Keresés

Részletes keresés

Crowe Creative Commons License 2007.11.20 0 0 1332
Szerintem sümegprágai csiga. A helyiség nevéből adódan.

Crowe
Előzmény: carbonara (1331)
carbonara Creative Commons License 2007.11.20 0 0 1331
Bocs a kíváncsíságomért és a műveletlenségemért, de mi az a prágai csiga ?
Előzmény: Edmond Dantes (1328)
csite Creative Commons License 2007.11.20 0 0 1330

megkérdezhetem ki állította össze a borokat, és miért pont ezeket?

Előzmény: Edmond Dantes (1328)
Kardemumma Creative Commons License 2007.11.20 0 0 1329

Á, szóval ti mentek most pénteken! Ez a menü is nagyon ígéretesen hangzik!

Várjuk majd a beszámolót, különös tekintettel a marhapofára! :)

 

Előzmény: Edmond Dantes (1328)
Edmond Dantes Creative Commons License 2007.11.19 0 0 1328

Hehe, az én társaságom most pénteken érkezik hozzá- :)

 

Menünk:

 

Prágai csiga - Palackban erjesztett izsáki sárfehér pezsgő 2005

 

Balatoni fogasszelet roston sütve, vajmártással - Konyári Siglillum Loliense 2006
Chardonnay Sauvignon blanc - Olaszrizling cuveé

 

Fehérmorzsában sült marha pofa balzsamecetes salátával, aioli mártással - Vulcanus 2006 – Badacsony FVM Kutató

 

Libamáj körtével sütve, nyári szarvasgombával - Grand selection 2003 Jackfall Pincészet, Villány

 

Alacsony hőfokon készített szarvas gerinc vörösboros demi glace mártással, gesztenyével, zelleres gombákkal - Gere Cabernet sauvignon barique 2004

 

Créme Brulée - Zeus 2006 FVM Kutató, Badacsony

Előzmény: nagypapi51 (1325)
certaldo Creative Commons License 2007.11.19 0 0 1327
Hűűűűűűűűű!
Előzmény: beetee (1326)
beetee Creative Commons License 2007.11.19 0 0 1326

Akkor a fotókban segítek. A beszámolót meghagyom neked... :)))

 

Étlap már látható lentebb.

 

 

Előzmény: nagypapi51 (1325)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.11.19 0 0 1325
Kicsi türelmet kérek, asszem bevárom a fotókat, és együtt...
Előzmény: certaldo (1324)
certaldo Creative Commons License 2007.11.19 0 0 1324
Mmmmmmmm... Ha azt mondanám, hogy türelmesen várok a beszámolóra, hát nagyot füllentenék. :-)))))
Előzmény: nagypapi51 (1323)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.11.19 0 0 1323

Majdnem bejött, hogy maradunk, vasárnap 10 cm hóra ébredtünk. 

Pedig éjjel 1-kor a János áldásaként elkortyolt aszútörköly után még csillagos volt az ég...:)

Egyelőre ismerkedjetek a menüvel, addig összeszedem a gondolataimat!

(látszik, hogy Kálmán utólag írta be a szarvasgombát az oda illő helyekre, de bizonytalan volt, hogy tudunk-e vinni). Szerencsére sikerült, a Tuber macrosporum, és T. magnatum, a nálunk igen ritka isztriai szarvasgomba becserkészése. Ez úton is köszönet érte bagusznak!

 

Előzmény: goristi (1322)
goristi Creative Commons License 2007.11.17 0 0 1322

Várjuk a beszámolót!!

Előzmény: nagypapi51 (1321)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.11.17 0 0 1321

Tíz fős (gombász)csapatunk elindul, séf Kalla már vár bennünket.

Ha "befutta az utat a hó", maradunk pár napig...:))

Zitka Creative Commons License 2007.11.14 0 0 1320

Még az sem kizárt, hogy Laci bácsit indítják...

 

Jujj, ezt így este előtt nem kellett volna. Még rémálmaim lesznek.... :-)))))

Előzmény: dr El van Leowe (1319)
dr El van Leowe Creative Commons License 2007.11.14 0 0 1319

Szó sincs itt jobb meg bal oldalról. Ez az egész egy provinciális vendéglős és egy jellemhibás főiskolai tanár magánakciója, akik mögött természetesen semmiféle kormányzati támogatás sincs. Persze, majd fognak koldulni valamennyit, amennyi pont elég lesz arra, hogy ők és szűkebb családjuk egy kellemes hetet tölthessenek a verseny helyszínén.

Még az sem kizárt, hogy Laci bácsit indítják...

Zitka Creative Commons License 2007.11.14 0 0 1318

No, végigküzdöttem magam a blog témabeli cikkén + kommentjein.

Sztem nem annyira jobb és baloldalról van itt szó, bár indirekt módon bele lehet magyarázni. :-) Úgysmint régi, "haladó" szoc. hagyományt követők vs.  európai színvonalat megcélozók.  

Előzmény: carbonara (1317)
carbonara Creative Commons License 2007.11.14 0 0 1317
Na végre, kiderült , hogy a magyar gasztronómiában is van jobb- és baloldal, kormánypárt és ellenzék. Várjuk a fakanalas tüntetőket, gulyás vs. feketeleves ütközeteket, torlaszoljuk el narancsos kacsával a Parlament bejáratát ! Szakácsminiszter még nincs, aki monnyon le ?
Előzmény: Zitka (1316)
Zitka Creative Commons License 2007.11.14 0 0 1316
mbtbd Creative Commons License 2007.11.07 0 0 1315
Fordítás lesz németről, angolról, franciából esetleg spanyolból - üzleti alapon. Folyamatosan fognak megjelenni könyvek a témában. Mivel nem ismerjük mindannyiótok e-mailjét, kérnénk, hogy akit érdekel, írjon a gastronomia@enternet.hu címre.
Előzmény: certaldo (1313)
ipecacuanha Creative Commons License 2007.11.07 0 0 1314
Igen. Angolról, lassan (munka és phd-írás mellett) - viszont akár ingyen is. Tördeléshez is konyítok - az eszméletlen magas jogdíjú művek kiadása igényel hozzám hasonlatos munkatársat :)
Előzmény: mbtbd (1307)
certaldo Creative Commons License 2007.11.05 0 0 1313
Milyen nyelvről?
Előzmény: mbtbd (1307)
Zitka Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1312

Bocsánat a késői reagálásért, de az elmúlt héten Regensburgban voltam, és jól esett egy kis computerfüggőség-elleni terápia. :-)

Éppen a múlt héten kaptam hasonló felkérést egy másik topikon, amiből még nem tudom, lesz-e valami....  De igazából nagyon szívesen fordítanék gasztronómiai témában. Jól is esne végre kitörni a szörnyűséges műszaki szakszövegek ketrecéből! :-)  Német, angol és olasz nyelven fordítottam eddig, bár ez utóbbit sajnálatos módon kissé hanyagoltam az elmúlt pár évben.

 

Előzmény: mbtbd (1307)
negyesi_pal Creative Commons License 2007.11.01 0 0 1311
Üzleti alapon vagy hobbiból :)?
Előzmény: mbtbd (1307)
Macroglossa Creative Commons License 2007.10.31 0 0 1310

Talán ott lehet a kutya (kacsa) elásva, hogy korábban tipikusan háztáji baromfi volt,

de a modern fajtái olyan jó májnövekedést produkálnak, hogy nagyüzemileg is elterjedt a májfetisiszta országokban.

 

A boltokban kapható kacsamáj is sokszor pézsmakacsáé.

 

Előzmény: mbtbd (1305)
Kardemumma Creative Commons License 2007.10.31 0 0 1309
Szakácskönyvet bármikor! :)
Előzmény: mbtbd (1307)
nemisbéka Creative Commons License 2007.10.31 0 0 1308
Igazán nem venném el Zitka kenyerét, de én boldogan :).
Előzmény: mbtbd (1307)
mbtbd Creative Commons License 2007.10.31 0 0 1307
kedves Zitka, úgy rémlik, azt mondtad, fordítasz is. Kérdésünk Hozzád és a kedves topiktársakhoz: foglalkozna-e valaki szakácskönyvek fordításával?
Előzmény: Zitka (1283)
csite Creative Commons License 2007.10.31 0 0 1306
jah, ezt a némát rendszeresen fogyasztjuk, szerencsére szapora, és igénytelen jószág
a tokolása kriminális, nekem betart vagy 1 órát egy kacsa
a húsa szárazabb, mint a normál kacsáé, sokkal kevesebb a zsírja, az íze leginkább a vadmadarakre jellemző pikánságot hordoz, szeressük :))
Előzmény: Macroglossa (1304)
mbtbd Creative Commons License 2007.10.31 0 0 1305
Kedves Macroglossa, nagyon érdekes, amit írsz. Azért használtuk így, mert ezt az összefüggésre eddig nem jöttünk rá. A szárnyast barbarie Ente néve Németországban ismertük meg, majd a Lehelen egyszer megkérdeztük egy tenyésztőtől, hogy ez ugye Barbarie kacsa, ami neki van, s rábólintott.
Előzmény: Macroglossa (1304)
Macroglossa Creative Commons License 2007.10.29 0 0 1304

Kedves MBTBD,

 

a szombati MN cikk is hozta a szokásos tetszésindexemet, köszönöm, köszönjük.

Rendszeres szombat reggeli program a Magazin vad lapozgatása a végéig, hogy van-e benne cikkük...

 

Egy kérdésem lenne, a Barbarie kacsa...

Tudom, hogy nem szorosan vett gasztronómia, inkább csak nyelvészkedés és kekeckedés, de miért használja mostanában mindenki (a kacsatenyésztők is) a Barbaire kacsa (franciául berber kacsa, utalva arra, hogy Franciaországba onnét került) nevet, amikor nálunk is több száz éve tartják pézsmakacsa vagy némakacsa néven?

 

Üdv

 

M

 

varadit Creative Commons License 2007.10.28 0 0 1303

 

 Mi volt a műsor címe? Emlékszel még?

Előzmény: Zitka (1299)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!