Elindult néhány száz ember az Oktogon és a Blaha Lujza tér felé, de nem tudni, hogy hova mennek, a körúton kormányellenes jelszavakat skandálnak, az autókon átugrálnak, a forgalom megbénult.
Azt egyelőre nem tudni, hogy hova tartanak.
El tudom képzelni. A szomorú(?) csak az lenne ebben, hogy azt a hatalmas hányadost értelmes dolgokra is felhasználhatnák.
De ilyenkor általában kiderül, hogy csak az adott területre (szélsőjobb világelvek és teóriák) tudják összpontosítani az intelligenciájukat.
Egyébként ez még nem jelenti azt, hogy az alattuk lévő csőcselékre is szállna valami hányados. Ha azokban lenne IQ, akkor a szélsőséges, radikális megközelítés gyakorlati megvalósítás hiányában elhalna.
Miért te hogy beszéltém velem baloldalról?????????????
Olvasd vissza magad.
ui:
Én is utálnám Orbánt ha nem kerülte volna el figyelmemet a tény, hogy létezik a közelmúltnak és jelennek egy igazán kártékony szövete a magyar társadalom testén.
A levert forradalom romjain és akasztott hőseinek hátán alapított MSZ(m)P.
Ők azok akik hazudtak akkor és most is.
Orbán hozzájuk képest kispályáspeti és ezért sokkal szimpatikusabb.
Érdekes módon engem nem vertek el a rendőrök. Igaz én nem is mentem fényképezkedni és hallgatólagos támogatást adni a csürhének, aki a hátuk mögött lévő bámészkodóktól is erősebbnek érzik magukat. :-)
"A XXI. században a kétkezi munkásemberek már nem hisznek a kommunizmusban, inkább egy kicsit több pénzt szeretnének költeni a plázában"
Szerintem van egy olyan réteg, amely alkalmas lenne a feladatra. Nyilván nem a tudattalan fogyasztótípus emberéről beszélünk.
A gyakorlati kérdés az, hogy ez a két randalírozás fog-e folytatódni, azaz szükség lenne-e az önkéntesekre (nem lehet hónapokig fenntartani a rendőrségnek egy nagyobb készenléti állapotot), vagy csak elszigetelt eset-e a gyurcsányi kijelentés után.
Most a kérdés, hogy a rendbontók és azok vezetői milyen büntetést fognak kapni. Fél év felfüggesztettet, és mehet minden előröl? Vagy egyáltalán mit számít az a 15-20 ember, az egészhez számítva?
A jelenlegi parlamenti pártok 4 évig ne kerülhessenek a hatalom közelébe, hazugság miatt a demokrácia az 5 pártot diszkvalifikálja 4 évig. Ők nem indulhatnak a választásokon. Ez a legfontosabb követelésünk.
Merthogy csak azt akartam mondani, hogy ha szavazhatok, akkor nem szeretnem ha az utcan dontenek el, hogy ki mit csinaljon, es semmibe vegyek az en szavazatomat.
Egyebkent olvass vissza, hogy milyen hozzaszolasok vannak itt a jobboldalrol.
Nem utálom a jobb oldalt. Orbánt viszont gyűlölöm. Gyűlölöm azért, amiért ez az ország (meglátásom szerint jórészt miatta) olyan lett amilyen. Ezzel szemben úgy gondolom a jelenlegi MSZP sem alkalmas a hatalomra, és igazából egyik mai magyar politikai erő sem az. De még mindig inkább a kissebbik rossz, szerintem.
Na de most engedelmeddel inkább lepihenek, mert már kissé megfáradtam, de szivesen folytatnám még a beszélgetést.
"A kereszténység megmutatta, ha az ember fölveszi a harcot az erőszakkal, önmagát fosztja meg szabadságától. Mert ha önmagát feljogosítva érzi az erőszakos tettre, ezzel elismeri másnak az ő ellene elkövetendő erőszak jogát is."
A vandálokat nem Gyurcsány tartja az utcán. Egy teljesen felesleges és értelmetlen rendőri rohammal teljesen felheccelték azokat is, akik egyébként csak nézelődők voltak. Ami tudtommal nem vandalizmus. Én is kaptam egyet, igaz nem túl nagyot, pedig nem dobáltam, nem anyáztam, csak a rendőrök gyorsabban futottak mint én. Majd vidáman beküldtek volna a "tűzvonalba". Gyurcsány ma nagyot lépett előre annak érdekében, hogy megbukjon. Nem járt jól ezzel az egésszel, sőt elszalasztotta a lehetőségét annak, ami a tegnapi este után adott volt, azaz hogy megmutassa, itt egy csőcselékről van szó. Persze, belülről átélve nyilván sokkal drámaibb volt a szitu, de átélte mintegy 3.000 ember. Akik még ma elmesélik 30.000-nek. Nem tudnám pontosan megbecsülni, de a vandálok úgy 50-en 100-an lehettek. De ha nézelődőként megkóstóltatják veled a könnygázt, hát mindjárt te is ellenség leszel. Ismétlem, felesleges erődemonstráció volt, teljesen elhibázott háború. Higgadtan, kultúráltan el lehetett volna intézni az egészet, és már rég mindenki az ágyában aludna. Legfeljebb egy pár csibész a fogdán. Így viszont majd folytatják.