Minden, ami a jogtiszta iGO navigációs szoftverrel kapcsolatos. A warezolásnak, illetve a warez linkek közzétételének ebben a topikban tiltás a következménye.
MIELŐTT MEGKÉRDEZED:
- iGO Primo kizárólag eszközre telepítve került és kerül forgalomba, telepítős változatban nem.
- Az iGO8 által támogatott készülékek listáját a http://www.igomyway.com/hu/support oldalon találod.
- A térképfrissítések a http://www.naviextras.com oldalon érhetők el.
- A navigációs készülékekkel kapcsolatos kérdéseidet a szomszédos szaktopicokban tudod feltenni.
Viszont most olyan probléma került elő, hogy ha a hasznoshelyek/egyedi keresés/ keresés az útvonal mentén menüben keresek rá egy POI-ra vagy kedvencre, akkor a kereső végig futtatja az összeset, majd a legvégén vagy felajánl egy tételt azt is száz kilométer-re, vagy azt írja ki, hogy <nincs bejegyzés>. Más fórumokon is olvasgattam, ott azt írják, hogy cseréljem le a golbal_cfg.zip et frissebre, de azt sehol nem találtam a neten, meg nem is értem, hogy mi köze lenne hozzá, ha eddig azzal működött. Máshol azt írják rá, hogy azt ne bántsam, annak jónak kell lennie. Egyszer egyik kollégának a parkolóban csinált ilyet a gps-e akkor is hüledeztünk rajta, most is. A full euból csak a United Kingdom térképből maradt a régi esetleg ez befolyásolhatja a dolgot? Egy magyar belföld útvonalat állítottam be, akkor is ezt csinálja, hogy lepörgeti a POI-kat, és a végén kiírja, hogy nincs bejegyzés... Nem tudom, hogy most mi a nem jó...
Sziasztok! A Q2-es poi-hoz készült egy update csomag, amely már jobb mint az elődje, de szerintem neked a fuvarozáshoz kellene még a truck poi csomag is. Q2-poi_update_160822 a gpspower page2-t kell lenyitni, ugyan itt megtalálható a korrekt licens is.
Igo primohoz most frissítettem teljes európa térképet 2016Q2-re. Viszont egy olyan problémám van, hogy a tervezett útvonal mentén nem jelöli az autópályás pihenőhelyeket a program. Hol lehet a hiba, mi nem jó?
A hasznos helyek az útvonal mentén keresőben is kerestem a parkolóhelyek közt a pihenőhely gombot, de nem ajánlja fel ott se, csak a parkoló, parkolóház stb helyeket, (nekem kamionhoz az nem jó). Mi a baj? Tán kivették ezt a funkciót az új POI-k ból (?)
Pontosítsunk: iOS esetén egy accounthoz tartozó appokat akárhány készülékre fel lehet telepíteni, ugyanazzal az accounttal. (Én jelenleg négy eszközön futtatom az iGO-t.)
Az más kérdés, hogy az iGO-n belül megvásárolt tartalmakat max. 5 készülékre lehet letölteni (aktiválni).
Mert ez olyan, mint a windows... egy letöltés egy eszköz. Nem akarok itt trollkodni, de többek között emiatt választottam a Sygic-ot. Azt legalább 4 eszközön használom. De sajnos még nem javítottak a motoron, mindig hamarabb szopja le az aksit, mint ahogy töltődni tud. Tegnap próbáltam egy több 100 km-es úton iGO-t, teljesen jó. A töltésem végig 100 % maradt.
Sziasztok. Kérdésem lenne. Megvettem iphone-ra az igo europát 29.99 € ért. Miért nem tudom a másik telómra is letölteni, csak az egynapos próbát. Ugyanaz az apple id. Köszi az infót
Nekem Alcatel Idol3 telefonom van, fémgőzölt kocsi szélvédő mögött nem próbáltam, ezért nem tudom,mennyire tartaná a jelet, de a 2A-es töltővel teljes fényerőn, bekapcsolt mobilnettel, IGO navigációval is töltődik.
Az, hoyg örök licenszes-e az androidos IGO, nem tudom. Elvileg igen, mert a térképeket nem időszakra kellett megvenni, ezért elvileg öröklicensz. De, hogy fogják-e frissíteni, nem tudom, mert amióta megjelent, és megvettem (július elején), azóta nem térképfrissítése.
LG P710 - ezt a szolgálaton kívüli telót fognám be navira. A gond: ha hálózati, vagy autós töltőre rakom, leáll a navigáció. Műholdjelet eldobja. Amint kihúzom a vezetéket, azonnal pozicionál, de nyilván egykettőre lemerül.
Sony Xperia Z - ez az én telóm. Ami a gond, hogy gyorsabban merül, mint ahogy navigáció közben tölteni bírja a 2,4-es töltő. Ugyanez a helyzet a
Huawei 7" tablettel. Egyszerűen navi közben nem tölt. Korábban ilyet nem csinált. A tabletnek mondjuk az aksija halovány, de a két telefonnak nem.
Ráadásul a Sony jelvesztése nagyvárosban, hegyekben katasztrófa - igaz, fémgőzölt az üvegem. De üvegtető is van és bárhová teszem, pont akkor carik be a Murphy szabályt nagyon betartva, amikor a leginkább szükség lenne rá.
Tablet és Sony esetében próbáltam 30.000 mAh-ás powerbankról is tölteni, de mindkettő el is dobja a töltést. Az LG meg a gps jelet, szóval egykutya.
Ez a Sygic progival történik. Most feltoltam a HERE-t, holnap egy pesti túrán kipróbálom, ugyanez-e a helyzet.
iGO-nak van már örök linces verziója? Amikor vagy 10 éve - még ASUS 636-on - használtam, akkor 1 évig tudtam ingyen frissíteni. Na azóta nem használtam. Sygic fullos, világ térképes verzióját vettem meg, emiatt nem mondanék le szívesen egy pna cserével róla. Inkább próbálnék új kínai és olcsó csodát, amelyik teljes műholdrendszert tud fogni. Csak navira használnám azt a telefont és szükség esetén mégis többet érhet, mint egy pna. Ha ez jó megoldás lehet.
Kábellel küldték. Gyanúm nekem is, hogy inkább hardveres probléma lehet. Érdekes, hogy az egyik telefon nem tölt, a másik meg nem navigál, ha töltésen van, a tablet szintén gyorsabban merül, mint ahogy tölt. Ki van a t...m. Dél-olasz lesz, de ott bérelek autót és legfeljebb napi pár 100 km navigálások/kirándulások lesznek 2hétig. A PNA-n már én is gondolkoztam, csak hát jogtiszta szoftverért fizettem, sajnálnám, ha le kellene róla mondanom. Már olcsóbb, de Android 6-os telót kezdtem nézegetni 3000-es aksival, amire csak a navit raknám. FB: szerintem szinte egyedül állóan nem használom, nincs is letöltve.
Érdemesebb kicsit több pénzért márkás töltőt venni, hogy ne legyen kamu, amit ráírnak. Meg kéne tudni, hogy a töltő usb csatijában mennyi láb van bekötve. Ugyanis 2 láb az max. 0,5 A! Ha 0,5 A -nál több kell, akkor mind a 4 lábnak be kell kötve lennie. Nem kell a kijelzőt lekapcsolnod, elég ha lejjebb veszed, max. félre. Az FB alkalmazás a legnagyobb szoftveres áramzabáló, ha használod lődd ki, még jobb ha kiírtod a telóról, bár szerintem is Nálad hardveres gondok lesznek. Olaszba mész? Én ilyen hosszabb útra céleszközt (PNA-t) használnék, nem a telefont kínoznám.
Letöltöttem az activeGPS appot és így sem működik.
A telefon újratelepítése előtt tökéletesen működött.
Próbáltam a GPS test programot is. Tökéletesen látja a műholdakat, de a helyzetmeghatározás nem működik. Lehet a telefonnal van a probléma majd megpróbálok, még egyszer egy újratelepítést.
Már a kínai 2.5A is lehet valótlan érték, de sokkal valószínűbb, h a kábeled rossz!
Egy átlagos (vékony madzagos, ezért nagy ellenállású) USB-kábelen már 1A hatására is akkora feszültség esik, h valóban képtelen töltődni a telefon, táblagép... Hát még autóban, ahol eleve hosszabb kábelek használata szokásos.
De ennek a programokhoz semmi köze, egyszerű hardveres kérdés.
A kurzor azért forog, mert nem fog jelet. Szerintem. A beállításokban kell lennie olyannak, hogy : útra igazítás. Ott pipa be. Időt pedig a területi beállításoknál szokás beállítani, automatikus beállításra tedd. Ha veszi a GPS jelet rendesen, be is áll és időzóna átlépéskor (Pld. Erdély) át is áll a határt elhagyva. Szintén a jel nem fogás okozhatja a problémádat. Szerintem.
Tölts fel segédprogramot: ActiveGPS; Gpsfix; GPS Status. Újra indítás, állj ki szabadba, valamelyiket indítsd el, ha jelet fogott, a navit is és rend lesz. Elvileg. Ha az autód első szélvédője fémgőzöl - mint nekem -, na akkor csak erős gps jel fogadással megáldott eszköz okoz örömöt. Emiatt IS gondolkozom egy új kínai csodában, mert sajna a Sony elé gyatra és az LG is. Beléphetsz a szerviz programban is, ahol a gps jelet látod, illetve, hogy mennyire fogja a műholdakat a telód. Szerviz kódot a netről levadászhatod - minden telónál más.Lehet, valaki itt is tudja, ha írod a teló típust.
Korábban röhögve robogott a telón, vagy bármi máson - először még ASUS 626N-n - a navi. Most tableten, Sony XZ-n, LG-n próbálom a navikat (iGO, Sygic, Here) és szopás. Egy hete kaptam meg Aliról a 2,5-ös töltőt. Valami gáz van a progikkal. Sygic például (mert iGO-ban nekem is szüliapp van, és dél olaszba készülök) SXZ-n nem hajlandó tölteni - 4 különféle törtlőm van, mint írtam a legújabb technológiás is -, ha megy a navi. LG-nél nem hajlandó navigálni - jelet fogni -, ha töltőn van. A HERE-t még nem próbáltam, de tele a herém azzal, hogy tényleg nem bír utántölteni egyik cuccos sem, olyan fokon szopja az aksit. Nem értem hogy lehet a képernyő kikacsoláson kívül spórolni a delejjel. Régen, az ősidőkben, amikor nem bírta a proci a navigálást, az iGO-s "ficsöröket" törölgettük, egyszerűsítgettünk, hogy kevesebb "látnivalót" mutasson a kijelző, de azóta eltelt vagy 10 év. Szóval nálam is fennáll ez a probléma. Már arra gondoltam, beruházok egy 40 ezres kínai csodára bivaly akkumulátorral és le van ejtve, ha csak aksiról megy. De ez valahogy nem oké. Ráadásul a mobillal fotózom is - Sony QX100 kattan fel -, így amire a tetthelyre érek, megállás után: teló ki, 30.000 mAh aksi bedug telóra, QX csatlakozik hátlapon és máris el lehet kattintani néhány csúcs képet - mert tényleg olyat tud a QX -, aztán vissza minden. Persze amikor a legnagyobb a szükség, nincs segítség, mert akkorra a teló lemerül és térképről már nem megy... egy métert sem:)
Nálam olyan gond van a szülinapi igo-val. Újra telepítettem a telefonra a google playból és nem ismeri fel a GPS a helyet. Budapestet jelöli meg tartózkodási helyként. Letöltöttem az pár napig ingyenes teljes IGO-is. Ott is ugyan ez a helyzet.
Sziasztok! Egy NAVON A520-am van, melyen iGo primo nexgen van. Egy kérdésem és egy problémám lenne. A kérdés a következő: Hogyan tudom rajta beállítani, hogy navigáció közben a kis kurzor mindig előrefele nézzen, és ne forogjon össze vissza menet közben. Találtam már 2D, 3D beállítást, de ilyen egyszerűen nem.
A probléma pedig az, hogy maga a készülék órája pontos, viszont a iGo mindig egy óra késésben van, akárhogyan állítom be az időzónákat.
Hogyan lehetne orvosolni ezeket a problémákat? Előre is köszi! Üdv, Dani