Vitaindítónak vázolom Pál apostol lényegesebb eltéréseit Jézus tanításaihoz viszonyítva.
1. Hit általi önigazulás az igazság megismerése helyett
2. Test és lélek ellenségeskedése a sötétség leleplezése helyett
3. Krisztus váltsághalála vagy Isten megbocsátása
4. A törvény betöltése vagy Jézus tanítása
5. Egyházi elöljárók vezetése vagy Isten Lelkének vezetése
6. Kárhozattól való félelem vagy az Isten szeretete
Részletesebb magyarázatot találtok az alábbi linken:
http://jezusvagypal.andreanum.hu/
Jézus vagy Pál szigorított vezetett be korlátozás a presbiterek vagy diakónusok házaságával kapcsolatban?
^
l_______ ezt itt fent ne így kérdezd meg, mert ez nem mondat
Melyiket akartad írni ezek közül: ???
Jézus vagy Pál szigorított-e a presbiterek vagy diakónusok házaságával kapcsolatban?
Jézus vagy Pál szigorítást vezetett be a presbiterek vagy diakónusok házaságával kapcsolatban?
Jézus vagy Pál korlátozást vezetett be a presbiterek vagy diakónusok házaságával kapcsolatban?
Jézus vagy Pál krlátozott-e a presbiterek vagy diakónusok házaságával kapcsolatban?
Mert így nem írunk:
"Jézus vagy Pál vagy szigorított vezetett be szigorítás korlátozást vezetett be szigorított a presbiterek vagy diakónusok a házaságával kapcsolatban vagy?" <-----ez így szar makogás
Olvasd el nyugodtam, higgadtan, aztán írjad le, hogy egyáltalán nem utaltál a kifogásolt mondatra, hanem konkrétan azt állítottad, hogy "kifognak" nincs.
Ezzel befejeztem ezt a dolgot, mert a helyesírásod csapnivaló, de a fő probléma az, hogy nem veszed észre.
" Az okosság, hogy nincs "kifognak", hanem csak "ki fognak" van. "
Nem, ez ostobaság, hiszen magad is tudod, hogy " kifognak " van.
Abban a mondatban nem volt helyes úgy használnia Kútásónak, ahogy te is helytelenül fogalmaztál, amikor azt írtad, hogy " kifognak nincs", mert hát "kifognak" van.
Teljesen offolva nyomod a magad okoskodásait a helyesírás terén, de attól tartok, hogy egy becsületes vizsgán megbuknál, ha a helyesírásodra vonatkozna.
Jézus nem is szívesen szolgált feléjük, mert nem küldetett csak Izrael házához.
Megesett azért a szíve rajtuk is, de ezek az esetek egyedi magyarázatra szoruló esetek, voltak.
ASzent Szellem miden testre kiáradt, de ez már Jézus halála utáni korszak...
Az meggyógyította úgy a migráns nő leányát, úgy is hogy egyáltalán nem volt a dolog betervezve.
(mert ennyire jó az Isten)
egy kananeus asszony jövén ki abból a tartományból, kiált vala néki: Uram, Dávidnak fia, könyörülj rajtam! az én leányom az ördögtől gonoszul gyötörtetik.
Ő pedig egy szót sem felele néki. És az ő tanítványai hozzá menvén, kérik vala őt, mondván: Bocsásd el őt, mert utánunk kiált.
Ő pedig felelvén, monda: Nem küldettem, csak az Izráel házának elveszett juhaihoz.
Az asszony pedig odaérvén, leborula előtte, mondván: Uram, légy segítségül nékem!
Ő pedig felelvén, monda: Nem jó a fiak kenyerét elvenni, és az ebeknek vetni.
Az pedig monda: Úgy van, Uram; de hiszen az ebek is esznek a morzsalékokból, a mik az ő uroknak asztaláról aláhullanak.
Ekkor felelvén Jézus, monda néki: Óh asszony, nagy a te hited! Legyen néked a te akaratod szerint. És meggyógyula az ő leánya attól a pillanattól fogva.
az hülyeség, hogy nincs "kifognak", hanem csak "ki fognak" van.
Az okosság, hogy nincs "kifognak", hanem csak "ki fognak" van. (ha a segédige kútásószerű szar használatára utalok, hisz "kifognak rúgni innen" nincs, de "ki fognak rúgni innen" van) Ugye, troll?