Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.08.28 0 0 4377

Én oda jutottam, ha nem is ismertem Őt (mert az ismeret közösség, egység is), megtanultam félni, sőt, rettegni.

Hogy pedig megláttam, nem ismerem Őt, azaz nem vagyok Vele közösségben, azért van, mert bűnben vagyok. Mert aki Benne van, egy sem vétkezik. Aki vétkezik, nincs Benne. Pedig már aszt hittem, nincs mitől félnem, szeretm Őt, Benne vagyok. És így jutottam nagy félelemre. Rettenetes élmény volt. De kegyelmet kaptam, vagy inkább kivásárolt, könyörgésemet meghallgatta, vagy hogy is mondjam.

Előzmény: Törölt nick (4376)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.28 0 0 4376
De hogyan félhetem Őt, ha nem ismerem Őt. De ha ismerem Őt, félhetem Őt. Ez egészséges félelem. Isten félelme tiszta. A ház olyan nagy, és mi áldottak vagyunk.
Előzmény: Törölt nick (4375)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.28 0 0 4375
Ezzel egyetértek, fel kell lépni. Pld.8:13- Az Úrnak félelme a gonosz gyűlölése és felfuvalkodást és a gonosz utat és az álnok szájat gyűlölöm. Pld.16:6- Könyörületességgel és igazsággal töröltetik el a bűn, és az Úrnak félelme által távozhatunk el a gonosztól.
Előzmény: Sterlitz de Breviar (4374)
Sterlitz de Breviar Creative Commons License 2007.08.28 0 0 4374

Fel kell lépni. Érdekes fellépéseket látunk Jézustól, vagy apostolaitól. Pl. istentelen hatalmat el nem ismerni, annak nem engedni (akár életünk árán sem), a rosszal tagadni minden közösséget, azokkal is, akik nem tagadják ezt a közösséget (ez a szentség, ez, és nem más), stb.

Meglehetősen kevesen lépnek fel, inkább kegyes gondolatokat agyalnak ki, és azokat hajtogatják.

Előzmény: Törölt nick (4373)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.28 0 0 4373
A rossz ellen valóban fel kell lépni. De nem úgy, hogy én isrosszá válok. Bővölködő élet. Bővölködő gondolkodás. Bővölködő kegyelmet kaptunk abból a házból. A saját életünket a kis házban éljük le. A vallás házában, az önmagunk házában.
Előzmény: Sterlitz de Breviar (4372)
Sterlitz de Breviar Creative Commons License 2007.08.28 0 0 4372

Nem mindenre van bocsánat.

Nem mindent kell megbocsátani.

A tanítványoknak minél érettebbek, annál kevésbé van bocsánat.

Egyre több a fenyítés, egyre nagyobb a tisztaság, egyre több a harc.

A rossz ellen fel kell lépni, az istentelen ellen is, ha van remény a jóra, jobbra, ha tudjuk, mi a jó, azt kell választani, és a rosszat nem választani. Ami rossz akar maradni, azt nem kell megbocsátani, azzal nem kell közösség.

Tekintsd, mit énekelt az Illés együttes:

Azt hiszed, hogy nyílik még a sárga rózsa,
Azt hiszed, hogy hallgatunk a hazug szóra,
Azt hiszed, hogy mindig mindent megbocsátunk,
Azt hiszed, hogy megtagadjuk minden álmunk,
Minden álmunk.

...

El ne hidd azt, bárki mondja, hogy ez jó így,
El ne hidd, hogy minden rendben, bárki szédít,
El ne hidd, hogy megváltoztunk vezényszóra,
El ne hidd, hogy nyílik még a sárga rózsa,
Sárga rózsa.

Ők megoldást nem találtak, de kidekkolták anak a rendszernek az elmúltát, mely őket üldözte, és bejött nekik, igazuk volt, és igazuk lett.

Oka van annak, hogy oly sok embernek tetszettek az ilyen dalok.

Törölt nick Creative Commons License 2007.08.28 0 0 4371
Kenet: isteni szeretetben ülünk. Ebben a házban minden lehetséges. Megbocsájtás: hatalmas hely. Csakis az Ő házában találkozhat Isten az emberrel.
Előzmény: Törölt nick (4370)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.28 0 0 4370
Nem a kötelék Istene, hanem a szabadság Istene. Nem ítél el bennünket. "Kövess Engem és bocsáss meg." És meggyökereznek a szeretetben. Szélesség, hosszúság, mélység. Méreteket, dimenziókat jelentenek. Ezek a méretek Isten szeretetének méretei. Ez mérhetetlen, hogy Isten mennyire szeret téged, soha nem hagy cserben téged és ad neked egy nagy szobát. Dávid: Isten tágas helyre helyezett engem.
Előzmény: Törölt nick (4369)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.28 0 0 4369
Számomra nem az ajándék a lényeg, hanem az hogy gondoltak rám. Folytatva a prédikációt: Ítélkezem, megítélem az embereket, nem bocsájtok meg. Krisztus bennünk lakozik, ezt fedezzük fel egymásban. Bennetek lakozik híd által a ti szívetekben. Krisztus megmutatja magát az életemben. Hit által. Hallás, hit által. Közösség, hit által. Hit által: engedelmesség, bővölködő kegyelem. A szeretetben gyökerezünk meg. Ebben a kis házban gyökereznek meg az emberek. Önközpontú, nem megbocsájtó, ítélkező szellem. Mi a szeretetben veszünk alapot.
Előzmény: Törölt nick (4364)
Vasvessző Creative Commons License 2007.08.27 0 0 4365

Én egy csomó világi ünnepet rühellek ... szóval olyan érzésem van mintha a virágkötők és ajándékészítők miatt lenne ... szóval biznic....

Előzmény: Törölt nick (4364)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.27 0 0 4363
Mégis ki találkozhat az emberrel? :)) Ezek jegyzetek, az én jegyzeteim, nem a pásztor a hibás. Galátziabeliek átok alá kerültek a törvény miatt. Vallásos elképzeléseket egymásra helyezzük és ez köteléket hoznak létre. Van egy kis ház, a nem megbocsájtás háza. Nem bocsájtok meg, és börtönbe kerülök. Azt mondják nekem: Jézus szeret. Nem értem, mert olyan kicsi a ház amiben vagyok.
Előzmény: Törölt nick (4362)
Vasvessző Creative Commons License 2007.08.27 0 0 4361
Tessék ?
Előzmény: Törölt nick (4360)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.27 0 0 4360
Belső ember: a szellemi ember. Az ember a saját lelkében él, eredménye: háza kicsi.  Kis házban éljük az életünket.
Előzmény: Törölt nick (4359)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.27 0 0 4359
Ef.5:32. Noé áldozatot mutatott be. Amikor találkozik az emberrel, megszólal. És az ember imádja Istent a Szentélyben. Mózes épített egy házat, meg lehetett mérni. Jézus épített egy házat, mi vagyunk a ház. Ezekhez a méretekhez nem tartoznak számok, mert ezek Isten dimenziói. Ef.3:15
Előzmény: Törölt nick (4357)
nazuna Creative Commons License 2007.08.27 0 0 4358
Holnap pedig a feleségemnek van szülinapja, meg a tesómnak is, nomeg telihold is lesz, és Indiában Balarám (Krisna testvére) születésnapját ünneplik ... ezek szerencsés egybeesések.
Érdekes, hogy Ádámnak és Évának nincs születésnapja. Miért?
Előzmény: Törölt nick (4356)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.27 0 0 4357
Ádám és Éva templom voltak, ők az első gyülekezet.
Előzmény: Törölt nick (4356)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.27 0 0 4356
Nekem aug.31-én van. Ef.4-ben Isten házának szellemi dimenzióiról olvashatunk. Isten személy, bölcs, szeretet, törődik velünk.
Előzmény: nazuna (4355)
nazuna Creative Commons License 2007.08.27 0 0 4355
nem cikiztem, az igazat írtam, utánajárhatsz :-)
Előzmény: Törölt nick (4354)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.27 0 0 4354
Nekem ez sokat jelentett a lelkemnek. Nem illdomos az ilyesmit kicikizni. Egy kis szeretetet kaptam, és ez megérintett.
Előzmény: nazuna (4353)
nazuna Creative Commons License 2007.08.27 0 0 4353
És az Egyesült Királyságban a mai napot munkaszüneti napá nyilvánították. (ez most komoly!)
Előzmény: Törölt nick (4351)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.27 0 0 4352
Szép jó estét Mindenkinek. Most P. Schaller prédikációjából írok.
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.27 0 0 4351
Most kaptam egy levelet a gyülekezet irodájától, borítékban képeslap, és kézzel írva boldog születésnapot kívántak nekem, és többen aláírták. Nagyon meghatódtam. :)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.27 0 0 4350
Szép volt az éjszakai termés. Lehet, hogy csak este tudok válaszolni, de igyekszem.
Vasvessző Creative Commons License 2007.08.27 0 0 4349

Ok.

Flame off. :-)

Előzmény: Törölt nick (4348)
Vasvessző Creative Commons License 2007.08.27 0 0 4347

Meg volt idő azért is öltek ha terjesztették ... nem ?

Gondolok itt a valdensekre.

http://www.biblia.hu/bevez/valdens.htm

Előzmény: Törölt nick (4345)
Vasvessző Creative Commons License 2007.08.27 0 0 4346

Jah... igazad van. 

Most meg rákeresek 16 fordításban és ott van. :-)

Előzmény: Törölt nick (4345)
Vasvessző Creative Commons License 2007.08.26 0 0 4344

Ja ... hát Pál is írt valami felolvasásokról ... asszem

szerintem sok felekezetben még ez is jobb lenne mint ami most megy... :-)

Előzmény: Törölt nick (4343)
Vasvessző Creative Commons License 2007.08.26 0 0 4342

Miért betű ? Kinyitod és betűk vannak benne :)) (ennyire eccerű én nem magyarázom tovább ... betűk vannak benne tehát betű ... ) Legalábbis az enyében ...

Amúgy meg ez:

"Az egész írást Isten sugallta s hasznos az a tanításra, meggyõzésre, helyreállításra, igazságosságban való nevelésre,"

Nem mond neked valamit ?

Na ebbe magyarázd bele hogy Isten csak a  Biblián keresztül szól....

Isten sugallta de célja a meggyőzés, tanítás, helyreállítás (amit most teszek), igazságban való nevelés...

Nem ?

Előzmény: Törölt nick (4336)
Vasfüggöny Creative Commons License 2007.08.26 0 0 4335

Na még akkor mindíg nem érted ...

Értelmetlen az hogy a Biblia szól.

A Biblia(Írások) nem egy személy hanem bötű ... tehát nem szól.

Isten viszont személy tehát szólhat - ha akar - de nem csak a Biblián keresztül. (sőt szerintem legtöbbet nem azon keresztül, hanem embereken keresztül)

Persze apróságnak tűnik de nekem minden ilyen "apróság" feltűnik.

Mint ahogy az is feltűnik, amikor egy gyülekezeti házra kiírják, hogy Istennek háza.

Elég merész egy kiírás nem ?

Előzmény: Törölt nick (4334)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.26 0 0 4334
Ma viszont a Biblia szól az emberekhez, mindenkihez. Mi a máról beszélünk. Most van itt az ideje lelket nyerni, most van ideje, hogy megtérj.
Előzmény: Vasvessző (4332)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!