Keresés

Részletes keresés

Paco155 Creative Commons License 2010.02.03 0 0 4026
4002 -es hozzászólás.
Előzmény: Miamanó29 (4025)
Miamanó29 Creative Commons License 2010.02.03 0 0 4025

Kedves Kiállhatatlan maca!

Úgy látom, hogy nem ér fel a tekintetem azokba a magasságokba ahol Ön van, mint SZVB tag, és mertem apellálni arra az agilitásra és mozgosítóképességre, amit tetszett tanusítani a közös képviselet megváltoztatása érdekében.

Nem hiszem azt, hogy bármilyen módon is jogalapot szolgáltattam volna arra, vagy netán bárki itt a tulajdonostársak közül, hogy a "gyengébbek kedvéért" ismétlésekbe kellene bocsátkoznia, és a már kihirdetett "igét" a sok arra sem méltónak megismételje.

Részemről az Önnel folytatott levelezést ezennel befelyeztem!

Előzmény: Kiállhatatlan maca (4022)
Belabatyo Creative Commons License 2010.02.03 0 0 4024
Kedves Peter!

Elkuldened nekem is az infot!

Koszonettel!
Előzmény: peter_agardi (4019)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2010.02.03 0 0 4023

Üdv!

Sajnálom, ami történt. Remélem a biztosító rendesen fizet majd.

Részemről azt nem értem soha, hogy a kukatárolók külső ajtaja miért van mindig nyitva. Azt értem, hogy valaki reggel munkába menet előtt kidobja a szemetet és arra távozik, de miért nem csukja be? Ennyi erővel tényleg fölösleges zárni az üvegajtókat a bejáratnál.

Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2010.02.03 0 0 4022

Kedves Miamanó!

Megkaptam Bartha úr levelét, ahogy most az Ön hozzászólásait is olvasom, de még mindig nem értem, miért gondolja, hogy nekem kellene az emlegetett lakótárs után szaladgásznom.

Még egyszer, a gyengébbek kedvéért:

Ha egy kedves lakótársnak jó, a házat segítő ötlete támad, vagy segíteni szeretné a közös képviselet munkáját, akkor kérem, hogy jelentkezzen a Szalkai Szilárdnál (a telefonszáma, e-mail címe és faxszáma minden egyenlegközlőn rajta volt eddig), vagy ha nincs bizodalma a közös képviseletben, akkor vegye fel a kapcsolatot az egyik SZVB-taggal. Az e-mail címem, a lakásszámom szinte minden hirdetőtáblán kint van valamilyen formában, nem gondolom, hogy nehéz lenne megtalálni hozzám az utat. Részemről sem most, sem a jövőben nem fogok senki után szaladgálni, aminek leginkább egyetlen oka van: nincs rá időm.

Rengeteg olyan kreatív és lelkes ember van ebben a társasházban, akik rengeteget tudnának lendíteni a ház életén és szervezettségén, de sajnálatos módon a közgyűléseken nem tülekedtek az SZVB-tagságért. Így Önöknek tisztelt lakótársak maradt egy túlterhelt családanya, negatív előjelű szabadidővel. Ha valaki ír nekem (ha bedobja a postaládámba a telefonszámát és a napszak megjelölését, mikor lehet hívni vagy e-mailt ír), szívesen felveszem vele a kapcsolatot, szívesen segítek bármiben. De rohangászni valaki után, akiről hallomásból tudom, hogy akar tőlem valamit, nem fogok.

A fentieken sem most, sem a jövőben nem vagyok hajlandó változtatni. Akinek nem tetszik, legyen szíves a következő közgyűlésen a leváltásomat kezdeményezni, a saját jelölésével együtt természetesen. Köszönöm a figyelmet és a megértést.

Előzmény: Miamanó29 (4018)
smkm Creative Commons License 2010.02.03 0 0 4021

Szia!

Nagyon sajnálom a történteket.:( Ha van időd, leírnád nekem is priviben a nem publikus részt?

köszönöm. M.

Törölt nick Creative Commons License 2010.02.03 0 0 4020
szia,

nagyon sajnálom, ami történt, megtennéd, hogy leírnád nekem priviben, ami nem publikus, és azt is, hogy a nyomozók miket javasoltak? milyen biztonsági ajtót? és még annyit írj légyszi, hogy mikor törtek be (napszak). Köszi.
peter_agardi Creative Commons License 2010.02.03 0 0 4019
Helló!

Betörtek a lakásunkba hétfőn és kirámolták rendesen (E épület).

Azt most így nem szeretném leírni publikusan hogy hogyan jöttek be, ha valakit érdekel szívesen elmondom, csak két gondolat miatt írok, hátha jók valamire:

1)
Nálunk a minimális megfelelő védelemre egy durva biztonsági ajtót javasoltak a nyomszakértők (aminek a pántja is normális anyagból van!) és vandálbiztos távfelügyeleti mozgásérzékelő riasztórendszert. Ezzel meg is vagyunk (ismerettségnek hála rekord idő alatt). Továbbléptünk a nem minimálisnak számító védelem felé is, de ez szintén nem publikus.

2)
Tudom, hogy a gyalogos kapuk nehezen záródnak (az alsó legalábbis mindenképpen). Amikor én elmegyek gyalog akkor viszont eddig is / ezután is ZÁRNI fogom. A tapasztalatom szerint viszont - tisztelet a kivételnek - erre vastagon szarnak az emberek (az nem kifogás hogy kiesett a kilincs, stb). Ezt nem is értettem soha, ezeket az embereket nem érdekli hogy a saját lakását rakja ki az utcára? Azt is tudom hogy hiába van zárva nyilván be lehet jönni 500 féle módon, de azért mennyire jó lenne a tudat, hogy nem szabad átjáróházként működne a terület és hogy ez akár 1%-al megnehezíti a dolgukat.

Nahát így. Az érzést senkinek nem kívánom.

ap-
Miamanó29 Creative Commons License 2010.02.02 0 0 4018

Sikerült beszélni a Bartha úrral és a segíteni akaró lakótársunkkal?

Várom válaszát Kedves maca,

üdvözlettel

Előzmény: Kiállhatatlan maca (4002)
Sa-bee Creative Commons License 2010.02.02 0 0 4017
Szia Paco,
Köszönöm a választ!
Előzmény: Paco155 (4016)
Paco155 Creative Commons License 2010.02.01 0 0 4016
Elvileg te vagy a mellékvízmérő tulajdonosa és díjfizetője.
A fővízmérőt a társasház képviseletében a Város Kép írja alá. Tehát mindhármat oda kell adni aláírva a város-képnek, és ők általuk aláírva visszaadnak kettőt, amiből egyet el kell küldened a díjbeszedőnek.
Előzmény: Sa-bee (4015)
Sa-bee Creative Commons License 2010.02.01 0 0 4015
Sziasztok,
Segítségre van szükségem! Valamiért csak a múlt év végén hitelesítették a vízóráimat, így most kaptam meg a Díjbeszedőtől a szerződéseket. Az egyiket visszaküldöm nekik, egy marad nálam és a harmadikat pedig a közösképviseletünket ellátó cégnek küldjem el? Illetve az aláírásoknál én vagyok a díjfizető és a tulajdonos, ez világos. Azokat aláírtam! Viszont a "Fogyasztó, vagy képviselője (főmérő díjfizetője)" aláírásnál kinek kell aláírnia?
Tudtok ezeknek a megválaszolásában segíteni?
Köszönöm!
maccar Creative Commons License 2010.01.31 0 0 4014

:)

Adott egy biztos bevételi forrás, de a liliomdombon még ez is csak kiadást szül... Kellett nekem emlegetni, végül is ha nem szólok, akkor reklámozhatjuk az építtetőt egy életen át, ingyen!

Előzmény: tomkranik (4013)
tomkranik Creative Commons License 2010.01.31 0 0 4013

Hali!

" s jutott eszembe számtalan szebbnél szebb gondolat........"

Előzmény: maccar (4003)
Miamanó29 Creative Commons License 2010.01.30 0 0 4012

Kedves Maca, ahogy az elöbbi beírásban ígértem beszéltem Bartha úrral Skypon. Ő jelezte, hogy a maga által írt email címre elküldte a kért adatokat az illető úrról még 28-án! Az információ nálam is beszerezhetők most már, ha a levélke elkavarodott az éterben.

Ennyit erről....

Miamanó29 Creative Commons License 2010.01.30 0 0 4011

Kedves Maca, azt hittem egyértelmü voltam, tehát mégegyszer:

Bartha úrral "B" lépcsőházban kell felvenni a kapcsolatot, aki konkrétan tudja az illető nevét. Én Skypon szoktam néha beszélgetni vele, én is szólok neki.

Emlékeztetőül, Bartha úr az a tulajdonostársunk, aki szenvedélyesen írt véleményt a garanciális javításokról a lakásokban...

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.29 0 0 4010
aha. egyébként több egységet eszik meg 1 óra alatt 4-esen, mint 3-ason?
Előzmény: fokra (4009)
fokra Creative Commons License 2010.01.29 0 0 4009
Nálam se megy a radiátor 4-es fokozaton::D
Általában 2,5-3-as fokozaton.(Nappal is megy a fűtés).
Ez csak egy próba volt hogy más is kitudja próbálni és összehasonlítani.
Előzmény: Törölt nick (4008)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.29 0 0 4008
Így is relatív még mindig, nálunk még sosem volt szükség 4-es fokozatra. Lehet, hogy melegebb a lakásunk a fekvése miatt?
Azonkívül nálatok nappal is mennek a radiátorok?
Előzmény: fokra (4007)
fokra Creative Commons License 2010.01.29 0 0 4007
Szia!

Igaz hogy relatív de tisztán látszik belőle hogy lehetetlen egy éjszakát 1-2 egységgel átfűteni.

Megmértem amit kértél:

radiátor 80x90 cm 4-es fokozat 30 percig ment folyamatosan és "megevett" 3 egységet.

Remélem ezzel tudtam valamennyit segíteni.
Előzmény: clueless07 (4005)
clueless07 Creative Commons License 2010.01.28 0 0 4006
Közben eszembe jutott, hogy radiátorból is több méretű van a lakásban. Akkor hogyha lehet, akkor legyen a normál méretű, ami mondjuk a nagyszobában van. Köszi!
clueless07 Creative Commons License 2010.01.28 0 0 4005

Köszi, bár ez így elég relatív...

Nem tudád megtenni, hogy egy órára vagy félórára elzártok minden radiátort, kivéve egyet, és csak az megy az alatt a fél vagy 1 óra alatt 3-ason vagy 4-esen és úgy írod le nekünk, hogy mennyit pörgött az óra.

Szerintem mindenkinek nagy segítség lenne, és akkor talán a hibákra is fény derülhetne, és nem kéne egymás vérét szívni... Köszi szépen előre is!

Előzmény: fokra (4004)
fokra Creative Commons License 2010.01.28 0 0 4004
Szép Estét Mindenkinek!

Egy kis támpont a hőmennyiségmérős témához.Tegnap érkezett vissza az órám a hitelesítésből.

36 óra telt el azóta.

A paraméterek:

- lakás 80nm
- radiátorok 2,5-es állásban
- hőmérséklet 22 fok.
- 36 óra alatt elfogyasztott egység 45.

Ez alapján mindenki eldöntheti milyen irányba "rossz" az órája.

maccar Creative Commons License 2010.01.28 0 0 4003
Van egy javaslatom, a következő, immáron harmadik pótbefizetést szavaztassuk meg a reklámtábla lebontásának az ürügyéből.
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2010.01.28 0 0 4002

Most olvasok szorgalmasan, vége a vizsgaidőszakomnak.

Ez a dolog azért is érdekel minket különösképpen, mert az egyik ilyen projekt, amin dolgozunk éppen e témakör körül forog.

Nem tudom ki az illető és hol érhető el, de a liliomdomb.lakopark(kukac)gmail.com-ra szívesen várom a jelentkezését, vagy írják meg nekem, ki volt.

Nekünk az Emfesznél van kapcsolatunk, de ugyebár az Emfesznél most éppen áll a bál...

Előzmény: Miamanó29 (4001)
Miamanó29 Creative Commons License 2010.01.28 0 0 4001

A fűtés számlák körüli heves írások is mondatják velem a következőt, no meg Paco a bejegyzésed arról, hogy tegyünk javaslatot a költségek csökkentésére.

Bartha Endre tulajdonostársunkkal egyik este beszélgettünk és velünk volt a B épületből még valaki (bocsánat de a nevét elfelejtettem!), de Bartha úr tudja. Nos ez a szintén tulajdonostársunk mondja, hogy ő tudna megoldást a gázszámláink mérséklésére különös tekintettel az ipari órákra.

Igen nagy tisztelettel kérem az SZVB akármelyik tagját, aki olvassa a fórumot, de talán "Maca" biztosan odafigyel erre, hogy keresse meg tudja meg és a Szalkai úrral hozza össze az illetőt.

Előzmény: Paco155 (3992)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2010.01.28 0 0 4000

így igaz

nem mindegy, kinek a zsebét terheli az elbontás költsége

itt nem csak arra gondolok, hogy hány ember kell a biztonságos elbontáshoz, de arra is, hogy ez egy elég nagyméretű tábla ahhoz, hogy helytelenül kivitelezett bontás esetén szétüsse a lépcsőt vagy a kerítést

ha mi "csesszük" el, a mi zsebünket terheli természetesen

Előzmény: Belabatyo (3999)
Belabatyo Creative Commons License 2010.01.28 0 0 3999
Termeszetesen a FLEX emlitesevel csak arra szerettem volna ramutatni, hogy ha nincsen torvenyes akadaly a hirdetotabla elmozditasa korul, akkor az egyszeruen kivitelezheto. Csak szervezes kerdese.
Bar erdekes lenne tudni, hogy maga a femszerkezet kinek a tulajdonat kepezi. Mert, ha nincsen szerzodese a tulajnak a lakoparkkal, akkor akar ot is meg lehet "kerni" az elbontasra.
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2010.01.28 0 0 3998
hozom a flexet :D
Előzmény: gpz (3997)
gpz Creative Commons License 2010.01.27 0 0 3997
Végülis a választásokig ki lehetne bírni egy nagy Orbán- vagy Mesterházy-fejet... :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!