Keresés

Részletes keresés

Macroglossa Creative Commons License 2016.01.19 0 0 2011

Úgy néz ki, hogy akkor Manilából repülővel Cebu, ott megalszom, másnap elmegyek Oslob-ig, harmadnap hajnalban cápák, és még aznap átmegyek Siquijor-ra, ott 4-5 nap mindenképpen, aztán meglátom, hogy akarok-e egyáltalán tovább menni.

Vélemények?

Előzmény: wanbo (2009)
wanbo Creative Commons License 2016.01.19 0 0 2010

Nem kell a neten előre foglalni, Alona beach-en is sokan árulják ezt a túrát, illetve Cebu vagy Dumaguete felől érkezve is meg lehet csinálni, mindenféle feliratkozás nélkül. 

A legjobb, ha valaki tud úgy időzíteni, hogy este érjen Oslobba, akkor korán reggel ki tud menni a cetcápás programohoz, akkor ugyanis jól kevesebben vannak, SZVSZ nagyobb élmény, mint mondjuk 100 másik emberrel együtt. 

Előzmény: gambiamo (2008)
wanbo Creative Commons License 2016.01.19 0 0 2009

Guimarasról még csak olvastam (ahogy Siquijorról is), viszont az olvasottak alapján hasonlónak vélem a két szigetet: viszonylag nagyok, így mindkettőn sok szép tengerpart található. Egyik sem lehet túl turistás szerintem, szóval akár Boracay kihagyható is. 

Szállást előre szerintem felesleges foglalni, tapasztalataim alapján mindenhol van szabad szoba. Ezek ráadásul nem túl turistás helyek. 

Előzmény: Macroglossa (2006)
gambiamo Creative Commons License 2016.01.19 0 0 2008

Hát ez valóban fura így.. mindenesetre az élmény lehet, hogy egy ekkora "döggel" lubickol az ember, én tuti bevállalom ha már ott leszek, próbálok majd akkor ezekre a negatív dolgokra nem figyelni...

Sok helyen lehet erre feliratkozni, vagy a neten kell? Mármint úgy értem, hogy Boholon ezt nyomják az utcákon esténként, mint máshol a fakultatív programokat?

Előzmény: wanbo (2005)
gambiamo Creative Commons License 2016.01.19 0 0 2007

A konyhasarok a saját bungallótokban volt? Ilyet keresek én is...

Motort szeretnénk bérelni mi is (és néhány napra autót), és azzal bejárni a környéket.

Nyüzsisebb hely milyen távolságra van?

Néztem az oldalukat, az az egyetlen bajom, hogy előre kell fizetni, én pedig nem vagyok ennek híve...  pedig nagyon tetszik a hely.

Előzmény: erika.66 (2000)
Macroglossa Creative Commons License 2016.01.19 0 0 2006

Köszönöm, megfontolom, van benne ráció, bár inkább kevésbé turistás helyre mennék.

Volt egy olyan elképzelésem, hogy Oslob-ból át hajóval Dumaguete-be, onnét busszal, hajóval Guimaras, és Iloilo-ból repülnék vissza majd Manilába a végén, erről mi a véleményed?

Közben nézem, Siquijor is gyönyörű, és tényleg egy köpésre Oslob-tól, ez megér 4-5 napot, ha már ott vagyok

És akkor meg lehetne csinálni, hogy onnét vissza Cebu, és átrepülni Boracayra pár napra.

Szállást előre érdemes foglalni?

Visszatérő félelmem, hogy ott derül ki, hogy a helyi discoklub felett van a szoba, amit innét kinézek.

Előzmény: wanbo (2004)
wanbo Creative Commons License 2016.01.19 0 0 2005

Lehet velük úszkálni, ha jól emlékszem 1000 peso, kb. másfél-2 órás program. Sokaknak nem tetszik egyébként Oslob, a cápákat ugyanis etetik, illetve a program előtt van egy "eligazítás", mi szerint kb. 2 méteres távolságot kell tartani a cápáktól, különben pénzbírság és/vagy börtön... De ezt abszolút nem tartják be, sokan próbálják megérinteni az állatokat, ez miatt bennem is volt ellenérzés. Nagy élmény amúgy, mert nem mindenhol lehet cetcápákat látni, de inkább állatkerti érzése van az embernek. 

Előzmény: gambiamo (1999)
wanbo Creative Commons License 2016.01.19 0 1 2004

Semmittevésre szerintem Boracay a legjobb. Szép a part, vannak kajáldák + infrastruktúra, cserébe nem sok mindent lehet csinálni, de összességében egy jó hely. 

Én mindenképpen felosztanám a 10 napot két helyre, még ha ez valamivel több utazással is jár, ugyanis csak Oslob miatt Cebuba repülni nem éri meg! A környéken viszont olyan jellegű attrakció sincs, ami megérjen 10 napot. (Amúgy szerintem 10 nap mindenhová sok) De ha már Oslob fix, akkor érdemes még valamit beiktatni a közelben, ugyanis Oslobban a cetcápákon kívül semmi más nincs, és az is kb. egy két órás program. Ráaádásul kb. 5 óra busszal Cebuból! Így ha már ott vagy a környéken, ajánlom esetleg Siquijort, Oslobtól csupán néhány óra utazás. (Busz + hajó) Nem voltam még, de állítólag szépek a strandjai, ejtőzésre tökéletes lehet. Akár 8-10 napra is, ha tényleg a pihenés a cél, a sziget elég nagy, ha netán felfedezni lenne kedved. 

Ha az időt felosztanád mondjuk 5-5 napra, a szigetet el lehet hagyni repülővel,  akkor még mindig marad 5 napod, és így utazni sem kell sokat). Bár sanszos, hogy Cebun keresztül átszállással kell majd utaznod, szerintem Siquijor reptere kicsi, kevés járattal. 

Előzmény: Macroglossa (1998)
erika.66 Creative Commons License 2016.01.18 0 0 2003

Előzmény: erika.66 (2002)
erika.66 Creative Commons License 2016.01.18 0 0 2002

Előzmény: erika.66 (2001)
erika.66 Creative Commons License 2016.01.18 0 0 2001

Előzmény: gambiamo (1997)
erika.66 Creative Commons License 2016.01.18 0 0 2000

igen, 2011-ben voltunk és nagyon tetszett. Nem nagy resort olyan igazi családias, bungalókkal.  A tulaj segített kirándulást megszervezni. Van egy kis konyhasarok ott készítettünk reggelit. Ebédet, vacsit a parton ettünk étteremben Mi motort béreltünk és úgy jártuk be Panglaot és Bohol déli partjait.

Előzmény: gambiamo (1997)
gambiamo Creative Commons License 2016.01.18 0 0 1999

Ez  cetcápa dolog engem is érdekel, mesélnél róla? Valami szervezett dolog, vagy hogy lehet velük úszkálni? Régi álmom.... Köszi

Előzmény: Macroglossa (1998)
Macroglossa Creative Commons License 2016.01.18 0 0 1998

kezd alakulni bennem a terv, Cebu-ba repülök, onnét Oslob a cápákkal, utána még lesz egy 10 napom, amit leginkább semmittevéssel tervezek eltölteni, a helyik kultúrában elmerülve, némi snorkellel

fél-1 napi utazás még belefér, többet nem szeretnék

mit javasolnátok?

gambiamo Creative Commons License 2016.01.18 0 0 1997

Semmi gond, még szállást sem választottam... itt jártál? Tapasztalatok? Nézegettem a Booking-on, tetszik is :)

Előzmény: erika.66 (1996)
erika.66 Creative Commons License 2016.01.17 0 0 1996

bocsi, benéztem azt hittem szállást keresel

Előzmény: gambiamo (1990)
erika.66 Creative Commons License 2016.01.17 0 0 1995
Előzmény: erika.66 (1994)
erika.66 Creative Commons License 2016.01.17 0 0 1994

Flower Garden Resort, Panglao. Svájci tulajdonos, reggeli nélkül.

gambiamo Creative Commons License 2016.01.15 0 0 1993

Meglep, hogy ilyen drága... jóval olcsóbbra számítottam. Mindenképp szeretnénk autót bérelni, gyerekkel leszünk, tehát nem szívesen buszozgatunk... és szeretünk a magunk ura lenni. A kaja is ennyivel drágább mondjuk Thaiföldhöz képest (utcai kis kifőzdék, mozgó árusok)?

Azért köszi a tippet... bogarászok még.

Előzmény: Biyahe (1992)
Biyahe Creative Commons License 2016.01.15 0 0 1992

https://www.olx.ph/ph-boh/q-rent-a-car/

Vagy a legjobb, ha egy helyi kisbusszal körbevisz, akár egy nap alatt bejárhatóak a látnivalók. Utána pedig tricycle a kisebb távokra.

Biyahe Creative Commons License 2016.01.15 0 0 1991

Aki már itthon belekóstolna a Fülöp-szigeteki kávéba:

www.barakokavehaz.com

Azon felül egy helyi illetékestől (Ryan, az üzletvezető, Manilából származik és nem csak Budapestre utazott a világban) sokszor a legjobb infókat/tippeket kapja az ember....

gambiamo Creative Commons License 2016.01.15 0 0 1990

Autóbérléssel kapcsolatban érdeklődök, tud valaki Tagbilaran-Bohol körül vmi jó kis olcsó helyet? Nézem a neten, 10-13ezer forint/nap, ez még európai árnak is sok(k). Balihoz, Malajziához, Thaiföldhöz képest meg végképp... ugye van ennél jóval olcsóbb is?

neomedia Creative Commons License 2016.01.15 0 0 1989

en kineztem nehany szallast, utana olvastam bele
nagyjabol egyeztek a szallasok, igy vegigolvastam
szerintem corong-corong-on setalok kicsit, aztan lealkudom valamelyiket

Előzmény: casati20124 (1988)
casati20124 Creative Commons License 2016.01.15 0 0 1988

azert gugli a baratunk, latom:-) en miattuk foglaltam a telesforat corongon két hete:-). szuper blog tenyleg.

Előzmény: neomedia (1972)
W.L. Creative Commons License 2016.01.15 0 0 1987

Voltam tobbszor is Davaoban, es szerintem magaban a varosban semmi erdekes nincs, kornyeken is max a Mount Apo megmaszasa volt az egyetlen igazi erdekessege.
Csak azert mentem oda joparszor, mert az Indonezia es a Fulop-szk kozt amolyan csomopont volt mikor meg mukodott hajokozlekedes a ket orszag kozott. Kimondott uticelnak en semmikepp nem ajanlanam.

Előzmény: mustardo (1981)
Zs... Creative Commons License 2016.01.15 0 1 1986

Azért az igazán vicces amikor a kínaiak/koreaiak tetőtől talpig felöltözve, napernyővel!!! mennek be a vízbe ;o) Persze, tudom, ez is csak olyan dolog h mindenkinek pont az kell ami nincs: a fehéreknek szép barna bőr, a barnáknak meg szép fehér ;o)

Amúgy Thaiföld szvsz azért is annyira felkapott, mert ők voltak az elsők, akik ilyen formában nyitottak a tömegturizmus felé. Ott épült ki először az ehhez szükséges infrastruktúra, így Thaiföld terjedt el leginkább a köztudatban. Ott az egész régióban talán legegyszerűbb az utazás, onnan áll rendelkezésre a legtöbb info, stb, stb. Azért a Fülöp-szigetek pl már kissé bonyolultabb ebből a szempontból, ezért ide inkább az jön aki vmi különlegesebbre vágyik.

Előzmény: W.L. (1985)
W.L. Creative Commons License 2016.01.15 0 0 1985

Kosz ezert a vampiros hasonlatert, nagyon talalo, tovabb is kell adnom indonez barataimnak. :D

Az okot gondolom amugy te is tudod, birnak ok a napot csak hat Azsiaban a feher borszint istenitik, igy felnek attol, hogy a napsures csunyan lebarnitja oket. 

De igy legalabb valami jot is lathatunk a kinai es koreai turistak ozoneben. Legalabbis mig thai mintara nem telepitenek napernyoerdoket a strandokra, ahol biztonsagban elucsoroghetnek napkozben is.

Előzmény: Zs... (1933)
W.L. Creative Commons License 2016.01.15 0 0 1984

Ao Nangnal nemcsak a viz zavaros hanem maga a strand is jo ronda, barnas-szurkes homokkal. :p

Mondjuk hajoval joval szebb strandok is elerhetok onnan.

Thaifold szerintem amugy sok mindent tud nyujtani amit a Fulop-szk nem, pl ugye pazar templomok, romvarosok, gazdagabb elovilag stb.

De persze mindez szinte irrelevans a magyar turistak 99%-a reszere, akiket csak a strandok es szigetek erdekelnek, max Bangkokban nezelodve 1-2 napot.

Szigetek ugyeben a Fulop-szk nyilvan joval tobbet tudna kinalni, na de ugye az osszes ismeros is Thaifoldon jart, arrol beszel, akkor ugye nekunk is oda kell menni. ;-)

Illetve nemileg nyomosabb ok lehet az is, hogy mig neked a Fulopokre olcsobb es rovidebb az eljutas, magyaroknak tobbnyire Thaifoldre.

Ennek ellenere szerintem meglepoen felporgott ez a topik is az utobbi evekben, par eve meg csak a topiknyito lamentalt itt barataival arrol, hogy miert nem ir mar senki ide.

Bar az is igaz, hogy az erdeklodok nagy resze ugyanarrol a kb fel tucat szigetrol ertekezik allandoan, na de ez ugyanigy van a szomszedos orszagok topikjaiban is.

Előzmény: wanbo (1963)
wanbo Creative Commons License 2016.01.15 0 0 1983

Cebu városban valóban nincs semmi érdekes, de Cebu szigeten és közvetlen közelében azért vannak jó helyek. Pl. Malapascua, Bantayan, Moalboal (bár ez nem kifejezetten szép, de híres merülőhely), Camotes, hogy csak a felkapottabb helyeket említsem. 

Előzmény: Obnoxiousman (1975)
wanbo Creative Commons License 2016.01.15 0 0 1982

Boholról ajánlom Camiguint, kb. 1 óra hajóval. Nem voltam még, de a következő utamon biztos felkeresem, gyönyörűen néz ki képeken! 

Előzmény: Macroglossa (1980)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!