A Biblia Szól Gyülekezet (történelmi hitelveken alapuló keresztény gyülekezet) prédikációi, evangélizációi. A gyülekezet egy Jézus-központú keresztyén, felekezetközi világméretű szolgálat része. Folyamatosan táplálja azt a látást, hogy megtaláljuk az elveszetteket a közvetlen közelünkben és az egész világon, ahogy azt Jézus tanítja a Mt. 28:19-20 és ApCsel 1:8-ban. Hisszük, hogy Isten szentháromság. A topik nem csupán prédikációk gyüjteménye, hanem teret enged jóízű, békés beszélgetéseknek is a hívők között. Nagyon boldog vagyok, hogy Isten munkálkodhat a szívemben és a ti szívetekben az Ő szeretete által. Nála vannak az örök élet beszédei! Tanulmányozzuk behatóan az Ő Igéjét!
Isten áldjon mindenkit!
Én oda jutottam, ha nem is ismertem Őt (mert az ismeret közösség, egység is), megtanultam félni, sőt, rettegni.
Hogy pedig megláttam, nem ismerem Őt, azaz nem vagyok Vele közösségben, azért van, mert bűnben vagyok. Mert aki Benne van, egy sem vétkezik. Aki vétkezik, nincs Benne. Pedig már aszt hittem, nincs mitől félnem, szeretm Őt, Benne vagyok. És így jutottam nagy félelemre. Rettenetes élmény volt. De kegyelmet kaptam, vagy inkább kivásárolt, könyörgésemet meghallgatta, vagy hogy is mondjam.
De hogyan félhetem Őt, ha nem ismerem Őt. De ha ismerem Őt, félhetem Őt. Ez egészséges félelem. Isten félelme tiszta. A ház olyan nagy, és mi áldottak vagyunk.
Ezzel egyetértek, fel kell lépni. Pld.8:13- Az Úrnak félelme a gonosz gyűlölése és felfuvalkodást és a gonosz utat és az álnok szájat gyűlölöm. Pld.16:6- Könyörületességgel és igazsággal töröltetik el a bűn, és az Úrnak félelme által távozhatunk el a gonosztól.
Fel kell lépni. Érdekes fellépéseket látunk Jézustól, vagy apostolaitól. Pl. istentelen hatalmat el nem ismerni, annak nem engedni (akár életünk árán sem), a rosszal tagadni minden közösséget, azokkal is, akik nem tagadják ezt a közösséget (ez a szentség, ez, és nem más), stb.
Meglehetősen kevesen lépnek fel, inkább kegyes gondolatokat agyalnak ki, és azokat hajtogatják.
A rossz ellen valóban fel kell lépni. De nem úgy, hogy én isrosszá válok. Bővölködő élet. Bővölködő gondolkodás. Bővölködő kegyelmet kaptunk abból a házból. A saját életünket a kis házban éljük le. A vallás házában, az önmagunk házában.
A tanítványoknak minél érettebbek, annál kevésbé van bocsánat.
Egyre több a fenyítés, egyre nagyobb a tisztaság, egyre több a harc.
A rossz ellen fel kell lépni, az istentelen ellen is, ha van remény a jóra, jobbra, ha tudjuk, mi a jó, azt kell választani, és a rosszat nem választani. Ami rossz akar maradni, azt nem kell megbocsátani, azzal nem kell közösség.
Tekintsd, mit énekelt az Illés együttes:
Azt hiszed, hogy nyílik még a sárga rózsa, Azt hiszed, hogy hallgatunk a hazug szóra, Azt hiszed, hogy mindig mindent megbocsátunk, Azt hiszed, hogy megtagadjuk minden álmunk, Minden álmunk.
...
El ne hidd azt, bárki mondja, hogy ez jó így, El ne hidd, hogy minden rendben, bárki szédít, El ne hidd, hogy megváltoztunk vezényszóra, El ne hidd, hogy nyílik még a sárga rózsa, Sárga rózsa.
Ők megoldást nem találtak, de kidekkolták anak a rendszernek az elmúltát, mely őket üldözte, és bejött nekik, igazuk volt, és igazuk lett.
Oka van annak, hogy oly sok embernek tetszettek az ilyen dalok.
Nem a kötelék Istene, hanem a szabadság Istene. Nem ítél el bennünket. "Kövess Engem és bocsáss meg." És meggyökereznek a szeretetben. Szélesség, hosszúság, mélység. Méreteket, dimenziókat jelentenek. Ezek a méretek Isten szeretetének méretei. Ez mérhetetlen, hogy Isten mennyire szeret téged, soha nem hagy cserben téged és ad neked egy nagy szobát. Dávid: Isten tágas helyre helyezett engem.
Számomra nem az ajándék a lényeg, hanem az hogy gondoltak rám. Folytatva a prédikációt: Ítélkezem, megítélem az embereket, nem bocsájtok meg. Krisztus bennünk lakozik, ezt fedezzük fel egymásban. Bennetek lakozik híd által a ti szívetekben. Krisztus megmutatja magát az életemben. Hit által. Hallás, hit által. Közösség, hit által. Hit által: engedelmesség, bővölködő kegyelem. A szeretetben gyökerezünk meg. Ebben a kis házban gyökereznek meg az emberek. Önközpontú, nem megbocsájtó, ítélkező szellem. Mi a szeretetben veszünk alapot.
Mégis ki találkozhat az emberrel? :)) Ezek jegyzetek, az én jegyzeteim, nem a pásztor a hibás. Galátziabeliek átok alá kerültek a törvény miatt. Vallásos elképzeléseket egymásra helyezzük és ez köteléket hoznak létre. Van egy kis ház, a nem megbocsájtás háza. Nem bocsájtok meg, és börtönbe kerülök. Azt mondják nekem: Jézus szeret. Nem értem, mert olyan kicsi a ház amiben vagyok.
Ef.5:32. Noé áldozatot mutatott be. Amikor találkozik az emberrel, megszólal. És az ember imádja Istent a Szentélyben. Mózes épített egy házat, meg lehetett mérni. Jézus épített egy házat, mi vagyunk a ház. Ezekhez a méretekhez nem tartoznak számok, mert ezek Isten dimenziói. Ef.3:15
Holnap pedig a feleségemnek van szülinapja, meg a tesómnak is, nomeg telihold is lesz, és Indiában Balarám (Krisna testvére) születésnapját ünneplik ... ezek szerencsés egybeesések. Érdekes, hogy Ádámnak és Évának nincs születésnapja. Miért?
Most kaptam egy levelet a gyülekezet irodájától, borítékban képeslap, és kézzel írva boldog születésnapot kívántak nekem, és többen aláírták. Nagyon meghatódtam. :)
Miért betű ? Kinyitod és betűk vannak benne :)) (ennyire eccerű én nem magyarázom tovább ... betűk vannak benne tehát betű ... ) Legalábbis az enyében ...
Amúgy meg ez:
"Az egész írást Isten sugallta s hasznos az a tanításra, meggyõzésre, helyreállításra, igazságosságban való nevelésre,"
Nem mond neked valamit ?
Na ebbe magyarázd bele hogy Isten csak a Biblián keresztül szól....
Isten sugallta de célja a meggyőzés, tanítás, helyreállítás (amit most teszek), igazságban való nevelés...
A Biblia(Írások) nem egy személy hanem bötű ... tehát nem szól.
Isten viszont személy tehát szólhat - ha akar - de nem csak a Biblián keresztül. (sőt szerintem legtöbbet nem azon keresztül, hanem embereken keresztül)
Persze apróságnak tűnik de nekem minden ilyen "apróság" feltűnik.
Mint ahogy az is feltűnik, amikor egy gyülekezeti házra kiírják, hogy Istennek háza.