Kézilabda-szurkolókból alakult kézilabda-csapatok egymás közötti mérkőzéseiről, tornáiról szóló topik.
Eredmények, élménybeszámolók, képek a meccsekről és az azt követő közös bulikról.
Ti még el sem indulhattatok kisfiú:-)) Meg aztán ha nézted: rájöhetteél, hogy kis szerencsével 4-5ikek is lehetünk:-) És ezt edző nélkül értük el, most már van edzőnk:-)
Lejátszottuk szombaton a 3. rendesnek nevezhető meccsünket a komlói szurkolói csapattal. Kb. 20 góllal kikaptunk. Nem azért mert ennyivel jobbak voltak, elsősorban az összeszokottság hiánya miatt. (így is sokkal erősebbek voltak mint mi, de a gólók majd felét indításból kaptuk)
Tanulságos volt, hogy az egymás elleni gyakorlás mennyivel másabb, mint amikor egy másk, rendes csapat ellen játszunk. Igaz, ez egy erős csapat volt: a középiskolás bajnokság 4-es döntőjébe jutott csapatuk is erre épült. Azt hiszem pécsújhelyiek voltak.
Január 15, vasárnap 10 órától van termünk a Magvassyban. Veszprémieknek szóltam, Ákos azt ígérte, hogy holnap jelez, hogy jó-e nekik, de szerinte igen!
Elhiszem, hogy úgy érzed, nekünk győrieknek most azért savanyú a szőlő, mert kikaptunk, de hidd el ez nem így van. A megyei bajnokságra nekünk biztos jobb felkészülés volt ezzel a dubnaújvárosi "szurkolói" csapattal játszani, mint azzal amelyik a győri tornán vett részt ( de nem szeretnék ezzel senkit megbántani ) Csak kérdés volt e értelme egy amatör kézilabda tornáért ebben az időben átbuszozni az országon.
Kaptunk már ki mi úgy hogy - tavaly a veszprémi tornán töletek, idén nálunk a Fraditól, vagy ikszeltünk a vásárhelyiekkel - egyikünk se szólhatott egy rossz szót se, mert szurkolókból álló csapat volt nálunk jobb. A csapatok többsége szerintem tisztában van azzal, hogy mi lenne ennek az egésznek a lényege és kiállít szurkolói csapatokat. Nem az a lényeg, hogy játszik e valaki valahol, hanem az hogy ténylegesen szurkoló e. Ezért én becsülöm a komlóiak hozzáállását, hogy szurkolói csapatukban még a volt ifistákat - különben mostmár valóságos szurkolókat - sem teszik a csapatukban, pedig ők az én értlmezésemben játszhatnának. Nagy itt a csapatok felelősége. Mindenki tudja a saját házatáján ki a szurkoló, ki nem az. Mivel nem tul nagy közösség a kézilabda szurkolók, ezért valószínűsíthető hogy a többiek is tudják valamennyire a másik csapat játékosáról. Nekem egy dunaújvárosi szurkoló mondta el, hogy a kapuson kívül ő se ismert senkit a Dunaferr "SzuCsából".
Tehát erősödjön csak a Dunaferr ez nem baj, de reméljük ezekkel a játékosokkal akik ott voltak maga a dunaújvárosi szurkolók is erősödnek - elkezdenek szurkolni és meccsre is járni - és nem csak a "SzuCsájuk".
"...bizonyára a Dunaferresek fejlődtek mért baj az?"
Dehogy baj, sőt örömteli, hogy talán egy kicsit talán a mi unszolásunkra is (már amennyire egy szucsatorna-meghívás tekinthető unszolásnak) van az országban újabb 10-15 fiatal, akik elkezdtek rendszeresen kézilabdázni. Csak azért fontos lenne, hogy a fejlődés valódi szurkolók révén valósuljon meg!
Szó sincs arról, hogy egy csapat körül ne tűnhetnének fel újabb arcok, de fontos lenne, hogy azok kizárólag olyanok legyenek, akik járnak a csapatuk meccsére otthon és lehetőség szerint idegenben is. Márpedig az ellenünk győztes Dunaferr-szucsában a kapuson kívül senkivel nem találkozott még egyikünk sem még újvárosi meccsen sem.
Szóval ezt a dolgot valamilyen módon szabályozni kellene, de talán nem úgy, hogy ilyen-olyan szintű játékos nem játszhat a csapatban, hanem valahogyan igazolni kellene az aktív szurkolói mivoltot.
De akkor azt is le kell majd szépen fekteni, hogy 2 az 2 perc a piros lap az 1 meccs kihagyás mert olykor elszabadulnak az indulatok vagy túlpörögnek a játékosok!
Most Debrecenbe is láttam, hogy némelyik játékos nem azzal foglakozott, hogy gálán van...hanem végigvitatkozta(ák) a meccset!
Ennek nem sok értelme van a későbbiekben..
Szankciókat lehet hoznia persze....de pl. megyei játékosok bizonyára nem tartoznak majd bele....mivel a Győr megyében játszik és nyílván a saját tornáján játszani szeretne...ami érdekes hogy bizonyára a Dunaferresek fejlődtek mért baj az?
Nemrégen voltunk Dunaújvárosban edzőmeccsen...hát igen is fejlődtek és megszorongattak minket az I félidőbe...jó-jó Debrecenbe volt 1-2 magas akiket nem láttam..DE ez szerintetek nem elgondolkodtató hogy most akkor mi is van...?
Olyasmit esetleg el tudnék képzelni, hogy a szucsák vezetői a győri torna előtt aláírnának egy "kódexet", amiben kijelentik, hogy csapatukban valóban csak igazi, a klubjukért élő-haló, a hazai és idegenbeli meccseket rendszeresen látogató drukkerek vannak. Ha valaki ebben a nyilatkozatban hazudik, annak természetesen nincs büntetőjogi következménye, egyszerűen csak a többiek fogják megvetni, ha meg esetleg nem "bukik le", akkor a saját lelkiismeretével kell elszámolnia.
Szerintem nem kell szabályozni semmit.Ha vmelyik csapat átveri a többit,akkor csak önmagát és az általa "képviselt" csapatot járatja le.Nyerjék csak meg a kupát,szaladjanak körbe a serleggel a pálya körül,nyitott gépkocsikon hajtsanak a városuk főterére,de akkor is csak SENKIk maradnak,akiket semmelyik szurkolótábor sem fog tisztelni.