Keresés

Részletes keresés

grkr Creative Commons License 2007.06.05 0 0 118
eleri

A 40 ezer a becsövezés/bekábelezés volt.

A riasztó (központ, sziréna, érzékelők, vezérlők, stb.) ennél jóval borsosabb volt.

A járőrszolgálat külön buli, az kb havi 8 ezer.

sica

Köszi
eleri Creative Commons License 2007.06.05 0 0 117

Helyes, helyes dolgozzanak csak! :-)))

Nagy álmunk volt a világos, nagy ablakos lakás... bár még nem láttunk ilyen tolóajtót műanyagból... szóval kíváncsi vagyok milyen lesz. Meg azt nem tudom, hogy redőnyt lehet-e majd rá szereltetni...  lehet, hogy nem, mert a nagy felület miatt nem megoldható...

Előzmény: Sica (115)
eleri Creative Commons License 2007.06.05 0 0 116

És akkor tul.képpen ezért ilyen kedvező a beszerelés, mert nekik fizetitek a havi díjat, ugyi?

Szabad tudni, hogy a havi díj mennyi?

Előzmény: grkr (114)
Sica Creative Commons License 2007.06.05 0 0 115

Reggel arra jöttem az építkezés felé, és jó nagy volt a nyüzsi! Jó sokan voltak, ment a munka :-)

Nálunk a riasztó csövezése benne van az árban, mivel földszinti, így azt megcsinálják, de klímának tényleg kell majd áram később. Azt én sem tervezem első körben, majd később, ha lesz rá pénz. Most inkább olyan dolgokra költenék, amit most kell beépíttetni, később már nem olyan könnyű. Mi szeretnénk egy-két falat arrébb tetetni, meg még vannak más kívánságaim is, remélem nem mondanak rá túl borsos árat. Meg nagy szívfájdalmam, hogy nálunk nem tolóajtó lesz a nappalin. Holott szerintem beférne, ráadásul mivel homlokzat, így nem is lehet módosítani rajta. :-(

grkr,

tegnap elfelejtettem, de én is gratulálok! Meg irigy is vagyok kicsit :-)

Sica

Előzmény: eleri (111)
grkr Creative Commons License 2007.06.05 0 0 114
eleri

A sorházakban egyik sem volt benne az árban. A riasztót is a Bodolai embere csinálta (elég jónak tűnt/tűnik a srác), természetesen olyan, hogy ad telefoni riasztást. A járőrszolgálat pedig (a megfelelő havi díjért) kivonul...
Előzmény: eleri (113)
eleri Creative Commons License 2007.06.05 0 0 113

A riasztó az nem hangzik rosszul, de Nektek egyáltalán nem volt tervezve a sorházakba riasztó (pl. csövezés)?

És ez azt jelenti, hogy utána valahová be lesztek jelentve központilag, ahol figyelik, ha riasztás történik, vagy csak helyben riaszt a sziréna?

A klíma viszont kicsit horribilisnek hangzik.

Arra gondoltunk mi is, hogy legalább a kültérihez legyen valami "villanyos doboz" a falban, aztán majd a többit valamikor később, amikor már elviselhetetlen lesz a meleg és viszont a pénztárcánk már jobban elviseli eme kiadásokat... :-)))

Előzmény: grkr (112)
grkr Creative Commons License 2007.06.05 0 0 112
eleri

A riasztó becsövezését (drótokkal együtt) nálunk a villanyszerelő (Bodolai Béla) csinálta, 17 zóna, 3 kezelő, sziréna, központi egység 40 ezer forint körüli összegért.

Klímát mi nem kértünk, 1,5 M lett volna kompletten, de mindenképpen javasolom, hogy az áramot vitessétek el oda, ahova a kültéri egységet tervezitek (elvileg azoknak már a tervben is kell hagyni helyet, de gondolom, hogy az áramot nem viszik oda).
Előzmény: eleri (111)
eleri Creative Commons License 2007.06.05 0 0 111

Szia Sica!

Ezek szerint meggyógultál? Örülök neki!

Nem, nem voltunk még szerződést kötni. De beszéltünk múlt héten Enikővel. Állítólag még bejegyzés alatt van az a (az előszerződésben csak projektcégnek nevezett) cég, akivel már ezt a szerződést kell majd kötnünk. Amint gondolom a 45 napos bejegyzési folyamatnak vége, elkezdik a szerződéskötéseket is (kérdés mikor kezdték el a bejegyeztetési folyamatot).

Gondolom ebből kifolyólag még Ti sem szerződtetek! :-))

A tevezett átalakításokat már az előszerződésbe belevetettük. De végül is nem nagy kunszt, mert az erdeti tervekhez képest  kevesebb téglát, csempét stb. igénylünk. :-))) Azt terveztük, hogy a WC-t megszüntetjük betelepítjük a fürdőbe és ezáltal megnagyobbítjuk a konyhánkat. Egyelőre ennyi változtatásról tudok beszámolni, mert a többi tervet még nem láttuk (gépészet, villanyszerelés, víz, stb.)

Ja meg gondolkozunk, hogy a klímának és a riasztónak kiépítettnénk a vezetékeket, de hát erről is előbb ajánlatot kérnénk a megfelelő alvállalkozótól, ha már tudnánk kitől kell. :-)))

Előzmény: Sica (110)
Sica Creative Commons License 2007.06.04 0 0 110

Sziasztok, na én is előkerültem végre...

mi is jártunk kint mostanában, egyelőre tényleg csak a villaházakat húzzák fel, de már jó nagy úszómedence van a mi házunk helyén is :-)

Eleri,

voltatok már szerződést kötni?

Eldöntöttétek már, hogy tesztek-e arrébb falakat, vagy átrendeztek-e valamit?

Sica

Előzmény: eleri (109)
eleri Creative Commons License 2007.06.04 0 0 109

Olavastam az ÁF-en, hogy hétvégén nagy volt kint a nyüzsi! :-)))) Gratulálok Nektek is!

Tulajdonképpen az egyik szemem sír, a másik nevet!

Tök jó Nektek most, nagyon irígyellek Benneteket, viszont ez számunkra azt jelenti, hogy most már egyre inkább velünk, mármint a TZ-vel fognak foglalkozni! :-))))

Előzmény: grkr (108)
grkr Creative Commons License 2007.06.04 0 0 108
eleri

Talán lassan a társasházat is elkezdik alapozni :-)

Mi a hétvégén beköltöztünk az ÁF-be, és velünk együtt még jónéhányan, egész hétvégén jöttek-mentek a költöztető autók.
torbit Creative Commons License 2007.06.03 0 0 107
Sziasztok!

Eleri: Igen, a Paskál mellett döntöttünk...

Szépen beindult az építkezés, remélem indul hamarosan a mienk is! :)
Előzmény: eleri (102)
eleri Creative Commons License 2007.06.02 0 0 106

Mai helyzetjelentés képekben:

m

l

n
FLacek Creative Commons License 2007.06.01 0 0 105

Köszike!

Majd mesélek ha érdekel titeket vagy kérdezzetek!

Most 9re megyünk a kulcsért! kitartást nektek kb egy év és ti is költözhettek! én valahol örülök neki hogy a második ütemben költözhetünk és vége itt az építkezésnek remélem a másik lakóparkban is hamar befejezik és akkor minden ok lesz itt és no éptitkezés!

szép napot!

Lacek

Előzmény: eleri (104)
eleri Creative Commons License 2007.05.30 0 0 104

Szuper! Gratula!

Most azért kicsit irigyellek Benneteket! :-)))

Előzmény: FLacek (103)
FLacek Creative Commons License 2007.05.30 0 0 103

Túl mindenen!

vagyis az átadáson a kulcs péntek 9kor lesz ugy néz ki készen vagyunk!

szép estét!

eleri Creative Commons License 2007.05.30 0 0 102

Torbit

sajnálom, hogy így alakult... :-( És végül a Paskál mellett döntöttetek?

Sombaba,

aztán számoljatok be, hogy mire jutottatok! :-))

torbit Creative Commons License 2007.05.29 0 0 101
Sziasztok!

Bocsi, hogy csak ilyen későn válaszolok, de eléggé el voltam havazva mostanában.

Szóval nagyon úgy néz ki, hogy mégsem leszünk szomszédok... :(
Nagyon tetszik nekünk a környék és természetesen a látványtervek is, de az árak már nem olyan csábítóak, és a finanszírozás módja sem, főleg az, hogy hitelt csak a Dunától lehet kapni elég szűk keretek között.

Köszönöm mindenkinek a segítséget és minden jót kívánunk Nektek a Terra-Zebrában!
sombaba Creative Commons License 2007.05.29 0 0 100

Szia Eleri!

Köszönöm a gyors választ! Na, a párom beszélt Enikővel. Csak informálisan jelzem, hogy a villalakásokhoz kötelező megvenni a fedett garázst (2milla) és a beállót is (1,2 milla).

Megyünk valamikor majd az irodába, beszélgetni Enikővel, hátha jobb ajánlatot ad személyesen! ;-) Amint lesz valami infóm, majd jelentkezem! Örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot, remélem lesz még néhány ismerősünk, mert nagy a valószínűsége, hogy mi is szomszédok leszünk! Nagyon beleszerettünk a környékbe is és a látványtervek is meggyőzőek!

Szép napot!

Előzmény: eleri (99)
eleri Creative Commons License 2007.05.29 0 0 99

Szia Sombaba!

Ahogy írtad az építkezés elég kezdeti stádiumban van, igen-igen, mivel kb. egy hónapja kerítették még csak körbe a területet (az eladott lakások száma egyelőre - szerencsére - nincs összhangban az építkezés előrehaladtával), és várhatóan jövő májusra ígérik az első ütem befejezését. Jelenleg még Árpádföldön dolgozik a csapat, ott mostanában vannak az átadások, és amint onnan kivonulnak, akkor teljes gőzzel neki rukkolnak a Terra Zebrának.

A villalakásokról én annyit tudok, hogy közös használatú a kert a 4 lakáshoz, és ott is meg kell venni a garázst (amennyiben ugyanannyi, mint a társasházaknál volt akkor 1.990ezer).

A társasházi résznél pedig meg kell nézni az alaprajzokat. Én nem nagyon nézegettem a földszintieket. Bár már ha jól láttam azok is elég fogytán vannak.

Egyébként meg az értékesítő kollégák szívesen állnak a rendelkezésetekre, szerintem kérdezzétek bátran őket.

Majd számoljatok be, hogy mire jutottatok!

Üdv.

eleri

Előzmény: sombaba (98)
sombaba Creative Commons License 2007.05.28 0 0 98

Sziasztok!

Tegnap találtam meg a Terra Zebra honlapját és nagyon szimpatikusnak találtam, a párom holnap fel is hívja őket, de lenne néhány kérdésem!

A hozzászólásokból úgy látom, hogy nem nagyon kultiváljátok a villalakásokat. Miért? Csak az ára a gond, vagy van más oka is? Megmondom őszintén, nekem pont azok tetszenek, bár most meginogtam, mert a kert lenne a lényeg, és mintha azt írtátok volna,hogy ott közös a kert használat! Van egy kiskutyánk, és gyerkőc project is van a rövidtávú terveinkben, úgyhogy ez fontos lenne, hogy saját önálló kertrészünk legyen! A villalakásokhoz mennyit kell fizetni a garázsért,vagy esetleg benne van az árban? (ez egy kicsit naiv kérdés, de azért feltettem :-))

Ma ki is mentem a környékre! Azért elég kezdetleges stádiumban van az építkezés!

Mit mondanak, mikor fejezik be az első ütemet?

Esetleg tudtok olyan földszinti lakást, aminek nem félszobái, hanem legalább kettő teljes értékű szoba, természetesen kertrésszel?

További szép estét!

Üdv,

Sombaba

eleri Creative Commons License 2007.05.28 0 0 97

Sziasztok!

Örömmel konstatáltuk mi is szombat délelőtt, hogy dolgoztak az E gödrében.

Kb. 10 munkás küzdött a nagy melegben az alapzathoz szükséges vasalattal.

Nem tudom, hogy hogy van ez a lakás szám, de ha megszámolod a lakáslistán a lakások számát, akkor ott valami 119 van (pontosan nem rémlik, de valami ilyesmit számoltam egyszer). Közben a műszaki leírásban csak 98-ról beszélnek. De a különbözet nem 24 lakás, ha esetleg a villákat külön számolnának. Szóval én sem értem, hogy hogy számolják ezt.

Mindenesetre szerintem is szép szám ez a negyven valahány!

Előzmény: Sica (94)
FLacek Creative Commons License 2007.05.26 0 0 96

Jaj azt meg el is felejtettem mondani!

Átadásunk lesz szerdán 30.án 15.00kor:D

de ma még kimegyünk és körbenézünk mert elvileg már azért hellyel közzel kész kell h legyen!

nektek mikorra van átadás??

mik a dátumok? azzal nem vagyok tisztában, nekünk is ajánlották azokat a lakásokat de nekünk jobb az h mindjárt költözhetünk meg nyugisabbnak éreztem a dolgot kisebbnek talán, de most nem fikázoma tz-t csak nekem ez volt a véleményem, h ez még zöldebb és az álmaink lakását ott találtuk meg 1+2félszoba és azér tnem is olyan veszélyes ára van!

Lacek

FLacek Creative Commons License 2007.05.26 0 0 95

üdv trobit!

ÁFről orditok át és nekünk is zsuzsa volt....

hát amig nem szerződtök addig rendesek...:D

mondjuk utánna nem volt gond de majd utánna le se sz@rnak:D

Előzmény: torbit (87)
Sica Creative Commons License 2007.05.25 0 0 94

Sziasztok!

Bekukkantok pár percre :-)

Tegnapelőtt néztem, és a markológép dolgozott, mint a kisangyal a területen, a két villaház meg épülget :-)

Hány lakás lesz összesen az I. ütemben? A társasházban 98 ugye? Ebből adtak el már 42-t? Azért az nem semmi!

Sica

Előzmény: eleri (93)
eleri Creative Commons License 2007.05.24 0 0 93

Rövid helyzetjelentés:

40 eladott lakás

2 foglalt

:-)

eleri Creative Commons License 2007.05.23 0 0 92
Akkor nem ti voltatok... mert 52 thuját nem láttunk... :-(
Előzmény: grkr (91)
grkr Creative Commons License 2007.05.23 0 0 91
Hm...

Kertész szerencsére nem járt arra, de az 52 tuját hétfőn elültettük, kaptak új földet is, vizet is, és a szállítást is jól bírták. Reméljük jó lesz a túlélési arány :-)
Előzmény: eleri (90)
eleri Creative Commons License 2007.05.23 0 0 90

Naaaa...

nem mesére vagyunk kíváncsiak, hanem az igazságra... :-)))

Egyébként gratulálunk a kulcshoz! Hétvégén láttuk, amikor lyukat vájtak a telketeken a thujáknak... hát remélem szegények megmaradnak, mert az a föld beton keménynek tűnt, ahogy a kertész küzdött az ásóval...

Előzmény: grkr (89)
grkr Creative Commons License 2007.05.23 0 0 89
torbit

Itt mindenki kíváncsi a mesére :-)

Mivel mi már 1 hete megkaptuk a kulcsunkat az ÁF-ben, ha gondoljátok, szívesen megmutatjuk, hogy kivitelezésben mire számíthattok...
Előzmény: torbit (87)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!