Keresés

Részletes keresés

Wnprt Creative Commons License 2013.08.08 0 0 156

A K&H és a Raiffeisen a 2 lexarabb bank az OTP mellett.

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.16 0 0 154

Ertem en. Szerintem havi 2-ert sehol se kapsz auto assistancet (azt viszont en szeretnek), szoval nekem megerne. Minden egyeb extrarol nem is beszelve...

Előzmény: mugerin (153)
mugerin Creative Commons License 2013.07.16 0 0 153

Én jobb szeretem ha nem plusz szolgáltatást adnak, hanem a zsebemben hagyják a pénzt. Majd én eldöntöm mire költöm utána.

Előzmény: Törölt nick (152)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.16 0 0 152

Ja lehet. Na mindegy, enis gondolkozom az Erste premiumsagon, mert havi 2000er adnak auto assistancet meg kedvezmeny ertekpapirszamlat (meg meg eztazt), viszont jelenleg meg van gyari assistanceem 3 evig, ugyhogy addig nem erdemes (az EP kedvezmeny havi parszaz forint sporolas csak a 2000bol, ugyhogy nem eri meg).

Előzmény: mugerin (151)
mugerin Creative Commons License 2013.07.16 0 0 151

Mert megtehetik. Rugalmatlanok az ügyfelek. Ez talán némileg változni fog a tranzakciós adó miatti brutális díjak miatt.

Másrészt viszont határeset, hogy én nem termelek-e veszteséget a Raiffeisennek.

1. nem fizetek semmiért (kp-t nem veszek fel)

2. hitelkártyára 2% jóváírást kapok és mivel rendesen időre törlesztek ennek sincs semmi díja (ellenben elviszi a bankkártyás vásárlások jutalékát, amin keresne a bank)

3. számlán tartott 1-2 millióm 4%-ra le van kötve. Ezen sem hiszem, hogy sokat kaszálnának.

Ráadásul azért néha élvezem a prémium ügyfélnek járó bánásmódot is, ami szintén jelent némi plusz költséget a banknak.

Előzmény: Törölt nick (150)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.16 0 0 150

Egyebkent en nem ertem hogy a tobbi bank miert haritgat az un. premium ugyfeleknek barmit is. Szanalmas hogy elvarnak ~300ezer nettot v 10-15millios allomanyt es kozbe fizetgetni kell szaros ezrelekeket az utalasert.

Előzmény: mugerin (149)
mugerin Creative Commons License 2013.07.16 0 0 149

Teljesen. Ha van 280 ezer nettó egyösszegű jövedelmed, akkor minden ingyen van a készpénzfelvételt leszámítva.

- ingyen számlavezetés

- ingyen bankkártya (2. évtől feltételhez kötött, de könnyen teljesíthető)

- ingyenes bankkártyás fizetés

- ingyenes átutalás

- ingyenes csoportos beszedési megbízás, állandó átutalás

- ingyen sms értesítések

2013.09.12-től érvényes új (megemelt tranzakciós adó ellensúlyozására született) kondíciós lista a fentieket tovább tartja. Aki jól keres, annak tehát ezeket átvállalja a bank.

KP felvétel díjai 2013.09.12-től:

Raiffeisen ATM-ből: 249 Ft/tranzakció
Egyéb ATM-bıl: 683 Ft/tranzakció

Én maximálisan elégedett vagyok velük.

Előzmény: Strong Bad (141)
Strong Bad Creative Commons License 2013.03.20 0 0 141

Van itt olyan aki Premium Gold számlacsomagos? Érdekelne mennyire lehet minimalizálni a banki költségeket/tr.adót vele.

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.29 0 0 140

Bocs, kimaradt hogy atlag 11154 Ft-ot. Azt meg erosen ketlem hogy valaki 1000 Ft-ot a masik meg 100 000Ft-ot kapna.

Előzmény: Törölt nick (139)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.29 0 0 139

Ha elolvastad a cikket akkor konnyen kiszamithato hogy maximum 11154Ft-ot kapott vissza a "legszerencsesebb" ember is. Ezek utan sztem felesleges a kerdesed.

Előzmény: Snoopenz (138)
Snoopenz Creative Commons License 2012.10.27 0 0 138

Fizet a Raiffeisen a devizahiteleseknek

Sziasztok!

Nem nagyon találtam erről fórumot, és nagyon kíváncsi lennék, ki mennyit kapott vissza?!

Mi kb 9000Ft-ot kaptunk vissza a Raiffeisentől a konverziós díjakból, ami nevetségesnek tűnik ahhoz képest, amennyit vontak a vizsgált időszakban...

köszi a választ

drevv Creative Commons License 2012.10.05 0 0 137

Hello!

A bankfiókban mondták, hogy ide írjak. Szponzort keresek alacsony tőkeigényű, ám nagyon ígéretes nemzetközi vállalkozás (bestsellerképes könyv kiadása az USA-ban, utána Magyarországon is) beindításához. Nagyjából egy normál autó áráról van szó, tehát kisbefektetők számára is nyitott a lehetőség, de gondoltam miért ne lehetne ez a bank, ahol a folyószámlám van; ha nem kérdezem meg, soha nem derül ki, hogy működhetett volna.

Itt most részletek nélkül, de azt az illetékest keresem, akivel tárgyalóasztalhoz lehet ülni és potenciálisan megállapodásra lehet jutni úgy, hogy természetesen mindkét fél jól járjon.

Tudna valaki esetleg ebben segíteni?

Köszönöm!

ledekura Creative Commons License 2012.10.01 0 0 136

Amennyiben perelni szeretnének a Bankok ellen, kérem nézzék át a Devizaadósok Szövetségének weblapját.

Célunk a kölcsönszerződésekből adódó problémáink rendezése, érdekeink érvényesítése.  Ahhoz, hogy a köcsönszerződéseinket kibocsátó pénzintézetek napi gyakorlata ellen uzsorázás miatt büntető feljelentéseket tegyünk, illetve a kölcsönszerződéseinket csoportosan az illetékes bíróságok előtt megtámadhassuk, pertársaságokat szervezünk. Bővebben: http://devizaados.eu/index.php/percsoportok 

http://www.devizaados.eu/index.php/11-hirek/377-kozlemeny-uj-csatlakozoknak

üdv: Péter

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.18 0 0 135

Jelentősen fel kellett emelniük a hitelkamatot is, akkor jön ki ekkora törlesztőrészlet emelkedés. A chf libor kb. 2% ponttal csökkent a kérdéses időszakban. A cds felárunk ugyanezen időszak alatt 2,5% ponttal nőtt. Így egy kb. 0.5% pontos kamatemelés lenne indokolt 2005-höz képest.

Előzmény: qayxsw (134)
qayxsw Creative Commons License 2011.03.18 0 0 134

Ez egy elég leegyszerűsített számolás.

A teljes összeggel kell számolni, ami áll ugye kamatból és tőkéből. Annuitásos hitelnél az elején a tőke alacsonyabb és a kamat magasabb és az úgy fordul meg. Úgyhogy ez nem osztom szorzom és ennyiből áll.

Előzmény: John Zero (133)
John Zero Creative Commons License 2011.03.17 0 0 133

2005-ben CHF = 155 HUF

2011-ben CHF = 216 HUF

2005-re számolva 27 ezer HUF = 174 CHF

2011-ben 174 CHF = 37584 Ft

HA viragok16-tól nem 38 ezret kér havonta a Raiffeisen, akkor az nem a CHF/HUF árfolyammozgás miatt van!

Előzmény: qayxsw (132)
qayxsw Creative Commons License 2011.03.17 0 0 132

Nem forint hitelt vettél fel, hanem CHF-et, aminek az árfolyama felment. A felvett CHF hiteledet kell visszafizetned.

Ez egy baromság, hogy a bank fel nem vett hitelt követel rajtad vissza.

Akkor is írtál ilyen felháborodott hozzászólást, amikor a CHF hitel olcsóbb volt mint a HUF hitel és hogy lehet ez?!

Előzmény: viragok16 (131)
viragok16 Creative Commons License 2011.03.17 0 0 131

A Raiffeisen egyoldalúan kénye-kedve szerint emeli az összes díjat a lakáshitelemnél.

2005-ben vettem fel a hitelt akkor 27 ezer ft volt a törlesztőm ez most már 57 ezer ft

ISMÉTELTEN MINT MINDEN ÉVBEN MOST IS KIKÜLDTE A LEVELÉT ,HOGY FEBRUÁRTÓL 57 EZER FT A HAVI TÖRLESZTŐM .

IDÉZEM A LEVELÜK RÉSZLETÉT:"Felhívjuk szíves figyelmét arra,hogy a Bank a kölcsönszerződésben foglaltak szerint a kölcsön kamatát felülvizsgálta és a pénzpiaci körülményekre tekintettel annak mértékét 2011.januártól-től megemelte.Továbbá a havi törlesztő-részlet és kezelési költség deviza összegét 219,71 Ft/CHF deviza átváltási árfolyamon forintra számítja át".

A PSZÁF MIÉRT NEM KÖTELEZI ÖKET ARRA,HOGY FEJEZZÉK BE AZ UZSORÁS MODSZEREIKET.HÁNY BŐRT AKARNAK MÉG LEHÚZNI AZ EMBEREKRŐL?

Az nem normális,hogy hat éve fizetem a hitelt ami 5 millió volt és most 2011-ben 6 millió

Hat év alatt csak az ő profitjuk számit?

Elkeserítő !

Az Osztrák Emberekkel ezeket a felháborító rablásokat biztosan nem merik megtenni!

Valaki már rendet rakhatna ,hogy ne tudják így kisemmizni a MAGYAR EMBEREKET!

Remélem, nem fél a Pszáf és a Kormány a Bankoktól és a Pénzügyi Társaságoktól!!!!!!!

Jó lenne ha már nem a Bankok és a pénzügyi Társaságok diktálnának!

Szabadfelhasználású adósokkal is így  viselkednek !

Minden hitelfelvevőt védeni kéne ellenük,hogy ne fosszanak ki senkit !

Visszamenőleg is kötelezni kéne őket a tisztességes üzleti magatartásra!

Ne követeljék a fel nem vett hiteleinket!

Tudok bármit tenni a bank kapzsisága ellen?

dr.Akula úr Creative Commons License 2011.03.09 0 0 130

Az árfolyamingadozásról én is tudok, de a bank önkényesen módosítgatta a szerződésben foglaltakat, hogy mindig a legtöbbet kelljen fizetnem egy adott kamatidőperióduson belül. Ők figyeli az árfolyamot, és kényükre-kedvükre visszaélek ezzel a tudással, ez köztudott tény.

CHF-re most már kát áttérnem, mert erősödik a forint, a 9,9 millió forintban van, azt mondod, ahhoz, hogy nálam realizálódjon a magas árfolyam, még most sem késő lépnem?

Előzmény: qayxsw (120)
panxer Creative Commons License 2011.03.09 0 0 129

Nem véletlenül nincs nekem a Raiffeisennél számlám...

Azt hiszem, hogy a családtagom is megszüntet minden kapcsolatot velük, amint 3-4 hónap múlva megtörténik az utolsó törlesztés befizetése.

Előzmény: bankvilági idegenvezető (128)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2011.03.09 0 0 128

Ha még igaz lett volna amit írtak,akkor sem igaz,hisz a januári új törvények alapján,maximum 1 évig lehet fenn a Passzív KHR státuszban,ha már kifizette a tartozásait.

Tehát duplán írtak hülyeséget. :)

Előzmény: panxer (127)
panxer Creative Commons License 2011.03.09 0 0 127

Pont került a történet végére: a családtag bement a Raiffeisenbe, ahol elnézést kértek, és közölték, hogy VÉLETLENÜL küldtek ki neki olyan levelet, amiben az szerepelt, hogy felrakták a BAR listára, majd le is vették, de passzív státusszal rajta marad 5 évig.

Igazából a törlesztésével minden rendben, elmaradása nincs, stb.

Hajrá Raiffeisen, mindenki vigye ide a pénzét!

panxer Creative Commons License 2011.03.08 0 0 126

A késedelmi kamatot kifizetné, de a bank nem engedi. Jellemző a Raiffeisenre, gondolom, hogy nem a megoldást keresi, semmi rugalmasság nincs benne.

Interneten olvastam, hogy a top5 legrosszabb bank között ott van a Raiffeisen, pont azért, mert nagyon rugalmatlan, semmi kompromisszumra nem hajlandó, még akkor sem, ha ez neki nem veszteség.

Előzmény: Törölt nick (125)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.07 0 0 125

igazad van, akkor fizesse a késedelmi kamatot vagy kockáztassa, hogy a bank felmondja a hitelét

én csak azt írtam, hogy egyszer próbáljon meg kispórolni egyhavi törlesztőt, és erre a pénzre úgy tekinteni, mintha nem lenne

így többet nem kellene késedelmi kamatot fizetni

Előzmény: panxer (124)
panxer Creative Commons License 2011.03.07 0 0 124

Sőt, miért nem csinálja azt, hogy kifizeti egyösszegben a tartozást? Az is megoldás lenne.

Talán azért nem csinálja, mert nincs pénze, a mostani kamatok mellett. Illetve nem akar 1 havi törlesztőt 20-22 napig 0% kamaton "fialtatni" a banknál.

Sőt, a Raiffeisen miért nem csinálja azt, hogy a fordulónapot elcsúsztatja 10 nappal, mindenféle "extra" költség nélkül, csak a 10 napi kamatot felszámolva a tőkére?

De igazad van, ez is megoldás lenne, de mégsem az. Ettől függetlenül a Raiffeisen valószínűleg törvénytelenséget csinált, de persze a részleteket meg kell tudni előbb, hátha valami félreértésről van csak szó.

Előzmény: Törölt nick (123)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.06 0 0 123

miért nem csinálja azt, hogy egyszer rajtahagy a számlán egyhavi törlesztőt pluszba? és akkor máris nem kellene késedelmi kamatot fizetni

Előzmény: panxer (122)
panxer Creative Commons License 2011.03.06 0 0 122

Az egyik családtagom több éve fizeti a Raiffeisennél a hitelét. Sajnos a fizetés napja kb. 10 nappal a kamatforduló után van, így rendszeresen ennyit késik a befizetéssel, de egyéb elmaradása nincs.

Napfordulót nem tudott módosítani, mert azt mondta a Raiffeisen, hogy az 30 ezer lenne. (He-he. Ha kiszámolom, hogy 10 nap csúszás a tőkére mennyi kamat, valami 5-10 ezer Forint jön csak ki, vagy havi 200-300 Forint.)

Ami érdekes, hogy a Raiffeisentől kapott egy levelet, hogy LEVETTÉK a BAR listáról, és passzív státuszban van.

A vicc az, hogy nem írtak semmit arról, hogy mikor tették fel, és miért? Szerintem jogszerűtlenül, törvényt szegve, de ennek még most járunk utána.

yons Creative Commons License 2011.03.06 0 0 121

" Fizetheted CHF-ben is a hiteled"

Na, ez egy elég nagy tévedés. A Magyarországon felvett CHF alapú hiteleket a legritkább esetben lehet CHF-ben törleszteni.

Előzmény: qayxsw (120)
qayxsw Creative Commons License 2011.03.05 0 0 120

Amikor felvették az emberek a devizás hitelt, akkor abban a tudatban tették, hogy olcsóbb a törlesztő mint a HUF hiteleknél, de elszállhat bármikor az árfolyam. Na most ez meg is történt.

Nem a bank csinál a 7,5 milliódból 9,9 milliót, hanem az árfolyam. Fizetheted CHF-ben is a hiteled és akkor máris nálad realizálódik a magas árfolyam. Mivel HUF-ban fizeted a CHF hitelt, miért a banknak kéne viselni ezt az árfolyam mozgást?

Komolyan nem értem az embereket...

(ui.: nekem is van hitelem, de én HUF-ban vettem fel)

Előzmény: dr.Akula úr (119)
dr.Akula úr Creative Commons License 2011.03.05 0 0 119

Pl. nekem 7,5-ből 9,9 milliót csinált 2 év alatt, pedig hellyel-közzel fizettem a törlesztőrészletet. Hiteleket csak nagyon indokolt esetben szabad fölvenni, legalább ezt megtanultam.

Előzmény: dr.Akula úr (118)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!