De talán jobb is (és ezt indítványozom a továbbiakra is), ha nem vitatkozunk tovább Magyar Bálintról, mert nem ez a topic témája.
Aha.
Addig, amíg alaptalan, ekéző állításokat teszel róla, nem baj, hogy ebben a topikban folyik. Miután valami számot kértünk, amivel alátámasztanád, már javaslod, hogy ne is beszéljünk róla.
Jobbos vagyok, prakticizmusból szavazok csak rájuk. Sajnos látom, hogy Kókának lehetsz te valakije, idáig nem láttalak, gondolom a győzelme után el is tünsz. (Kóka fog győzni, le van vajazva).
De ha mégis maradnál, 2010-ben bukásotok után talán itt nyilvánosan is elmerengsz azon, hogy miért is estél eufóriába SZDSZ-es vezetőidtől, akik sikeresen tették tönkre pártodat. (Ahol tudtam nyilván segítettem, de a vérprofik mégis csak ők:).
Mint az MSZP peldaja is mutatja, a mai kleptokratikus berendezkedesu (tolvajuralmi) partokban annal nagyobb eselye van valakinek a csucsra kerulni, minnel tobet minnel pofatlanabbul tud lenyulni az adofizetok penzebol.
Igy kerult Gyurcsany az MSZP elere, es igy kerult Kuncze a Strabag Demokrata Szovetseg elere.
Most hogy Kuncze tavozik, az SDSz az ugyesebb tolvajra fog voksolni, ez tokeletesen egyertelmu egy kleptokraciaban. Fodor egesz egyszeruen labdaba sem rug a lenyulasok teren Kokahoz keppest.
Nagyon jó kérdés. De a válasz kettős. Fodor integrálni szeretné a (nemhivatalos) platformokat, véleményeket, természetesnek tekintve a vitákat a jövőben. Kóka azt szeretné, ha - nyerése esetén - mindenki beállna a jövőbeli döntések mögé, és zárt ajtók mögött maradnának a viták. Nekem Fodor liberalizmusa a meggyőzőbb.
Nem lesznek itt nyertesek és vesztesek. Egy munka elnyeréséért versenybe szállt egymással két szimpatikus fickó. Majd a tagséág eldönti, hogy melyiküket bízza meg a munka elvégzésével. Én most úgy látom kóka választása a jobb választás. De ha Fodor nyer, akkor sem fogom úgy érezni, hogy bármiben vereséget szenvedtem és a legtöbben szerencsére ezzel így vagyunk.
Hiába reménykedsz te vagy a felcsuti ugri-bugris! Nyerjen akár Kóka, akár Fodor, az SZDSZ nem lesz megosztott ettől, hanem a választások után lecsendesülnek az indulatok és mindenki legjobb tudása szerint fogja segíteni a többség akaratából megválasztott elnök munkáját. Ami itt van az számodra furcsa, ismeretlen, hiszen a Fideszben nem lehet vezetői posztért verseny.
Tudod, engem nem zavar, ha valaki elmondja miért tartaná rossz elnöknek Kókát vagy fodort. Mondja. De jobbnak tartom, ha a Kókát támogatók elmondanák szerintük Kóka miben és miért jobb, a Fodort támogatók meg hasonlóan kifejtenék érveiket. Utána ezekről már lehetne normálisan vitázni. Összehasonlítva például, hogy melyik elnök mit tart legfontosabb feladatnak a párton belül és itt bejöhet a mi véleményünk is, hogy mi mit tartanánk annak és miért. De itt egyenlőre Kókával kapcsolatban csak rágalmak és mocskolódás hangzott el többségében. Érdekes, hogy a másik oldalról- nagyon helyesen- hasonló mocskolódás és leszóléás nem megy Fodorra.
No igen, csak a jobboldal továbbra sem veszi észre a Piszkos Fred effektust - vagyis ha ilyen veszettül támadja Kókát, akkor rengeteget segít neki a győzelemben.
Ugyan már, minek ide program? Az SZDSZ prominensei az utóbbi 13 évben egyfolytában a választás-amnézia nevű betegségben szenvednek, azaz bármely választás eredményének kihirdetésének hatására azonnal elfelejtenek mindent, mit előtte mondtak.
A tisztelt párttagság többsége pedig majd oda húz, ahol a több dohányt sejti, az pedig Kóka lesz. Minek ez a futkorászás a tyúkudvarban? Kinek játszanak?
Én igazából egy dologra vagyok nagyon kíváncsi.A vesztes oldal hogyan fogja viselni a vereséget.Jelentős támogatottsága van mindkét jelöltnek,de aki bukik,vele együtt a támogatók is vereséget szenvednek.Szerintem túlságosan kiélezték a versenyt az SZDSZ-en belül.
"valamint a szélsőjobb vad Kóka ellenes kirohanásai segítettek a döntsében, hogy ezekkel szemben akkor már inkább a Kóka"
Én úgy láttam, a szélsőjobbon, egy bizonyos mennyiségben (nem domináns arányban, vagy ideológiai súllyal, ezt nem állítom) olyan emberek is megtalálhatók, akik nagyon rossz egzisztenciális helyzetben vannak. Másrészt olyanok, akik elégedetlenek az egzisztenciális helyzetükkel. Ezek nyilvánvalóan a gazdagokat utálják jobban.
Szerintem az, hogy ők jobban utálják Kókát, ez befolyásol(hat-)ja az érzéseinket, azonban sajnos nem teszi őt jobb politikussá.
"szvsz nem baj az egy karakteres fickó 60%-nak nagyon ellenszenves"
> Hát azért... ?! :))
Egyébként még azt a feltevést is megkockázatom, hogy egyeskenk nem azzal van baja, hogy kapitalista. Ez szerintem egyáltalán nem baj.
Engem pl. egyrészt a törtetés zavar, méghozzá nagyon. Akárki is csinálja, személyválogatás nélkül.
Másrészt az, ha valaki közepes eredményeket vagy közepesnél max. egy kicsit jobb(siker-)propagandával élénkrózsaszínre próbálja festeni. Bocsánat, de ezt kicsit hülyítésnek érzem.
szvsz nem baj az egy karakteres fickó 60%-nak nagyon ellenszenves ("gonosz, csúnya kapitalista!"), bőven elég, ha 7-10%-nak meg nagyon rokonszenves. Fodorból szvsz épp ez hiányzik.
Kérlek libsike, viseld el, hogy másoknak pedig Kóka nagyon ellenszenves. Sok ember nem szereti ezt a stílust, amit ő visz. Kérlek toleráld, ha mások ennek okait próbálják kifejteni a neten. Ezen a szinten már mindenki közszereplő, nagy hatalma van az emberek felett. És ezért szerintem fontos, hogy az emberek elmondhassák, hogy ha kifogásaik vannak velük szemben.
Köszönöm szépen a választ. Szép Tőled, hogy ennyit beírtál. Elnézést kérek,hogy eddig nem válaszoltam, de nem értem rá, most kerültem csak újra net elé. (Röviden az a véleményem, hogy az oktatásra fordított nagyobb kiadásokat csak akkor tartom eredménynek, ha az a társadalom tagjainak jólétét is előremozdítja, nemcsak az esélyek egyenlőbbé tételét. Ha egy megemelkedett költségű rendszer végén egy csomó olyan diploma is kijön outputként, amivel a tulajdonosai nem tudnak megfelelően elhelyezkedni - ezt nem tartom egy sikeres rendszernek. Sőt!) De talán jobb is (és ezt indítványozom a továbbiakra is), ha nem vitatkozunk tovább Magyar Bálintról, mert nem ez a topic témája.