrevételeztétek... )

Előzmény: szofi762 (28125)
szofi762 Creative Commons License 2021.07.05 -4 2 28125

Bár tőlünk nem kérték de én is azt az infót kaptam hogy a tesztről a kitöltött papírt is elfogadják. Végül is eu-n kívüli polgárok is utaznak Olaszországba, tőlük is azt fogadják el. A lényeg hogy valmilyen orvosi intézmény végezze el, a gyógyszertárban kapahtó gyorsteszt nem ér. Az antigén előnye hogy 2 perc múlva kész az eredmény  és ki is volt nyomtatva angol nyelven az igazolás. Szeritnem nézz utána hol csinálnak szombaton is tesztet, ilyen biztos van, ha hétfőn hajnalban/reggel indultok akkor az is belefér a 48 órába. Nekem ez egyszerűbbnek tűnik.

Én jövő hét kedden repülök ki Bergamoba, teszt lesz megint, majd leírom mi volt.  

Igen, én is igazságtalannak és nagyon szemét dolognak tartom ezt az egészet mert végül is pont azok lettek megszívatva akik első szóra mentek beoltatni magukat. Mert ugye az elején nem volt elegendő eu-s vakcina. És hogy a saját országunk hozott e ilyen helyzetbe vagy azok a brüsszeli politikusok akik a zöld igazolványba azt a kitételet be tudták venni hogy "akinek volt pozitív tesztje", azaz átesett a fertőzésen az ugyanúgy jogosult a zöld igazolványra - mert ugye ez rengeteg eu-s polgárt érint-   de azt már nem hogy "kimutatható a szervezetében x mennyiségű antitest" - mert az csak a magyaroknak fontos azzal minek foglalkozni.... Na ezen lehet vitatkozni, csak ezzel semmire nem megyünk.

Oké, ragaszkodjanak az eu-s vakcinákhoz - mert csak az biztonságos - de miért nem teheti meg más oltást kapott személy hogy bizonyítja a védettségét? És ezt is be lehetetett volna korlátozni 3 vagy 6 hónapos intervallumra antitest szinttől függően.Pedig egy nagyon egyszerű módja lenne annak hogy az eu-n belül egyedül és kizárólag a magyar állampolgárok ne kerüljenek hátrányos helyzetbe emiatt. Nem is értem hogy ezért miért nem lobbizott senki Brüsszelben, túl egyszerű megoldás lett volna. És miért érzem hogy erre valahogy direkt nem gondolt senki...

Előzmény: Tojglius (28124)
Tojglius Creative Commons License 2021.07.05 0 0 28124

Sziasztok!

Még nem foglaltunk semmit, de nagyon tervezünk egy családi pityputyot Olaszországba aug elején ha összejön... Próbáltam visszakeresni jó fórumozóhoz méltón, de konkrét választ nem találtam csak hasonló kérdést... :D

A konzuli honlap szerint úgy tűnik, mintha most már CSAK az uniós zöldkártyás igazolást fogadnák el... Ez nekünk Asszonykával nem gond, megvan, de a két gyerekre (9 évesek) max tesztet tudunk csináltatni a belépéshez ami nem gond, de ez a rész zavaros nekem és itt elakadtam!?!

Ebben kéne segítség... (igen, azt tudom, hogy momentán kb zöldhatár van és senki nem néz semmit, de erre azért nem fűznék fel egy nyaralást, ha előírás akkor járjunk el aszerint ahogy kérik hivatalosan)

A hivatalos infók alapján gyerekekre elvileg 6 felett pcr vagy (eu által elfogadott) antigén teszttel tudnánk megoldani az utazást, ok, megcsináljuk, kifizetjük...

De ez vajon elég a pdf kinyomtatva/lementve amit megküldenek mailben vagy esetleg (antigén gyorsteszt esetén) eredeti aláírt orvosi pecsétes papír (mert ez ugye nem "hivatalos szerv által kiállított!!)?

Vagy ezt is mindenképp be kell vezetni a kölök eeszt-jébe, és akkor lesz neki is uniós zöldkártyája az utazáshoz?

bonus: sajna még nincs hozzáférésünk a gyerekek eesztjéhez, ezt ahogy olvastam, külön kell kormányablaknál igényelni (hurrá..) plusz hétfőn indulnánk, akkor olyan helyet kell keresni aki hétvégén is dolgozik és ha kell akkor fel is tölti az eeszt-be ahol bízunk benne, hgy látszani fog és akkor a kölkökét is ki lehet nyomatni/pdfben lementeni/applikációban mutogatni??

Kösz annak akinek... :D

t.

Sunnyrob03 Creative Commons License 2021.07.05 -1 0 28123

Mi is augusztusban megyünk, 15-én indulnánk. Tudom, nem a legoptimálisabb időpont több szempontból, de a szabikat csak így tudtuk összeegyeztetni.Erre a nyaralásra várunk 2 éve és mostanában már nagyon optimista voltam és szinte biztosra vettem, hogy nem lesz akadálya, hogy mehessünk, mert annak ellenére, hogy keleti vakcinákkal lettünk beoltva, az antigén tesztet nem tart semmiből megcsináltatni, ráadásul eddig szinte mindenki azt jelezte vissza, hogy autóval a határon meg sem kell állni, nem is néznek semmit. Most már egyetlen dolog aggaszt, a járvány addigi alakulása, amin eddig nem aggódtam, sőt igazából úgy gondoltam, hogy még szerencsés is ennyiből, hogy mi csak augusztusban megyünk, mivel addig csak jobb lehet a helyzet és még jobban letisztulnak az utazás feltételei is. Viszont jelenleg egyre többen riogatnak ezzel a delta variánssal és a hírekben is olvasni róla, hogy tartani lehet tőle. Hát most már csak azért imádkozok, hogy ez ne húzza keresztül minden számításunkat. A politikába nem akarok belemenni, csak annyit mondanék, hogy minden előttem szólóval egyetértek ezzel kapcsolatban, elkeserítő és felháborító ez az egész helyzet, amibe az országunk hozott minket. Reménykedem, hogy azért a oltások nagyrészt tényleg védettséget adnak és ezért nem kell attól tartanunk, hogy komolyabban megnő az esetszám és emiatt szigorítások jönnek. Már alig több mint egy hónap van hátra, remélem nem lesz gond addig. Persze utána se legyen!

Előzmény: almart (28117)
freyya Creative Commons License 2021.07.04 -2 0 28122

Ha a második oltást is legalább 14 napja megkaptátok, akkor nem kell teszt. 

Előzmény: erikanyu (28119)
almart Creative Commons License 2021.07.03 -1 0 28121

Most,hogy lett egyseges Greenpass,eleg a komplett oltasrol az igazolas. 

heavi Creative Commons License 2021.07.03 0 1 28120
erikanyu Creative Commons License 2021.07.03 -2 0 28119

Bocsánat újra kérdezem, repülővel Olaszországba kell teszt? Eus oltásunk van, appra letöltöttem, kinyomtattam. Regisztráltam, egészségügyi oldalra is. :) Szerdán indulunk.

kilencvenkett Creative Commons License 2021.07.02 -2 1 28118

Pontosan!! Szóról-szóra leírtad, amit gondolok (csak én még kiegészíteném egy-két indulatszóval).

Előzmény: oleandro (28102)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!