Bayer Zsolt: (...) Mert tudod, Ferenc, én 1988. március 30-án éjjel Fideszt alapítottam. Te pedig gyáva és sunyi KISZ-Führerként leveleket írogattál a pártführereknek. Ez az alaphelyzet. (...)
Német politikus. Az arisztokrata származású Schirach már fiatalon Hitler csodálójává vált. 1933-tól a Hitlerjugend irányítójaként a "Német Birodalom ifjúsági vezetője" címet viselte. E minőségében az összes német ifjúsági mozgalmat ellenőrzése alatt tartotta. 1940-ben tisztként szolgált a franciaországi hadjáratban, majd egészen az összeomlásig Bécs Gauleitere. Bár 1943-ban tiltakozott a "kitelepítettek"-kel való embertelen bánásmód ellen (és ezzel tulajdonképpen el is vesztette a Führer bizalmát), mégis regnálása alatt deportálták a bécsi zsidóság nagy részét. A nürnbergi per során megbánást tanúsított. 20 évi börtönre ítélték, 1966-ban szabadult spandaui fogságából.
Gyurcsány magyarázkodása erkölcsileg körülbelül annyira hihető, mintha Baldur von Schirach azzal védekezne: én csak a Hitlerjugendet vezettem, a Gestapóhoz semmi közöm nem volt. A Gyurcsány által is vezetett szervezet feladata volt, hogy rendszerkonform, de mindenképp lojális állampolgárokat neveljen. Akárhogyan csűrjük-csavarjuk, 1988-ban morálisan Orbán állt a jó, Gyurcsány pedig a rossz oldalon.
Borzasztó nagy tehertétel lehet Gyurcsány a baloldalnak, ha népszerűbb (vagy legalábbis azonos népszerűségű), mint a jobboldal minielnök-jelöltje, Orbán.
Írhattad volna azt is, hogy Fletó lottóötös a jobboldalnak.
Igen, a vagdalózáshoz túl sok nem kell. Pl egy dajcstomi is elég. Ebből a szempontból egyébként a jelenlegi koaláról sem jobb a véleményem. 2002 után sittre lehetett és kellett volna vágni az egész fidesz vezetést, de sajnos nem tették meg.
Kristóf, szegény, teljesen elhülyült (a jellem megromlása rendszerint rombolóan hat az intellektusra): Gyurcsányt a Magyar Köztársaság Országgyűlése választotta meg. Kétségtelen, nem volt hozzá szükség a kristófok szavazatára.
Aműgy is nehéz egyetlen igaz gondolatot hallani tőlük, de ez a Gyurcsány akkor is beszél, hülyeségeket mond, amikor hallgathatna.
Az a miniszterelnök, akinek naponta pofájába lehet vágni azt, hogy lop, csal, hazudik, az az ország erkölcsi állapotára is nagy veszélyt jelent, mert az ő alacsony szintjére kerülhetle a mérce.
Ezt mondjuk Gyurcsány is gondolta - csak hát a kényszer.:) Megfosztani egy országot - legitim vagy nem - egy nagyon jó politikustól/magától? Még ha ki is neveti magát ezért.:O)
"Tízmillió embernek kellene döntenie a miniszterelnökről, így lenne ez rendjén. Most 650-en fogtok dönteni."
Aztán meg Medgyessy:
"Úgy döntöttem végül is, hogy nem a politikusokhoz, hanem az emberekhez fordulok. Úgy döntöttem, hogy nem engedek a nyomásnak, úgy döntöttem, hogy nem lehet, hogy ebben az országban puccsisták diktáljanak."
Aztán régen Gyurcsány:
"Azt gondoltam, hogy belőlem nagyon jó politikus lesz, azt gondoltam, hogy egyszer miniszterelnök leszek. Szegény ország; van ennek nélkülem is elég baja! Ma már kinevetném magam, de akkor ezt komolyan hittem" (Gyurcsány Ferenc 1996)