Keresés

Részletes keresés

Nikol - Zizu Creative Commons License 2011.05.02 0 0 9063

Azt nem is mutatja ki persze, hogy melyik táptól, de azt igen, hogy mitől és meg lehet nézni az van-e a tápban. Persze az allergiatesztet is akkor csinálják amikor végképp nem tudni mi okozhatja. Ha Momo pl most jó darabig nem kap csirke tartalmú kaját és rendbejön, akkor valószínűleg arra allergiás és akkor nem kell tesztet csinálni. Elég borsos ára van.

Előzmény: Buksi Ágo (9062)
Buksi Ágo Creative Commons License 2011.05.02 0 0 9062

Sziasztok

Nem szeretnék beleszólni a dolgokban, de a Doki aztmondta multkor hogy hiába csinálná meg a Allergiás tesztet, ez még nem nem derülne ki hogy melyik kajára alleriás a kutya Csak az mutatja a teszt hogy allerigás. De hogy melyik kajátol vagy táptol alleriás azt nem tudja 100%ban megmondani. Én nem szeretnék rosszat senkinek,  ha úgy érzitek hogy jó akkor probáljátok meg allergiás tetszet.
Mivel én mozgáskorlátozott vagyok ezért anyukám szokott csinálni marhaszivet, megfőzi  és ledarálja majd a rizs is megfőzi és gombocokat formáz belőle és  berakja a fagyasztoba és amikor éhes  akkor előtte 1 nappal kiveszunk napi 1 adagot a fagyasztoból.

Törpe =) Creative Commons License 2011.05.01 0 0 9061

Jó estét! :)

Most egy hónapos terhes Kókusz, és azt szeretém kérdezi, hogy az normális-e hogyha sokat alszik, sokszor bágyadt, nem nagyon akar enni és, hogy kicsit kemény a hasa? Ez az első vemhesége.

Közönöm előre is annak aki válaszol. :)

Totyizselé Creative Commons License 2011.04.30 0 0 9060

akkor ez úgy látszik westie tulajdonság. Cati is úgy jött hazafelé a szuri után, mintha rendkívül bátran viselkedett volna. aztán az esti sétánál volt egy kis fennakadás, mert abba az irányba indultunk, amerre a rendelő is van, és hát eléggé ellenállt.

ha nem akar sétálni ő is befeszíti mind a négy lábát, és iszonyú nehéz elhúzni. félelmetes mekkora erő van benne :)

topi mackó Creative Commons License 2011.04.30 0 0 9059

Nálunk az oltás (kutyakozmetikushoz menet, esetleg rendkivüli orvosi vizsgálat) menetrendje a következő:

-autó kutyaszállításra berendezve, azaz egy ülésvédő+a hátsó ajtókra egy sajátkászitésű védő huzat a kárpit védelmében.

-Pamacs be az autóba, vidám meg élénk és mindent szimatol.

-érkezés az állatorvoshoz. Már tudhat valamit, mert izgatott. Indulás a parkolóból a rendelőbe, na az nagy csata.

Leül, elfekszik, négy lábbal kontrázik, én meg húzom. Amikor az állatorvos látta, vigyorogva közölte, igy kopik csak igazán a köröm!!

-ha várni kell a rendelőben a várakozóban, akkor az egyébként ősellenség cica, vagy tüzelő bármilyen kutya nem érdekli, remeg, szó szerint a füle is.

-felrakom a vizsgáló asztalra, dettó.

-úgy be van tojva, hogy észre sem veszi, hogy már meg is kapta a szurit.

-kifelé a várakozóban, már mint az utca császára neki ugrik a tájékozatlan cicának és vadul udvarol a szukáknak.

-autóban haza felé laza nézelődés, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga.

-kozmetikus után az utca minden ismerősétől besöpri az elismeréseket.

topi mackó

Nikol - Zizu Creative Commons License 2011.04.29 0 0 9058

Minimum Golden Globe Catinek.:)) Zizu mindig nagy lendülettel megy a rendelőbe, aztán rájön hol van és remeg, mint a nyárfalevél. Kifelé megint nagyleány.:)

Előzmény: Totyizselé (9057)
Totyizselé Creative Commons License 2011.04.29 0 0 9057

Akartam mesélni is:

Catit ma reggel elvittük állatorvoshoz, hogy megkapja a veszettség elleni oltását. Egész lelkesen trappolt mellettünk, még a rendelőbe is bejött, de meglátta a doki nénit, és máris farolt kifelé. Az ajtót is alig tudtuk becsukni utána. Aztán az asztalon is annyira remegett, meg le akart ugrani, nagyon be volt tojva. Aztán meghallgatták a szívét, a diagnózis: Belül azért nem fél annyira, mint ahogy kívül mutatja

Oscar díjat érdemlő alakítás volt :D:D:D

Aztán az oltásnál persze felsírt, hogy az mennyire nagyon fájt. Nem akarta elfogadni a jutalomfalatot, teljesen meg volt sértődve. Persze, amikor már lent volt a földön, már lelkesen nézelődött, mindent megszaglászott, mindenhová be akart menni.

Imádom a kis primadonnámat :)

Totyizselé Creative Commons License 2011.04.29 0 0 9056

A birkahúst szerintem nehéz beszerezni, de marhahúst is adhatsz neki szerintem. A belsőségekkel én vigyáznék. A máj szűri ki a méreganyagokat a szervezetből. Vese szintén. Próbálj meg neki főtt zöldséget is adni, ha megeszi. Abban talán van annyi vitamin, ami neki kell.

Én örülök, hogy Cativel nincs ilyen problémánk. De a csirkés cuccokat mi is kerüljük nála. Gyógyuljatok meg hamar! :)

Előzmény: BaBaGombóc (9052)
Totyizselé Creative Commons License 2011.04.29 0 0 9055

akkor oké, mi is oda járunk.

Gabi férje a keresztapám. Cati is tőlük van.  :)

Előzmény: Nikol - Zizu (9044)
Nikol - Zizu Creative Commons License 2011.04.29 0 0 9054

Vehetsz húsoscsontot is. Főzöl belőle magatoknak egy jó húslevest, a husit meg megkapja Momó főtt répával, rizzsel.:) Én ezt szoktam Zizunak adni, imádja.:)

Nikol - Zizu Creative Commons License 2011.04.29 0 0 9053

Szerintem bárány-,sertés-,marhaszív, tüdő, vese az jó, bár nem biztos, hogy sok tápanyag van bennük, de legalább jóllakik a kutya.  Bárányhús az tuti jó neki, de az meg nagyon drága, ezért írtam a belsőségeket. Húsból a csirkefarhát még olcsó lenne, de azt ugye hanyagoljuk. A vitaminról megkérdeztétek a dokit hogy mit ajánl?

BaBaGombóc Creative Commons License 2011.04.29 0 0 9052

Mi is elsőnek a hentesre gondoltunk! 

Csirkét nem hiszem, hogy adni fogunk neki, jobban félünk tőle, mint hinnéd! :)

Milyen állat szive, mája lenne a legjobb? 

Nikol - Zizu Creative Commons License 2011.04.29 0 0 9051

Hentesnél vegyetek husit neki. Ha a doki azt mondta lehet csirkét is akkor próbálkozzatok vele. (Én azt hanyagolnám.) Vehettek neki belsőségeket is, szívet, májat. Megfőzitek egy kis rizzsel. Ha jól tudom a lényeg az, hogy a kaja 70%-a hús legyen. Javítsatok ki ha tévedek! 

Előzmény: BaBaGombóc (9050)
BaBaGombóc Creative Commons License 2011.04.29 0 0 9050

Még nem csináltattunk allergia tesztet! Érdekes a doki se mondta, hogy kéne csináltatni...

Most nem merünk neki semmilyen tápot sem adni, mert ha esetleg a csirkésben is olyan tartósítószerek vannak amik ebben voltak akkor megint kijön rajta az allergia. 

Most egy ideig főtt rizs, hal amit ehet, hogy nézzük milyen irányba változnak a sebei...viszont lehet neki adni húst is, de tápot nem! 

Előzmény: Nikol - Zizu (9048)
Nikol - Zizu Creative Commons License 2011.04.29 0 0 9049

Ha nem volta baja attól a csirkés táptól, amit régen kapott, akkor azt miért nem lehet adni neki? 

Előzmény: BaBaGombóc (9047)
Nikol - Zizu Creative Commons License 2011.04.29 0 0 9048

Nem csináltattok allergia tesztet?

Előzmény: BaBaGombóc (9047)
BaBaGombóc Creative Commons License 2011.04.29 0 0 9047

Sziasztok!!!

Ismét hatalmas kérdéssel fordulunk Hozzátok! 

Már nagyon zavar minket, hogy Momonk saját és mások ürülékével lakatja jól magát...:( már séta közben is állandóan rászólunk, hogy fúúúúj nem szabad, de annak ellenére eszi...

Venni akarunk neki valami húsfélét csak nem tudjuk milyet...??? Ebben kérném a segítségeteket! A doki azt mondta nyugodtan lehetne kezdeni csirkével, úgyis csak akkor derül ki, hogy allergiás-e rá, ha már eltelt egy kis idő...mi nem igazán merünk neki csirkét adni, igaz tápba azzal kezdtünk és nem volt baja tőle, de most félünk!

Mondta még, hogy lehetne neki vadhúst vagy bárányhúst! Vennénk neki szívesen csak félünk, hogy attól is kijön rá megint valami allergia! Igaz most jó rövid még a szőre, viszonylag hamar meggyógyulna ha sebes lesz, de nem akarjuk, hogy megint szenvedjen!

Ki milyen húst ajánl? Esetleg ki milyet próbált már ki és az bevált-e? És hol érdemes ilyen husokat venni és mire kell odafigyelni mielőtt megveszi az ember? Nem vagyunk jártasak ebben a témában még, ezért ez a sok buta kérdés! :) 

Nikol - Zizu Creative Commons License 2011.04.28 0 0 9046

Biztos allergiás volt a samponra. Nekünk semmi ilyen problémánk nincs szerencsére és gyönyörűen meg van trimmelve a kutya. És nem 3 órán keresztül ( mint az előző kozminál, aki ráadásul nem is értett a westie trimmeléshez),hanem a rutin miatt 60-70 perc alatt kész.

Előzmény: Buksi Ágo (9045)
Buksi Ágo Creative Commons License 2011.04.28 0 0 9045

Szia

Mi   is oda vittunk Sallai Gabriellához csak aztán találtunk jobbat mert  gabriella olyan saponnal mosta meg ami másnapra tiszta sebes volt a füle. Én most nem bántani akarom a gabriellát mert nagyon kedves nő ő.

Dokinál van a kutya kozmetikust,

igy ha bármillyen probléma lenne vele akkor  csak oda adják a dokinak.

Előzmény: Nikol - Zizu (9044)
Nikol - Zizu Creative Commons License 2011.04.28 0 0 9044

Mi Sallai Gabriellához járunk. http://www.happywhite.hu/koz_h.shtml#Budapest

Előzmény: Totyizselé (9043)
Totyizselé Creative Commons License 2011.04.27 0 0 9043

mi is budára járunk Cativel, a XI. kerületbe. Ti hová?

Catit már nem trimmeltetjük. Elég öreg hozzá, nem akarjuk ezzel fárasztani. Így is totál lefárad a nyírás után. És hát elég hisztis is. Főleg a körömvágás és a bűzmirigy kinyomás szokott nehézségeket okozni. Akkor nem lehet bírni vele, annyira kapálózik. Pedig ha nem rugdalózik, sokkal hamarabb szabadul.

Előzmény: Nikol - Zizu (9041)
mogyilala Creative Commons License 2011.04.27 0 0 9042

erdeklodom de sajnos erre nem tul nagy a valasztek . de meg keresgelek

Nikol - Zizu Creative Commons License 2011.04.27 0 0 9041

Bizony nehéz jó kozmit találni. Van aki át is veri a kedves gazdit azzal, hogy szerinte nem lehet a kutyát trimmelni, mert ugye a nyírással hamarabb végez és szinte ugyanazt a pénzt kéri el érte. Pedig nem véletlenül van a westieknek trimmelős szőre. Mi is először rossz helyre mentünk sajnos, olyan helyen is kivágott szőrt a csaj, amit még növeszteni kellett volna. Aztán tavaly szeptemberben westie találkozón ajánlották nekünk a mostani kozminkat. Igaz, hogy Budára át kell járnunk, de annyira meg vagyunk elégedve, hogy megéri.:)

Előzmény: mogyilala (9040)
mogyilala Creative Commons License 2011.04.27 0 0 9040

nem akarom meg nyiratni csak erdeklodtem . koszi a tanacsot . es meg azt sem tudom trimmelnek-e vagy nyirnak errefele a kutyi fodraszok de utana nezek .

Nikol - Zizu Creative Commons License 2011.04.27 0 0 9039

4 hónapos korban már lehet. Minél hamarabb, hogy megszokja. Miért akarod lenyiratni? Trimmelés?

Előzmény: mogyilala (9038)
mogyilala Creative Commons License 2011.04.26 0 0 9038

sziasztok ! hany honapos koratol lehet vinni a kutyust szorme nyirasra ? koszi :)

Buksi Ágo Creative Commons License 2011.04.26 0 0 9037

Szerintem is  csini lett a odin. Mi csütörtökőn hivjunk fel a kozmetikust és mi is kérjunk időpontot.

Az a baj hogy a fején  gyorsan nő meg a szőr.

Azok a képek pedig  Nagyim házába készült és összes déd unokája ott volt.

Előzmény: Nikol - Zizu (9036)
Nikol - Zizu Creative Commons License 2011.04.26 0 0 9036

Nagyon csini lett Odin. Én holnap hívom a kozmetikust időpontért.:) Most kérünk fürdetést is, mert 1 hetet otthon voltunk és a kutya egész nap az udvaron volt, kicsit beszürkült.:D Ja és a 2. nap már igazi örző-védő eb lett.:D

Előzmény: s.ada- Odin (9035)
s.ada- Odin Creative Commons License 2011.04.26 0 0 9035

Odinnak is szokott morogni a gyomra...van hogy egész este:DD A horkolás mellé :D

Voltunk kozmetikusnál..immár kevesebb szőrrel élvezhette a hétvégi szaladgálást:D

Buksi Ágo Creative Commons License 2011.04.25 0 0 9034

SZIA

Igaza van a Zsuzsinak, kell adni száraz tápot is mert abba mégis csak van vitamin. 

Mi Buksink  nem vakarozik amiota Újra tápot kap reggelente. Este pedig Rizs kap zöldséggel húsival.

Mivel én Mozgáskorlátozott vagyok ezért tanítajunk meg Neki olyan dolgokat hogy pl Zoknit oda hozza,

vagy a ruhát oda hozza vagy szájába viszi a kosarát. Nagyon kemény a tanulás neki.

Úgy érzem sokat okoskodott a Buksi. 

Előzmény: zsuzsu27 (9032)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!