Keresés

Részletes keresés

beetee Creative Commons License 2012.03.27 0 0 3163

Idén nekem is lényegesen kevesebb a virágom, de én tavaly kicsit elhanyagoltam a fát...

Tavasszal és főleg augusztusban kell rendesen megtrágyázni, hogy kialakuljanak a virágkezdemények.

Vasas-keserűsós és rhododentron tápot javasolok.

A talaját pedig érdemes savanyú közeli tartományban tartani. Ezt ültetéskor savanyú tőzeggel szokás, később a koronatányér szélébe is érdemes pár évente elszórni pár litert, valamint a keserűsó is gondoskodik valamennyire róla.

Előzmény: norika85 (3162)
norika85 Creative Commons License 2012.03.27 0 0 3162
norika85 Creative Commons License 2012.03.27 0 0 3161

Kedves szakértők!

Segítséget szeretnék kérni.........imádom a Magnóliákat, nagyon szép mindenkié akinek virágzik, és az az egy kis virág azon az ágon gyönyörű!!!

Tavaly költöztünk csházba ültetünk egy nagyon szép Nagyvirágú Magnóliát, tavaly virágzót bimbósan hoztuk viszont idén semmi :-((( Telken kivűl van, tápanyagot kapott és vasgálícot is, arra gondolok, hogy messzes a talaj, még lehet rajta segíteni? Metszetem belőle de az ágát nem láttom zöldnek :-( Vagy az nem jelent semmit!...........Bent van egy Nigram virágzik napokon belül és rengetek lesz rajta! Ha valaki tud segíteni megköszönömé!!!!

Tavaly:

sirrra Creative Commons License 2012.03.26 0 0 3160

Előzmény: sirrra (3159)
sirrra Creative Commons License 2012.03.26 0 0 3159

Kinyílt a sundew virága:S nem vagyok nagyon oda tőle.

Krisziorchi Creative Commons License 2012.03.24 0 0 3158

Tavaly tavasszal vásárolt és ültetett magnoliám virágokat bont!! Éppen csak 1 m magas. 

Nem gondoltam volna, hogy idén már virágozni fog. Elég sokan írták, hogy évek óta meglévő magnoliájuk nem virágzik. 

Nagyon meglepett és boldog vagyok! :)

Ádám(Szeged) Creative Commons License 2012.03.22 0 0 3157

Sziasztok.

A házunk közelében elkezdett nyílni a kisebbik magnólia.

KicsiMongúz Creative Commons License 2012.03.20 0 0 3156

Lehet, hogy nem kapott eddig elég vizet, idén többet locsolom.

köszönöm a tippet.

Előzmény: cypress hill (3149)
Ádám(Szeged) Creative Commons License 2012.03.20 0 0 3155

Bimbózik a 80 éves japán magnólia a Széchenyi téren. A hónap legvégén végén itt is a virágzás.

wieder Creative Commons License 2012.03.19 0 0 3154

Ez a fajta ami a képen látható, a nagyvirágú liliomfa, (magnolia soulangiana) azon belül a lennei típusnak gondolnám.   Dugványozni nagyon nehéz, én nem is kinlodnék vele. Több évet spórolsz, ha nem kísérletezel, hanem most a következő héten elmész egy kertészetbe, keresed a leírt fajtát,  virágbimbósakat is lehet kapni, vagyis, már most tavasszal is könnyen lehet virágos növényed.

Az ültetés igényel egy kis hozzáértést és akkor évről évre egyre több virággal fog elkápráztatni, de az ültetés már többször ki lett tárgyalva, azon nem érdemes spórolni.

Előzmény: vinatieri85 (3153)
vinatieri85 Creative Commons License 2012.03.18 0 0 3153

Sziasztok. 
Egy kis segítség kellene.
Tetszik nekem is az előttem lévő hozzászóló fája.
az pontosan milyen fajta.
ahol lakom van egy ház ahol van ilyen fa.
azt szeretném tudni, hogyha szereznék tőle ágat, akkor tudnám gyökereztetni? vagy hogyan lehetne nekem is ilyen fám? hogy gondozzam.  
várom a segítségeteket.
Üdv. 

Ádám(Szeged) Creative Commons License 2012.03.11 0 0 3152

2009

tegnap

Timi7405 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 3151

Ma a Magnóliák tövét feltöltöttem tőzeggel és kevertem bele pici marhatrágyát is, kicsit meglocsoltam őket.

anda333 Creative Commons License 2012.02.26 0 0 3150

Timi köszönöm szépen a válaszodat!

Nagyon vágyom rá! A helyét is kinéztem :D

Azt szeretném kérdezni,hogy hány éves fa az ami már virít? Kb milyen magas?

Köszönöm Anda

Előzmény: Timi7405 (3124)
cypress hill Creative Commons License 2012.02.21 0 0 3149

sok-sok napfényt és sok öntözést igényel, érdemes néha elárasztani vizzel ezt nagyon meghálálja. idén biztosan virágozni fog :)

Előzmény: KicsiMongúz (3147)
Timi7405 Creative Commons License 2012.02.20 0 0 3148

Remélem átvészelte. Nem különösebben akartam takarni, de, ahogy meghalottam, hogy -20 körül lesz egy ideig, akkor beijedtem.

A Magnoliák a savanyú talajt szeretik, én tőzeget mindig keverek a földbe vagy megszórom tőzeggel többször a bokrok körül.

Azt is halottam már, hogy ecettel locsolják és bevállt Nekik. 1 kanna vízhez pontosan nem is tudom, hogy menyi ecetet öntenek. Még ezt nem mertem kipróbálni, majd megtudakolom az arányokat.

2 Magnoliát, amikor vásároltam a kertész útba igazított, hogy, hogyan is ültessem el őket. Naagy gödröt ásni, majd a földet összekeverni tőzeggel, marhatrágyával és beleültetni a Magnoliát. Így csináltam. Nyáron tápozni is szoktam őket, 1-2 alkalommal vastartalmú (kimondottan azzal) locsolom meg. Szép szokott lenni egész nyáron és tavasszal virágoztak is.

KicsiMongúz Creative Commons License 2012.02.19 0 0 3147

De jó, a miénk idősebb kicsit, de nagyon lassan nő.

Vajon mi a titka a növekedésnek? Igényli nagyon a savanyú talajt?

Vagy sok tápanyagot, vizet?

Hogyan gondozod? Ja, és neked virágzott már? A miénk még nem, padig minden évben úgy várjuk,

hogy talán majd most.

Előzmény: bodpista (3145)
KicsiMongúz Creative Commons License 2012.02.19 0 0 3146

Szépen átvészelte a nagy fagyokat.

Előzmény: Timi7405 (3144)
bodpista Creative Commons License 2012.02.19 0 0 3145

Tavaly elött, amikor kora ősszel elültettem a magnólián, az enyém is kb ekkora volt mint a tiéd. Én annyit csináltam vele télre, hogy leszúrtam 3 karót köré és nádszövetet tekertem rá.A növény tövét kb fél méteres körben vastagon befedtem fenyőkéreggel. A tetejét nem takartam, csak havazás esetén raktam a tetejére egy fedelet, amit ha elállt a hó, le is szedtem. Így szépen áttelelt. Pár levele ugyanígy bebarnult az alján, mint neked. Ezeket tavasszal szépen ledobálta, de 1 év alatt kb 10x annyi új levelet hozott mint, ami a tél miatt lehullott. Ugyanezt a módszert alkalmaztam az idei tél elején is.Most kb 2-3x akkora mint mikor ültettem. Már nehézkes volt takarni is , úgyhogy szerintem ha így folytatja a növekedést, jövő télen már nem tudok semmilyet védelmet csinálni neki. Szerintem nem kell őket annyira félteni a hidegtől.

Előzmény: Timi7405 (3144)
Timi7405 Creative Commons License 2012.02.16 0 0 3144

Csak nyirkos legyen a földje. Az egyik hozzászólásodban azt írtad, hogy nem locsoltad rendesen, azért írtam, hogy locsold meg. Nálam is van pár növény, aminek nincs levele, ép csak nedves a földjük, nagyon óvatosan adok nekik kicsit, nagyon kis vizet.

Ma leszedtem a hideg elleni védelmet az örökzöldemről. 2-3 levél vége barnás lett, a levelei még megvannak.

taormina1 Creative Commons License 2012.02.16 0 0 3143

Ha már eddig is nyirkos volt, semmiképp se kaphat többet.

Előzmény: molandi (3142)
molandi Creative Commons License 2012.02.15 0 0 3142

Most este egy kicsi vizet öntöttem rájuk. Eddig is inkább csak nyirkos volt a földje. Az úgy jó, vagy annyi sem kell?

Előzmény: taormina1 (3141)
taormina1 Creative Commons License 2012.02.15 0 0 3141

Szerintem most semmiképpen ne locsold; olyan növényt, aminek nincs levele, nem locsolunk, mert elrohad. Most már ne tedd máshová; azt a pár hetet még ki fogja bírni. Most nem lenne jó túl nagy höingadozás.

Előzmény: molandi (3135)
molandi Creative Commons License 2012.02.15 0 0 3140

Köszönöm mindhármatoknak a gyors és biztató válaszokat. (néha sokáig nem érkezik válasz, de ez nagyon jól esett!) Egyre jobb kedvem lesz!

További szép estét annak aki még nem alszik! (még én se fogok.)

Előzmény: KicsiMongúz (3139)
KicsiMongúz Creative Commons License 2012.02.15 0 0 3139

Szerintem is van remény.

Az én fámról két éve lefagyott majd az összes levél,

vagyis szintén elveszítette őket, de kihajtott.

Előzmény: molandi (3138)
molandi Creative Commons License 2012.02.15 0 0 3138

Nem a lakásban telel, hanem olyan helyen ahol 5 és 15 fok körül szokott lenni. Vagy még ez is meleg neki? Ha most hidegebb helyre viszem nem fog ártani neki? Ahova tudnám még tenni ott van hogy 0 fok is lesz. Pont ma láttam egy udvarban, az igaz volt sztem 1.80 magas kb. és nagyon szép zöld volt. Én meg jót akartm az enyémnek és visszájára sült el. De olyan kicsi még ez, sajnáltam kiültetni még most télire. Szomorú vagyok miatta, de akkor ezek szerint szerint  reménykedhetek.

Előzmény: cypress hill (3137)
cypress hill Creative Commons License 2012.02.15 0 0 3137

kedves Molandi, próbáld meg hidegebb helyen telelteni magnoliádat, ennek a növénynek a lakás adta klíma nagyon nem jó, inkább a -15 fok, a páratartalom is kevés ezért dobálja a leveleit,  ahogy a mínuszok mérséklődnek ültesd ki őket és bőségesen locsold. Szurkolok!

Timi7405 Creative Commons License 2012.02.15 0 0 3136

Nekem is  tavaly ősz óta van. Locsold meg, de ne tocsogjon a víztől. Reménykedjünk hátha kihajt még. Olvastam valahol, hogy eldobálta a levelét (már nem emlékszem mitől) és tavasszal kihajtott.

Az enyém nem tudom, hogy van, ki van ültetve. A nagy fagy előtt takartam régi gumis lepedővel, sátorfélét csináltam neki, rá egy műanyag hordó, arra egy régi nagy szőnyeg, ami telibe majd duplán takarja. Remélem nem fagyott el és nem rohadt be. Ha már nem lesz -10, akkor leveszem róla a védelmet. Nagyon izgulok mi van vele. kb 2 hete van rajta ez a cucc. Minnél hamarabb el akarom róla távolítani, ahogy az idő engedi, mert nem egy szakszerű takarást alkalmaztam. De úgy gondoltam jobb, mint a semmi. Majd meglátom.

molandi Creative Commons License 2012.02.15 0 0 3135

Az örökzöld magnóliám ledobálta az összes levelét, nagyon valószínű, hogy mikor bekerült a teleltetőbe az elején nem locsoltam meg (nem gondoltam, hogy olyan hamar kiszárad:( ). Most csak egy kb: 80 cm-es vessző van a cserépben, de a csúcsrügy az stabilan, erősen tartja magát, az olyan mintha nem sínylette volna meg a szárazságot, de az egyikről (3 db van) valahogy mégis letört, de az alapja az szép zöld. Járt már valaki így? Nem szeretném ha nem érné meg a tavaszt illetve nem hajtana majd ki. Azóta odafigyelek rá és rendesen locsolom.

Most így néznek ki:

Közben fotózás után a hátsóról is leszedtem a leveleket, vagyis csak hozzá kellett érnem és már estek is le.

Várom bizakodva megnyugtató válaszotokat! :)

(Timi, sírhatnékom van a fotóid láttán, hogy az enyém nem szép zöld és leveles hanem olyan amilyen.:(  )

Timi7405 Creative Commons License 2012.02.04 0 0 3134

KÖszönöm!

Előzmény: cypress hill (3133)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!