Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése 87/2010. (III. 25.) KGY. határozatával jóváhagyta a Parkvárosi alközpont (Bem tér), az Érdliget alközpont, a gazdaságfejlesztési területek, elő-akcióterületi terveit és projektportfólióit, annak mellékleteivel együtt.
Csak néhány példa: parkvárosi alközpont (Bem tér):
TERVEZETT MEGVALÓSÍTÁSI IDŐPONTOK
- Bem téri szolgáltatóház kialakítása (megvalósítás tervezett kezdete: 2011. jan. hó, tervezett vége 2012. I. félév).
- Bem téri közterület kialakítása (megvalósítás tervezett kezdete: 2011. jan. hó, tervezett vége 2012. I. félév).
- Parkvárosi Közösségi Ház és környékének revitalizációja (megvalósítás tervezett kezdete: 2010. II. félév, tervezett vége 2012. június).
- Teleki Sámuel Ált. Iskola bővítése és rekonstrukciója (megvalósítás tervezett kezdete: 2011. I. félév, tervezett vége 2012. II. félév).
- Bevásárlóközpont (INTERSPAR) építése az M7 lehajtó mellett (megvalósítás tervezett kezdete: 2011. jan. hó, tervezett vége 2012. április-június).
- Bevásárlóközpont (LIDL) építése az M7 lehajtó mellett (megvalósítás tervezett kezdete: 2010., tervezett vége 2011.).
- M7-es lehajtó és kapcsolódó úthálózat fejlesztése (2x2 sávossá bővítés, lámpás csomópont és turbó körforgalom) (megvalósítás tervezett kezdete és vége: 2011).
Kérek mindenkit, hogy a címnél maradva a nagyérdemű város lakók tájékoztatásárt végezze mindenki itt.
Remélem azért nyitotta a topic gazda, hogy a lakosok mindenről,de mindenről tájékoztatva legyenek első kézből,ami a nagyházban történik. ja és minden ott dolgozó vezetővel kapcsolatban is kaphasson mindenki aki csak érdeklődni akar tájékoztatást.
mondjuk nagy kár lenne pedig, h ebbe a színvonalas és kulturált fórumba nem írhatnék. juj, de berezeltem még a gondolattól is mester :D na és hajrá szólásszabi, mi? :DD
másrészt, azt te hiszed egyedül, h te képes vagy úgy írni, h ne lehessen észrevenni, h te teszed. mert a valóság az, h az írásképed több, mint árulkodó. ;)
de persze, tőlem aztán akkorát tódítasz amekkorát akarsz, hajrá. ja..és mondd mindig másokra,h ők bezzeg hazudoznak és nincs gerincük-te meg vagy a keresztény, tisztességes és böcsületes madzsarember mintapéldája, pf :DD
Az a szép benne, hogy tényleg nem tudhatod :D:D Lehet, hogy árpi vagyok, lehet, hogy egy új fiú... el sem hiszed, kikről tudom vagy nem tudom, hogy kik ők vagy nem ők... ez a szép vagy csúnya a névtelenségben :D:D:DD Ha meg találgatsz, könnyen kívül találod magad :D:D
Bocs, hogy beleszólok. Volt egy kedves,rendes MSZP-s barátom ( Béke poraira) Nos , sokat vitakoztunk, bogrács mellett. És hát ugye ittunk hozzá egri kólát. Mi lett a vita vége??? Igazad van, járdákat kell építeni. Ennyi. szép hétvégét! sziasztok.
http://index.hu/belfold/budapest/2010/06/03/fovaros_nem_a_margit_hid_felujitojanak/ Ez ugyan egy másik városháza, de tanulságos. Érden vajon soha nem fordult még elő, hogy egy nagyberuházáson a kivitelező csúszott és többet kért? És itt is ilyen keményen fogadták a döntéshozók? (Lásd még Gárdonyi címszónál!)
Szuper. De lenne egy kérdésem. Vajon mennyibe került a csodaszép városi honlap? Aki szerint az az oldal informatív, az kérjen meg egy netezésben jártas, de az erd.hu-t még nem látott embert, hogy keresse meg rajta mondjuk a tüdőgondozó leletkiadási idejét rajta. Kéretik stopperrel mérni, és számolni a kattintásokat! Lehet, hogy én vagyok ügyetlen, de 10 perc után inkább telefonáltam. Vagyis a város weblapja szerintem némely alapfunkcókra is használhatatlan. Remélem, nem azok írják majd ki a pályázatot, akik ezt a vacakot átvették! (Tudom, hiú ábránd.)
„Érd számára a sikeres e-önkormányzati pályázat nemcsak egy 1625 millió forintos beruházás megvalósítását teszi lehetővé, hanem egyben városunk régióban betöltött szerepét is erősíti, és lehetővé teszi, hogy a tudásalapú helyi gazdaság és a szolgáltató önkormányzat fejlesztésében is az élen járjunk” – állapította meg Simó Károly, Érd pályázati referense. Felidézte, hogy már korábban is volt egy jelentős e-önkormányzati projektjük: ennek keretében dolgozták ki azt a helyi információs társadalom stratégiát, amelyben célul tűzték ki az ASP-központ létrehozását. Ez a 2007-es projekt egyúttal jó ajánlólevél is volt az ÚMFT-pályázaton Érd esetében. A régióból Budaörs és Szentendre volt a Pest megyei város vetélytársa, ám az előző projekt eredményei, a környékbeli településekkel és több fővárosi kerülettel ápolt jó kapcsolatuk a javukra billentette a mérleg nyelvét. Érden most a közbeszerzési felhívás közzétételére készülnek, ez a feltétele a támogatási szerződés megkötésének. A tervek szerint 2011 második fél évétől kezdenék el az önkormányzatok csatlakoztatását az ASP-központhoz. (Forrás: Világgazdaság 2010. május 18.)
Elindul a megyei jogú városhoz, nagyvárosi élethez méltó számítástechnikai központ kialakítása. A szolgáltatást a többi közép-magyarországi, esetleg közép-dunántúli település önkormányzata is igénybe fogja venni. A pályázaton elnyert összeg tetemes: 1500 millió Ft (az önrészt, 135 millió Ft-ot a Közgyűlés megszavazta). A közbeszerzések kiírása van folyamatban. A konkrét munka lassan elkezdődik.
Mi újság a Tárnoki úti Óvodában??? A Magyar Nemzetből kell megtudnom, hogy a kölköt nam szabad az adónkból fentartott macákra rábízni? Gyalázat. Mellesleg: az én csepeli barátnőm állandóan a kölköt "seggében" van. Azért fizetik....
(Megjegyzés: ha mondjuk az utcánk közössége szövetkezeti formában építene egy szélkereket, ami házaink villamosenergia-ellátást biztosítaná, vagy mondjuk a téli fűtésre hidrogént fejlesztene vízből ... és le lehetne válni a Tigázról és az Elműről ... akkor azt hiszem nem csökkenne az ingatlanjaink értéke, hanem növekedne. Nem is adnám el.)
Nem akarjuk, persze, hogy nem. De nem is erről van szó. Talán olvastad is a cikket, nem csak hivatkoztál rá:
"A 2001-ben átadott turbina közvetlen szomszédságában több lakó- és üdülőingatlan áll," - így kezdőik. Aki jár arra, az láthatja, hogy gyakorlatilag a telek végében van a szélkerék. Senkivel nem szúrnék ki, senkinek nem kívánok a telke végébe semmilyen tornyot, de más közüzemet (benzinkutat, buszmegállót, stb.) sem.
De azt látni kell, hogy az "egész település közigazgatási területén" és a "telek végén" között óriási különbség van. A szélkerék jó.
Akár a szex. Mégis korlátozzuk a szex helyét (idejét). Nem kategorikusan tiltjuk, csak mondjuk a templom előtti közterületen fényes nappal idegen nővel. Vérmérséklet kérdése, hogy ki mennyire (mire, mikorra, kire) korlátozza. De kategorikus tiltásra kevesen gondolnak. Aki meg olyan helyen-időben szexel, ahol azt nem kellene, az a bíróság elmeszelheti.
Ez történt Kulcson. Ha az a tanulság belőle, hogy nem szexelsz, az a te tanulságod. De hagy ne az egész városé legyen.
Tucc erről vamlamit? "A 2001-ben átadott turbina közvetlen szomszédságában több lakó- és üdülőingatlan áll, és az itt élők indítottak kártérítési pert az üzemeltetők ellen. Az egy évvel ezelőtt megszületett elsőfokú (nem jogerős) bírósági ítélet szerint az Első Magyar Szélerőmű Kft. az ingatlanok forgalmi értékének 10 százalékát kitevő kártérítést kénytelen fizetni, a Fejér Megyei Bíróság ugyanis bizonyítottnak találta a szélzaj miatti értékcsökkenést. " Méris akarjuk hogy csökkenjhenek ingatlanjaink értéke?
Kezit csókolom ... ez valóban így van, ha befektető akar építeni. Azaz ha Mr. Zöldhasú jön, akkor annak módosítanak majd jogszabályt. De! Addig is sok vállalkozót, "egytornyos" helyi szövetkezetet, kisvállalkozót akadályoznak meg abban, hogy maguk boldoguljanak.
Egyet nem szabad elfelejteni: ha egy szabályozást egy befektető képére szabnak, akkor az nagy valószínűség szerint annak az egy befektetőnek lesz jó. A helyieknek nem. A HÉSZ jelentése pedig: HELYI Építési Szabályzat.
(Egyébként kevesen tudják, de a Kalotaszegi utcában van egy családi ház kertjében egy régen álló kerék. Nem is olyan kicsi. Kíváncsi vagyok, hogy az elmúlt évtizedekben kinek milyen problémát jelentett, hogy az ott van.)