Keresés

Részletes keresés

kemese Creative Commons License 2005.09.21 0 0 32
Grrrrrr, pedig a keresőbe is beirtam, de nem adta ki.
Előzmény: magnum13 (30)
kemese Creative Commons License 2005.09.21 0 0 31
Mekkora az apró? Amit vettem, az kb akkora, mint a friss zöldborsó.
Előzmény: magnum13 (5)
magnum13 Creative Commons License 2005.09.21 0 0 30
orommel olvastam,hogy izlett.
A csicseriborsobol keszult salatat megtalalod az 5 sz hsz-ban
Előzmény: kemese (29)
kemese Creative Commons License 2005.09.21 0 0 29
Magnum, valahova irtál csicseriborsós receptet is, de nem találom. Pedig ma sikerült vennem.
kemese Creative Commons License 2005.09.21 0 0 28

Hát, ez fenomenális!!!!!!!!!

A lányommal telepakoltuk a pocakunkat.

Csináltam még mozarella-paradicsom tornyocskákat is, és graham lisztes kenyeret piritottam hozzá.

A fiúk még nem kóstolták meg. :(((

Előzmény: magnum13 (27)
magnum13 Creative Commons License 2005.09.21 0 0 27
nagyod varom ,hogy izlett.
Előzmény: kemese (26)
kemese Creative Commons License 2005.09.21 0 0 26

Hú, de jó, hogy most irtad!

Már csak salátát kell vennem hazafelé menet!

Ma ez lesz a vacsi, az már biztos :o)

Köszi!

Előzmény: magnum13 (25)
magnum13 Creative Commons License 2005.09.21 0 0 25
Udvozlok Mindenkit!
Orulok,hogy vannak "uj arcok" is.
Itt van a beigert recept:
mundial salata(4 szem)
250 gr sonka vagy barmilyen fustolt hus
2 ek olaj
2 ek szojaszosz
1 fej salata
petrezselyem aprora vagva
2 kemeny tojas
2 lillahagyma karikara vagva
fel pohar dio durvara vagva
ontet:
fel pohar olivaolaj
2 ek mustar
3 ek balzsamecet
2 ek citromle
so,fekete bors
A sonkat aranysargara piritjuk,majd hozzaadjuk a szojat es meg nehany percig hagyjuk a tuzon.
Az ontethez valokat egy kis befottes ugegben jol osszerazzuk.
A salatat es a petrezselymet egy talba tesszuk,hozzaadjuk a sonkat es raontjuk az ontetet,fdinoman osszekeverjuk es 4 tanyerra tesszuk,minden adagra tesszunk egy fel tojast,hagymakarikakat es diot szorunk ra.
A mundial idejen volt az ujsagban es azota is csinalom,a ferjem allandoan kerdezi mikor lesz megint,a sonka es az ontet nagyon finom,de ovatosan adagoljatok a citromot es az ecetet,mert nekem nagyon savanyu, en mindkettobol kevesebbet teszek.
kemese Creative Commons License 2005.09.21 0 0 24
Köszi, ez szuper, nem is kell nagyot kerülnöm miatta.
Előzmény: H_G (23)
H_G Creative Commons License 2005.09.21 0 0 23
Nélunk a kis élelmiszerboltban (GRoby) is van.
Előzmény: TTAMAS (20)
kemese Creative Commons License 2005.09.21 0 0 22
egyik sem esik útba, de majd körülnézek a környékünkön. Talán a Lehel csarnokban. Ott is van egy csomó kinai, hátha találok a sok csoki-ropi közt magot is :o)
Előzmény: Chimney (21)
Chimney Creative Commons License 2005.09.21 0 0 21

Én nem hagynám ki semmiképp!Ma már a multikban van, de nem tudom mennyire esik útba a Bosnyák piac, ott mindig árulják és jóval olcsóbban.

Meg az Ásia boltban is van Főám tér.

Esetleg a pirított szotyival helyettesíthető.

Előzmény: kemese (19)
TTAMAS Creative Commons License 2005.09.21 0 0 20

Nagyobb élelmiszer boltokban. Helyettesítheted pl. fenyőmaggal. :))

Tehetsz a salátára pl. frissen pirított tökmagot, napraforgót. Ugyan nem hasonlít, de az is jó.

Előzmény: kemese (19)
kemese Creative Commons License 2005.09.21 0 0 19

Mindkettő jól hangzik, köszi!

A fenyőmagot hol lehet beszerezni, vagy mivel lehet helyettesiteni? Esetleg kihagyható?

Előzmény: Chimney (18)
Chimney Creative Commons License 2005.09.21 0 0 18

"meleg sali"

bacon szalonnát kisütöm (itt lehet kocka, vagy akár szeletelt is ) egy wok-ban szélére húzom.Középre még loccsantok kis oliva olajat és a gerezdekre vágott lilahagymát odateszem.(maradjanak szépen egybe, tehát mondjuk 6-ba vágok egy fejet) só bors.Ezt rázogatom, amikor kissé megbarnul,karamellizálódik a lilahagyma, akkor azt is a wok szélére húzom és némi fenyőmagot szórok középre, aranybarnára pirítom.A végén nyakon öntöm olyan 2 ek. balzsamecette.Sisteregni fog egy picit.

Majd ezt az egészet rázúdítom az előre elkészített salátámra, ami áll jég vagy fejessalátából paradicsomból, paprikából.

Ezt aztán úgy variálod ahogy Neked tetszik.Én már tettem bele olajbogyót, modzarellát,sárgarépát, főtt tojást  is.

Jamie csinált egyszer valami hasonlót a Tv-ben láttam, de nem jegyeztem meg a receptet és el kezdtem variálni.

Nekünk izlik!

"másik meleg sali" :-))

eleje ugyan az bacon-IMÁDOM!- majd a kiolvadt zsírra 1 ek. dijoni mustár.Olyan érdekes szószosra áll össze és ezt salira teszem csak magában.

Egy próbát megér:-))

kemese Creative Commons License 2005.09.20 0 0 17
Várom!
Előzmény: magnum13 (16)
magnum13 Creative Commons License 2005.09.20 0 0 16
szia!
holnap irok egyet,amit nagyon szeretek,na meg meg tobbet is,csak egy kicsit elment a kedvem,mert nem lattam mozgast itt.
Előzmény: kemese (15)
kemese Creative Commons License 2005.09.20 0 0 15

Magnum!

Nincs több sali?

Olyat tudsz, ami esetleg husis is, és egytál ételként vacsorára lehetne adni a családnak?

magnum13 Creative Commons License 2005.09.06 0 0 14
szia cincoka!
en frissen reszeltet szoktam,eleg erosen erezni,de mi szeretjuk
Előzmény: Cincoka (13)
Cincoka Creative Commons License 2005.09.06 0 0 13
A gyömbér frissen reszelt vagy száritott, por alak?
Előzmény: magnum13 (9)
magnum13 Creative Commons License 2005.09.04 0 0 12
Kemese!
tulsagosan el voltam melyedve a receptek kuldesebe.Remelem meg belatogatsz ide.

minden (Be)Latogatohoz
Azt hiszem eloszor jobban kellett volna tanumanyoznom a topicokat es utana zaporoztatni a recepteket a megfelelo helyre.A nyitas sem volt megfelelo.Nem irtam le,hogy mi legyen a topicban
En olyan orszagban elek ahol a zoldsegfogyasztas az elsohelyen van es annyifele valtozattal talalkozom,hogy szinte beleszedulok es ezeket a recepteket akartam megosztani veletek.Amiket bekuldtem rendszeresen csinalom es nagyon szeretjuk oket.
Remelem,hogy a kozeljovoben meg lesznek hozzaszolasok.Szivesen fogadok otleteket,recepteket.
Előzmény: kemese (7)
magnum13 Creative Commons License 2005.09.04 0 0 11
Zitka!
Remelem meg betersz ide!
tegnap megcsinaltam a paradicsom salatat,igaz nem feher balzsamecettel,de akkor is finom volt,sajna a hagymat kifelejtettem,de majd legkozelebb,hiszen olyan egyszeru,gyorsan meg lehet csinalni.
Előzmény: Zitka (6)
magnum13 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 10
Szezámmártás (thina)

50 dkg szezámmag, 2 citrom leve, másfél csésze víz, 5 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, fél teáskanál római kömény (vagy
konyhakömény).

A szezámmagot teflonserpenyőbe szórjuk, és folytonos keverés közben világos zsemleszínűre pirítjuk. Egyetlen percre sem lehet magára hagyni, mert pillanatok alatt megéghet! Ezután az egészet turmixgépbe töltjük az összes hozzávalóval együtt, és addig keverjük, amíg pépes, nagyon sűrű masszává nem válik. (Ha csak kis űrtartalmúturmixpoharunk van, akkor felezzük vagy harmadoljuk az egyszerre összekevert anyagot.) Remek ízű és nagyon egészséges mártás, amelybe sült
padlizsánszeleteket vagy sült zöldpaprikát, de nyers, egyéb zöldségeket is szokás mártogatni, és a pitához (lepénykenyér) is fogyasztják.Falafelhez is illik.

magnum13 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 9
Sziasztok Zitka,Kemese!

udvozollek Titeket koszi az otleteket,ki fogom probalni.
Itt a folytatas:
En az alabbi salatat az uborka nelkul szoktam csinalni es szerintem
nagyon finom.

Uborka es sargarepa salata

4 kis s.repa
4 kis uborka
szosz:
1 k k gyomber
3 k k ecet
1 e k feherbor
3 kk cukor
3 e k viz
Az uborkat es a s.repat meghamozzuk,vekony csikokra vagjuk.A szoszhoz
valokat osszekeverjuk es felforraljuk,raontjuk az uborkara
es a s.repara ,osszekeverjuk.1 orara a hutobe tesszuk,majd talaljuk.
magnum13 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 8
Meg eszembe jutottak zoldseges receptek,nagyon egyszeruek ,nem kell
mast csinalni,mint batatat(edes krumplit)felszeletelni,a tepsibe beletenni alufoliat,ezt megkenni olajjal,en olivat hasznalok.A batata szeleteket megkenem olivaolajjal (elozoleg bele lehet nyomni sok fokhagymat,akkor nem eg meg)mindket oldalon es feleig egymasra teszem,megszorom rozmarinnal,majd 200 fokon 20 percig vagy amig puha nem lesz sutom.ugyanezt lehet csinalni cukkinival is vagy padlizsant
szoktam sutni csak olajozva es sozva.mindezt grillen.
kemese Creative Commons License 2005.09.02 0 0 7

Üdv. Magnum!

Kiváncsian várom a többi salátát!

Mostanában a paradicsom salátába bazsalikomot szoktam tenni, isteni, próbáld ki egyszer a petruska helyett.

Az én kedvenc salátám:

2 ek. oliva olaj, 1 ek. tárkonyecet, bors, piros paprika, bazsalikom. Ebbe megy bele az enyhén lesózott kockára vágott uborka, 1/2 karikára vágott hagyma szintén előre lesózva, végül óvatosan a kockázott paradicsom. Meg lehet még bolonditani fetával, vagy juhsajttal.

Előzmény: magnum13 (-)
Zitka Creative Commons License 2005.09.02 0 0 6

Én tegnap egy másik fűszerezésű változatot csináltam:

a paradicsom, olívaolaj, citromlé (ill. az esetemben fehér balzsamecet) marad, de apróra vágott hagymával, és jó sok friss bazsalikommal ízesítettem. Pár órát érlelődött, majd belevágtam két gömböc mozzarellát.

Előzmény: magnum13 (-)
magnum13 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 5
humusz

fel kg aproszemu csicseriborso(a nagy szemu nem olyan izletes, ki kell valogatni es jol megmosni)
3 ek tehina
4 ek citrom le
2 ek olaj(csak az oliva ajanlott)
2 gerezd fokhagyma
so,cumin(nem sok,de feltetlenul kell)
disziteshez: petrezselyem,pirospaprika
Ejszakara beaztatjuk a cs borsot es kuktaban 1 ora alatt megfozzuk,akkor puha a 2 ujjunk kozott szetnyomodik,az itteni okosok husdaraloban ajanljak megdaralni,de lehet mixerben is,az elozoben darabosabb,az utobbiban pepesebb,ki hogy szereti termeszetesen kihules utan. Majd hozzaadjuk a fuszereket,az olajat,citrom levet
belekeverjuk.Tanyerra tesszuk szetkenve,meglocsoljuk egy kis oliva olajjal,megszorjuk piros paprikaval es petrezselyemmel(ezt lehet bele is tenni aprora vagva) diszitjuk.Lehel piritott cinoberrel is vagy nehany nagy szemu(fott)cs.borsoval is.Pitaval szoktak kitorolni,de meg lehet kenni a pitat vele es savanyu uborkaval isteni.Ha izlett,akkor lehet nagyobb mennyiseget fozni,megdaralni es szetadagolva a
melyhutoben tarolni.Utana csak fuszerezni kell es fogyaszthato.Az alabbi cimen lehet olvasni rola egy keveset:
http://www.sesblog.hu/archives/individual/011928-20041104.html
magnum13 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 4
Igaz ezt meg nem csinaltam,mert nem jarunk surun sutogetni a szabadba,de jonak tunik
Mediterrán zöldségnyárs
1 nagy piros húsú paprika
1 nagy zöld húsú paprika
1 nagy sárga húsú paprika
1 nagy cukkíni
4 kis padlizsán
2 közepes lilahagyma
2 ek citromlé
1 ek olívaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek frissen aprított rozmaring vagy 1 kk morzsolt szárított rozmaring
só és bors

A tálaláshoz: főtt tört búza, paradicsom-olajbogyó relish

1. A megtisztított, hosszában félbevágott cukkínit és paprikát 2,5 cm-es darabokra vágjuk.

2.A padlizsánokat hosszában négybe, a megtisztított lilahagymákat 8-8
egyforma cikkre vágjuk. A feldarabolt zöldségeket egy nagy tálba összekeverjük.

3. A citromléhez csöpögtetjük az olajat,fokhagymával meg rozmaringgal fűszerezzük, sózzuk és borsozzuk. Afűszeres levet a zöldséghez öntjük, és alaposan beleforgatjuk, hogy az ízek minden darabot jól átjárjanak.

4. A zöldségféléket 8 egyenlő részre osztjuk és váltakozva nyársa húzzuk. A 8 rudacskát rácsra fektetjük és közepesen meleg sütőben 10-12 percig grillezzük.
Közben többször megfordítjuk, hogy a zöldség körös-körül szép pirosbarnás színt kapjon.

5. A kész nyársakat lecsöpögtetjük, és főtt tört búzával azonnal tálaljuk. Fűszeres paradicsomos-olajbogyós relish illik hozzá.Ha nincs nyars,akkor a hurkapalcika is megfelel erre a celra,ha elozoleg vizben aztatjuk a hurk.palc.-t,akkor nem eg el
magnum13 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 3
kukorica salata

Fott,morzsolt kukorica,
ontet:
majonez tejfol,so,bors,szerecsendio,majoranna,pici mustar
Az ontethez valokat simara keverjuk es hozzaadjuk a kukoricat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!