én is azt vettem le, hogy ez (zsinór a nyak körül) tényleg nagyon gyakori dolog, és általában akkor okozhat gondot, ha amúgy valamiért nem a gyerek saját tempójában történik a szülés, hanem gyorsításra van szükség, vagy mondjuk kinyomják az emberből a folyton visszacsúszó gyereket. ilyenkor persze, hogy megfeszülhet a zsinór. ha minden rendben megy, és hagynak időt arra, hogy a gyerek magának kificeregje a számára megfelelő pozíciót, akkor általában nem kell pusztán a nyakán lévő zsinór miatt beavatkozni, tényleg annyira gyakori ez. különben megint mehetne egy rovátka a "természet mindent elront, amit csak lehet" listára...
Ha megnyugtat, én most a harmadik babával sem tudtam hetekig eldönteni, őt érzem-e, vagy csak a hasam mocorog. :-) Kb. a 18. vagy 19. héttől éreztem egyértelműen, hogy ez már a baba. De miért akarod mindenképpen feljegyezni? :-D Vagy mondjuk jegyezd fel, hogy "talán, de nem biztos". És kitartás, legkésőbb 2-3 héten belül már ki fogja rúgni az oldaladat. :-D Bár tudom, és nagyon átérzem, hogy ilyenkor még néhány napot várni is végtelenségnek tűnik, én is nagyon türelmetlenül vártam. :-)
Rosszullétek elmúlásához meg gratula, ez úgy általában sem, de a 18. héten meg pláne nem aggódnivaló dolog! :-) De amúgy az is teljesen normális kismama tünet, hogy aggódsz. :-)
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de az első magzatmozgásról érdeklődnék :) Éreztem vmi kucorgás félét odalent, de nem tudom eldönteni, hogy az a bébi volt -e :) Mikor fogom tudni biztosra, hogy ő mocorog? és "melyik első" mozgást jegyezzem fel? olyan hülyének érzem magam :( ha kirúgná a hasfalamat már most, akkor tudnám tutira, hogy ő az :D:D:D
próbálok nem parázni, de nem olyan eccerű ez az első szülés előtt... ;P az ismeretlentől mindig tart az ember... leginkább azért izgulok, hogy Vele rendben legyen minden... a többi nem számít!
Majdnem minden második gyerek így születik (na jó, talán csak minden negyedik, nálunk pont minden második :-)), és nem sűrűn szoktak tőle megfulladni. :-) Ne hagyd magad paráztatni - tudom, tudom, kismamának mondjak ilyet! :-) Statisztikus vizsgálatok szerint nincs rossz hatással a szülés kimenetelére, 5000 esetből 1x igényel valamilyen beavatkozást. Hogy Mo-on miért paráztatják és császározzák meg emiatt minden második kismamát, hááát...
Tegnap voltam dokinál, kinyílt a belső méhszáj is bő egy ujjnyira :), nem hiába görcsölgettem 1-2 órát egyik nap 7 percesekkel...
A gyerkőc korának megfelelő, kb. 2700 g (de lehet 3 kg is). Lehet, hogy a nyakán a köldökzsinór, de nem tulajdonított neki sokat a doki. A ctg is rendben volt.
Lányok! valaki nem szeretné egész véletlenül 27-re időzíteni a szülést?? akkor töltöm a 35-öt! ;P igazán szép ajándék lenne egy baba! jaaaa, és ne mondjátok, hogy szüljek magamnak aznap, mert én aug 8-án szeretnék... ;P
Voltunk 4d uh-on tegnap előtt :) Ha minden igaz azt mondta a hölgy, hogy kislány :D:D rendben van minden, nagyon eleven, fejjel benne volt a méhlepényben, de ahogy elkezdtük azonnal megfordult és mutatta a pofiját :) a lábát keresztbe rakta (mint egy igazi "nő" :))))), aztán meg jól széttárta :D:D jaj, nagyon jó volt és most először sírtam :):):) még most sem fogom fel, hogy van bennem babuci :)
Ma vagyunk 16 hetesek, most voltunk reggel vérvételen pfffújjjj :D:D hála istennek csak 1 csővel csapolt meg a vámpír :D
Csatolok képet :)
Kitartás mindenkinek ebben a forró időben, szép napot :)
Azóta szerencsére nem voltak olyan görcsök, de kedden még bevettem magnéziumot, mert akkor még görcsöltem, igaz azt mondta a doki, hogy most már ne szedjem, de gondoltam biztos ami biztos ezen az egy napon nem múlik semmi, viszont szülni még tényleg nem akarok.