Keresés

Részletes keresés

comad Creative Commons License 2007.09.06 0 0 1589
No igen, az jó módszer :) Mediterrán országokban tényleg nem szabad vezetékes vizet inni, könnyen összeszedhet az ember egy kis gyomorfertőzést, pár napos lázzal, hasmenéssel. Elég, ha valaki azzal vesz be valami gyógyszert és oda lehet a nyaralás. Egészen óvatosak még fogat is ásványvízzel mosnak.
Előzmény: fan_fan (1588)
fan_fan Creative Commons License 2007.09.06 0 0 1588
Nyílvánvaló elírás. Helyesen: Ne igyál vizet. Halhoz pláne ne. :-)
Előzmény: comad (1587)
comad Creative Commons License 2007.09.06 0 0 1587
Jó utat! Vezetékes vizet ne igyál. Feleség se. Ha pincér is hoz ásványvizet, ragaszkodj hozzá, hogy előtted bontsa ki. Fényképezz sokat, majd referálj! És persze irigykedem.
Előzmény: oiuz (1582)
joskabacsi Creative Commons License 2007.09.05 0 0 1586
Jó utat neked, érezzétek jól magatokat!
Előzmény: oiuz (1582)
Dydand Creative Commons License 2007.09.05 0 0 1585
Köszönöm, ki fogom próbálni! A bort pedig -tesztelésként- előre veszem...;))))
Előzmény: joskabacsi (1584)
joskabacsi Creative Commons License 2007.09.05 0 0 1584

Ami kimaradt a leírásból, hogy felezett bébiparadicsom és kis kockékra vágott lilahagyma került bele.

Ha valaki hozzájut a dalmát fehérhagymához az még jobb.

A pároláshoz 2-3 deci száraz fehérbort öntöttek a polipra, majd a vége előtt kb fél órával mégegyszer pótolták ugyanennyivel azt ami elpárolgott!

 

A sütési idő függ a tűztő(parázstól) mi időnként megnéztük, de nem tűntsoknak - mivel volt bor bőven!

 

:-)

Előzmény: joskabacsi (1580)
Boarhunter Creative Commons License 2007.09.04 0 0 1583
Akkor itt van egy kis útravaló(hétvégi maradék):

Előzmény: oiuz (1582)
oiuz Creative Commons License 2007.09.04 0 0 1582

HALI

afSiH

 

Nem mintha megérezné a fórum, mert hogy nem sokat írok nektek (sem) , meg a dicsekvésvágy is szól belőlem amikor mondom néktek a szájammal azaz írom néktek az ujjammal, hogy a hétvégén 1 egész hétre lelépek a meló unalmából és elhaladok Olaszhonba. Pontosabbat azért nem írok, mert a végén a jóindulat elharapódzik, és rámuszítjátok a Greenpeace-t. Ezt két okból is tehetnétek:

1. Mondván, hogy bálna vetődött partra, és vissza kell lökdösni a vízbe.... (ez gyönyörű kidolgozott testemre való enyhe utalás....)

2. Igen komoly károkat kívánok véghezvinni a halállományba azok elfogyasztásával...

 

Ez a terv...

Tengerpart, meg halételek, meg borok, meg a feleségem....

Kész!

 

Más nem is kell.

 

Úti beszámoló amikor hazajöttünk!

 

Legyetek rosszak, jót ne halljak rólatok, és a halászléfőzésen pedig ne veszekedjetek, mert hazajövök és közétek csördítek egy valamivel.

 

 

addig is az irigyeknek: afSiH

 

A többieknek is: afSiH.

 

Sziasztok!

Dydand Creative Commons License 2007.08.31 0 0 1581
Oké, köszönöm! Rengeteg bébipolipom van itthon a fagyasztóban, ezért -is- vagyok kíváncsi a recire.
Előzmény: joskabacsi (1580)
joskabacsi Creative Commons License 2007.08.30 0 0 1580

Közben értem oda, de amit láttam:

 

előfözött krumplikarikákat tettek az edénybe, aláöntöttek egy kevés olivaolajat majd rátették a friss, darabolt polipot.

Fokhagymával, rozmaringgal ízesítették, majd betakarták egy nagy domború fedővel, aminek a tetejét betakarták parázzsal a képen látható módon és puhára párolták.

 

Nem igazán tudtam figyelni a receptet, mert közben beszélgettünk és elég sok rozét is megittunk, de a jövő hétre megtudom hogy kihagytam-e valamit !

 

 

Előzmény: Dydand (1579)
Dydand Creative Commons License 2007.08.30 0 0 1579
Recit-recit-recit! ;)))
Előzmény: joskabacsi (1569)
comad Creative Commons License 2007.08.29 0 0 1578
No azt majd kipróbálom, ha megint süllőközelbe jutok.
Előzmény: joskabacsi (1577)
joskabacsi Creative Commons License 2007.08.29 0 0 1577
én is így szeretem legjobban, illetve a süllőt általában csak frissen őrölt tarkaborssal ízesített lisztbe forgatom - paprikát nem teszek bele!
Előzmény: comad (1576)
comad Creative Commons License 2007.08.29 0 0 1576
Csak sima paprikásliszt. Szerény tapasztalataim alapján a hal így a "leghalasabb", azaz így őrződik meg legjobban a halíz.
Előzmény: joskabacsi (1575)
joskabacsi Creative Commons License 2007.08.29 0 0 1575

egyszerű, de gusztusos!

Mibe forgatod mielőtt kisütöd?

Előzmény: comad (1574)
comad Creative Commons License 2007.08.29 0 0 1574
Mai ebéd: egy keszeg, egy márna.
tuutuu Creative Commons License 2007.08.27 0 0 1573
Én azért előbb megvárom, míg abbahagyja a mocorgást...:}}
Előzmény: joskabacsi (1572)
joskabacsi Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1572

én is csak azt eszem meg!

Mátmint aminek pikkelye, uszonya van vagy mozog !

 

:-)

Előzmény: comad (1571)
comad Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1571
Hááát...én valahogy úgy vagyok vele, mint a zsidók: a vízi élőlények közül csak azt eszik meg, aminek uszonya és pikkelye van. No azért nem vagyok annyira szigorú, mert akkor harcsát sem ehetnék ugye...De a polip már nem fér bele.
Előzmény: joskabacsi (1570)
joskabacsi Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1570

így készült:

 

joskabacsi Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1569

Nem én sütöttem, de lelkesen szurkoltam amíg készült:

 

(polip pod pekom ala Ratgeber)

 

 

joskabacsi Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1568

Bizony finom hal a márna!

Egészségedre!

 

Előzmény: comad (1567)
comad Creative Commons License 2007.08.25 0 0 1567
Ja! Az elébb ment el a cigó, egy keszeg és két márna, 3,1 kg egy ezresért. Sokan nem szeretik a márnát a szálkássága miatt, de az engem sosem zavart, az íze pedig jó.
comad Creative Commons License 2007.08.25 0 0 1566
Senki sehal? Beváltottam régi fenyegetésemet, és elmentem Garadnára pisztrángot enni. Nem mondom, jó volt, de 1400 Ft-ot kicsit sokalltam érte (az csak a hal volt, a kenyér és a sör + 290). Végül is jól át volt sütve, nem maradt csak a gerinc és a fej, de ha nagyon akartam volna, talán még azt is meg tudtam volna enni...



homerx Creative Commons License 2007.08.17 0 0 1565
milyen furcsa, 92-2000-ig naponta elmentem mellette, de valahogy sosem jutott az eszembe, hogy benezzek ;)
Előzmény: nagypapi51 (1564)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.08.17 0 0 1564
Igen arra.
Előzmény: homerx (1563)
homerx Creative Commons License 2007.08.17 0 0 1563
NP,

melyikre gondolsz? ami a 47-es ut menten van a hid labanal? sosem ettem ott. ha szegeden jarok, a kiskorossybe szinte mindig elmegyek. nem szoktam csalodni. :)

regebben letezett meg egy masik etterem a tabanban, asszem csepp a tengerben volt a neve, es a tabani viztroronytol olyan 100m-re volt. lehet, hogy meg meost is uzemel. na ott is ettem finomakat.
Előzmény: nagypapi51 (1562)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.08.17 0 0 1562
Talán itt sem nagyon off: az algyői halászcsárdából van vkinek tapasztalata?
Dydand Creative Commons License 2007.08.17 0 0 1561
"Megneveznél még néhány módot az ezerből?"

Ilyen pl.
- a fokhagymával-citromlével és római köménnyel bedörzsölt, roston sült busa,
- az osztrigaszószos palacsintatésztába mártott, és olajban kisütött,
- egy egyszerű, alapban sózott, majd bakonyi módra készített,
- parmezános tojásba forgatott és úgy sütött,
- petrezselymes-majorannás húslevesben főtt (amit aztán besűrítve mártásként adunk rá),
- roston sütött, és tejfölös-gombás szalonnával leborított,
- savanyú hallevesként, ecetes zöldségekkel főzve, tojássárgával sűrítve és pirított zsemlekockával tálalva,
- fokhagymás-sajtos spenóttal rétegezve, csőben sütve,
- apró kockákra vágva és natúrban megpirítva, majd tojással és tejes zsemledarabokkal muffinformába töltve, felfújtként,
- szardellapasztával húslevesként megfőzve,
- gyömbéres-chilis paprikakrémmel együtt sütve spagettivel tálalva
- fűszeres tejben főzve, rizzsel tálalva
stb. stb.

"De miért korlátozod ezt a versenyt az édesvizi halakra, amikor a gyakorlatban uúgy vehetsz tengerit? Ha törődöm az O3 zsírsavakkal -- én tényleg -- akkor vehetek lazacot, az egyedülállóan finom és nem elkészíteni nehéz, hanem elrontani."

Igazad van, nem kell a korlátozás. A példával azt szerettem volna érzékeltetni, hogy az ITTHONI halaink közül nagyra magasztaltak élettanilag értéktelenebbek, mint ez az olcsó és szemétnek nézett hal. Ha pedig a lazaccal hasonlítjuk össze, akkor kapásból az ötszörös ár lehet az, ami nem mindenkinek engedhető meg...Ha pedig közelebbről is megnézzük, akkor sajnos a lazac is nagyon lemarad a busától. Akik omega 3 ügyben megelőzik a busát, a makréla és a hering (nocsak, mit is esznek északon előszeretettel;))) a kecsegén kívül, természetesen. Mondhatnám még a hús túl nagy zsírtartalmát is, mint a lazac egyik hátrányát, persze ez 6-8 kilós példányok fölött a busa hátrányára fordul (boltban viszont nem kapni -legalábbis felénk- ekkorát)

Üdv: dy
Előzmény: H_G (1559)
comad Creative Commons License 2007.08.17 0 0 1560
Bár nem én lettem megszólítva, de kattints el ide. Keresd a busát. Majd referálj.
Előzmény: H_G (1559)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!